WHERE ANGELS SUFFER - Chris Holmes (ex-W.A.S.P.) egy új bandában!

Az egykori W.A.S.P. zenészek egy fura albumot hoztak ki

2010. november 5. (péntek) 10:02 | utoljára módosítva: 2010. november 12. (péntek) 09:07

Még májusban jött a hír, hogy Where Angels Suffer (W.A.S.) néven új bandát hozott össze három egykori W.A.S.P. muzsikus: Randy Piper és Chris Holmes gitáros, valamint Stet Howland dobos. A Steve Unger bőgőssel (ex-Metal Church) és Rich Lewis énekessel (Animal) kiegészült zenekar debütáló albuma Purgatory címmel jelent meg.
A Purgatory album dalai
01. Cardiac Arrest
02. Can't Stop
03. Don't Wanna Die
04. Crying Eagle
05. Unnatural High
06. Judgment Day
07. Zombie (Cranberries feldolgozás)
08. Lust
09. Violent New Breed
10. Morning After
11. Eye of the Storm
12. Boom
A svéd dalszerző, zenész Chris Laney, aki Randy Piper szerzőtársa volt az Animal nevű formációban, megdöbbenve észlelte, hogy a Purgatory albumra felkerült dalok az Animal két albumáról származnak. Kattints a folytatáshoz!
 A Where Angels Suffer voltaképpen a W.A.S.P. soraiból a második album után távozott Randy Piper csapatának, a '80-as évek végén létrejött Animalnek egy új verziója.

Piper és Chris Holmes már korábban is játszott együtt az Animalben, de a 2002-es bemutatkozó lemez, a 900lbs Of Steam idején Holmes már nem volt a csapat tagja, viszont Rich Lewis énekes kezdettől fogva Randy Piper mellett énekelt.

Az Animal igazából 2006-tól aktivizálta magát, akkor jött ki a Violent New Breed album, majd 2008-ban a Virus, és mindkét anyag létrejöttében oroszlánrészt vállalt az ismert svéd gitáros, producer Chris Laney. Ő 2009 elején távozott az Animalből, hogy Pure című szólólemezére és produceri tevékenységére koncentrálhasson.

Chris Laney állásfoglalása a Where Angels Suffer debütáló albuma kapcsán:

"Chris Laney-t a rajongók keresték meg azzal az infóval, hogy korábbi kollégái, Randy Piper és Rich Lewis a 2006-ban Violent New Breed és 2008-ban Virus címmel kiadott Randy Piper's Animal lemezeken megjelent dalokat készül kiadni.

Chris Laney mindkét album producere és dalszerzője volt.

Chris Laney azt a tájékoztatást kapta, hogy Randy Piper és Rich Lewis ezen két albumról tervez kiadni dalokat, de egy új albumcímmel, valamint új tagokkal és új zenekari névvel. Randy Piper új formációjának W.A.S. (Where Angels Suffer) a neve, és az úgynevezett új album címe pedig Purgatory.

Chris Laney el sem tudta hinni, hogy létezhet ekkora lenyúlás, de miután az amazon.com oldalon belehallgatott a hangmintákba, igencsak meglepődött. A Purgatory összes dala a Violent New Breed és a Virus albumokról származik, mindenféle újra feljátszás vagy átkeverés nélkül.

Chris Laney birtokában van a két lemez maszterje, és ő a jogtulajdonos is. Az a svéd kiadó, amelyik megjelentette a lemezeket, a két anyag licenszjogaival rendelkezik. Másképp fogalmazva: az amazon.com oldalon bemutatott hangminták jogtulajdonosai közé semmiképpen sem tartozik a W.A.S. zenekar.

Chris Laney megkereste a korábbi zenésztársait,és várja a válaszukat. Egyben nagyon reméli, hogy ezek a listázott dalok és a hangminták egy kapitális félreértés miatt kerülhettek fel az oldalra."


RANDY PIPER'S ANIMAL - Morning After (DVD Trailer, 2007-es felvétel)Randy Piper válasza, egyben magyarázata így hangzik:

"...Mindkét albumon az olvasható, hogy a dalokat Chris Laney, Randy Piper és Rich Lewis írta. Rich és jómagam úhgy gondoltuk, hogy az amerikai rajongók is megérdemlik, hogy hallhassák ezeket az óriási nótákat.

Chris Laney egy óriási dalszerző és reméljük, hogy a jövőben valami más projekt kapcsán újra együtt dolgozhatunk majd vele.

A Purgatory című Where Angels Suffer egy felvezető albuma az új felállásnak. Lázasan dolgozunk az új dalainkon, most is épp összejöttünk itt, Floridában.

Egy csomó rajongónk sosem hallhatta a Randy Piper's Animal két albumát, a Violent New Breedet és a Virust, amelyeket Európában a Locomotive kiadó jelentetett meg. A Locomotive nem sokkal a második album kiadása után megszűnt létezni, így a lemez az USA-ban meg sem jelent. Ezért döntöttünk az anyag kiadása mellett.

A mostani turnénkon is játszani fogjuk a Purgatory album egyes dalait."


A Where Angels Suffer természetesen a nagy W.A.S.P. nótákat is játssza, azokat is - pl. Animal (Fuck Like A Beast), Mean Man - amiket Blackie Lawless már nem hajlandó előadni a W.A.S.P. jelen felállásával.

A Blackie Lawless vezette W.A.S.P. december 3-án újra Budapesten lép fel. 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Először beszélt arról, hogy Parkinson-kórja van
2020. január 21. (kedd) 15:10

Ma reggel a Good Morning America műsor vendége volt Ozzy Osbourne és a felesége, menedzsere, Sharon, a beszélgetés során pedig a legendás énekes elsőként beszélt nyilvánosan arról, hogy Parkinson-kórja van. Ozzy: "Legutoljára 2018 Szilveszterén léptem fel, a koncert a Forumban (Los Angelesben) volt. Aztán volt egy komoly balesetem, elestem. Operálni kellett a nyakamat, ami rendesen elcseszte az idegeimet. Utána meg kiderült, hogy enyhe formában... Sharon: "...Parkin 2-ről van szó, ami a Parkinson-kór egyik típusa. Számos különféke típusa van a Parkinsonnak." ("A Parkinson-kór vagy 'reszkető bénulás' az Alzheimer-kórhoz hasonlóan lassan előrehaladó, dege­neratív idegrendszeri betegség. Legismertebb tünetei a jellegzetes kézremegés, a lelassult mozgás és az előredőlő tartás. Az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, viszont kezelhető.")     Sharon: "Ez persze távolról sem egy halálos...

GREEN DAY - Hamarosan itt a friss album, új dal és klip: Oh Yeah!
GREEN DAY - Hamarosan itt a friss album, új dal és klip: Oh Yeah!

Father Of All Motherfuckers címmel február 7-én jelenik meg az új Green Day album, a 2016-os Revolution Radio lemez folytatása, és a 10 tételes, mindössze 26 perces album legfrisebb...

TYR - Vörös Attila nélkül menetelnek tovább a viking harcosok
TYR - Vörös Attila nélkül menetelnek tovább a viking harcosok

Hat év után adott ki egy új lemezt 2019 tavaszán az eredetileg a Feröer-szigetekről származó viking metalos Týr, az volt a csapat első albuma a Dalriadából kivált Rieckmann Tadeusz...

BÜTCHER - Új dal és klip a belga speed metal csapattól: Iron Bitch
BÜTCHER - Új dal és klip a belga speed metal csapattól: Iron Bitch

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelynek harmadik...

DEFILED - Brutális death metal Japánból, albumpremier: Infinite Regress
DEFILED - Brutális death metal Japánból, albumpremier: Infinite Regress

Infinite Regress címmel január 24-én lát napvilágot a brutális death metalt nyomató japán Defiled hatodik albuma, a 2016-os Towards Inevitable Ruin lemez folytatása, amely már végig is...

SODOM - Újra teljes a felállás, megvan az új dobos
SODOM - Újra teljes a felállás, megvan az új dobos

Csupán egy hete annak, hogy két év és három EP után kiszállt a Sodomból a dobos Husky, azaz Stefan Hüskens (Asphyx, Metalucifer, ex-Desaster stb.), a teuton thrash legenda felállása...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS