WHERE ANGELS SUFFER - Chris Holmes (ex-W.A.S.P.) egy új bandában!

Az egykori W.A.S.P. zenészek egy fura albumot hoztak ki

2010. november 5. (péntek) 10:02 | utoljára módosítva: 2010. november 12. (péntek) 09:07

Még májusban jött a hír, hogy Where Angels Suffer (W.A.S.) néven új bandát hozott össze három egykori W.A.S.P. muzsikus: Randy Piper és Chris Holmes gitáros, valamint Stet Howland dobos. A Steve Unger bőgőssel (ex-Metal Church) és Rich Lewis énekessel (Animal) kiegészült zenekar debütáló albuma Purgatory címmel jelent meg.
A Purgatory album dalai
01. Cardiac Arrest
02. Can't Stop
03. Don't Wanna Die
04. Crying Eagle
05. Unnatural High
06. Judgment Day
07. Zombie (Cranberries feldolgozás)
08. Lust
09. Violent New Breed
10. Morning After
11. Eye of the Storm
12. Boom
A svéd dalszerző, zenész Chris Laney, aki Randy Piper szerzőtársa volt az Animal nevű formációban, megdöbbenve észlelte, hogy a Purgatory albumra felkerült dalok az Animal két albumáról származnak. Kattints a folytatáshoz!
 A Where Angels Suffer voltaképpen a W.A.S.P. soraiból a második album után távozott Randy Piper csapatának, a '80-as évek végén létrejött Animalnek egy új verziója.

Piper és Chris Holmes már korábban is játszott együtt az Animalben, de a 2002-es bemutatkozó lemez, a 900lbs Of Steam idején Holmes már nem volt a csapat tagja, viszont Rich Lewis énekes kezdettől fogva Randy Piper mellett énekelt.

Az Animal igazából 2006-tól aktivizálta magát, akkor jött ki a Violent New Breed album, majd 2008-ban a Virus, és mindkét anyag létrejöttében oroszlánrészt vállalt az ismert svéd gitáros, producer Chris Laney. Ő 2009 elején távozott az Animalből, hogy Pure című szólólemezére és produceri tevékenységére koncentrálhasson.

Chris Laney állásfoglalása a Where Angels Suffer debütáló albuma kapcsán:

"Chris Laney-t a rajongók keresték meg azzal az infóval, hogy korábbi kollégái, Randy Piper és Rich Lewis a 2006-ban Violent New Breed és 2008-ban Virus címmel kiadott Randy Piper's Animal lemezeken megjelent dalokat készül kiadni.

Chris Laney mindkét album producere és dalszerzője volt.

Chris Laney azt a tájékoztatást kapta, hogy Randy Piper és Rich Lewis ezen két albumról tervez kiadni dalokat, de egy új albumcímmel, valamint új tagokkal és új zenekari névvel. Randy Piper új formációjának W.A.S. (Where Angels Suffer) a neve, és az úgynevezett új album címe pedig Purgatory.

Chris Laney el sem tudta hinni, hogy létezhet ekkora lenyúlás, de miután az amazon.com oldalon belehallgatott a hangmintákba, igencsak meglepődött. A Purgatory összes dala a Violent New Breed és a Virus albumokról származik, mindenféle újra feljátszás vagy átkeverés nélkül.

Chris Laney birtokában van a két lemez maszterje, és ő a jogtulajdonos is. Az a svéd kiadó, amelyik megjelentette a lemezeket, a két anyag licenszjogaival rendelkezik. Másképp fogalmazva: az amazon.com oldalon bemutatott hangminták jogtulajdonosai közé semmiképpen sem tartozik a W.A.S. zenekar.

Chris Laney megkereste a korábbi zenésztársait,és várja a válaszukat. Egyben nagyon reméli, hogy ezek a listázott dalok és a hangminták egy kapitális félreértés miatt kerülhettek fel az oldalra."


RANDY PIPER'S ANIMAL - Morning After (DVD Trailer, 2007-es felvétel)Randy Piper válasza, egyben magyarázata így hangzik:

"...Mindkét albumon az olvasható, hogy a dalokat Chris Laney, Randy Piper és Rich Lewis írta. Rich és jómagam úhgy gondoltuk, hogy az amerikai rajongók is megérdemlik, hogy hallhassák ezeket az óriási nótákat.

Chris Laney egy óriási dalszerző és reméljük, hogy a jövőben valami más projekt kapcsán újra együtt dolgozhatunk majd vele.

A Purgatory című Where Angels Suffer egy felvezető albuma az új felállásnak. Lázasan dolgozunk az új dalainkon, most is épp összejöttünk itt, Floridában.

Egy csomó rajongónk sosem hallhatta a Randy Piper's Animal két albumát, a Violent New Breedet és a Virust, amelyeket Európában a Locomotive kiadó jelentetett meg. A Locomotive nem sokkal a második album kiadása után megszűnt létezni, így a lemez az USA-ban meg sem jelent. Ezért döntöttünk az anyag kiadása mellett.

A mostani turnénkon is játszani fogjuk a Purgatory album egyes dalait."


A Where Angels Suffer természetesen a nagy W.A.S.P. nótákat is játssza, azokat is - pl. Animal (Fuck Like A Beast), Mean Man - amiket Blackie Lawless már nem hajlandó előadni a W.A.S.P. jelen felállásával.

A Blackie Lawless vezette W.A.S.P. december 3-án újra Budapesten lép fel. 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE UNGUIDED - Októberben kijön az ötödik album, dal- és klippremier: Crown Prince Syndrome
2020. augusztus 13. (csütörtök) 08:30

Father Shadow címmel október 9-én jelenik meg a Sonic Syndicate két egykori tagja, a Sjunnesson-tesók által vezetett modern metalos svéd The Unguided ötödik albuma. A legutóbbi, 2017-es And The Battle Royal volt az első lemezük Jonathan Thorpenberg énekessel (Faithful Darkness, Ruined Soul), Roland Johannson utódjával. Tavaly nyáron kihoztak már egy 2 dalos EP-t, a Seth nótához klip is született, és mindkét szám felkerül majd az őszi lemezre is. Viszont van egy vadonatúj, klipes számuk is, az új album hivatalos előzeteseként. Ismerkedj meg a Crown Prince Syndrome-mal! Az új lemezzel együtt jelentették be, hogy Henric Liljesand basszer távozott a csapatból. Az új album végén három Sonic Syndicate dal új verziója is hallható lesz bónusz gyanánt: Jailbreak, Denied és Jack Of Diamonds.     www.facebook.com/TheUnguided   THE UNGUIDED - Crown Prince Syndrome (a 2020-as Father Shadow albumhoz)...

SEPULCHRAL CURSE - Blackes finn death metal, albumpremier: Only Ashes Remain
SEPULCHRAL CURSE - Blackes finn death metal, albumpremier: Only Ashes Remain

Only Ashes Remain megjelent és végig is hallgatható a klasszikus finn death metalt blackes hatásokkal kísérő Sepulchral Curse első nagylemeze. A 2013-ban Turkuban alakult brigád eddig...

RAKTÁRKONCERTEK - 90 zenekar már igent mondott a felkérésre, itt a lista
RAKTÁRKONCERTEK - 90 zenekar már igent mondott a felkérésre, itt a lista

Kiderült, hogy melyik hazai zenekarok adhatnak raktárkoncerteket a közeljövőben. A 13 hazai fesztivál idei tervezett fellépőlistája alapján összeállt százas listát a...

MOBY DICK - Ma este koncert a Barba Trackben az Archaic-kal és az Innistraddal
MOBY DICK - Ma este koncert a Barba Trackben az Archaic-kal és az Innistraddal

Ma este a Moby Dick, az Archaic és az Innistrad játszik a Barba Negra Trackben. "Hármas thrash metal est készülődik a Barba Negra Track színpadán; augusztus 13-án, csütörtökön a...

MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS