AKELA - Vasárnap lesz a 3. Utolshow!

Ismét búcsúznak a farkasok

2010. október 29. (péntek) 09:53 | utoljára módosítva: 2010. november 2. (kedd) 13:11

Október 31-én, vasárnap, a Diesel Klubban lesz az Akela 15. Farkas-napi koncertje, amely egyben a csapat 3. búcsúbulija is lesz...
Az éppen 20 éves Akela a kerek jubileum alkalmából idén adott már néhány koncertet, többek között a Rockmaratonon is felléptek, de ezen a 3. utolsó bulin még inkább ki akarnak tenni magukért, vagyis lesz kivetítő, valamint olyan látvány- és showelemek, amilyeneket eddig nem nagyon láthattunk Főnökéktől. A kétórás programban az összes klasszikus Akela-himnusz elhangzik majd, de előkapnak ritkábban hallott tételeket is.
Vendégként a győri HC/metalos D.N.S. (Don't Need Society), valamint a teátrális elemekkel megtűzdelt lovagmetalt játszó Crossholder lép fel, a bulik után pedig DJ Medvegy nyomatja hajnalig a metal alapzenéket.
19h - kapunyitás
20h - D.N.S.
21h - Crossholder
22h - Akela
Kattints, hogy mit mondott Katona Főnök a Hammernek erről a jubileumi évről és sok egyébről.

AKELA 2010
Katona Főnök énekes,
Szupermen és Pókmen gitárosok,
Ájronmen basszer,
Piócamen dobos
20 éves az Akela, a magyar metal élet talán leghírhedtebb csapata. Pályafutásukat országos botrányok kísérték, de olyan fanatikus rajongótábora egyetlen zenekarnak sem volt a '90-es évek első felében, közepén, mint a Katona Főnök vezette farkasoknak.

Az Akela időről-időre visszatér, de már szerényebbek a botrányok is, Főnök pedig egy másik bandát is beindított Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok néven (KaFeBÁR), amely egy-két saját dal mellett a '70-es évek végi, '80-as évek eleji nagy magyar rockhimnuszok speciálisan bedurvított, átírt, áthangszerelt verzióját nyomatja.

(Az interjú a HammerWorld 2010. áprilisi számában jelent meg.
)Főnök, kivételesen rögtön a csattanóval indítanám ezt a beszélgetést: Pávcsi és a pisztoly sztorijával. Tényleg le akart lőni téged az Akela (és az Ossian) egykori basszusgitárosa, Pálvölgyi Laci?

„Valahogy így! (nevet) De látod, még mindig itt vagyok... Az egész sztorit a második Akela feloszlástól indítanám. Az mikor is volt? 2006-ban, azt hiszem... És ez az egész neki volt köszönhető, ugyanis abban az évben kétszer is kilépett a zenekarból. Egyszer Szupermen és Pókember rimánkodta viszsza, mert akkor épp az a fóbiája volt, hogy én és Retek (ex-Akela dobos) összefogtunk ellene. A másik alkalommal pedig épp Szupermenékre rágott be, azt hajtogatva, hogy ő nem hajlandó tiszta metalt játszani. Akkor még mindig ott tartott ennél a szerinte modern, Kornos világnál. Amikor aztán Retek átszerződött az ABCDDC-be (AB/CD nevű AC/DC tribute, de már nem játszik ott), mondtam, hogy jó, akkor hirdessünk meg egy búcsúbulit, és kész. Erre Pávcsi most azt terjeszti, hogy kirúgtam..."

Olvastam a vendégkönyvben, hogy  micsoda sérelmek lettek felsorakoztatva, kezdve azzal, hogy annak idején ki is alapította a zenekart...

"Arról könyveket lehetne írni! (nevet) Na mindegy, folytatom... Tehát tudtam, hogy jön ez a 2010, ami az Akelánál jubileumi év, hiszen pont 20 éve született meg a csapat. Ezt azért valahogy meg akartam ünnepelni. Küldtem egy kör emailt a régi csapatnak, azaz Gyuszikának, Kökénynek, Sóbrinak, Stirlitznek és Pávcsinak, hogy legyen az ős-Akelának egy nagy bulija. Gyuszika azt írta vissza, hogy neki még vannak lelki sérelmei, Kökény válaszra sem méltatott, Pávcsi pedig konkrétan elküldött az anyámba! Menjek a pi...ába, ezt írta. Majd nem sokkal később jött a folytatás email, hogy nem fog a saját zenekarában vendégként fellépni..."


De ez még mindig nem a pisztolysztori...

"Nem, nem, de mindjárt odaérek. Csak ezt így lehet jobban megérteni. Szóval, ez a tervem megfeneklett. Később aztán volt valami nagy dabasi fesztivál, ahová meghívást kapott az Akela. Mondom, nincs zenekar. Erre beajánlottak egy nagyon súlyos összeget! (nevet) Ettől mondjuk ugyanúgy nem volt zenekar, de megint elkezdtem összetrombitálni a csapatot, mondván, hogy végre pénzért játszhatnánk! Persze, ahová az Akela beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad - ez a fesztivál is elmaradt. Nem miattunk nyilván, de a lényeg, hogy befuccsolt. Ez már viszont egy meghirdetett buli volt, úgyhogy a közönség is nagyon felhergelődött, meg mi is átnézegettük a nótákat... És akkor jött Kriszt Ákos, hogy jó, akkor ő megszervezi Pécsre az Akela koncertet. Ez volt tavaly ősszel, november 14-én."


Ezt a koncertet előzte meg a vendégkönyves szájkarate...

"Ja igen, ott indult az egész. Pávcsi teleírta az Akela vendégkönyvet! Nem akarom szidni, mert gyönyörű éveket töltöttünk el együtt, de néha tök megmagyarázhatatlan, ahogy viselkedik. És ahogy gyülekeztek az emberek erre a pécsi koncertre, a közös ismerősök, haverok szóltak sorozatban, hogy Pávcsi azt mondogatta, hogy eljön egy pisztollyal, lelő a színpadon, aztán magával is végez."


És erre te hogy reagáltál?

"Hogy b...meg, szólhatott volna előbb is, mert akkor ezt be lehetett volna harangozni!" (nevet)


De végül fel sem bukkant a koncerten, igaz?

"Nem, és azóta nem is hallottam felőle. Mivel az az egyetlen nagy jubileumi koncert nem jött össze, végül azt találtam ki, hogy a 20 év tiszteletére 20 kisebb bulit adunk 2010 folyamán. Klubokban, fesztiválokon. Az első koncert már le is zajlott. Az Békéscsabán volt."


És ki most a bőgős az Akelában?

"A pécsi koncerten Havancsák Gyula grafikus úr játszott velünk, de csak kisegítő jelleggel, baráti alapon. Mi nagyon elégedettek voltunk vele, de mondta, hogy az ő ideje véges a mindenféle grafikai melók miatt, úgyhogy a további koncerteket nem tudja vállalni."


Várj, várj, és ki most a többi tag?

"A zenei igazgató Pókember lett most, ő tartja egyben az egészet, aztán Szupermen, meg a Retek helyére érkezett Piócásember, valamint Havancsák Gyula, akit Nemmennek hívunk, mert hogy nem akar velünk játszani! (nevet) De én még azt is felvetettem a többieknek, hogy mi lenne, ha szólnánk Pávcsinak, de leszavaztak. Ami nem csoda, mert tényleg kiszámíthatatlan... Volt, hogy utaztunk a buszon, csörgött a telefonja, a barátnő... Jaj, édes, entyempentyem, satöbbi, satöbbi, majd úgy negyedóra múlva azt vesszük észre, hogy Pávcsi elkezd veszettül üvölteni a telefonba, és végül tiszta erőből előrehajítja. A mobilja a sofőr fején csattant, b...meg! Életveszélyes... Pókember azt mondja, hogy most már talált valakit, sőt, három jelölt is van! De zenei kérdésekhez tényleg nem értek, ezért erről a zenei igazgatónk dönt."

Pávcsi mondjuk tényleg megkattant a nu metal vonallal. Emlékszem, minket is letámadott, hogy micsoda őskövületek vagyunk ezzel a heavy metallal...

"Na ez az! Éveken keresztül én hallgattam a rockerek panaszait, hogy nem lehetne Pávcsit leszoktatni erről a tréninggatyáról meg susogós melegitőről? Te is emlékszel, hogy nézett ki régen... Mint a metal isten! Most meg rózsaszín tornacipő, meg ilyenek... Az azért kicsit rockervadító! (nevet) Erre mindig jött azzal, hogy őt ez nem érdekli, ő szabad gondolkodású művészlélek, meg ilyenek..."


Egy kicsit visszapörgetve az időt az Akela indulásához, te énekeltél valami bandában már előtte is, nem?

"Igen, a Quo Vadisban. Még lemezünk is lehetett volna, de Boros Lajos megvétózta, mondván, hogy ez fasiszta név! (nevet) Azt akarta, hogy változtassuk meg, de akkoriban még annyi kompromisszumra sem voltam hajlandó, mint most. Azaz semmire! Mellesleg ott is ki volt találva a körítés, csak nem farkasos volt, mint az Akelánál, hanem ilyen ókori római dolog volt. Tunikák, légiós ruhák, a színpadon lepedők, mellszobrok..."


Ez amúgy pesti csapat volt?

"Nem, ez igazából Gyuláról indult. Volt az első nagy szerelmem, ma egy ismert színésznő, Szalay Kriszta, aki nyáron a Gyulai Várszínházban játszott stúdiósként, én meg leutaztam hozzá. De elég hamar eluntam a dolgot, és kerestem egy jó kis kocsmát... Ott meg játszott egy vendéglátós zenekar. Röviden: két hét múlva már én voltam az énekesük! (nevet) Krisztáék is csak lestek, mert nekik erről nem mondtam semmit. Ahogy vége lett a nyárnak, meghülyítettem a srácokat, hogy a gyulai életet fel kell számolni, irány Pest, ahol majd jól befutunk... Olyanokat mondtam nekik, mint Schuster Lóri a Kopaszkutyában! Rádió, tévé, lemez... Ez egyébként a '80-as évek első fele lehetett, valahogy úgy..."


A legelső koncertélményed mi volt egyébként?

"Piramis. De az még a nagyon-nagyon korai időszakuk volt. Piramisra megszállottként jártam, utána meg Beatricére."


És eredetileg honnan jött ez a rockos vonal nálad?

"Erre konkrét sztorim van. Kisgyerekként a Fradi pályán lógtam állandóan, ott kaptam a Csipike nevet. Csipike, a gonosz törpe... Van egy ilyen székely népmese. Nagy fradista voltam, és a B-közép kemény legénysége mindig engem, a legkisebbet küldött át az ellenfél szektorába, hogy provokáljam őket. Én voltam a csali... Átmentem, kiabáltam, hogy Hajrá Fradi!, majd amikor ezt valaki zokon vette, és be akart kussoltatni, jöttek a többiek megvédeni, kezdődhetett a bunyó... Ez ment nagyon sokáig, mígnem egyszer a többiek azt mondták, hogy Csipike, ma nem focimeccs­re megyünk, hanem Piramis koncertre. Jó, menjünk. Azt sem tudtam, hogy az meg mi a f...! (nevet) És úgy képzeld el, hogy pontosan az történt velem, mint a Pokolgép dalban: 'Bámultam, lestem, majd hanyatt estem, nem tudtam, mi van, a rock’n’roll szólt, s tudtam jól, hogy ez örökre fogva tart...' Csak nálam ez nem a Fekete Bárány buli volt, hanem egy annálkorábbi Piramis koncert. Egyébként kint voltam a Fekete Bárány bulin is a Hajógyárin, mert imádtam a Beatricét, de a nyitóbandát, a Bizottságot is. Nem véletlen, hogy a KaFeBAR-ral játszunk is Bizottságot."


Várj, muszáj megint közbekérdeznem... Van két öcséd, akik ikrek és klasszikus gitáros duóként tök sikeresek szerte Európában (
katona­twins.com). Egy ilyen családban hogy lett belőled fekete bárány, egy lázadó rocker?

"Ennyire visszamegyünk most az időbe?!"


Engem érdekelne. Igazság szerint ez mindig is érdekelt.

"Tudni kell, hogy kis csúnya, szemüveges gyerek voltam. Meg rossz is. (A LócsiszáROCK zenekar fotóján Katona Főnök a sárga pólós) Aztán megszületett a két öcsém, egy ikerpár, és amikor mentünk sétálni, mindenki el volt halva tőlük, én meg maximum egy fintort kaptam! (nevet) Ilyen korai élményeim vannak... Úristen, úgy érzem magam, mint egy pszichiáternél! (nevet) Aztán a szüleim elváltak, és egy egyszobás lakásban éltünk öten: a mamám, a két öcsém, a nagymamám, meg én. Gondolhatod, milyen kényelmes volt... Úgyhogy állandóan eljárkáltam, csavarogtam, kint voltam a grundon... Akkor még volt olyan, hogy grund... És innen jött a Fradi, majd a Piramis, a Beatrice... Meg minden más. Képzeld el, hogy a gyogykón együtt voltam a Rice basszusgitárosával, Miklóskával! Ez milyen már?!" (nevet)


Állj-állj, én is nagy ricsés voltam, tudom, hogy Lajosnak voltak gondjai, de te mit kerestél ott? Lefogadom, hogy a katonaságot akartad megúszni!

"Sikerült is! De vagyok olyan kattant, hogy nem nagyon kellett megjátszanom magam!" (nevet) Egy hónapot töltöttem a zártosztályon..."
És amikor ellehetetlenítették Feróékat, te is ott maradtál kedvenc zenekar nélkül?

"Micsoda?! Én aztán Bikinire is jártam, imádtam az első két lemezt Feróval. Ott voltam a legelső Bikini bulin a csepeli Papírgyári klubban! Szegény Feró, nem tudta megértetni a sleppel, hogy ez már egy másik zenekar. Ahogy vége lett egy számnak, jött a kórus: 'ricse-ricse-beatricse-hórukk!'"


Ez kábé olyan, mint neked az Akela. Csinálhatsz bármit, te akkor is Katona Főnök leszel, aki Rockernek született...

"Ja-ja, ez tényleg így van. Ezért is nem mentem az Omenbe, pedig a Nagyfi tesók a legjobb barátaim közé tartoznak, és mindig hívtak. De ott is mindig az Akelázás ment volna, és ezt végül Nagyfiék el is fogadták, megértették. A KaFeBAR-hoz ezért is találtam ki a csuhás, kámzsás megjelenést. Nem is látja senki az arcomat a bulikon. Eddig bevált... Meg tetszik is az embereknek, mert megint van valami különleges látvány meg körítés, de egész más. Az ember néha szeretne mást csinálni,. Nem lehet mindig ugyanazt a nőt b...ni! (nevet) Ettől persze az Akela mindig velem marad."


És az a triped hogyan és miért jött, hogy leköltözz a Balaton-felvidékre egy tanyára? Hogy lett a Nagyvárosi farkasból egy bakonyi Kóbor angyal?

"Hú, ez is jó régen volt, még '98-ban. Az tipikus hídfelégetés volt. Az Akela megkattant, meg én is, elváltam, elegem lett Pestből. Azóta is ott lakom a Bakonyalján, csak most már nem egy olyan házban, ahol se víz, se villany. Egy éven keresztül ugyanis egy ilyen régi parasztházban éltem. Úgy képzeld el, hogy volt téli reggel, amikor arra ébredtem, hogy nem bírom kinyitni a szemem! De frankón nem! Azt hittem, megvakultam... De kiderült, hogy csak a hó hullott be a házba és ráfagyott a szememre is."És mivel foglalkoztál odalent?

"Mindig is tele voltam jobbnál jobb ötletekkel, csak valahogy ezek sorra befuccsolnak. És miért? Mert pénz kéne hozzájuk! Az meg soha nincs! Borászkodni is akartam, szőlőt termeszteni, de eleinte az is csak nyeli a pénzt. Permetezés, ez meg az... Aztán a környékbeli várromokkal kapcsolatban is voltak jó elképzeléseim, meg vannak is, csak ahhoz is sok-sok pénz kéne. Nekem pedig többnyire kevés sincs."


És az igaz, hogy valami gyárban is dolgoztál?

"Persze. Egy teljes éven keresztül. És elég jól is fizettek, 120 nettó havonta. De most már válság van, az is megszűnt. Mondták, hogy ja, magának van érettségije is? Akkor túlképzett, nincs munka. B...meg, hallottál már ilyet?!"


A KafeBAR-os srácokat ott ismerted meg?

"Igen, sőt, a melót is a bőgősön, Artúron keresztül szereztem. Õ is ott melózott. Bejárkáltam Tapolcára, és egy idő után már nyilván minden zenekart és zenészt ismertem. És várható volt, hogy előbb-utóbb lesz egy zenekar is..."


Úgy olvastam, hogy Rammstein tribute-ban gondolkodtál először...

"Volt ilyen ötletem. Imádom a Rammsteint! A látványt, azokat a menetelős témákat, a kő riffeket. De már volt Rammstein tribute, nekem meg, ahogy el is meséltem most, szív­ügyem ez a régi magyar rock. Úgyhogy megmutogattam a srácoknak ezeket a dalokat, ők meg szinte átírták a zenei alapokat. Jóval súlyosabban szól így minden, a Piramis, a Hobo, a Beatrice, a Bizottság. Itt-ott ez a durva rammsteines kalapálás is ott van a dalokban. Meg van szintis is. Szeretném , ha benne lenne a cikkben, hogy visszahozzuk a metalba a billentyűs hangszert! Ezt ne felejtsd ki semmiképpen!" (nevet)


És hogy jössz ki a nálad jelentősen fiatalabb társakkal?

"Tanítgatom őket.  De már maguktól is hallgatják ezeket a régi zenéket, és ebben a zúzós formában nagyon élvezik is. Csak a szülőkkel van néha gond, mert nem akarják elengedni őket. Mert érettségi, mert f...om tudja... Közben meg mire mentem az érettségivel? Még a csapágygyárba se vettek fel, mert túlképzett vagyok, b...meg! Na mindegy, értem én a dolgot, meg igazuk is van. A lányom Heni is most érettségizik."


Õ is nagy rocker?

"Mindjárt itt lesz, lejönnek a mai bulira. Egyébként megmondta, hogy ő nem rocker, ő Henner (ld. fotó). Egyéniség. Olyan, mint én vagyok, csak nőben... Előre is részvétem a férjének! (nevet) De vissza a KaFeBAR-hoz. Szóval, én koncertezni szeretnék, mindenhol. Akárhol. Ahol színpad van, és még esetleg egy kis vébékát is adnak, oda szívesen elmegyünk... Tehetségkutatón is indultunk, és még meg is nyertük! Mert egyébként kurva jól játszanak a fiatalok. Én sem tudom eléggé lerontani a produkciójukat! (nevet) Bécsben is felléphettünk, mint magyar nyertesek, mint továbbjutók. Csak ott ugye nem volt közönségünk, és az kellett volna, hogy nyerhessünk. Így lettünk másodikak egy helyi banda mögött. Ez megint egy dolog, amit megpróbálok felépíteni. Közben meg mennek az Akela bulik, épp most lettek kész az igazi farkasbundák. Nem volt olcsó, de ez is kell a jubileumi bulikhoz! Már nyomulunk mindenfelé, a dátumok fent vannak a honlapon, aztán nyáron ott leszünk néhány nagy fesztiválon, ősszel pedig jön a pesti jubileumi Akela koncert. Rocktóber 31 a dátum, az a Farkasnap." 


www.akela.hu

 

PÁVCSI REAKCIÓJA

Az interjúban elhangzottakra pár héttel később Pávcsi is reagált egy mailben, mondandója meg is jelent a Hammerben:

" Először is közölni szeretném, hogy nem vagyok megkattanva, mint ahogy K.L. az interjúban állítja. Csupán egy régóta kezdődött lejárató kampány zajlik ellenem. Ennek oka a következő: "Az Akelát 1990-ben az Ossianban való zenélésem után alakítottam. Katona László a '80-as években a színházi világban kitartott fiúként, majd egy vendéglátó zenekarban énekes-billentyűsként, később egy alternatív zenekarban énekesként tevékenykedett. Mivel egy idő után egyik sem működött, Szekeres Tamás szervezőjeként bukkant fel a rockvilágban. Ismeretségünk itt kezdődött és '90 nyarán énekesi posztot ajánlottam neki az akkor már fél éve megalakult csapatban (fotó). Karizmatikus egyénisége miatt szakmailag jó választásnak bizonyult (bár itt mutattuk meg neki, mi is az a metal...).

A Hammer összes lapja sem lenne elég, hogy elmondjam azt a sok szervezési fondorlatot, mellyel a hosszú évek alatt átvert minket, túljárva a zenekar eszén! Töménytelen megaláztatáson és veszekedésen mentünk keresztül az idióta személyisége miatt. Akkor még nem sejtettük, hogy valójában egy profi szélhámossal van dolgunk. Mivel láttam és szóvá tettem a sok őrültséget, és a zenekaron belül demokráciára törekedtem, K.L. elhatározta, hogy megszabadul tőlem. Valójában az egész zenekart kirúgta, de végül jobb híján rajtam kívül mindenkit visszahívott.
1985 óta zenélek, életem legfontosabb része a metal. Sosem játszottam mást, nem is fogok. Igaz, a '90-es évek végén a modern metal felé fordultam, és így hiba volt részemről az Akelát modernizálni, mert kiderült, azt nem lehet. Az Akela alapítója és zenei szellemisége én voltam, és ezt most Katona László és zenekara ellopta tőlem! Az engedélyünk nélkül játsszák Pavelka Gyula és az általam megírt rockhimnuszokat! Ezt a megaláztatást józan ésszel nem bírom elviselni! Rockerek! Amikor befizetitek a jegy árát, tudjátok hogy a pénzetek gazemberek zsebébe vándorol!" - Pávcsi.

 

Hozzászólások

[003433]
Gion
Noh,muszálj volt újra írnom :) Akárki akármit mond az Akeláról a Dieseles buli leírhatattlanul g*ci jó volt !! Telthát,lelkes közönség..a zenekar is nagyon odatette magát kb 3-órát játszottak és ritkaságokat is elővettek.Főnök be volt b*szva de totál jófej volt és szinte kabaré showt nyomott :) Nállam bekerült a legjobb Akela koncertek menüponta a buli.
[003428]
vinylfanatic
Egyetértek az előttem szólóval!!!!!
[003421]
farkaslaci
az Akela sikeresen süllyesztette magát az undergroundból a deep undergroundba. mehetne már ez a cikk az archívumba!
[003419]
velocyraptor
Hehehehe :)
Sosem hallgattam Akelát, a primcsó szövegek meg a tuskó zene nálam nem talált be. Ennek ellenére imádtam az Akela-interjúkat, mert mindig jókat lehetett rajtuk röhögni.
Na, ezt persze most nem gecizésből írom, tengermély tiszteletem az Akela egész legénységének, egyszerűen csak a zenéjük nem fogott meg.
(mondjuk azért volt olyan, hogy fél-, vagy talajrészegen hallgattuk a havernál, hogy "aggyápénzt-aggyápénzt-aggyákőcsön egykis pénzt, aggyápééézt, hónapmega-dóóóóm!" :)
[003415]
jrpi
Én is úgy látom hogy mindenkinek jobb lett volna ha a Feketebárányok után lehúzzák a rolot. Elfelejtették volna egymást és mondjuk mostanában állnának össze megint a klasszikus dalokkal. Kultikus banda lehetnének, de ami az elmúlt 5-6 évben történt az annyira szánalmas hogy saját maguk tiporták sárba az Akelát.
[003412]
Gion
Üdv!

Noh,látom itt-ott árad a pesszimizmus és a negatív kritika...Én mondjuk frankón elhiszem hogy végleg vége...Amikor 1-éve Pécsett felléptek nem is abból a célból hogy újra összeálljanak,csak 1 koncertet terveztek.Az viszont annyira jól sikerült (teltház elött) hogy gondolták csinálnak még pár bulit. Mára már mindenkinek világos hogy nem akarnak se sorlemezeket,se több állomásos koncert turnét stb..Átadják a staféta botot az új generációnak.Sajnos eltelt már 20-év és az Akela kiöregedett (Főnök legalábbis tuti).Egyébként meg nem értek vele egyet hogy a Feket bárány utáni albumok szarok,valóban utánna volt itt-ott töltelék dal de átlagban nagyot ütött! Földi Örömök,F. Emberkert,Fű alatt,Forr a dalom,Fejetlenség,még a Fattyúdalon is odaba*zós dalok voltak.Szerintem ne azon gondolkozzunk hogy mikor és miért romlottak el stb...hanem menjünk el a koncertre és "bulizzunk" a régi nagy arconvágó vérbeli Akela dalaikról,mint pl: Fenevad,Nekik mondd!,Farkasok vagyunk,Felkészültem a halálra,Vér nem vállik vizzé,Fekete Bárány,Pogány vagyok,Nyomás,Forr a dalom,Fejetlenség és még sorolhatnám.....Szóval örüljünk hogy halhattjuk ezeket a dalokat élőben az öregedő Katona előadásában. :-))
[003410]
pumpika666
olyan 95-96 körül abba kellett volna hagyni, utána már csak a fájdalmasan fárasztó, béna lemezeket tudtak kiadni...sajnos, pedig 93-94ben imádtuk őket
nem az a baj, hogy felnőttünk, hanem, hogy xarok a fekete bárány utáni lemezek :(
a farkastörvényekre most is beindul a lábam, pedig az is full béna szövegeket tartalmazott, de a zene odabaxott, nem kicsit, nagyon
[003409]
infernaldemon
Hi!

Félve mondom az interjú után de fiatalon én is rajongó voltam (első két lemez).Jelenleg a szánalmas kategoria ....Most lesz pár koncert és lesz piára pénz az alkoholistáknak. Ha újra szomjas lesz Katona Laci akkor biztos lesz a közelben négy zenész aki kiséri Katona Főnök újabb búcsú körét...Az is hülye aki aszisztál és elmegy egy ennyire gázos bulira!
[003408]
Gion
Hai!

Na jah,feloszlás ide vagy oda én a Pesti bulijaikra mindig elmegyek.Kamasz korom kedvenc bandája...A fénykoruk valóban inkább a '90-es évek közepe-vége felé volt de az elmúlt pár évben is képesek voltak szépeket villantani.Hiába amit egyszer igazán megszeret az ember(állat)... :-))
[003407]
JohnnyBGoode
Egyetértek, de én ettől függetlenül ott leszek rocktóber 31.én!
[003405]
vinylfanatic
Ez a sok búcsúkoncert egyszerűen nevetséges.Ezzel az Akela teljesen hiteltelenné vált nálam.
[003404]
jrpi
Jól mondtam nemrég, hogy hamarosan megelőzhetik az Illés zenekart a búcsúkoncertek számában! :D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
2020. augusztus 5. (szerda) 10:21

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris meghallgathatod az Eye Of The Tiger című Survivor-klasszikus akusztikus feldolgozását Steve Lee-vel. Ez a felvétel nem sokkal az énekes tragikus közúti balesete előtt született, egyben előzetese egy Steve Lee tribute lemeznek, amit október 2-án ad majd ki a Gotthard. Három nappal az énekes halálának tizedik évfordulója előtt... Gotthard: "A mai napon büszkén adjuk ki a kiadás előtt álló album első dalát. Steve utolsó felvételei lesznek a lemezen. Boldog születésnapot, Steve!"   www.facebook.com/Gotthard GOTTHARD - Eye Of The Tiger (Survivor, 2020)    

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS