ROAD - Saját szavaikkal az Emberteremtő album

A negyedik helyen nyitott a Mahasz-listán

2010. október 21. (csütörtök) 13:23 | utoljára módosítva: 2010. november 25. (csütörtök) 07:06

Október negyedikén jelent meg a Road zenekar negyedik albuma, az Emberteremtő, és azóta is kirobbanthatatlan a Mahasz-lista élbolyából. Ezen a héten is csak Ákos új lemeze tudta letaszítani az első helyről!
Roadék mostanság a Royal Flush turnéval járták/járják az országot, a túra pesti állomása november 12-én lesz a PeCsában.
A frontember Máté így beszélt az új albumról a rockforever.hu-nak: "...ha a lemezeinken ismételten olyasmit csináltunk volna, mint az elsőn, az sok mindent elárulna. Például, hogy nincs bennünk több, nem vagyunk fejlődőképesek, nincsenek új gondolatok, témák. Ez egy természetes folyamat kell, hogy legyen a zenekaroknál, vagyis, hogy az egyes korszakok ténylegesen, mindenki számára jól érzékelhetőek legyenek, hogy valóban tükrözzék a fejlődést, a potenciált... Azt már régóta terveztük, hogy valamilyen formában népzenét csempészünk a zenénkbe, de igazából ez most tudott megvalósulni. Nem voltak konkrét elképzeléseink, abszolút a hangulatra utaztunk. Hunyadi Péter és zenekara a stúdióban mutatott nekünk jó néhány témát, aztán ez a három tétel bizonyult a legjobb választásnak. Az intro, az outro és a dalbetét – ez utóbbi kisebb belenyúlással – voltak azok, amelyekre mindannyian kompromisszumok nélkül rábólintottunk. Az pedig már a véletlen műve, hogy az outro ilyen szerencsésen és jól passzol mind az utolsó dalhoz, mind a lemez keretéhez, mint záró téma."
Kattints, ha érdekel, hogy Máté mit mondott a hammerworld-hu-nak az új dalokról.

 
ROAD:
Molnár Máté - ének, basszusgitár
Szabó Erik - dob
Kádár Imre - gitár
G.B.ZS. Goya - gitár

Az Emberteremtő digipak CD-t
itt rendelheted meg, ár: 1999 Ft.
INTRO
(avagy a kalotaszegi legényes…)

”Már régóta tervben volt, hogy egyszer, valamilyen formában, valahogy népzenét csempészünk a zenénkbe, mert nagyon szeretjük. Aztán ez ennél a lemeznél tudott megvalósulni, először is egy zenei intro formájában. Nagyon hangulatos, ízes, muzsikát választottunk, ami remek felvezetője az első dalunknak valamint az egész lemeznek.”FIGYELD A KEZÉT
(avagy a XXI. század Rodolfo mesterei… )

„Ebben a dalban a versszakok sorai egymás után szándékosan értelmetlennek tűnhetnek. A sorvégek ugyanis összetett szavakkal végződnek, melyek kettéválasztva, önmagukban is értelmes szavak, viszont így egy-egy sor kuszának, értelmetlennek hangzik. Egy versszak, vagyis négy sor alkot egy mondatot, ami már értelmezhető kis odafigyeléssel. A refrén aztán magyarázatot ad mindenre. A dal korunk bűvészeiről szól. Politikusok, bankárok, vallási vezetők, nagy kutyák.”
„Nézd, a szája most is csak / Figyeld a kezét, mennyi mindent eltakar…”

 

EMBERTEREMTŐ
(avagy az Isten saját képére formálta az embert…)

„Az, hogy ki a jó és ki a rossz, az csupán nézőpont kérdése. Mindenkinek más az értékrendje és mindenkinél máshol van a határ jó és rossz között. A dal nem próbál meg igazságot tenni, nem keres igazi választ sem. Mert a lényeg, hogy valamilyen szinten mindenki Istent játszik a saját világában. Uralkodik, ad, elvesz, teremt. A kérdés, ki-ki mennyi embert tud a saját képére formálni, ha már az Isten saját képére formálta az embert, vagyis teremtővé tette?”
„ …Szülök neked egy korcsot / Hogy rajtam keressen majd hozzád, nekem egy pontot…”

 
 
NEM ELÉG
(avagy a szerelmes szám…)

„Egy könnyedebb, szerelmes tétel a lemezen. Azért mert ilyen is kell, és azért mert az ilyesmit is nagyon szeretjük és reméljük a közönségnél is betalál a dal. Egyébként egy elképzelt, vagy megálmodott sztoriról van szó, életszerű fordulatokkal. Biztosak vagyunk abban is, hogy sokan magukénak tudják majd vallani a történetet.”
„…aztán testet öltött a meztelenség, vagy csak álmodtam az egészet…”

 

LEHETNÉK
(avagy barátnak hinni…)

”Bizonyára mindenkinek volt már része a csalódásnak abban a verziójában, amikor nem a csaja/faszija szúrja váratlanul hátba, hanem a legjobb barátnak hitt társa. Ez is velejárója az életnek és ezt is tudni kell megélni, túlélni.”
„Lehetnék az is, aki érezte / Hogy minden szó hamis, mégsem kérdezte…”

 

FELPÖRÖGVE
(avagy megint egy autós dal…)

”Egy igazán pozitív életszemléletű, pörgős, őrült dal. Ha csak úgy egyszerűen nézzük, ez is egy autós-feelingű, eszetlenül száguldozós szám. De ha kicsit a szavak mögé nézünk, akkor magát az élethez való hozzáállásunkat, az életszemléletünket mutatjuk meg benne. Hogyan vélekedünk az égészről, hogyan próbáljuk megélni, hogy csináljuk mi. Tulajdonképp párhozamot vonunk egy jól eső eszeveszett kocsikázás és az élet között.”
„…Fogom a kormányt, de az út vezet / Nagy tempót diktál a nagyobb élvezet…”

 

MINDIG ELŐTTED
(avagy az ad igazán, aki először ad…)

”Ellenségei, haragosai mindenkinek vannak. Nem menekülni kell előlük, hanem lekörözni őket, hogy higgyék azt utánunk futnak, miközben előttük táncolunk.”
„…Ott vagyok ahol nem keresel / Mindig előtted, pont egy lépéssel” 

 

SZÁJBÓL-SZÁJBA
(avagy a bénák himnusza …)

”Mindig is csodálattal néztem azokat, akik valamiféle hiányossággal élik az életet. Akiknek a mindennapi megpróbáltatások sokkal nehezebbek, mint nekünk „átlagembereknek”. Mi sírunk, hogy milyen nehéz az élet, aki pedig nem lát, vagy nem hall, nem tud járni, az csendben veszi ugyanazokat az akadályokat, amit bárki. Sajnáljuk, szánjuk őket, holott nem igénylik ezt és inkább példaként kéne hogy előttünk lebegjenek ők, akik igazán erősek és edzettek az életre. Ez a dal egyfajta himnuszként készült nekik.”
„Süketek, sánták, némák, vakok / Mellettetek én a béna vagyok…”


ROAD - Megint nyár (promóklip az Emberteremtő albumhoz)MEGINT NYÁR
(avagy az egyszerű feeling nóta...)

”Amikor a lemezfelvételre készültünk, ez a dal még kétséges volt, hogy felkerül-e a korongra. Olyan kis semmilyen, túl egyszerű, túl direkt volt. Aztán elkészült a szöveg, ami abszolút passzolt a zenei hangulathoz és végül teljesen összeállt a kép. Haverok-buli-kanna jeligére definiáltuk a Nyár fogalmát. Nem kell a filozófiai magasság, a mély gondolatok. Igyunk, bulizzunk, csajozzunk és kit érdekel a holnap. Nincs nagy megfejtés, egyszer élünk, rock&roll!”
„…Megint nyár van, lóg a lábam, az ég-világon semmi bajom…”EGY KŐ LESZ A JELED
(avagy mert mind ugyanúgy végezzük…)

”Sokan képzelik azt magukról, hogy Istenek. Van, aki egyedül van ezzel, és van olyan, aki egészen szép kis embertömegeket meg tud győzni arról, hogy ez így van. Hogy kinek hiszünk és kinek higgyük magunkat, tulajdonképpen tök mindegy. A végjáték ugyanolyan szar lesz mindenkinek. De sokkal élvezetesebb lenne itt fent, ha ezek a „földi Istenek” mihamarabb oda kerülnének, ahol már nincsenek különbségek. A föld alá.”
„…Ha láb mélyen volna jó neked / Végül úgyis egy hideg kő lesz a jeled.”

 

AZ UTOLSÓ HANGOS DAL
(avagy a fel-, át-, és megdolgozás…)

”Az MTV Icon műsorában 2 Ákos dalt kellett kicsavarnunk a helyéből. Ezt és a Mindenki táncolt. Tavasszal a próbateremben egyértelműen ez a dal működött jobban. Aztán mikor stúdióban vittük őket, akkor is ez volt a befutó. Majd jött az Icon koncert és a Mindenki táncol abszolút tarolt. Így ez utóbbit be is építettük a nyári programba. Van ilyen is, hogy egy dal csak koncerten működik, vagy csak lemezen. Többnyire azért is-is, de akad ilyen is. Az utolsó hangos dalt nagyon szeretjük, de nem valószínű, hogy beillesztjük mostanság a programba.”
„…Ha jót akarsz csak játssz a tűzzel”


ROAD - Az utolsó hangos dal (Ákos feldolgozás az MTV Iconban)


 

RÉSZEG ÉNEK
(avagy a keserédes élet...)

”Lehet úgy élni, hogy nincs az ember mindennapjaiban bánat, szomorúság, sajnálat, szánalom, gond, probléma, csak és kizárólag öröm, vidámság, boldogság, felhőtlenség napról-napra. Lehet így élni, csak ennek is megvan az ára. Az pedig, hogy kinek mit ér meg a boldogsága, azt döntse el ki-ki maga. A búfelejtő alkohol a legősibb és legrégibb recept. Olykor talán még irigylem is az igazán elszántakat. Sajnos nem vagyok elég bátor ilyet megtenni az örök boldogságért.”
 „Éljünk a végtelennek / Sose legyen vége ennek, mert…”

www.road.hu


 

 

Hozzászólások

[003400]
Anita
lezsek helyett leszek....:)
[003399]
Anita
Szerintem meg pont a legjobb albumuk lett,szerintem eddig minden albumukat felülszárnyalták a következővel,és kiváncsi lezsek majd ezt is felültudják-e,mert már tényleg magas lesz a mérce:)Nekem a kedvem albumom lett,ennyi meghallgatás után már kimerem jelenteni,meg élőbben is jól szólnak az új dalok,meg a régiek is:)Én csak gratulállni tudok a zenekarnak csak így tovább!!!!!!!
[003395]
man954
nekem is igaz 2-3 hallgatás után jött át. De azóta imádom.
Ja és most már vezeti a MAHASZ listát
Rock'N'Road!!!!!!!
[003388]
tomek17
Nem érzem gyengének. Egyszerűen más mint amit elvártak tőlük. Jó pár meghallgatás kellett hozzá, de teljesen rendben van az album. Oké az Ákos nem kéne rá, nekem az tényleg gyenge.
[003387]
kekezsu
"...egyből a Mahasz-lista negyedik helyére küzdötte fel magát." Ez alapján már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem nem tetszik az album. Aztán megnéztem a hozzászólásokat és megnyugodtam. :)
[003378]
jrpi
Úgy érezem az eddigi leggyengébb Road album!
[003353]
tomek17
Lelked rajta :-) Nekem semmi gondom vel, sőőőőt!
[003341]
infernaldemon
Gyenge a zene...tiszta ciki a szövegeik!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BENEDICTION - Jön a Dave Ingrammel felvett új lemez, klippel az első dal: Rabid Carnality
2020. augusztus 7. (péntek) 10:34

Az még tavaly nyári hír volt, hogy a veterán death metal banda, a brit Benediction élére visszatért a régi vokalista, David Ingram, az pedig a friss infó, hogy október 16-án jelenik meg a Benediction új stúdióalbuma, a Scriptures, mi több, az első előzetes dallal, a klippel kísért Rabid Carnality-vel már lehet is ismerkedni. A birminghami csapat legutóbbi albuma a 2008 nyarán kiadott Killing Music volt, az volt a második lemezük Dave Hunt énekessel (ld. Anaal Nathrakh), aki 1998-ben vette át Ingram helyét. David Ingram a második Benediction albumon, az 1991-es The Grand Leveller lemezen mutatkozott be a csapatban, előtte Mark "Barney" Greenway (Napalm Death) volt az énekes, Ingram pedig 1998-tól 2004-ig a Bolt Thrower élén állt, később pedig énekelt a Hail Of Bullets-ben, de a Down Among The Dead Men nevű csapatával három lemezt is kiadott 2013 és 2018 között.     www.facebook.com/Benedictionband  ...

AVATAR - Új lemez a svédektől, végighallgatható a Hunter Gatherer album
AVATAR - Új lemez a svédektől, végighallgatható a Hunter Gatherer album

A svéd Avatar még 2018 elején adta ki a hetedik albumát, az Avatar Country lemez utódja pedig a mai napon jött ki Hunter Gatherer címmel. A 10 dalos új lemezt azonnal végig is...

OMEGA DIATRIBE - Klippel a második dal a szeptemberi albumról: Mirror Neuron
OMEGA DIATRIBE - Klippel a második dal a szeptemberi albumról: Mirror Neuron

Metanoia címmel szeptember 4-éln lát napvilágot az extrém groove metalos Omega Diatribe negyedik lemeze, a videóval kísért második előzetes dallal, a Mirror Neuron tétellel pedig már...

DEEP PURPLE - Albumpremier, végighallgatható a Whoosh! lemez
DEEP PURPLE - Albumpremier, végighallgatható a Whoosh! lemez

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a Whoosh! lemez csak augusztus 7-én jön...

CARNATION - Old school death metal, új dal és klip: Iron Discipline
CARNATION - Old school death metal, új dal és klip: Iron Discipline

Where Death Lies címmel szeptember 18-án jelenik meg a régisulis death metalt nyomató belga Carnation második nagylemeze, második előzetesként pedig a klippel kísért Iron Discipne dalt...

MISERY SIGNALS - Hét év után itt az új album, eredeti felállásban, mellé pedig egy friss klip is
MISERY SIGNALS - Hét év után itt az új album, eredeti felállásban, mellé pedig egy friss klip is

Már évekkel ezelőtt visszatért a Misery Signals élére az eredeti énekes, Jesse Zaraska, de csak májusban jutottak oda, hogy bejelentsék az új albumot, amely Ultraviolet címmel jön ki a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS