DIRTY DOGS - A Kutyák Tatabányán temetnek

Novemberben turnézáró buli

2010. október 21. (csütörtök) 14:26 | utoljára módosítva: 2010. október 29. (péntek) 13:26

Lassan egy éve, hogy megjelent a tatabányai Dirty Dogs négyes első albuma, a Kutyaként élsz, ami azóta is ingyenesen letölthető a mocskos, zúzós rockkutyák honlapjáról. Aki bírja a refréncentrikus, bulizós rock'n'rollt, hatalmasat nem tévedhet a lemezzel.
A Kutyák az idei év során körbecsaholták az egész országot, turnézáró bulijukat pedig hazai terepen tartják, a tatabányai Roxxy Music Caféban. A november 19-én megrendezésre kerülő koncerten fellép a Black Jack és a Rovers Blues Band is.
Egy korábbi interjúnk a Kutyákkal.
Kattints a folytatáshoz!Mi a helyzet felétek tatabányai kutyák?

"Régen nem adtunk magunkról életjelet, de szerencsére nem nagyon unatkoztunk az elmúlt hónapokban! Sőt, az egész esztendő elég mozgalmas volt, hiszen a 2010-es évet a tavaly novemberben Kutyaként élsz címmel megjelent első nagylemezünk népszerűsítésének szenteltük. A lemezbemutatót és a még tavalyi, pesti bulit követően idén január közepén indult a turné. Bár a valósághoz talán közelebb áll a koncertezés kifejezés! (nevet). A CD megjelenése óta összesen 29 bulink volt, most jön a turnétemetés, a harmincadik koncert, és ezzel zárul a Kutyaként élsz Tour 2010."


Új helyekre is eljutottatok?

 

"Elég sok olyan városba, ahol korábban még nem zenéltünk. Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprém, Dunaújváros, Törökszentmiklós, Várpalota, Érd, Szigetszentmiklós... Ezeket a helyeket mind megugattuk, az ott élő rockarcok - remélhetőleg - legnagyobb örömére! De voltunk az általunk amúgy nagyon szeretett Nemesvámoson, Oroszlányon és Királdon is, ráadásul több alkalommal! Megfordultunk a fővárosban, továbbá a tatai Víz, Zene, Virág fesztiválon is - ez tervben volt már egy ideje! Játszottunk párat veszprémi barátainkkal, a Deep Inside zenekarral, valamint zenéltünk többek között az Agregator, D.O.D., Stoneblade, Tesstimony, Rovers Blues Band zenekarokkal is. Márciusban sikerült egy közös produkciót összehozni a Cool Head Klannal, akikkel össze is cimboráltunk, valamint a Pallai Produkciónak köszönhetően játszottunk a Road, Depresszió, Ossian, Pokolgép zenekarokkal itthon, a tatabányai sportcsarnokban. Nyáron, Felvidéken pedig sikerült játszanunk és megismerkednünk a Tankcsapdával is!"


DIRTY DOGS - Bánj velem úgy! (a 2009-es Kutyaként élsz albumhoz)
Hogy kerültetek a felvidéki fesztiválra?

"Nagy álmunk és nem titkolt célunk volt idén elvinni a zenénket az ország határain túl élő magyarokhoz is, és ezt is sikerült megvalósítanunk! A Freetime Produkció szervezésében játszottunk Nádszegen a Tankcsapda előtt - ráadásul 70 percet! És felléptünk Párkány főterén is a Tűzmadárral. Ami pedig az év legnagyobb élménye volt: játszhattunk Erdélyben a IX. Székelyföldi Rockmaratonon, a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn. A Dirty Dogs és az Agregator olyan jól ismert zenekarok társaságában lépett fel, mint a Kárpátia és a Kalapács, míg a helyi erőket a Defender és az Empty Dreams képviselte."


Lesz folytatás?

"A nagy sikerű koncertek után Jére Ágoston, a Székelyföldi Rockmaraton szervezője közölte, hogy a jövőre 10. születésnapját ünneplő jubileumi fesztiválra is várja vissza a tatabányai együtteseket. A zenekarok útját Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Testvérvárosi kapcsolatok pályázata is támogatta. Továbbá részünkről nagy köszönet jár ezért a koncertért barátainknak, az Agregator tagjainak!"


Tatabányára ma is jellemző az ilyesfajta baráti összefogás?

"Naná! Szintén idén keltettük életre a Legyél Rokk! egyesületet, amely három tatabányai zenekar, az Agregator, a D.O.D. és a Dirty Dogs összefogásából született, a célja pedig többek között a tehetséggondozás, a helyi zenekarok segítése és az olyan jellegű jótékonysági koncertek lebonyolítása, mint az idén májusban Tatabányán megrendezett első Legyél Rokk! Fesztivál! Ez a segélykoncert a Kríziskamra feltöltését volt hivatott támogatni azzal, hogy az este teljes jegybevételét a kamrát kezelő Mosolygós Gyermekekért Alapítványnak ajánlottuk fel."


Mit kell tudni a novemberi koncertről?


"A várva várt tatabányai buli a vadonatúj Roxxy Music Café-ban lesz! Különösen fontos buli ez, mert bár a Roxxyt tekintjük otthonunknak , ott forgott a Bánj velem úgy klipje is, és mióta elköltözött az új helyére, még nem álltunk a színpadán! (nevet)  Szóval még pár hét és kutyák menni új rock klub... Speciális bulit tervezünk, szeretnénk a turnét méltó módon lezárni. A nagylemez teljes anyaga mellett az idén született új dalok is mind hallhatóak lesznek, eljátsszuk majd a tőlünk megszokott átdolgozásainkat is, továbbá vendégeket is hívtunk erre a jeles eseményre. Itt lesz Tass és Dávid az Agregatorból, előbbi egy jóízű hörgésre, míg utóbbi leszólózza majd a fejeteket! (nevet) Két dalt énekel majd velünk Maya, a Cross Borns egykori énekesnője, aki már több alkalommal is fellépett velünk. Továbbá elhívtuk Boros Pöpi barátunkat is (ex-Agregator, Hedonist Roosters, most Black Jack) egy jóízű dobolásra!"Vendégzenekar?


"Igen nagy örömünkre Királdról eljön hozzánk Atesz első bandája, a több mint egy esztendeje újra aktív Rovers Blues Band és fellép még a nemrég összeállt tatabányai Black Jack, is olyan arcokkal, mint L.A.cika, Milán a Twin Six-ből, az imént említett Pöpi és Husy a mikrofonnál! Nagyon jó kis estének ígérkezik a november 19, reméljük, sokan jöttök majd! Mi meg várunk mindenkit nagy-nagy szeretettel!
Találkozzunk az év (vélhetően) utolsó kutya buliján, legyetek rosszak, rock n’ roll nektek!Vaúúú!!!"

www.dirtydogs.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS