OMEN - Szombaton 20 éves szülinapi buli!

Az egykori Wigwamban, a Fehérvári úti Club 202-ben

2010. október 8. (péntek) 14:18 | utoljára módosítva: 2010. október 10. (vasárnap) 17:32

Szombaton, október 9-én a Fehérvári úti Club 202-ben (ex-Wigwam) ünnepli 20. születésnapját az Omen zenekar. Annak idején a Pokolgépből kivált Nagyfi Laci és Kalapács Józsi alakította meg ezt a bandát, amelynek nevéhez fűződik a '90-es évek egyik legkiválóbb hazai metal albuma, az 1994-es Jelek.
Az ezredforduló táján vagy három éven át nem lehetett hallani az Omenről, aztán Nagyfi Laci gitárpartnere Daczi Zsolt lett, az énekes pedig Pintér "Oki" Zoltán, majd nem sokkal később Gubás Tibi (aki már a Tirana Rockersben is együtt zenélt a korábbi Bikini gitárossal). Daczi Zsolt 2007. augusztus 7-én bekövetkezett tragikus halála után az Omen tagjai jó ideig nem nagyon gondoltak a folytatásra, ám végül a zenei terápia mellett döntöttek, és így sorakozott fel a gitáros Nagyfi Laci, a dobos öccse, Nagyfi Zoli, a basszusgitáros Vörös Gábor mellé az énekes Koroknai "Kori" Árpád (Szfinx, P. Box), valamint a gitáros Szijártó "Szupermen " Zsolt (Akela, After Rain).
A szombati jubileumi koncerten vendégként töbek között fellép Kalapács Józsi és Sárközi Lajcsi is (ld. próbán készült fotót). A buli kapcsán a Szentendrei úton autózó Nagyfi Lacit kaptuk el néhány kérdés erejég.
Fotók: Németh Wera

OMEN:
Szijártó "Szupermen" Zsolt gitáros
Koroknai "Kori" Árpi énekes
Nagyfi Zoli dobos
Vörös Gábor basszusgitáros
Nagyfi Laci gitáros


Tavaly tavasszal került közétek Koroknai Árpi. Kori még "új énekesnek" minősül az Omenben vagy már maximálisan beilleszkedett?

"Kori abszolút csapattag, sőt... Most már azért van mögöttünk jó néhány koncert és maximálisan úgy érzem, hogy övé az Omen, és hogy az Omené Kori. Ha érted mire gondolok... Videófelvételekkel egybekötött meghallgatásokat tartottunk annak idején, és ezeket a videókat annak idején fel is tettük a honlapunkra. Rengeteg tehetséges arc bukkant fel, de nekünk pont Kori kellett. Egyrészt a hangja is nagyon tetszik, ami ugye egy énekes esetében elég fontos szempont... másrészt nem csak nagyon jó fazon, de egy jó ember is. A korábbi munkái alapján is úgy éreztük, hogy ő az, aki leginkább illik a képbe."


Korival melyik volt a legjobb koncertetek?

"Az a jó, hogy erre nem tudok konkrét választ adni! (nevet) Több is volt ugyanis... Ami így hirtelen eszembe jut, az a Pannónia feszt, aztán a pécsi Rockmaraton, de a tavalyi koncertünk a Wigwamban is nagyon jól sikerült. Csupán egyetlen bulit nem tudnék kiemelni. Az a lényeg, hogy jó egy színpadon állni Korival, jó vele koncertezni."
Mi az, amiben Kori leginkább eltér a korábbi Omen énekesektől?

"Először is... megtanulja a szövegeket! (nevet) Ezt így viccesen mondom... De tényleg, tudja, ismeri a számokat...  Nagyon jól kijövünk, jó a hangulat. Egyébként abból a szempontból is eltér Kori a régiektől, hogy Debrecenben él. Általában vasárnapra és hétfőre időzítjük a próbákat, és ilyenkor itt alszik Pesten valamelyikünknél. De héha hétköznap is összejövünk. Nyáron könnyebb volt a helyzet, mert Kori motoros ember, így még könnyebben mozgott."


És Szijártó Zsolti mióta is Omen-tag?

"Húúú... ez jó kérdés. Passz. De már régóta... nagyjából Korival egy időben lett állandó tag. Egy ideig Czifra Miki koncertezett velünk, de ő eleve csak ideiglenes jelleggel jött. Közben az Akelánál is ment a szokásos vajúdás, hogy akkor legyenek-e vagy nem... Tudod... hol van Akela, hol nincs... Mint a mesében! (nevet) Végül itt kötött ki. Nagyon jó gitáros, és igazi fazon! Imádjuk! Van egy iszonyatos humora... a buszban dőlni szoktunk a röhögéstől!"
Hogy álltok az új dalokkal? Mikorra várható egy új Omen lemez?

"Most tartunk ott, hogy összeállt 10-11 nóta, és ha minden jól megy, ezeket már a jövő héten oda tudjuk adni Horváth Attilának, aki megírja majd a szövegeket. Aztán ahogy Ati elkészül, jöhet a lemez felvétele. A legvalószínűbb megjelenési időpont az jövő év eleje. Valahogy így..."


Szombaton hány órás lesz a jubileumi buli?

"Egy jó kétórás koncertre lehet számítani, és az Omen fél 11-kor kezd majd. Új dal nem lesz, mert még nincsen kész szöveg, de amúgy minden korszakból játszunk majd. Vendégként eljön Gubás Tibi, Katona Főnök, Sárközi Lajcsi és Kalapács Józsi is. Józsiékkal három dalt próbáltunk össze, de Józsi a legutolsó számban is szerepel majd, akárcsak az összes énekes."
A szintén vendég Katona Főnök mit ad majd elő?

"Amikor Főnök felbukkan egy-egy Omen koncerten, mindig a Szertartást énekli (a 2003-as Tiszta szívvel albumról). Nagyon szereti azt a számot ő is, mi is. Ez még a Zsolti korszakban készült, és hát sajnos... a szövege sok mindennel összevág... Ezt úgy szoktuk előadni, hogy Zsoltinak küldjük... oda fel. Ő örökös tagja marad az Omennek."
Katona Főnökből, aki nagyon jó cimborátok, hogyhogy nem lett soha Omen énekes?

"A jó ég tudja... Nála ezt nem lehet tudni. Amikor mi hívtuk, például annak idején, Kalapács után, akkor ő nem akart vagy nem tudott jönni... Amikor meg ő akart jönni, akkor mi nem hívtuk!" (nevet)


És a szövegíró-legenda Horváth Attila mit fog csinálni a színpadon, mint vendég?

"Ha teheti, el szokott jönni az Omen koncertekre, és az ilyen jubileumi bulikon néha szokott szólni pár szót. Próbáltam már rábeszélni egy-egy refrén beéneklésére, de nem sikerült..."


Laci, melyik a legkedvesebb Omen lemezed?

"Nehéz kérdés, mert mindegyiket szeretem valamiért. Ha meg kéne mutatnom valakinek, hogy milyen ez a zenekar, az összes CD-t odaadnám. Ez mind az Omen."


És melyik a legkedvesebb Omen dalod?

"Ez változik. Van, hogy elviszem magamal a 12 húros gitárt, és a bulin olyan szépen szólal meg az adott dal, hogy utána egy hétig az a kedvencem. Aztán jön egy másk buli, és akkor egy másik dal lesz a nagy kedvenc. És így tovább... A mostani koncertre például a közönség kérésére elővettük a Padlón vagyok című számot (az 1992-es Brutális tangó albumról), amit ki-tudja-már hány éve nem játszottunk... és most újra 'felfedeztem'! Tök tetszik!"

www.omen.hu OMEN
XX. SZÜLETÉSNAPI KONCERT

2010. OKTÓBER 9, SZOMBAT
CLUB 202 (ex-Wigwam), Bp, Fehérvári út 202.

19.00 - Kapunyitás
19.45 - Vasmacska
20.30 - Chat Noir
21.30 - KaFeBár
22:30 - Omen

Hozzászólások

[003221]
tzar
Köszönet az éles szemű rocktesónak!
Nyereménye két koncertjegy! :-)
[003214]
wiktor
A Jelek, nem 94-es? :) Amúgy tényleg mestermű az a lemez. Alap.
[003213]
Góré
A metál-különítmény megy! Első utunk a savoya-parkba vezet 5 körül, hogy kellően feltankolhassunk!

Omen és metál! jeah
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GOTTHARD - Eddig kiadatlan felvétel a 10 éve elhunyt Steve Lee énekessel
2020. augusztus 5. (szerda) 10:21

Ma lenne 57 éves a svájci Gotthard 2010-ben elhunyt, remek hangú énekese, Steve Lee, a szülinap alkalmából a csapat pedig egy eddig ki nem adott felvételt tett közzé. Máris meghallgathatod az Eye Of The Tiger című Survivor-klasszikus akusztikus feldolgozását Steve Lee-vel. Ez a felvétel nem sokkal az énekes tragikus közúti balesete előtt született, egyben előzetese egy Steve Lee tribute lemeznek, amit október 2-án ad majd ki a Gotthard. Három nappal az énekes halálának tizedik évfordulója előtt... Gotthard: "A mai napon büszkén adjuk ki a kiadás előtt álló album első dalát. Steve utolsó felvételei lesznek a lemezen. Boldog születésnapot, Steve!"   www.facebook.com/Gotthard GOTTHARD - Eye Of The Tiger (Survivor, 2020)    

ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment
ANAAL NATHRAKH - Klippel az októberi album címadó dala: Endarkenment

Szinte napra pontosan két évvel a 2018-as A New Kind Of Horror lemez után egy új albummal jelentkezik a black metal és a grindcore tökéletes vegyítésén már a '90-es évek vége óta...

MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát
MACHINE HEAD - Álmában érte a halál az első dobosukat, Tony Constanzát

52 éves korában elhunyt Tony Constanza, a Machine Head eredeti dobosa, aki a Crowbarban és a Crisis-ban is játszott. Tony Constanza nem sokkal az 1991-es megalakulás után lett Machine Head...

VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu
VENOMOUS CONCEPT - Dalpremier a grindcore, hardcore punk "szupergrupptól": Simian Flu

Politics Versus The Erection címmel augusztus 28-án jelenik meg a Napalm Death, Brutal Truth, Lock Up zenészeket felsorakoztató grindcore, hardcore punk csapat, a Venomous Concept negyedik...

NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS