OMEN - Szombaton 20 éves szülinapi buli!

Az egykori Wigwamban, a Fehérvári úti Club 202-ben

2010. október 8. (péntek) 14:18 | utoljára módosítva: 2010. október 10. (vasárnap) 17:32

Szombaton, október 9-én a Fehérvári úti Club 202-ben (ex-Wigwam) ünnepli 20. születésnapját az Omen zenekar. Annak idején a Pokolgépből kivált Nagyfi Laci és Kalapács Józsi alakította meg ezt a bandát, amelynek nevéhez fűződik a '90-es évek egyik legkiválóbb hazai metal albuma, az 1994-es Jelek.
Az ezredforduló táján vagy három éven át nem lehetett hallani az Omenről, aztán Nagyfi Laci gitárpartnere Daczi Zsolt lett, az énekes pedig Pintér "Oki" Zoltán, majd nem sokkal később Gubás Tibi (aki már a Tirana Rockersben is együtt zenélt a korábbi Bikini gitárossal). Daczi Zsolt 2007. augusztus 7-én bekövetkezett tragikus halála után az Omen tagjai jó ideig nem nagyon gondoltak a folytatásra, ám végül a zenei terápia mellett döntöttek, és így sorakozott fel a gitáros Nagyfi Laci, a dobos öccse, Nagyfi Zoli, a basszusgitáros Vörös Gábor mellé az énekes Koroknai "Kori" Árpád (Szfinx, P. Box), valamint a gitáros Szijártó "Szupermen " Zsolt (Akela, After Rain).
A szombati jubileumi koncerten vendégként töbek között fellép Kalapács Józsi és Sárközi Lajcsi is (ld. próbán készült fotót). A buli kapcsán a Szentendrei úton autózó Nagyfi Lacit kaptuk el néhány kérdés erejég.
Fotók: Németh Wera

OMEN:
Szijártó "Szupermen" Zsolt gitáros
Koroknai "Kori" Árpi énekes
Nagyfi Zoli dobos
Vörös Gábor basszusgitáros
Nagyfi Laci gitáros


Tavaly tavasszal került közétek Koroknai Árpi. Kori még "új énekesnek" minősül az Omenben vagy már maximálisan beilleszkedett?

"Kori abszolút csapattag, sőt... Most már azért van mögöttünk jó néhány koncert és maximálisan úgy érzem, hogy övé az Omen, és hogy az Omené Kori. Ha érted mire gondolok... Videófelvételekkel egybekötött meghallgatásokat tartottunk annak idején, és ezeket a videókat annak idején fel is tettük a honlapunkra. Rengeteg tehetséges arc bukkant fel, de nekünk pont Kori kellett. Egyrészt a hangja is nagyon tetszik, ami ugye egy énekes esetében elég fontos szempont... másrészt nem csak nagyon jó fazon, de egy jó ember is. A korábbi munkái alapján is úgy éreztük, hogy ő az, aki leginkább illik a képbe."


Korival melyik volt a legjobb koncertetek?

"Az a jó, hogy erre nem tudok konkrét választ adni! (nevet) Több is volt ugyanis... Ami így hirtelen eszembe jut, az a Pannónia feszt, aztán a pécsi Rockmaraton, de a tavalyi koncertünk a Wigwamban is nagyon jól sikerült. Csupán egyetlen bulit nem tudnék kiemelni. Az a lényeg, hogy jó egy színpadon állni Korival, jó vele koncertezni."
Mi az, amiben Kori leginkább eltér a korábbi Omen énekesektől?

"Először is... megtanulja a szövegeket! (nevet) Ezt így viccesen mondom... De tényleg, tudja, ismeri a számokat...  Nagyon jól kijövünk, jó a hangulat. Egyébként abból a szempontból is eltér Kori a régiektől, hogy Debrecenben él. Általában vasárnapra és hétfőre időzítjük a próbákat, és ilyenkor itt alszik Pesten valamelyikünknél. De héha hétköznap is összejövünk. Nyáron könnyebb volt a helyzet, mert Kori motoros ember, így még könnyebben mozgott."


És Szijártó Zsolti mióta is Omen-tag?

"Húúú... ez jó kérdés. Passz. De már régóta... nagyjából Korival egy időben lett állandó tag. Egy ideig Czifra Miki koncertezett velünk, de ő eleve csak ideiglenes jelleggel jött. Közben az Akelánál is ment a szokásos vajúdás, hogy akkor legyenek-e vagy nem... Tudod... hol van Akela, hol nincs... Mint a mesében! (nevet) Végül itt kötött ki. Nagyon jó gitáros, és igazi fazon! Imádjuk! Van egy iszonyatos humora... a buszban dőlni szoktunk a röhögéstől!"
Hogy álltok az új dalokkal? Mikorra várható egy új Omen lemez?

"Most tartunk ott, hogy összeállt 10-11 nóta, és ha minden jól megy, ezeket már a jövő héten oda tudjuk adni Horváth Attilának, aki megírja majd a szövegeket. Aztán ahogy Ati elkészül, jöhet a lemez felvétele. A legvalószínűbb megjelenési időpont az jövő év eleje. Valahogy így..."


Szombaton hány órás lesz a jubileumi buli?

"Egy jó kétórás koncertre lehet számítani, és az Omen fél 11-kor kezd majd. Új dal nem lesz, mert még nincsen kész szöveg, de amúgy minden korszakból játszunk majd. Vendégként eljön Gubás Tibi, Katona Főnök, Sárközi Lajcsi és Kalapács Józsi is. Józsiékkal három dalt próbáltunk össze, de Józsi a legutolsó számban is szerepel majd, akárcsak az összes énekes."
A szintén vendég Katona Főnök mit ad majd elő?

"Amikor Főnök felbukkan egy-egy Omen koncerten, mindig a Szertartást énekli (a 2003-as Tiszta szívvel albumról). Nagyon szereti azt a számot ő is, mi is. Ez még a Zsolti korszakban készült, és hát sajnos... a szövege sok mindennel összevág... Ezt úgy szoktuk előadni, hogy Zsoltinak küldjük... oda fel. Ő örökös tagja marad az Omennek."
Katona Főnökből, aki nagyon jó cimborátok, hogyhogy nem lett soha Omen énekes?

"A jó ég tudja... Nála ezt nem lehet tudni. Amikor mi hívtuk, például annak idején, Kalapács után, akkor ő nem akart vagy nem tudott jönni... Amikor meg ő akart jönni, akkor mi nem hívtuk!" (nevet)


És a szövegíró-legenda Horváth Attila mit fog csinálni a színpadon, mint vendég?

"Ha teheti, el szokott jönni az Omen koncertekre, és az ilyen jubileumi bulikon néha szokott szólni pár szót. Próbáltam már rábeszélni egy-egy refrén beéneklésére, de nem sikerült..."


Laci, melyik a legkedvesebb Omen lemezed?

"Nehéz kérdés, mert mindegyiket szeretem valamiért. Ha meg kéne mutatnom valakinek, hogy milyen ez a zenekar, az összes CD-t odaadnám. Ez mind az Omen."


És melyik a legkedvesebb Omen dalod?

"Ez változik. Van, hogy elviszem magamal a 12 húros gitárt, és a bulin olyan szépen szólal meg az adott dal, hogy utána egy hétig az a kedvencem. Aztán jön egy másk buli, és akkor egy másik dal lesz a nagy kedvenc. És így tovább... A mostani koncertre például a közönség kérésére elővettük a Padlón vagyok című számot (az 1992-es Brutális tangó albumról), amit ki-tudja-már hány éve nem játszottunk... és most újra 'felfedeztem'! Tök tetszik!"

www.omen.hu OMEN
XX. SZÜLETÉSNAPI KONCERT

2010. OKTÓBER 9, SZOMBAT
CLUB 202 (ex-Wigwam), Bp, Fehérvári út 202.

19.00 - Kapunyitás
19.45 - Vasmacska
20.30 - Chat Noir
21.30 - KaFeBár
22:30 - Omen

Hozzászólások

[003221]
tzar
Köszönet az éles szemű rocktesónak!
Nyereménye két koncertjegy! :-)
[003214]
wiktor
A Jelek, nem 94-es? :) Amúgy tényleg mestermű az a lemez. Alap.
[003213]
Góré
A metál-különítmény megy! Első utunk a savoya-parkba vezet 5 körül, hogy kellően feltankolhassunk!

Omen és metál! jeah
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS