VÖRÖS ATTILA - Friss blog a japán, amerikai bulikról

Jelenleg is folyik az észak-amerikai Nevermore turné

2010. október 7. (csütörtök) 11:55 | utoljára módosítva: 2010. október 29. (péntek) 13:22

Szeptember közepén, a Dürer Kertes thrash akciózás után Vörös Attila gitáros Japánba repült, ahol egy kétnapos thrash bulin, az idei Thrash Domination fesztiválon lépett fel a Nevermore, olyan bandák társaságában, mint az Overkill (képünkön az Overkill dobos Ron metalkodik Attilával), az Exodus, vagy az újra John Cyriis énekessel dolgozó Agent Steel.
Attila jelenleg valahol Texasba zötykölődik a Nevermore turnébuszán, de azért küldött egy kis élménybeszámolót a japán buliról:
"Rögtön az elején le kell szögeznem, hogy buszon, menetközben lehetetlenség gépelni. A legjobb, amit tehet az ember, az alvás, a tévézés és a pofázás. (Ezen a turnén nincs nagy alkoholizálás, úgyhogy ez az opció teljesen kilőve.) Szintén kifogás, de hadd éljek vele, hogy gyakorlatilag már Japán óta betegeskedem. Egyszerűen nem akar elmúlni, bármennyire is szeretném… Nem baj, mától tényleg mézes tea, maximális alvás/pihenés és cévitamin-kúra. Muszáj, mert a legutóbbi koncerten gyakorlatilag végig köhögtem, ami kihatott a játékomra is.
Na de akkor térjünk rá Japánra! Mondanom sem kell, hogy ez volt az a pillanat, amit zenészként talán a legjobban vártam. A japán közönség legendásan őrült - ezt most is sikerült bizonyítaniuk. Felmászkáltak a színpadra, a testi épségükkel mit sem törődve ugráltak össze-vissza, a koncertek után pedig kiéhezve várták a fellépő zenekarokat..."
Kattints a folytatáshoz!







THRASH OF THE TITANS - We Will Rise (Arch Enemy feldolgozás a Dürer buliról, gitáron Attila, a mikrofonnál Köhler Ági az InSeasonből)



"...Eredetileg csak egy Nevermore koncert lett volna, de a Sanctuary sajnos nem tudott fellépni, így a második napon is nekünk "kellett" játszani, viszont „kárpótlásként” elnyomtunk 2 Sanctuary dalt! (Taste Revenge - ezt azóta is játsszuk szinte minden állomáson), illetve Eden Lies Obscure). Szerencsére ezeket már előzetesen megtanultam, úgyhogy nem volt különösebb probléma előszedni őket.

Nagyon sajnálom viszont, hogy szinte semmit sem láttam Japánból, de még Tokyót sem, ami nagyjából 40 percnyire volt tőlünk vonattal. Az egyetlen dolog, amit sikerült elcsípnem a kultúrából, az a kaja. Mondjuk ez kb. az egyik legfontosabb volt, amit meg akartam tapasztalni... természetesen :-) Szerencsére ezen a téren sem kellett csalódnom. Elvetélt ötletnek tűnik amúgy egy turnén lefogyni, vagy akár csak szintet tartani... gyors és szar kaják szinte végig (OK, nem Japánban, de itt az USA-ban szinte mindenhol).

És akkor most essen szó egy kicsit magáról a koncertekről is. A felállás gyakorlatilag ugyanaz volt mindkét napon, csak az utolsó két zenekarnál cserélték fel a sorrendet, illetve a Sanctuary helyett végül Nevermore koncert lett másnap is. Az első banda az Agent Steel volt, őket követte a japán Outrage, egy helyi thrash őrület, majd következtünk mi, végül az Exodus és az Overkill zárta mind2 estét.


AGENT STEEL - Mad Locust Rising (Thrash Domination 2010, Japan)



Gyakorlatilag 1től 1ig mindenki mega normális volt, semmi arcoskodás, csupán sallangmentes metal orgia. Exodus-ék olyan energikus sót nyomtak, amilyet már régen nem láttam (főleg nem 40 feletti rokklegendától…). Természetesen az Overkillt sem kellett félteni, Bobbyval az élen, aki gyakorlatilag fel és alá rohangált végig, mint egy mérgezett egér :-) A koncertünk után mindenkivel lepacsiztam, ami igazán jól esett... ekkora legendás arcoktól.



A második nap aztán kicsit el is eresztettük magunkat, és akkor többek között velük is lógtam. Számomra, úgy érzem, nem sikerült annyira jól az első koncert, a második már annál inkább. Sajnálatos módon pont az első nap volt alkalmam először „szemtől-szemben” „párbajozni” a világ egyik legjobb gitárosával, Jeff Loomis-szal, ugyanis a koncert közepén szétesett Van dobja, és ezt az űrt ki kellett tölteni valamivel, Jeff pedig úgy gondolta, ez jó ötlet lenne…

Basszus, ettől féltem már egy ideje! :-) Na mind1. Azóta amúgy már többször is alakult így a program, úgyhogy lassan „kezdek hozzászokni”, hogy itt bármi megtörténhet... A legutolsó ilyen nem is olyan régen, Los Angelesben, Santa Ana-ban volt, és fel is került a youtube-ra.




 

A második bulit követő nap délutánján már indult is a gépünk az USA-ba, ahol nagyjából 3 napunk volt az akklimatizálódásra, meg arra, hogy felkészüljünk, próbáljunk stb.

Az időeltolódás igen kegyetlen volt, ráadásul csak az oda út, átszállással együtt közel 20 óra volt, gyakorlatilag egyhuzamban, szinte alvás nélkül. Japánban +9 óra eltolódás van a magyar időszámításhoz képest, míg Amerikában -9. Lényegében a landolás óta nem tudom, hol vagyok, mikor vagyok, milyen nap van stb. Ráadásul amióta elindultunk a keleti-part felé, az időeltolódás is folyamatosan változik :-)

De most nem akarok belefolyni az amcsi turnéba, innentől folyt. köv!!!
CSECSLI

Attila



 

További fotók a seattlei buliról.

 

Hozzászólások

[003301]
jotun
Dürer-ben decemberben remélem ismét lesz Thrash Of The Titans aztán már a nagyteremben??
Az elözö fent a youtubon amit birt az aksim!
[003273]
turisas
Nem kenyerem a sztárolás, de egyszerűen mindig jó érzésem lesz, ha Attiláról és a Nevermore-ról hallok. Külön-külön is, de együtt, hát szinte felfoghatatlan. Kibaszott büszke vagyok. Mintha egy családtagom lenne. Kicsit talán az is..-))
[003268]
Bucketheadfan
Hát a legjobb magyar gitáros :9 és jeff Loomis nagyon nagy arc lehet :)
[003211]
ATYA
ATTILA AZ ISTEN!!!!
Ő LEHET MINDEN MAGYAR PÉLDAKÉPE!!!!!
------METAAAAAAAAAAAAAL------
[003210]
alex0812
Nem gyenge mikor a végén Jeff meghajol előtte:-) Az ember csak ámul, ez a srác nagyon messzire juthat!
[003206]
Bucketheadfan
Megnéztem volna élőben a sóló párbajt. két mega giga brutál gitáros :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KALT VINDUR - Albumpremier a lengyel black metal csapattól: …And Nothing Is Endless
2020. augusztus 7. (péntek) 11:29

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel megjelent és végig is hallgatható a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. www.facebook.com/kaltvindurband   KALT VINDUR - .​.​.​And Nothing Is Endless (a 2020-as album) ...And Nothing Is Endless by Kalt Vindur KALT VINDUR - Eyes Ov Gods (a 2020-as .​.​.​And Nothing Is Endless albumhoz) KALT VINDUR - The Blind Sin Hunter (a 2020-as .​.​.​And Nothing Is Endless albumhoz) KALT VINDUR - .​.​.​And Nothing Is Endless (08/07 - Witching Hour Productions) 01. Solar Cross 02. Inner War 03. The Blind Sin Hunter 04. Eyes Ov Gods 05. Dirty Yields 06. Red Glow 07. .​.​.​And Nothing Is Endless 08. Golden Age 09. Crescent Moon Of Chors  

FINNTROLL - Ősszel jön az új album, itt a második dal: Forsen
FINNTROLL - Ősszel jön az új album, itt a második dal: Forsen

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

BENEDICTION - Jön a Dave Ingrammel felvett új lemez, klippel az első dal: Rabid Carnality
BENEDICTION - Jön a Dave Ingrammel felvett új lemez, klippel az első dal: Rabid Carnality

Az még tavaly nyári hír volt, hogy a veterán death metal banda, a brit Benediction élére visszatért a régi vokalista, David Ingram, az pedig a friss infó, hogy október 16-án jelenik...

AVATAR - Új lemez a svédektől, végighallgatható a Hunter Gatherer album
AVATAR - Új lemez a svédektől, végighallgatható a Hunter Gatherer album

A svéd Avatar még 2018 elején adta ki a hetedik albumát, az Avatar Country lemez utódja pedig a mai napon jött ki Hunter Gatherer címmel. A 10 dalos új lemezt azonnal végig is...

OMEGA DIATRIBE - Klippel a második dal a szeptemberi albumról: Mirror Neuron
OMEGA DIATRIBE - Klippel a második dal a szeptemberi albumról: Mirror Neuron

Metanoia címmel szeptember 4-éln lát napvilágot az extrém groove metalos Omega Diatribe negyedik lemeze, a videóval kísért második előzetes dallal, a Mirror Neuron tétellel pedig már...

DEEP PURPLE - Albumpremier, végighallgatható a Whoosh! lemez
DEEP PURPLE - Albumpremier, végighallgatható a Whoosh! lemez

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a Whoosh! lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS