DREAM THEATER - Ki a sértettebb?

Portnoy kiválása mindenkit érzékenyen érint

2010. október 7. (csütörtök) 07:53 | utoljára módosítva: 2010. október 29. (péntek) 13:21

A Dream Theaterből a múlt hónapban kilépett Mike Portnoy dobos világossá tette, hogy 2011-ben is az Avenged Sevenfolddal fog turnézni, egészen addig, amíg a Nightmare album turnéciklusa véget nem ér. Közben némi szájkarate is kialakult a dobos és a Dream Theater énekese között.
Portnoynál egy szeptember végi James LaBrie interjú verte ki a biztosítékot, amelynek során a szólóalbumát promotáló Dream Theater énekes azt mondta, hogy a csapat egyáltalán nem szomorú Mike kilépése miatt. Portnoy szerint ez a kijelentés érzéketlenségre, a tisztelet hiányára utal. Amikor Portnoy fórumán egy felhasználó érdeklődni kezdett, hogy valóban törölték-e a LaBrie szólóturnéval kapcsolatos teljes témakört, Portnoy maga válaszolt: 'Attól tartok, hogy a szemeid nem csapnak be."
Majd így folytatta: "Nem akartam tudomást venni arról, hogy ragaszkodtak hozzá (mármint a Dream Theater tagok), hogy a dreamtheater.net-ről minden velem kapcsolatos dolog lekerüljön... de aztán hétfőn azt olvastam, hogy James szerint egyáltalán nem szomorúak a kilépésem miatt, így nem tudom 'happy' üzemmódban támogatni a szólóturnéját."
Mike kommentjei azóta eltűntek a fórumról, de nem sokkal később James LeBrie kiadott egy nyilatkozatot, hogy tisztába tegye a történteket:
"Úgy tűnik, hogy van itt egy féreértés. Amikor azt mondtam, hogy nem vagyok szomorú Mike távozása miatt, azzal sajnos sok félreértelmezésre adtam módot. Senki sem mondhatja meg sem neked, sem nekem, hogy mit gondoljunk, hogyan érezzünk. Mike kilépése után eredetleg nagyon felzaklatott voltam, lesújtott, sokkolt a dolog. De az embernek mindezen át kell esnie, mindezt fel kell dolgoznia ahhoz, hogy pozitívabb, optimistább lehessen. Én már az interjú idején is ebben a stádiumban voltam.
Hadd fogalmazzak tisztán és egyszerűen. Az élet nem engedi meg számunkra azt a luxust, hogy elmerüljünk a keserűségünkben. Az embernek foglalkoznia kell a felmerülő helyzetekkel, majd ezeket egy produktív és pozitív élménnyé kell változtatnia. Másképp mondva: előre és felfelé.
Mike tökéletesen világossá tette, hogy miért választotta a jelenlegi utat. Legyenek az ő szavai a tökéletes válaszok. Végül is, számít egyáltalán, hogy mi mit gondolunk? Az emberi kiváncsiságot leszámítva, ez semmit sem változtat a dolgok állásán. Most elmondtam a magamét, és hiszem, hogy itt már nincs lehetőség a félreértelmezésre. A témát nem fogom tovább ragozni, minden elmondatott."
Kattints a Portnoy által kifogásolt James LaBrie kijelentésekhez!


James LaBrie az új szólóalbuma kapcsán szeptember 28-án nyilatkozott a Used Bin Radio-nak.


Szomorú vagy, James? Úgy értem, hogy a Dream Theater és a progresszív rock világában ez egy óriási változás. Egy kib...ott földrengés.

"Tudod, mi van? Egyáltalán nem vagyok szomorú. Őszinte leszek veled. Úgy gondolom, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy a bandában van négy fickó, akik... izgatottak vagyunk, mindannyian várjuk a következő fejezetet. És azt hiszem, hogy a másik, amire mindenkinek emlékeznie kell, hogy négy minden szempontból alkalmas fickó van itt. Mindannyian nagyon is... Tudom, erre most mindenki azt mondja, hogy 'a szent szarba, mennyire beképzelt már ez az arc!' De a tutit akarom mondani. Van négy nagyon is tehetséges srác a csapatban, mind tudjuk, hogy mit csinálunk, és képesek is vagyunk megtenni mindent, megőrizni pont olyannak a Dream Theatert, amilyen volt és magasabb szintre is eljuttatni, ismeretlen és izgalmas vizekre evezve. Szóval, nem, nem vagyunk letörve. garantálhatom, hogy egyikünk sincs letörve. valójában nagyon is izgatottak vagyunk... és nagyon pozitívak is."


A rajongókkal való kapcsolattartást többnyire Mike intézte a Dream Theaterben. Hogy néz majd ki a munkamegosztás? Vagy csak egy valaki veszi át ezt  a dolgot?

"Szétosztjuk a feladatokat, egyértelműen. Mindannyian tudjuk, hogy ebből ki kell vennünk a részünket. És így is lesz. Mindannyian kapcsolatban leszünk a rajongókkal, biztosítani fogjuk, hogy legyen állandó, megbízható személyes kapcsolat. Mindannyian készen állunk erre. Már el is kezdtük... Fent vagyunk a különböző honlapokon, én Twitterezem is, gyakran beszélgetek az emberekkel, és elmondom mi van, mi az ábra a szólócuccomal, mi hírek vannak a Dream táborban."


Ez tehát azt is jelenti, hogy a jövőben sokkal több interjőt olvashatunk majd a basszer John Myunggal?

"Tudod mit? Szerintem így lesz."

Még abban sem voltam biztos, hogy tud beszélni. Csak őszinte vagyok...

"Mi sem! (nevet) De az utóbbi időben nagyon belefolyt a dolgokba, amolyan jelzőfény lett számunkra, mert mindig előrukkol valami olyasmivel, hogy 'ez jutott eszembe', vagy 'arra gondoltam, hogy', és ez egy nagyon király dolog, nagyon új, nagyon felfrissítő..."

James LaBrie keménykötésű új szólóalbuma, a Static Impulse a Hónap lemeze lett az októberi HammerWorldben, és a mai napon utcára kerülő lapban egy alapos interjút is olvashatsz a Dream Theater énekesével.


Hozzászólások

[003375]
Presa
A dolgokat úriember módjára kellene intézni mindkét fél részéről.
Egymás között ez nem történt meg: ezért írogatunk most mázsaszám.
Elkerülhető lett volna.
Most James és Mike olyan szinten kommunikál, amely méltatlan a banda által igen magas szintre emelt művészeti totalitásnak (gesamtkunstnak), és olyanok (egymás mellé téve Őket), mint a juhászok Móricz Zsigmond Barbárok című novellagyűjteményében.
Az egyik 19, a másik...
[003198]
vinylfanatic
Nem ő a zenekari megmondó ember az biztos.Egyébként is ritkán szokott megszólalni.Ő tartja magát egy régi Frank Zappa mondáshoz ami egyben egy lemezének a címe is volt" Fogd be a pofád és gitározz!"
[003194]
PayaV
Mr. Myung véleményére kíváncsi lennék, ő nem nagyon nyilatkozott még a DT ügyeivel kapcsolatban. Zseniális zenész, de rejtély, hogy mit gondol bármiről is.
[003192]
farkaslaci
felesleges felhajtás. Jamesnek szerintem teljesen igaza van. az mennyivel lenne jobb, ha azt nyilatkozná, hogy a DT porig van sujtva, képtelen a folytatásra, mert Mike nélkül nem tudnak továbblépni? mindenki tudja, Mike mit jelent a csapatnak, de nincs idő a sírásra, nyomulni kell, mielőtt megkövülnek! Go go DT!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS