VÖRÖS ATTILA - Szombaton óriási hepaj a Dürerben!

35 nótányi súlyos fémzene metaltesók előadásában

2010. szeptember 9. (csütörtök) 14:25 | utoljára módosítva: 2010. szeptember 15. (szerda) 10:14

Szeptember 11-én, azaz most szombaton - este 8 órás kezdéssel (!) - a Dürer Kert kistermében egy egészen különleges feldolgozás-est kerül megrendezésre, amelynek két fő vendége lesz: Csongor Bálint, a Subscribe egyik frontembere, valamint Vörös Attila gitáros, aki egy héttel később már Japánban zúz majd a Nevermore soraiban!
A Tribute to the Thrash Of The Titans elnevezésű, este nyolckor startoló buli folyamán nagyjából 20 válogatott muzsikus lép majd színpadra, és várhatóan úgy 35 dal hangzik el, többek között olyan bandáktól, mint Slayer, Pantera, Sepultura, Arch Enemy, Slipknot, Megadeth, Nevermore...
A koncert egyben a youtube-ra feltett dalai révén komoly feltűnést keltett, fiatal multihangszeres srác, Leander élő bemutatkozása is lesz.
A belépő mindössze 600 Ft.
A Düreres estével és persze a friss Nevermore infókkal kapcsolatban is kifaggattuk Vörös Attilát, de hamarosan egy Leander interjút is olvashatsz majd itt.
Kattints a folytatáshoz!NEVERMORE - Inside Four Walls (Rock Hard Fesztivál 2010. május)

 

 

Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy a fesztiválos blogod végét valamikor azért elolvashatjuk majd? :-)

"Ajjaj… (nevet) Valóban van még némi adósságom e téren, úgyhogy igyekszem mihamarabb orvosolni! Mondjuk tegyük hozzá azt is, hogy eredetileg csak a csillebérci MetalFestig írtam volna a blogot... Ezt enyhítő tényezőként lesz szíves felszámolni mindenki!" (nevet)


Egyébként mióta vagy most itthon, és mivel foglalkozol napközben?

"Gyakorlatilag a májusi Nevermore turné óta - kisebb megszakításokkal - szinte végig itthon voltam. Csak a fesztiválok idejére, plusz 1-2 napra tünedeztem el. Amikor itthon voltam, leginkább tanítottam, illetve a
GMC oldalnak készítettem online leckéket. Ezek mind meg is hallgathatóak az oldalon, illetve az én YouTube csatimon - hellbounder86 néven vagyok fent. Itt olyasmit is találhattok, ami még nem került fel az oldalra, pl a Panterától a  Floods szólója."


Vörös Attila - GMC oktató videó - Floods (Pantera) szóló és outro
Ez az online gitároktatás valójában mit fed?

"Ez egy olyan felület, ahol általam kiválasztott leckéket, feldolgozásokat, szám részleteket stb., illetve az ehhez kapcsolt egyéb segítségeket, tabokat, guitar pro-s fájlokat osztok meg a regisztrált tagokkal. Sajnos ahhoz, hogy a teljes anyagot lássa valaki, lassításokkal, részletesebb magyarázatokkal, illetve a csatolt fájlokkal, regisztrációs (talán) havi díjat kell fizetni.

Viszont ha azt nézzük, hogy ennyi pénzért 1 hónapig több tízezer, és azon belül azért tényleg több ezer igen használható leckét kaphat az ember, ráadásul szinte minden könnyűzenei stílusban, akkor azért kiderül, hogy nem is olyan vészesen sok ez az összeg, főleg nem a külföldi pénztárcának…

Ezen felül igen aktívak voltunk Leander barátommal is, akivel egy nagyon fain kis feldolgozás, a Szomorú vasárnap mellett egy teljesen új számra is futotta az erőnkből. Az új nótát egyébként egy éjszaka alatt írtuk meg nála! :-) Mindkét nótára jön klip is, amiből az egyiket már le is forgattuk... Vállalhatatlanul botrányos lesz!" (nevet)


Attila és Leander egy korábbi klipforgatáson
Tudtál amúgy nyaralni is valahol?

"A fesztiválokat akár tekinthetjük nyaralásnak, kiruccanásnak is, de ezek mellett kétszer lent voltam a Balatonon is bulizni Leanderrel, illetve az Archaic dobos Szabó Csabival, meg pár haverral."


Projektekkel, közös zenélésekkel, vendégszereplésekkel gyakran megtalálnak mostanában?

"Nem mondanám, hogy gyakrabban, mint eddig. Egyszerűen csak úgy alakult, hogy mostanában kevesebb haver/barát zenekar vesz fel lemezeket, mások meg talán nem mernek közeledni... (nevet) Ha tehetem és van időm/kedvem, illetve a produkció is közel áll(hat) a szívemhez, akkor szívesen vállalok ilyesmit."Az új Nevermore lemez fogadtatásáról - globálisan - milyen híreid vannak? Hogy jött be a népeknek ez a direktebb megközelítés?

"Összességében a lemez fogadtatása pozitív, de sajnos, bár természetesen azért vannak negatív reakciók is. A zenekar azonban elégedett, talán ez a legfontosabb."


Sokan úgy gondolják, hogy a Nevermore gitárosának lenni, az automatikusan hozza a pénzt, a csillogást. Egy kicsit mesélj nekünk a valóságról is!

(nevet) "Sokan rosszul gondolják! Természetesen rengeteg körülmény javult, ami a zenélést és az azt körülvevő munkát, környezetet illeti, de azért azt nem mondanám, hogy körülöttem minden felfordult, és hogy már azt sem tudom, mit csináljak jó dolgomban. Bármily hihetetlen is, még egy Nevermore szintű zenekarból sem lehet milliomos az ember. Az egész zeneipar jóval összetettebb annál, mint ami a zenekarok vicces jeleneteit, hülyéskedéseit rögzítő DVD-kből árad.

Ettől függetlenül megy a hülyéskedés, az állatkodás, de mögötte nagyon komoly munka is folyik, az idő zömében. A legnagyobb dolog számomra, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretnek, és mondjuk még éhen sem feltétlenül halok mellette - ez pedig, úgy gondolom, megfizethetetlen. Ez a nagy magyar meg világ valóság!" (nevet)

Szeptember 24-től már elindul a Nevermore amerikai turnéja. Erről mit lehet tudni?

"Ahogy hallottam, ez egy komolyabbnak számító klubturné lesz három igen fasza előzenekarral, a Warbringerrel, a Mutiny Within-nel és a Hatesphere–rel. Ezt a komolyabb jelzőt úgy kell érteni,  hogy szerintem ilyen max. 1-2 ezres klubokban lépünk majd fel. Ilyen Diesel, Dürer Kert nagyterem jellegű, vagy azoknál esetenként talán valamivel nagyobb helyeken."


Mikor várható egy rendes Európa-turnéra a Nevermore? Feltételezem, hogy idén már nem...

"Tudtommal még semmi sem fix, de elvileg 2011. februárja, márciusa körül elindulna egy nagyobb 'kóhedlájner' európai kör a Symphony X tarsaságában!"A Nevermore és az elődbanda Sanctuary szeptember 18-án és 19-én Japánban játszik. Japán kapcsán mit vársz a legjobban?

"Nagyon bízom benne, hogy a 110%-ig fasza buli mellett lesz időnk belekóstolni az igen gazdag japán kultúrába is. Amikor a vízumomat csináltattuk a követségen, találkoztam egy magyar-japán sráccal, Atillával (igen, hagyománytisztelően egy t-vel), aki felkészített arra, hogy miket is érdemes feltétlenül megkóstolnom. Igen, idő hiányában most is leginkább a gasztronómiára fogunk majd koncentrálni!" (nevet)Mikor és hogyan fogtok próbálni a japán koncertekre? Kaptál házifeladatot Loomiséktól? :-)

"Nagyon úgy néz ki, hogy egy kicsit megvariáljuk a setlistet, de ez alkalommal szerencsére csak olyan dalokból fogunk válogatni, amiket 'valaha' tudtam/játszottam, így leginkább csak felfrissíteni kell a dolgokat. Mondjuk, nem keveset! (nevet) Az USA turnén lesznek majd extra feladatok, amikre azért már jó lenne elkezdeni felkészülni, viszont Jeffék az én ötleteimet, véleményemet is kikérik már ilyenekkel kapcsolatban is. De már a legelső turnén is beleszólhattam gyakorlatilag szinte mindenbe."


Egy héttel a japán bulik előtt, most szombaton lesz egy spéci pesti koncert. Kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet?


"Az ötlet Szabó Csabi barátomé (Archaic), aki egyik éjszaka azzal az sms-essel keltett fel, hogy mi lenne, ha összehoznánk valami ilyesmit bulit egy kisebb pesti klubban. Rögtön beindultak a fogaskerekeim, úgyhogy gyakorlatilag másnap el is kezdtük kitalálni, hogy kivel kéne játszani, miket, hogyan, merre…" (nevet)


Kik vesznek részt az esten és milyen programra lehet számítani?

"Majd' 20 fellépővel lehet számolni, ismert és kevésbé ismert underground muzsikusokkal, barátokkal. Fellép például Csongor Bálint a Subscribe-ból, aztán Mári Péter is, aki a Remembering The Steel énekese volt, most pedig az Ozzy pesti bulija előtt fellépő Room Of The Mad Robots frontembere... Aztán olyan zenekarok oszlopos tagjai is eljönnek, mint a Nuke, az InSeason, az Angertea, a Scary Guyz, a Keeper Of Dreams, az Archaic, a Morpheus és még sokan mások.

A programot leginkább thrashes, zúzos dalok fogják kitenni, de lesz egy komolyabb Panterás nótaadag is, illetve jó néhány metal örökzöld. Közel 35 nótára számoljatok, olyan előadóktól, mint Slayer, Sepultura, Machine Head, Metallica, Testament, Megadeth, Arch Enemy, Slipknot... de játszunk néhány Nevermore dalt is!" (nevet)


Ki alkotja a ritmusszekciót?

"Dobosok: Szabó Csabi (Archaic), Maczák Márk (Keeper of Dreams/Just Before His Crucifixion), Gáspár Bence (Scary Guyz/HHCC) és Budai Béla (GetNo), basszerek: Peralta Miguel (Angertea), Guóth Zalán (Nuke/Scary Guyz), Nedoluha György (A Losing Season),  Punhauser Pál (Mind’s Mirrors), illetve Leander is elvállalt egy-két nótát."


Videó a szombati Dürer buli próbájáról
Te végig színpadon leszel?

"Nem, de a program közel felében igen."


Milyen szempontok szerint állt össze a program?

"A súly, a sebesség és a 'kedvencségi faktor' számított csupán! (nevet) Nem kiválasztani volt nehéz őket, sokkal inkább a szétosztásuk!"


Melyik a legnagyobb kedvenced mind közül? És melyik dalok jelentik a legnagyobb feladatot?

"Hááát, a Panterák kézen fekvőek lennének, de mivel azokat már volt szerencsém játszani, így a Slayer War Ensemble-jét mondanám. Ez a nóta amúgy az egyik legközkedveltebb a fellépők táborában (is), úgyhogy ment is a harc érte rendesen!" (nevet)


Kinek ajánlanád, hogy semmiképp ne hagyja ki ezt az estét?

"Azoknak, akik szeretik a fent említett zenekarok legnagyobb és legsúlyosabb 'slágereit', illetve mindazoknak, akik szeretnének szombat este egy őszinte, jó hangulatú mulatságban részt venni, majd velünk lealjasodni!" (nevet)


A HammerWorld-beli Hangerőműs rovatodat az amerikai turné közben is tudod majd folytatni?

"Igen, úgy gondolom, hogy ez kivitelezhető lesz."


Utolsó kérdés: mit szólsz ahhoz, hogy Mike Portnoy kilépett a Dream Theaterből?

"Teljes villámcsapás! Bár így utólag belegondolva azért volt előszele a dolognak. A cikket olvasgatva abszolút Portnoy oldalán állok, és el tudom képzelni, hogy éppen ő az, aki többet veszít ezzel az egésszel. Így viszont újabb/másabb, és éppen ezért talán érdekesebb dolgokat fogunk tőle hallani a jövőben. Izgatottan várom is, hogy mit kezd majd az idejével."

www.myspace.com/vorosattila 

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
2019. június 14. (péntek) 18:37

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő minden dalból. A 2015-ös bemutatkozó album folytatásának producere Tommy Henriksen volt, és ezúttal mindössze három feldolgozás született: Heroes (David Bowie), People Who Died (Jim Carroll Band), You Can't Put Your Arms Around A Memory (Johnny Thunder).  Alice Cooper: "Erre a lemezre mindannyian írtunk dalokat, Joe, Johnny, Tommy és jómagam is. Ettől függetlenül a Rise nem tér el teljesen az első Vampires album vonalától, ugyanakkor semmi máshoz nem hasonlítható, amiben valaha is részt vettem. Nagy különbség, hogy most egyik dalt sem próbáltam 'alice-esebbre' venni. Szerintem ezzel az albummal valóban megmutatjuk a Vampires valódi arcát, mert az első lemezzel elsősorban az elbukott rock'n'roll testvéreink előtt hajtottunk fejet."  ...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me
SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me

Victorious címmel augusztus 2-án jelenik meg az új Skillet album, a 2016-os Unleashed lemez folytatása, amelyről az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Legendary után most...

BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet
BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet

Gold & Grey címmel a mai napon jelent meg a progos, sludge-os metalt játszó amerikai Baroness új albuma, a 2015-ös Purple lemez folytatása, és a monstre, 17 tételes albumhoz most egy...

INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek
INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek

Nem leszek címmel egy újabb albumelőzetes dallal jelentkezett a budapesti Invader. A heavy metal csapat következő albuma Valóságelvonó címmel érkezik majd szeptemberben, holnap pedig...

HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles
HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles

Auric Gates Of Veles címmel a mai napon jelent meg az extrém metalos lengyel Hate tizenegyedik albuma, a 2017-es Tremendum lemez folytatása, amelyet teljes egészében végig is hallgathatsz....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS