VÖRÖS ATTILA - Szombaton óriási hepaj a Dürerben!

35 nótányi súlyos fémzene metaltesók előadásában

2010. szeptember 9. (csütörtök) 14:25 | utoljára módosítva: 2010. szeptember 15. (szerda) 10:14

Szeptember 11-én, azaz most szombaton - este 8 órás kezdéssel (!) - a Dürer Kert kistermében egy egészen különleges feldolgozás-est kerül megrendezésre, amelynek két fő vendége lesz: Csongor Bálint, a Subscribe egyik frontembere, valamint Vörös Attila gitáros, aki egy héttel később már Japánban zúz majd a Nevermore soraiban!
A Tribute to the Thrash Of The Titans elnevezésű, este nyolckor startoló buli folyamán nagyjából 20 válogatott muzsikus lép majd színpadra, és várhatóan úgy 35 dal hangzik el, többek között olyan bandáktól, mint Slayer, Pantera, Sepultura, Arch Enemy, Slipknot, Megadeth, Nevermore...
A koncert egyben a youtube-ra feltett dalai révén komoly feltűnést keltett, fiatal multihangszeres srác, Leander élő bemutatkozása is lesz.
A belépő mindössze 600 Ft.
A Düreres estével és persze a friss Nevermore infókkal kapcsolatban is kifaggattuk Vörös Attilát, de hamarosan egy Leander interjút is olvashatsz majd itt.
Kattints a folytatáshoz!NEVERMORE - Inside Four Walls (Rock Hard Fesztivál 2010. május)

 

 

Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy a fesztiválos blogod végét valamikor azért elolvashatjuk majd? :-)

"Ajjaj… (nevet) Valóban van még némi adósságom e téren, úgyhogy igyekszem mihamarabb orvosolni! Mondjuk tegyük hozzá azt is, hogy eredetileg csak a csillebérci MetalFestig írtam volna a blogot... Ezt enyhítő tényezőként lesz szíves felszámolni mindenki!" (nevet)


Egyébként mióta vagy most itthon, és mivel foglalkozol napközben?

"Gyakorlatilag a májusi Nevermore turné óta - kisebb megszakításokkal - szinte végig itthon voltam. Csak a fesztiválok idejére, plusz 1-2 napra tünedeztem el. Amikor itthon voltam, leginkább tanítottam, illetve a
GMC oldalnak készítettem online leckéket. Ezek mind meg is hallgathatóak az oldalon, illetve az én YouTube csatimon - hellbounder86 néven vagyok fent. Itt olyasmit is találhattok, ami még nem került fel az oldalra, pl a Panterától a  Floods szólója."


Vörös Attila - GMC oktató videó - Floods (Pantera) szóló és outro
Ez az online gitároktatás valójában mit fed?

"Ez egy olyan felület, ahol általam kiválasztott leckéket, feldolgozásokat, szám részleteket stb., illetve az ehhez kapcsolt egyéb segítségeket, tabokat, guitar pro-s fájlokat osztok meg a regisztrált tagokkal. Sajnos ahhoz, hogy a teljes anyagot lássa valaki, lassításokkal, részletesebb magyarázatokkal, illetve a csatolt fájlokkal, regisztrációs (talán) havi díjat kell fizetni.

Viszont ha azt nézzük, hogy ennyi pénzért 1 hónapig több tízezer, és azon belül azért tényleg több ezer igen használható leckét kaphat az ember, ráadásul szinte minden könnyűzenei stílusban, akkor azért kiderül, hogy nem is olyan vészesen sok ez az összeg, főleg nem a külföldi pénztárcának…

Ezen felül igen aktívak voltunk Leander barátommal is, akivel egy nagyon fain kis feldolgozás, a Szomorú vasárnap mellett egy teljesen új számra is futotta az erőnkből. Az új nótát egyébként egy éjszaka alatt írtuk meg nála! :-) Mindkét nótára jön klip is, amiből az egyiket már le is forgattuk... Vállalhatatlanul botrányos lesz!" (nevet)


Attila és Leander egy korábbi klipforgatáson
Tudtál amúgy nyaralni is valahol?

"A fesztiválokat akár tekinthetjük nyaralásnak, kiruccanásnak is, de ezek mellett kétszer lent voltam a Balatonon is bulizni Leanderrel, illetve az Archaic dobos Szabó Csabival, meg pár haverral."


Projektekkel, közös zenélésekkel, vendégszereplésekkel gyakran megtalálnak mostanában?

"Nem mondanám, hogy gyakrabban, mint eddig. Egyszerűen csak úgy alakult, hogy mostanában kevesebb haver/barát zenekar vesz fel lemezeket, mások meg talán nem mernek közeledni... (nevet) Ha tehetem és van időm/kedvem, illetve a produkció is közel áll(hat) a szívemhez, akkor szívesen vállalok ilyesmit."Az új Nevermore lemez fogadtatásáról - globálisan - milyen híreid vannak? Hogy jött be a népeknek ez a direktebb megközelítés?

"Összességében a lemez fogadtatása pozitív, de sajnos, bár természetesen azért vannak negatív reakciók is. A zenekar azonban elégedett, talán ez a legfontosabb."


Sokan úgy gondolják, hogy a Nevermore gitárosának lenni, az automatikusan hozza a pénzt, a csillogást. Egy kicsit mesélj nekünk a valóságról is!

(nevet) "Sokan rosszul gondolják! Természetesen rengeteg körülmény javult, ami a zenélést és az azt körülvevő munkát, környezetet illeti, de azért azt nem mondanám, hogy körülöttem minden felfordult, és hogy már azt sem tudom, mit csináljak jó dolgomban. Bármily hihetetlen is, még egy Nevermore szintű zenekarból sem lehet milliomos az ember. Az egész zeneipar jóval összetettebb annál, mint ami a zenekarok vicces jeleneteit, hülyéskedéseit rögzítő DVD-kből árad.

Ettől függetlenül megy a hülyéskedés, az állatkodás, de mögötte nagyon komoly munka is folyik, az idő zömében. A legnagyobb dolog számomra, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretnek, és mondjuk még éhen sem feltétlenül halok mellette - ez pedig, úgy gondolom, megfizethetetlen. Ez a nagy magyar meg világ valóság!" (nevet)

Szeptember 24-től már elindul a Nevermore amerikai turnéja. Erről mit lehet tudni?

"Ahogy hallottam, ez egy komolyabbnak számító klubturné lesz három igen fasza előzenekarral, a Warbringerrel, a Mutiny Within-nel és a Hatesphere–rel. Ezt a komolyabb jelzőt úgy kell érteni,  hogy szerintem ilyen max. 1-2 ezres klubokban lépünk majd fel. Ilyen Diesel, Dürer Kert nagyterem jellegű, vagy azoknál esetenként talán valamivel nagyobb helyeken."


Mikor várható egy rendes Európa-turnéra a Nevermore? Feltételezem, hogy idén már nem...

"Tudtommal még semmi sem fix, de elvileg 2011. februárja, márciusa körül elindulna egy nagyobb 'kóhedlájner' európai kör a Symphony X tarsaságában!"A Nevermore és az elődbanda Sanctuary szeptember 18-án és 19-én Japánban játszik. Japán kapcsán mit vársz a legjobban?

"Nagyon bízom benne, hogy a 110%-ig fasza buli mellett lesz időnk belekóstolni az igen gazdag japán kultúrába is. Amikor a vízumomat csináltattuk a követségen, találkoztam egy magyar-japán sráccal, Atillával (igen, hagyománytisztelően egy t-vel), aki felkészített arra, hogy miket is érdemes feltétlenül megkóstolnom. Igen, idő hiányában most is leginkább a gasztronómiára fogunk majd koncentrálni!" (nevet)Mikor és hogyan fogtok próbálni a japán koncertekre? Kaptál házifeladatot Loomiséktól? :-)

"Nagyon úgy néz ki, hogy egy kicsit megvariáljuk a setlistet, de ez alkalommal szerencsére csak olyan dalokból fogunk válogatni, amiket 'valaha' tudtam/játszottam, így leginkább csak felfrissíteni kell a dolgokat. Mondjuk, nem keveset! (nevet) Az USA turnén lesznek majd extra feladatok, amikre azért már jó lenne elkezdeni felkészülni, viszont Jeffék az én ötleteimet, véleményemet is kikérik már ilyenekkel kapcsolatban is. De már a legelső turnén is beleszólhattam gyakorlatilag szinte mindenbe."


Egy héttel a japán bulik előtt, most szombaton lesz egy spéci pesti koncert. Kinek a fejéből pattant ki ez az ötlet?


"Az ötlet Szabó Csabi barátomé (Archaic), aki egyik éjszaka azzal az sms-essel keltett fel, hogy mi lenne, ha összehoznánk valami ilyesmit bulit egy kisebb pesti klubban. Rögtön beindultak a fogaskerekeim, úgyhogy gyakorlatilag másnap el is kezdtük kitalálni, hogy kivel kéne játszani, miket, hogyan, merre…" (nevet)


Kik vesznek részt az esten és milyen programra lehet számítani?

"Majd' 20 fellépővel lehet számolni, ismert és kevésbé ismert underground muzsikusokkal, barátokkal. Fellép például Csongor Bálint a Subscribe-ból, aztán Mári Péter is, aki a Remembering The Steel énekese volt, most pedig az Ozzy pesti bulija előtt fellépő Room Of The Mad Robots frontembere... Aztán olyan zenekarok oszlopos tagjai is eljönnek, mint a Nuke, az InSeason, az Angertea, a Scary Guyz, a Keeper Of Dreams, az Archaic, a Morpheus és még sokan mások.

A programot leginkább thrashes, zúzos dalok fogják kitenni, de lesz egy komolyabb Panterás nótaadag is, illetve jó néhány metal örökzöld. Közel 35 nótára számoljatok, olyan előadóktól, mint Slayer, Sepultura, Machine Head, Metallica, Testament, Megadeth, Arch Enemy, Slipknot... de játszunk néhány Nevermore dalt is!" (nevet)


Ki alkotja a ritmusszekciót?

"Dobosok: Szabó Csabi (Archaic), Maczák Márk (Keeper of Dreams/Just Before His Crucifixion), Gáspár Bence (Scary Guyz/HHCC) és Budai Béla (GetNo), basszerek: Peralta Miguel (Angertea), Guóth Zalán (Nuke/Scary Guyz), Nedoluha György (A Losing Season),  Punhauser Pál (Mind’s Mirrors), illetve Leander is elvállalt egy-két nótát."


Videó a szombati Dürer buli próbájáról
Te végig színpadon leszel?

"Nem, de a program közel felében igen."


Milyen szempontok szerint állt össze a program?

"A súly, a sebesség és a 'kedvencségi faktor' számított csupán! (nevet) Nem kiválasztani volt nehéz őket, sokkal inkább a szétosztásuk!"


Melyik a legnagyobb kedvenced mind közül? És melyik dalok jelentik a legnagyobb feladatot?

"Hááát, a Panterák kézen fekvőek lennének, de mivel azokat már volt szerencsém játszani, így a Slayer War Ensemble-jét mondanám. Ez a nóta amúgy az egyik legközkedveltebb a fellépők táborában (is), úgyhogy ment is a harc érte rendesen!" (nevet)


Kinek ajánlanád, hogy semmiképp ne hagyja ki ezt az estét?

"Azoknak, akik szeretik a fent említett zenekarok legnagyobb és legsúlyosabb 'slágereit', illetve mindazoknak, akik szeretnének szombat este egy őszinte, jó hangulatú mulatságban részt venni, majd velünk lealjasodni!" (nevet)


A HammerWorld-beli Hangerőműs rovatodat az amerikai turné közben is tudod majd folytatni?

"Igen, úgy gondolom, hogy ez kivitelezhető lesz."


Utolsó kérdés: mit szólsz ahhoz, hogy Mike Portnoy kilépett a Dream Theaterből?

"Teljes villámcsapás! Bár így utólag belegondolva azért volt előszele a dolognak. A cikket olvasgatva abszolút Portnoy oldalán állok, és el tudom képzelni, hogy éppen ő az, aki többet veszít ezzel az egésszel. Így viszont újabb/másabb, és éppen ezért talán érdekesebb dolgokat fogunk tőle hallani a jövőben. Izgatottan várom is, hogy mit kezd majd az idejével."

www.myspace.com/vorosattila 

 

 


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AC/DC - Új album? És Cliff Williams basszer is visszatért?
2018. december 9. (vasárnap) 10:21

A brit Classic Rock az év legfontosabb eseményei között megemlítette azt is, hogy az AC/DC 2018-ban visszatért a stúdióba. Augusztusban mi is beszámoltunk arról, hogy a vancouveri Warehouse stúdióban Phill Rudd dobost, Brian Johnson énekest, Angus Young és a csapat legutóbbi turnéján Malcolm Young helyén játszó Stevie Young gitáros is felbukkant. A Classic Rock értesülései szerint még Cliff Williams basszusgitáros is visszatért, és valóban egy új album készül.   Classic Rock: "Ahogy mindenki más, eleinte mi is szkeptikusak voltunk a pletykákat illetően, miszerint Angus Young nekilátott összekalapálni egy új AC/DC albumot. De csak addig, amíg meg nem érkeztek a fotók Vancouverből. És Brian Johnson meg Phil Rudd is visszatért? Hasonlóan utasítottuk el azokat a kósza híreket is, melyek szerint olyan régi dalok kerülnek felvételre, amelyeket még Malcolm Young írt, vagy vele együtt írt a csapat. Azonban...

SYMPHONY OF SYMBOLS - Új klip a szegedi death metal csapattól: The First Nation, The Last Survivor
SYMPHONY OF SYMBOLS - Új klip a szegedi death metal csapattól: The First Nation, The Last Survivor

Historiocriticism címmel augusztusban jött ki a tech-death vonalas szegedi Symphony Of Symbols második nagylemeze, a 2012-es Stupefying Beliefs folytatása, amit a tavaly csatlakozott új...

JOHN GARCIA - Új klipes dal az ex-Kyuss énekestől: Jim's Whiskers
JOHN GARCIA - Új klipes dal az ex-Kyuss énekestől: Jim's Whiskers

A Kyuss, a Slo-Burn, a Unida, a Hermano vagy a Vista Chino frontembereként ismert John Garcia harmadik szólóalbuma január 4-én jelenik majd meg, második előzetes dalként pedig megérkezett...

VOLUMEFEEDER - Új dal és klip a hódmerővásárhelyi triótól: Castigated
VOLUMEFEEDER - Új dal és klip a hódmerővásárhelyi triótól: Castigated

Arról már október végén beszámoltunk, hogy befejezte első nagylemezének felvételeit a hódmezővásárhelyi VolumeFeeder trió, az album 2019 februárjára várható, viszont már is itt...

PHOENIX RT - Az új lemez mellé friss klip a címadó dalhoz: Mi kell több?!
PHOENIX RT - Az új lemez mellé friss klip a címadó dalhoz: Mi kell több?!

Mi kell több?! címmel tegnap megjelent a csallóközi Phoenix RT új albuma, az első lemezük a gitáros Győrög Marcival, aki az idei év elején csatlakozott a zenekarhoz. Máris...

SUM 41 - 2019 nyarán visszatérnek Budapestre
SUM 41 - 2019 nyarán visszatérnek Budapestre

Idén már elkezdett dolgozni a 2016-os 13 Voices album folytatásán a Deryck Whibley vezette Sum 41, de a hetedik lemezről egyelőre nincs konkrét hír, viszont a kanadai pop-punk csapat...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS