DHARMA - Letöltheted az új kislemezük mind a négy dalát!

Niciáék be is mutatták nekünk a friss számokat

2010. augusztus 27. (péntek) 13:10 | utoljára módosítva: 2010. szeptember 1. (szerda) 05:49

Elkészült a Dharma zenekar új kislemeze, a 4 dalos NRG, amit teljes egészében, ingyen máris letölthetsz a hivatalos honlapjukról.
"Ezeket a friss felvételeket az Audioplanet stúdióban rögzítettük, Jaya Hari Das segítségével - mondja az anyag kapcsán a dark metal csapat. - Úgy érezzük, hogy sikerült elkészítenünk az eddigi legdinamikusabb anyagunkat. Ez az EP egyben előfutára is a 2011-ben megjelenő új nagylemezünknek A Heavenly Hell című debütáló albumunk után úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kipróbálni a meglévő orientális-dark metal mellett más zenei írányvonalakat is, ezért elkezdtünk gyorsabb tempókkal, súlyosabb elektronikus hangszerelésekkel, férfivokálokkal kísérletezni, és ennek köszönhetően már élőben is vastagabban dörren meg a banda. Ezek az új nóták végeredményben a koncerteken nyerték el a végső formájukat."
Kattints az NRG négy dalának részletesebb ismertetéséhez!
DHARMA:
Nicia - énekesnő
Gurka László - gitáros
Kelemen Gergő - basszusgitáros
Kőmíves András - dobos


 

"Az új dalok mondanivalója hasonló, mint a debütalbumon. Elsősorban azzal foglalkoznak a szövegek, hogy a gondolatok, a tudat által mennyi mindent el lehet érni vagy éppen mennyire nyomasztó helyzetekbe tudja magát sodorni az ember, ha nem képes megfelelően irányítani, kontrollálni mindazt, ami a fejében zajlik nap mint nap.

Maguk a stúdiómunkálatok zökkenőmentesen zajlottak, Jaya Hari Das pedig egyből ráérzett, hogy mit is szeretnénk viszonthallani. Megvolt a szükséges zenei összhang is. Persze azért egy kis lazulást is vittünk a történetbe, a basszus- és gitárfelvételek közepette akkorákat röhögtünk, hogy azt még talán a csepeli atombunker környékén is hallani lehetett!

Szeretnénk, ha minél több hallgatóhoz eljutna az online anyag, és reméljük minél többen lesznek kíváncsiak a jövőre megjelenő nagylemezünkre!"

 

STARDUST GALLERY

"Rögtön ebben a nyitószámban az említett negatív példáról énekelünk: a jelenkor fogyasztó társadalmának készült agysorvasztó produkciók kapzsi és tudatlan főszereplőinek és egyben áldozatainak 'jelentőségét' próbáljuk a hallgató elé tárni, némi iróniával... A pörgős tempó is a droidként tengődő mindennapjaink zaklatott ritmusát erősíti."


RENFIELD'S REHAB

"Ezt a szöveget, ahogy a címből könnyedén kitalálható, Bram Stoker könyve inspirálta. Renfield ügyvédként kezdte a karrierjét, majd egy elmegyógyintézetben végezte, mint Drakula rabszolgája... A dal a kiszolgáltatottságról és a függőségről szól. Klinikai vámpírizmus ide vagy oda ez a "slágergyanús" nóta a kislemezen!"


ENERGY VAMPIRE

"Maradunk a szívás témakörénél! (nevet) Itt azonban az energia az, ami táplál... Drum&Bass-es lüktetéssel indul a nóta, majd a lemez leggyorsabb riffje következik, amit egy kiakadt szövegelés majd üvöltés tör meg... némi megnyugvást hoznak ugyan a refrén feloldozó dallamai, de a második refrén után a végletekig fokozódnak az érzelmek. Eredetileg ezzel a számmal szerettük volna nyitni a lemezt, de extrémebb lett mint gondoltuk... (nevet) Ami természetesen nem baj, de nem akarjuk egyből letépni a kedves letöltő fejét!"


OMNIPRESENT

"Részben a Heavenly Hell nyugodt keleti világa köszön vissza a záró tételben, de indusztriális megközelitésssel. Ez talán a legpozítivabb nóta, ami valaha megszületett a műhelyünkben. Egy énekcentrikus tételről van szó, de a végére fokozatosan a ritmushangszerek kerülnek előtérbe."

 

Az NRG dalait itt hallgathatod meg, illetve innen töltheted le.

A csapat februári francia miniturnéjáról itt olvashatsz.


DHARMA - Closest To (a Heavenly Hell debütalbumhoz)A Dharma szeptember 10-én a Yukban lép fel a kölföldre költözés miatt búcsúbulikat tartó Dr. Melancholia és Wet Lips zenekarok társaságában.


 

 

 

Hozzászólások

[002579]
pumpika666
nekem a két tartóelem is elég lenne, az asztallapot megkapod :D
[002557]
morningrise
Hol lehet kapni ilyen fain üvegasztalt ?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS