DHARMA - Letöltheted az új kislemezük mind a négy dalát!

Niciáék be is mutatták nekünk a friss számokat

2010. augusztus 27. (péntek) 13:10 | utoljára módosítva: 2010. szeptember 1. (szerda) 05:49

Elkészült a Dharma zenekar új kislemeze, a 4 dalos NRG, amit teljes egészében, ingyen máris letölthetsz a hivatalos honlapjukról.
"Ezeket a friss felvételeket az Audioplanet stúdióban rögzítettük, Jaya Hari Das segítségével - mondja az anyag kapcsán a dark metal csapat. - Úgy érezzük, hogy sikerült elkészítenünk az eddigi legdinamikusabb anyagunkat. Ez az EP egyben előfutára is a 2011-ben megjelenő új nagylemezünknek A Heavenly Hell című debütáló albumunk után úgy döntöttünk, hogy szeretnénk kipróbálni a meglévő orientális-dark metal mellett más zenei írányvonalakat is, ezért elkezdtünk gyorsabb tempókkal, súlyosabb elektronikus hangszerelésekkel, férfivokálokkal kísérletezni, és ennek köszönhetően már élőben is vastagabban dörren meg a banda. Ezek az új nóták végeredményben a koncerteken nyerték el a végső formájukat."
Kattints az NRG négy dalának részletesebb ismertetéséhez!
DHARMA:
Nicia - énekesnő
Gurka László - gitáros
Kelemen Gergő - basszusgitáros
Kőmíves András - dobos


 

"Az új dalok mondanivalója hasonló, mint a debütalbumon. Elsősorban azzal foglalkoznak a szövegek, hogy a gondolatok, a tudat által mennyi mindent el lehet érni vagy éppen mennyire nyomasztó helyzetekbe tudja magát sodorni az ember, ha nem képes megfelelően irányítani, kontrollálni mindazt, ami a fejében zajlik nap mint nap.

Maguk a stúdiómunkálatok zökkenőmentesen zajlottak, Jaya Hari Das pedig egyből ráérzett, hogy mit is szeretnénk viszonthallani. Megvolt a szükséges zenei összhang is. Persze azért egy kis lazulást is vittünk a történetbe, a basszus- és gitárfelvételek közepette akkorákat röhögtünk, hogy azt még talán a csepeli atombunker környékén is hallani lehetett!

Szeretnénk, ha minél több hallgatóhoz eljutna az online anyag, és reméljük minél többen lesznek kíváncsiak a jövőre megjelenő nagylemezünkre!"

 

STARDUST GALLERY

"Rögtön ebben a nyitószámban az említett negatív példáról énekelünk: a jelenkor fogyasztó társadalmának készült agysorvasztó produkciók kapzsi és tudatlan főszereplőinek és egyben áldozatainak 'jelentőségét' próbáljuk a hallgató elé tárni, némi iróniával... A pörgős tempó is a droidként tengődő mindennapjaink zaklatott ritmusát erősíti."


RENFIELD'S REHAB

"Ezt a szöveget, ahogy a címből könnyedén kitalálható, Bram Stoker könyve inspirálta. Renfield ügyvédként kezdte a karrierjét, majd egy elmegyógyintézetben végezte, mint Drakula rabszolgája... A dal a kiszolgáltatottságról és a függőségről szól. Klinikai vámpírizmus ide vagy oda ez a "slágergyanús" nóta a kislemezen!"


ENERGY VAMPIRE

"Maradunk a szívás témakörénél! (nevet) Itt azonban az energia az, ami táplál... Drum&Bass-es lüktetéssel indul a nóta, majd a lemez leggyorsabb riffje következik, amit egy kiakadt szövegelés majd üvöltés tör meg... némi megnyugvást hoznak ugyan a refrén feloldozó dallamai, de a második refrén után a végletekig fokozódnak az érzelmek. Eredetileg ezzel a számmal szerettük volna nyitni a lemezt, de extrémebb lett mint gondoltuk... (nevet) Ami természetesen nem baj, de nem akarjuk egyből letépni a kedves letöltő fejét!"


OMNIPRESENT

"Részben a Heavenly Hell nyugodt keleti világa köszön vissza a záró tételben, de indusztriális megközelitésssel. Ez talán a legpozítivabb nóta, ami valaha megszületett a műhelyünkben. Egy énekcentrikus tételről van szó, de a végére fokozatosan a ritmushangszerek kerülnek előtérbe."

 

Az NRG dalait itt hallgathatod meg, illetve innen töltheted le.

A csapat februári francia miniturnéjáról itt olvashatsz.


DHARMA - Closest To (a Heavenly Hell debütalbumhoz)A Dharma szeptember 10-én a Yukban lép fel a kölföldre költözés miatt búcsúbulikat tartó Dr. Melancholia és Wet Lips zenekarok társaságában.


 

 

 

Hozzászólások

[002579]
pumpika666
nekem a két tartóelem is elég lenne, az asztallapot megkapod :D
[002557]
morningrise
Hol lehet kapni ilyen fain üvegasztalt ?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
2020. augusztus 11. (kedd) 18:44

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a Killswitch Engage frontembere, Jesse Leach a vendég, a B oldalra pedig egy Bulletproof című nóta. Mindkét dal az amerikai rendőri brutalitásra reflektál, a nóták a nemrég történt események után pár nappal születtek meg. A Stop The Bleeding dalhoz készült videót már akkpor bemutattuk, most pedig megszületett egy hivatalos szöveges videó a Bulletproofhoz is.   Akárcsak a Stop The Bleeding, a Bulletproof dal is Jared és Carlos segítségével került rögzítésre 2018 decemberében. Robb Flynn: "A Bulletproof szövege nem csupán annak nyomán született, hogy fehér felsőbbrendűséget hirdetők megölték Ahmaud Arberyt (februárban), de annak nyomán is, hogy a világunk teljesen kifordult önmagából. A világjárvány őrülete és a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love
STARDUST - Dal- és klippremier a Frontiers kiadó első magyar zenekarától: 2nd Hand Love

Az AOR, melodikus rock vonalas budapesti Stardust még 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal...

AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz
AT NIGHT I FLY - Új karanténklip készült az Afterlife dalhoz

Újabb élő karantén-videót készített az At Night I Fly zenekar, hasonlóan a májusi The Pit videóhoz. Ezúttal is különböző helyszíneken, de élőben játszották el a decemberben...

EiLEMA - Klip született a komolyabb, grunge-osabb Mother dalukhoz
EiLEMA - Klip született a komolyabb, grunge-osabb Mother dalukhoz

Uzseka Norbert szerint a budapesti EiLEMA 2019 egyik legjobb dalát adta ki Mother címmel a bemutatkozó EP-jén, a tavalyi Take Wingen. Most ehhez a nótához egy klip is született. "Ezúttal...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS