CRADLE OF FILTH - Lemezborító és új dal!

Várjuk a kommenteket!

2010. augusztus 21. (szombat) 09:17 | utoljára módosítva: 2010. augusztus 27. (péntek) 13:58

A metszett gégéjű szimfonikus black metal brit mesterei november 1-jén adják ki kilencedik stúdiólemezüket Darkly, Darkly, Venis Aversa címmel.
A Cradle Of Filth zsebvámpírja, Dani Filth szerényen csak ennyit mondott az új anyagról: "kétségtelenül az eddigi leggyorsabb és legbrutálisabb albumunk Ahogy a banda egy ismerőse találóan megjegyezte, ez olyan, mint egy betépett Iron Maiden az angyalok temetőjében. Ez a leggonoszabb és legkomorabb tündérmese, Cradle módra..."
A COF mai felállása így néz ki: Dani Filth énekes, Paul Allender és James McIlroy gitárosok, David Pybus basszer, Martin Skaroupka dobos és Ashley Ellyllon billentyűs.
Egy új dalba máris belehallgathatsz! Akárcsak a Dimmu nótánál, itt is várjuk a kommenteket!


CRADLE OF FILTH - Lilith Immaculate (új dal, 2010)
 

Hozzászólások

[003047]
lamb79
Szerintem nem rossz ez a szám de nincs meg benne az a lendulet amiért a Vempire-t vagy a Dusk-ot annyian szeretik a mai napig. Az hiszem fogok egy esélyt adni az új lemeznek, a régi szép idok kedvéért.

Nekem rengeteget jelentett a COF 1996 táján, mind a Fekete Lyuk-beli koncert, mind a két fentebb említett lemez. Trendi volt vagy sem, akkoriban még volt valami rendkivul eredeti benne, az a vámpíros atmoszféra utánozhatatlan volt. A probléma szerintem ott kezdodott amikor a dal-és témastruktúrák leegyszerusodtek, kicsit monotonabbak lettek egyes részek dalokon belul. Ennek ellenére a Cruelty-t még a mai napig egy jó lemeznek tartom.
[002480]
PetiFilth
Hát dallamban meg fogósságban továbbra sincs itt hiány, a női éneket meg eddig is imádtam a zenéjükben, habár hogy miben brutálisabb mint az eddigiek az számomra is rejtély. Viszont hangulata az nagyon van. MocsokDani mesternek amúgy mintha kicsit kopottasabb lenne a hangja mint az eddigiekben (kárálás és sikolyok terén is...) habár lehet hogy direkt csinálja így... hátha jót is tesz majd a lemez hangulatának. Én mindenesetre nagyon várom.
[002471]
Gion
Szerintem hülyeség a Dimmu és a Cradle dal farok méregetése.Teljesen más...A Dimmu új száma lassan őrlős,mély,fogós dallamvilággal.Evvel szemben a Cradle új dala ránkzúdít egy géppuska sorozatot és Danit le sem lehet állítani csak ontja magából a szavakat "éneket" Csak néha adja át a helyet a refrénnél Lilith kisasszonynak :)
[002466]
Alkonyat
Nagyon jó, meg minden!
De annyira nem fog meg elsőre, sőt tizedszerre sem tudott...
Ellenben az új Dimmuval.
Igaza van =Machine= komának: azok a jellegzetes gitár és szinti dallamok nagyon-nagyon hiányoznak.
Azt viszont nem bánom, hogy azt mondta Dani, hogy "kétségtelenül az eddigi leggyorsabb és legbrutálisabb albumunk..." Bár valószínűsítem, hogy ő már csak az utóbbi albumokhoz hasonlította...
Na de, biztosan jó album lesz, majd jól meghallgatjuk!
De csak a Dimmu után!
:P
[002462]
Kowi
Az előző album számainál mindenképpen kredülösebb.
[002458]
synsi
jó ez jó ez, csak nem COF
[002446]
jrpi
korrekt iparos munka, nem vagyok rajongó, de ez az izgalmasabb oldalát mutatja a zkr-nak
[002437]
Zeroid
Osztom cerebral véleményét :D
[002433]
Sabaton
Gyors, pörgős, harmónikus és izgalmas nóta lett, ezek alapján jó kis lemezre lehet számítani.
[002423]
cerebral
Szigorúnak szigorú, félelmetesnek félelmetes, de egy dal alapján az új Dimmu izgalmasabbnak tűnik...
[002422]
=Machine=
Amúgy számomra a Midian volt a csúcspont, ami sokaknak már túl 'slágeres' meg kommersz volt, de szerintem az egy nagyon kerek lemez volt (dalok + hangulat szempontból). Szóval modernkedést én sem várok, inkább csak olyasmi Maidenes harmóniákat és izgalmas billentyűtémákat amik azt színessé tették.
[002415]
Gion
Üdv!

Mint szinte az összes C.O.F. dal ez sem egy könnyen emészthető,könnyed nyári dúdolászós kis dalocska.Szerintem fantasztikus!!! :)) Dani hangja erős,végig gyilkol a tempó és a lány hangja is nagyon rendben van.Kellően gonoszkás az éneke.Valahogy a "Ház a kisértethegyen" címü film jut a női énekről eszembe. :)) Várom az új albumot!!!
Ja,és remélem a turnéjukal eljönnek (ismét) Magyarországra!! ;)
[002410]
yeti74
A korai dolgaikhoz képest ez egy "gyereklemez" lesz. A túl sok billentyű elveszi a brutalitását a dalnak. A kevesebb itt több lenne. Remélem a többi dalban azért lesznek gitárok is.
[002402]
vinylfanatic
Nekem tetszik a dal.Úgy van ahogy Machine mondja,tipikus COF zene ez.Én örülök hogy nem próbálnak modernkedni.
[002400]
=Machine=
Hát nem tudom, szerintem tipikus CoF, még csak nem is különösebben gonosz, vagy brutális. A női ének olyan Therion feeling. So-so.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
2020. augusztus 4. (kedd) 10:39

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't Turn Away dalhoz született meg. Belmont énekes: "Ez egy image-klip, a Don't Turn Away pedig egy igazi retro sunshine-sláger. Amikor egy tér-idő törésnek köszönhetően nem láttuk, hogy abban az évben játszottunk-e az Eurovízión, akkor írtuk meg ezt a dalt, és neveztünk vele 2019-ben. Sajnos nem, az univerzum nem akarta oda ezt a remek számot. De most itt van, napfény, koktélok, irány a part... Don't turn away!"       www.facebook.com/dividedofficial "A Behind Your Neon Eyes lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, a Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn "Speed" Strid énekes és Flo V. Schwarz (Pyogenesis) is szerepel az egyik dalban. A hangulatos albumborítót Hidrico Rubens készítette, a...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS