THE JUDAS PRIEST TRIBUTE BAND - Ukrajnából!

Metal Angel beszélgetése a csapattal

2010. augusztus 11. (szerda) 11:20 | utoljára módosítva: 2010. augusztus 13. (péntek) 07:50


Bizony-bizony, Kárpátalján is létezik egy Judas Priest tribute csapat, méghozzá csupa magyar srác alkotja! A szimplán The Judas Priest Tribute Band nevű beregszászi ötös 2009-ben jött létre, és az alábbi tagsággal bír: Dzsanda Mihály (zenekarvezető, szólógitáros), Illés András (gitár), Poncz Tibor (basszusgitár), Balázs István (énekes), Szmozsánszky István (dobos). A zenekar nemcsak a zenét igyekszik maximálisan judasosra venni, de a kinézetük is totál Judas Priest, a színpadképüket pedig a klasszikus Budokan-látványra alapozzák.
Metal Angel elsőként a Pokolgép dobosától, az eredetileg szintén beregszászi Czébely Csabitól hallott a zenekarról, majd gyorsan egy bemutatkozó beszélgetést is összeütött velük.
Kattints a folytatáshoz!
Csabi, a Pokolgép dobosa ismertette meg velem ezt az ukrán tribute zenekart, akik egy teljesen más dimenzióba tették át a tribute fogalmát, hiszen a Budokan koncertet teljes egészében "levették". Zene, hangszerek, ruházat, színpadi hidraulika, minden...
Többen is jelezték felém, hogy a legutóbbi bulin a banda már "Több mint egy az egyben Judas Priest"! “Angel! Ezt látnodés hallanod kell! BUDOKAN!!!”

Meg is ragadtam hát az alkalmat....Azok számára, akik eddig nem találkoztak még veletek, tudnátok néhány információval szolgálni a zenekar keletkezéséről és az európai  tribute színtéren jelenleg elfoglalt helyetekről? Nekem például gőzöm nem volt arról, hogy Ukrajnában is létezik egy Judas tribute :).
Miért pont Judas Priest?


"A zenekarvezető, Dzsanda Mihály gitáros volt az, aki megálmodta és valóra váltotta ezt a produkciót. Nem volt kérdés, hogy Judas Priest nótákat fogunk játszani, mivel ez egy gyermekkori álom volt, amit hosszú idő és rengeteg munka árán sikerűlt is megvalósítani, megfelelő színvonalon és kivitelben, valamint hasonlóan elhivatott zenészekkel."

Mit gondoltok, Tribute bandaként mi a legfontosabb feladatotok? Mi kell ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról, hogy jó tribute-ot csinál?

"Elsősorban az a feladatunk, hogy megismertessük az anyazenekar dalait egy minél szélesebb közönséggel. Mivel az igazi Judas Priest  nagyon ritkán látogat el errefelé. A jó tribute zenekar lényege pedig az, hogy a lehető legkevesebb különbség létezzen az igazi banda és a tribute között. Amennyiben ez nem jön össze, azokat a csapatokat cover band-eknek nevezzük."

Tökéletesen egyetértek veletek ebben. Zsebes kérdés jön :D De ne összegszerű választ adjatok! Mibe  van ez nektek? Mármint ez a tökéletes Budokan feeling... Ilyet eddig én csak az anyabandától láttam... Minden tiszteletem a Tiétek!

"Valóban komoly befektetés volt a színpadi látvány megvalósítása. A hangszerek és a ruhák lemásolása mellett a színpad, a színpadkép jelentett húzós befektetést. Ezt a zenekarvezetőnk vállalta magára."

Emelem kalapom! Mennyire könnyű vagy éppen nehéz Kárpátalján tribute zenésznek lenni? Felfoghatatlan számomra a tény, de talán Magyarországon a legnehezebb, szerintem. Létezik egy „mű” hiearchia, van szakmai féltékenység és egy pár más tényező is... Nálatok mi az ábra?

"Amennyire tudjuk, a mi csapatunk Ukrajna első és egyetlen tribute zenekara. Az eddigi fellépéseinket kirobbanóan fogadta még a rockkoncertekre nem járó közönség is. Az első fellépésünkre a szűlővárosunkban került sor, Beregszászon, még tavaly szeptember 27-én. Ez egy nagyon jól sikerült debütálásnak bizonyult, amely nagyban köszönhető a beregszászi közönségnek is!"


A csapatnak egyelőre nincs honlapja, myspace oldala, de bizonyára hamarosan lesz.

A tavalyi beregszászi I. Metal Gods fesztiválról, és a banda fellépéséről
itt olvashatsz bővebben!
 

 

Hozzászólások

[002868]
attila70
A minap láttam őket Kisvárdán a Radar előtt és valami fenomenálisak voltak.
[002341]
pearlblood
Minden elismerésem a zenekarnak! Gratulálok! Most már nem csak a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színháznak drukkolok, hanem Nektek is.
[002320]
szasza666
Hát akkor további jó másolást kívánok a srácoknak.
[002319]
vinylfanatic
Ez egyszerűen fantasztikus. Kurva jó. Végre egy banda aki tökéletesen megfogalmazta Tribute band fogalmát.Igen az a lényeg hogy minél pontosabban visszadja az eredeti banda szinpadi és zenei világát.A hazai bandák előszeretettel hangoztatják,hogy az adott banda számaiba beleviszik a saját egyéniségüket.Igy van, ez innentől már feldolgozás(cover). Ennek pedig már nem sok értelme van szerintem.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
2020. augusztus 12. (szerda) 10:40

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer Kertben lesz 2021. április 6-án. Jó hír az is, hogy a turnéra két remek banda kíséri el a Finntrollt, a viking/folk vonalas izlandi Skálmöld, valamint a melodikus, szimfonikus death metalt játszó kanadai Atavistia. A kanadai banda Matt Sippola énekes/gitáros saját projektjeként indult, a 2017-ben kiadott debüt, a One Within The Sun lemez 9 tételének java még instrumentális volt és lényegében mindent Matt jáűtszott fel, a pár hónapja kiadott második albumot (The Winter Way) azonban már egy komplett zenekar káészítette el. A Wintersun világával rokon anyaggal érdemes megismerkedni.     www.facebook.com/officialfinntroll A koncert Facebook oldala Matt Sippola: "Hihetetlenül boldogan jelentjük be, hogy jövő...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Ősszel érkezik John Bushék új albuma, az első dal: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. Máris meghallgatható az...

MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof
MACHINE HEAD - Hivatalos szöveges videó az egyik új dalukhoz: Bulletproof

Még június közepén egy 2 dalt tartalmazó digitális kislemezzel jelentkezett a Machine Head. A Civil Unrest címet viselő single A oldalára a Stop The Bleeding dal került, amelyben a...

HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget
HAMMERFALL - Októberben masszív koncertanyag jön, videópremier: Never Forgive, Never Forget

Live! Against The World címmel október 23-án egy új koncertanyaggal jelentkezik a Hammerfall, első előzetesként pedig máris itt a Never Forgive, Never Forget dal felvétele a svéd metal...

FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is
FINNTROLL - Jövő áprilisban visszatérnek Budapestre, jön az új lemez is

Vredesvävd (Wrath-woven) címmel  nem az eredetileg tervezett időpontban, augusztus közepén, hanem szeptember 18-án jelenik meg a Finntroll hetedik albuma. A finn folk mesterek hét éve...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS