ROCKINFORM - A Rockinform kft. hivatalos közleménye

Szeptemberben jelenik meg az új szám

2010. augusztus 11. (szerda) 15:33

Elsőként adtunk hírt arról, hogy az 1992 óta létező Rockinform magazin kiadója megvált a korábbi miskolci stábtól, továbbá a Rockinform alapító-főszerkesztőjétől, és debreceni szerkesztőséggel és egy új csapattal jelenteti meg szeptembertől a magazint. A régi stáb pedig Rock!nfo néven indít új magazint, ugyancsak szeptembertől. Részletek itt!
A Rockinform kiadója, a Rockinform kft. egy hivatalos állásfoglalásban, pontokba szedve fogalmazta meg a véleményét.
Kattints, ha érdekel a folytatás!


A Rockinform Kft. hivatalos közleménye
 
A RockinforM Magazinnal kapcsolatban különböző információk, közlemények és interjúk jelentek meg az elmúlt napokban zenei portálokon, illetve fórumokon. Ezek mondanivalója alapján némelyek téves következtetést vonhattak le. Egyesek úgy értelmezhették, hogy a RockinforM Magazin megszűnt, mások pedig úgy, hogy egy miskolci szerkesztőség a kiadványt új névre keresztelve folytatja tevékenységét. Miután szerkesztőségünk több megkeresést kapott ezzel kapcsolatban, a tényeket felsorolva adjuk ki ezt a közleményt, a félreértések tisztázása érdekében:


1. A RockinforM Magazin nem szűnt meg. A következő szám az egész évre vonatkozó tervek alapján szeptember 2-án fog megjelenni.

2. A RockinforM Magazin kiadási (és ezzel egyidejűleg névhasználati, terjesztési stb.) jogait Erdélyi Zsolt vállalkozó (RNR Média Kft.) 2008. október 1-én vásárolta meg Cselőtei Lászlótól (a HammerWorld Magazin kiadójának ügyvezetője), amely azóta is a debreceni székhelyű vállalkozó tulajdonában áll.

3. 2008. október 1. – 2010. június 15-e között
a főszerkesztői feladatok ellátásával Hímer Bertalant bízta meg a Tulajdonos. A főszerkesztő és munkatársa ezen időszak alatt az RNR Média kiadói vállalkozás alkalmazásában állt. Ezt a munkaviszonyt a Tulajdonos 2010. június 15-i határidővel megszüntette.
 
4. Ezen időszak alatt az RNR Média Kft. több tízmillió forintot pumpált a RockinforM Magazin működtetésébe, marketingjébe és felfuttatásába. Ennek eredményeképpen jöhettek létre a minden hónapban csatolt CD és DVD mellékletek vagy például a Rockinform Special negyedévente megjelenő kiadványai, olyan nevek közreműködésével, mint az Omega, Ákos, P. Mobil vagy a Tankcsapda. Kifejezetten ezek az igen jelentős költségekkel és személyesen a tulajdonos részéről nagy előkészítő munkával járó újítások tették a RockinforM Magazint az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenei kiadványává.

5. A sorozatos súlyos szakmai, emberi és elégtelen munkavégzési problémák miatt a korábbi szerkesztőség megszüntetéséről döntött a Tulajdonos, amely egyben egy átszervezési folyamat része is volt, ami végül 2010. júliusában öltött végleges formát.

6. 2008-tól 2010 júliusáig a kiadói jogokat az RNR Média Kft. gyakorolta.

7. 2010. júliusában megalakult a Rockinform Kft., amelynek elsődleges célja a Rockinform magazin és a Rockinform Special kiadása. A Tulajdonos a kiadói jogokat határozott időre a Rockinform Kft-nek adta át.

8. A Rockinform Kft. új szerkesztőséget hozott létre, új munkatársakkal.

9. A RockinforM Magazin szervezeti átalakítása befejeződött, az új szerkesztőség debreceni székhellyel folytatja a Tulajdonos által 2008-ban rögzített tervek megvalósítását és továbbfejlesztését.

10. Minden olyan információ, amely arra vonatkozik, hogy a RockinforM Magazin új néven kerül a jövőben kiadásra, megtévesztő és hamis.

11. Minden olyan információ, amely egy miskolci kiadóhoz és/vagy szerkesztőséghez köti a RockinforM Magazin új néven történő megjelenését a jövőre nézve, megtévesztő és hamis.

12. Minden olyan információ, amely azt sugallja, hogy egy nyomtatott kiadvány a RockinforM Magazin utódjának tekinti magát, megtévesztő és hamis.

13. A RockinforM Magazin 2010. szeptemberétől a Rockinform Kft. kiadásában, debreceni székhellyel és debreceni szerkesztőséggel jelenik meg. Minden ezzel ellentétes vagy ezt megkérdőjelező információ megtévesztő és hamis.

14. Minden olyan esetben, amikor a nyomtatott vagy internetes sajtóban félreértésre vagy megtévesztésre okot adó írás jelenik meg ebben az ügyben a megtévesztő és hamis információk alapján, helyreigazítást fogunk kérni.

15. A Rockinform Kft. célja most és a jövőben is egy színvonalas és szórakoztató zenei magazin megjelentetése. Ez a kiadvány a RockinforM Magazin, amelynek semmilyen utódja vagy más néven megjelenő változata nincsen és nem is lehet Miskolcon, lévén a magazinnak Tulajdonosa, Kiadója és jól működő szerkesztősége van Debrecenben.
 
 
Üdvözlettel:
 
Szilágyi István és Révész Béla ügyvezetők
Erdélyi Zsolt tulajdonos
Rockinform Kft.
 
Debrecen, 2010. augusztus 10.

 

Hozzászólások

[002343]
turisas
hadd segítsek, - pirossal van szedve, "Részletek itt" rávezető szöveggel:-))
(Ha a kurzort rácsúsztatod, az hirtelen nyílból mutató kézformát képez, balklikk, és akkor már ok!, olvashatod.)
[002342]
tzar
A bevezetőben direkt link vezet át ahhoz az interjúhoz. Én úgy látom.
[002339]
lepaca
úgy emlékszek, hogy volt egy nappal ez a cikk előtt a régi szerkesztőség szemszögéből egy másik. persze lehet rosszul emlékszek.
[002331]
tzar
Bocs, de milyen előző cikket? Miféle törlés?
[002328]
lepaca
a hw részéről gyengeség volt az előző cikket törölni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
JOE SLAVE - Dalpremier az ex-The Idoru énekes friss csapatától: Up & Gone
2020. április 7. (kedd) 18:39

Joe Slave néven hozott össze egy új zenekart az egykori The Idoru énekes, Szolga József. Ismerkedj meg a bandával és az első dalaikkal, melyek közül az Up & Gone a legfrissebb. Olyannyira, hogy ez itt a premierje. "Több mint 5 év telt el, amióta az Idoru befejezte munkásságát az akkori formációval, leszámítva a két flashback koncertet. Rengeteg dolgon ment keresztül mindenki, más zenekarokhoz csatlakoztak vagy újakat alapítottak. Én is részt vettem más projektekben, rengeteget tanultam dalírásról és előadásmódról. Mindig is voltak témáim és kész dalaim is, amelyekre úgy gondoltam, hogy megtartom őket egy lehetséges, jövőbeli, saját zenekarba. Tavaly márciusban jött el az a pillanat, amikor biztosan éreztem és akartam, hogy legyen egy saját zenekarom...   www.facebook.com/joeslaveband ...Anélkül, hogy tudtam volna, hogy kikkel és milyen név alatt fogunk zenélni, elkezdtem egy saját próbatermet...

HELFRÓ - Black metal Izlandról, dalpremier: Ávöxtur af rotnu tré
HELFRÓ - Black metal Izlandról, dalpremier: Ávöxtur af rotnu tré

Április 24-én jelenik meg az izlandi black metal duó, a Helfró bemutatkozó albuma a Season Of Mist gondozásában, a lemezt indító Afeitrun dalhoz forgatott klip után itt a harmadik...

METALLICA - Hetente egy teljes koncert felvétele, ezúttal Koppenhágából
METALLICA - Hetente egy teljes koncert felvétele, ezúttal Koppenhágából

Gondol a karanténban unatkozó rajongókra a Metallica, minden hétfőn egy teljes koncert felvételét teszik közzé a Youtube-csatornájukon. A két hete elindított Metallica Mondays akció...

MENTES NORBERT & RENATO PAVESI - Dal és videópremier: Múzsa
MENTES NORBERT & RENATO PAVESI - Dal és videópremier: Múzsa

Egy stúdióban rögzített akusztikus előadás-sorozat első részét nézheted meg máris Mentes Norberttől (Moby Dick, Hungarica) és Renato Pavesitől. A két gitáros most egy izgalmas...

BENIGHTED - Albumpremier a francia death/grind brigádtól: Obscene Repressed
BENIGHTED - Albumpremier a francia death/grind brigádtól: Obscene Repressed

Obscene Repressed címmel pénteken jelenik meg a death/grind vonalas francia Benighted kilencedik nagylemeze, amelynek borítóját Borbás Robi (Grindesign) készítette. Az albumot máris...

ROAD - Közönség-videó született: A jó reménység foka
ROAD - Közönség-videó született: A jó reménység foka

A jó reménység foka című dalhoz a közönséggel együtt készített videót a Road zenekar. A felvételt minden résztvevő az otthonában énekelte el, ebből született ez a különleges...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS