ROCKINFORM - A Rockinform kft. hivatalos közleménye

Szeptemberben jelenik meg az új szám

2010. augusztus 11. (szerda) 15:33

Elsőként adtunk hírt arról, hogy az 1992 óta létező Rockinform magazin kiadója megvált a korábbi miskolci stábtól, továbbá a Rockinform alapító-főszerkesztőjétől, és debreceni szerkesztőséggel és egy új csapattal jelenteti meg szeptembertől a magazint. A régi stáb pedig Rock!nfo néven indít új magazint, ugyancsak szeptembertől. Részletek itt!
A Rockinform kiadója, a Rockinform kft. egy hivatalos állásfoglalásban, pontokba szedve fogalmazta meg a véleményét.
Kattints, ha érdekel a folytatás!


A Rockinform Kft. hivatalos közleménye
 
A RockinforM Magazinnal kapcsolatban különböző információk, közlemények és interjúk jelentek meg az elmúlt napokban zenei portálokon, illetve fórumokon. Ezek mondanivalója alapján némelyek téves következtetést vonhattak le. Egyesek úgy értelmezhették, hogy a RockinforM Magazin megszűnt, mások pedig úgy, hogy egy miskolci szerkesztőség a kiadványt új névre keresztelve folytatja tevékenységét. Miután szerkesztőségünk több megkeresést kapott ezzel kapcsolatban, a tényeket felsorolva adjuk ki ezt a közleményt, a félreértések tisztázása érdekében:


1. A RockinforM Magazin nem szűnt meg. A következő szám az egész évre vonatkozó tervek alapján szeptember 2-án fog megjelenni.

2. A RockinforM Magazin kiadási (és ezzel egyidejűleg névhasználati, terjesztési stb.) jogait Erdélyi Zsolt vállalkozó (RNR Média Kft.) 2008. október 1-én vásárolta meg Cselőtei Lászlótól (a HammerWorld Magazin kiadójának ügyvezetője), amely azóta is a debreceni székhelyű vállalkozó tulajdonában áll.

3. 2008. október 1. – 2010. június 15-e között
a főszerkesztői feladatok ellátásával Hímer Bertalant bízta meg a Tulajdonos. A főszerkesztő és munkatársa ezen időszak alatt az RNR Média kiadói vállalkozás alkalmazásában állt. Ezt a munkaviszonyt a Tulajdonos 2010. június 15-i határidővel megszüntette.
 
4. Ezen időszak alatt az RNR Média Kft. több tízmillió forintot pumpált a RockinforM Magazin működtetésébe, marketingjébe és felfuttatásába. Ennek eredményeképpen jöhettek létre a minden hónapban csatolt CD és DVD mellékletek vagy például a Rockinform Special negyedévente megjelenő kiadványai, olyan nevek közreműködésével, mint az Omega, Ákos, P. Mobil vagy a Tankcsapda. Kifejezetten ezek az igen jelentős költségekkel és személyesen a tulajdonos részéről nagy előkészítő munkával járó újítások tették a RockinforM Magazint az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenei kiadványává.

5. A sorozatos súlyos szakmai, emberi és elégtelen munkavégzési problémák miatt a korábbi szerkesztőség megszüntetéséről döntött a Tulajdonos, amely egyben egy átszervezési folyamat része is volt, ami végül 2010. júliusában öltött végleges formát.

6. 2008-tól 2010 júliusáig a kiadói jogokat az RNR Média Kft. gyakorolta.

7. 2010. júliusában megalakult a Rockinform Kft., amelynek elsődleges célja a Rockinform magazin és a Rockinform Special kiadása. A Tulajdonos a kiadói jogokat határozott időre a Rockinform Kft-nek adta át.

8. A Rockinform Kft. új szerkesztőséget hozott létre, új munkatársakkal.

9. A RockinforM Magazin szervezeti átalakítása befejeződött, az új szerkesztőség debreceni székhellyel folytatja a Tulajdonos által 2008-ban rögzített tervek megvalósítását és továbbfejlesztését.

10. Minden olyan információ, amely arra vonatkozik, hogy a RockinforM Magazin új néven kerül a jövőben kiadásra, megtévesztő és hamis.

11. Minden olyan információ, amely egy miskolci kiadóhoz és/vagy szerkesztőséghez köti a RockinforM Magazin új néven történő megjelenését a jövőre nézve, megtévesztő és hamis.

12. Minden olyan információ, amely azt sugallja, hogy egy nyomtatott kiadvány a RockinforM Magazin utódjának tekinti magát, megtévesztő és hamis.

13. A RockinforM Magazin 2010. szeptemberétől a Rockinform Kft. kiadásában, debreceni székhellyel és debreceni szerkesztőséggel jelenik meg. Minden ezzel ellentétes vagy ezt megkérdőjelező információ megtévesztő és hamis.

14. Minden olyan esetben, amikor a nyomtatott vagy internetes sajtóban félreértésre vagy megtévesztésre okot adó írás jelenik meg ebben az ügyben a megtévesztő és hamis információk alapján, helyreigazítást fogunk kérni.

15. A Rockinform Kft. célja most és a jövőben is egy színvonalas és szórakoztató zenei magazin megjelentetése. Ez a kiadvány a RockinforM Magazin, amelynek semmilyen utódja vagy más néven megjelenő változata nincsen és nem is lehet Miskolcon, lévén a magazinnak Tulajdonosa, Kiadója és jól működő szerkesztősége van Debrecenben.
 
 
Üdvözlettel:
 
Szilágyi István és Révész Béla ügyvezetők
Erdélyi Zsolt tulajdonos
Rockinform Kft.
 
Debrecen, 2010. augusztus 10.

 

Hozzászólások

[002343]
turisas
hadd segítsek, - pirossal van szedve, "Részletek itt" rávezető szöveggel:-))
(Ha a kurzort rácsúsztatod, az hirtelen nyílból mutató kézformát képez, balklikk, és akkor már ok!, olvashatod.)
[002342]
tzar
A bevezetőben direkt link vezet át ahhoz az interjúhoz. Én úgy látom.
[002339]
lepaca
úgy emlékszek, hogy volt egy nappal ez a cikk előtt a régi szerkesztőség szemszögéből egy másik. persze lehet rosszul emlékszek.
[002331]
tzar
Bocs, de milyen előző cikket? Miféle törlés?
[002328]
lepaca
a hw részéről gyengeség volt az előző cikket törölni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEMONS & WIZARDS - 15 év után új album az Iced Earth és a Blind Guardian frontembereitől, végighallgatható!
2020. február 21. (péntek) 08:25

15 év után a mai napon egy új albummal jelentkezett a Blind Guardian és az Iced Earth frontembereinek közös projektje, a Demons & Wizards. Jon Schaffer és Hansi Kürsch első közös lemeze 2000-ben jelent meg (Demons & Wizards), 2005-ben jött ki a Touched By The Crimson King, a szimplán a III címet viselő friss lemezt pedig máris végighallgathatod. Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke: "Az az érzésem, hogy valami igazán különleges anyagot sikerült összeraknunk, és persze alig várom, hogy kiderüljön, mit gondolnak róla a rajongók. Én rendkívül büszke vagyok erre a lemezre. Nem kétséges, hogy ez egy epikus méretű utazás." Hansi Kürsch, a Blind Guardian frontembere: "Egészen bizonyos, hogy ez a harmadik album a pályafutásunk csúcsa. Jól jegyezzétek meg a szavaimat... Ti is imádni fogjátok!"   www.facebook.com/demonsandwizardsofficial DEMONS & WIZARDS - III (a 2020-as album) DEMONS &...

OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man
OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man

Ordinary Man címmel megjelent és végig is hallgatható az új Ozzy Osbourne album. A 11 dalt tartalmazó új album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer...

LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom
LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom

Lucifer III címmel március 20-án jelenik meg a Johanna Sadonis énekesnő (ex-The Oath) vezette Lucifer zenekar harmadik albuma, amelynek második előzeteseként máris itt a klippel kísért...

OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS