ROCKINFORM - A Rockinform kft. hivatalos közleménye

Szeptemberben jelenik meg az új szám

2010. augusztus 11. (szerda) 15:33

Elsőként adtunk hírt arról, hogy az 1992 óta létező Rockinform magazin kiadója megvált a korábbi miskolci stábtól, továbbá a Rockinform alapító-főszerkesztőjétől, és debreceni szerkesztőséggel és egy új csapattal jelenteti meg szeptembertől a magazint. A régi stáb pedig Rock!nfo néven indít új magazint, ugyancsak szeptembertől. Részletek itt!
A Rockinform kiadója, a Rockinform kft. egy hivatalos állásfoglalásban, pontokba szedve fogalmazta meg a véleményét.
Kattints, ha érdekel a folytatás!


A Rockinform Kft. hivatalos közleménye
 
A RockinforM Magazinnal kapcsolatban különböző információk, közlemények és interjúk jelentek meg az elmúlt napokban zenei portálokon, illetve fórumokon. Ezek mondanivalója alapján némelyek téves következtetést vonhattak le. Egyesek úgy értelmezhették, hogy a RockinforM Magazin megszűnt, mások pedig úgy, hogy egy miskolci szerkesztőség a kiadványt új névre keresztelve folytatja tevékenységét. Miután szerkesztőségünk több megkeresést kapott ezzel kapcsolatban, a tényeket felsorolva adjuk ki ezt a közleményt, a félreértések tisztázása érdekében:


1. A RockinforM Magazin nem szűnt meg. A következő szám az egész évre vonatkozó tervek alapján szeptember 2-án fog megjelenni.

2. A RockinforM Magazin kiadási (és ezzel egyidejűleg névhasználati, terjesztési stb.) jogait Erdélyi Zsolt vállalkozó (RNR Média Kft.) 2008. október 1-én vásárolta meg Cselőtei Lászlótól (a HammerWorld Magazin kiadójának ügyvezetője), amely azóta is a debreceni székhelyű vállalkozó tulajdonában áll.

3. 2008. október 1. – 2010. június 15-e között
a főszerkesztői feladatok ellátásával Hímer Bertalant bízta meg a Tulajdonos. A főszerkesztő és munkatársa ezen időszak alatt az RNR Média kiadói vállalkozás alkalmazásában állt. Ezt a munkaviszonyt a Tulajdonos 2010. június 15-i határidővel megszüntette.
 
4. Ezen időszak alatt az RNR Média Kft. több tízmillió forintot pumpált a RockinforM Magazin működtetésébe, marketingjébe és felfuttatásába. Ennek eredményeképpen jöhettek létre a minden hónapban csatolt CD és DVD mellékletek vagy például a Rockinform Special negyedévente megjelenő kiadványai, olyan nevek közreműködésével, mint az Omega, Ákos, P. Mobil vagy a Tankcsapda. Kifejezetten ezek az igen jelentős költségekkel és személyesen a tulajdonos részéről nagy előkészítő munkával járó újítások tették a RockinforM Magazint az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenei kiadványává.

5. A sorozatos súlyos szakmai, emberi és elégtelen munkavégzési problémák miatt a korábbi szerkesztőség megszüntetéséről döntött a Tulajdonos, amely egyben egy átszervezési folyamat része is volt, ami végül 2010. júliusában öltött végleges formát.

6. 2008-tól 2010 júliusáig a kiadói jogokat az RNR Média Kft. gyakorolta.

7. 2010. júliusában megalakult a Rockinform Kft., amelynek elsődleges célja a Rockinform magazin és a Rockinform Special kiadása. A Tulajdonos a kiadói jogokat határozott időre a Rockinform Kft-nek adta át.

8. A Rockinform Kft. új szerkesztőséget hozott létre, új munkatársakkal.

9. A RockinforM Magazin szervezeti átalakítása befejeződött, az új szerkesztőség debreceni székhellyel folytatja a Tulajdonos által 2008-ban rögzített tervek megvalósítását és továbbfejlesztését.

10. Minden olyan információ, amely arra vonatkozik, hogy a RockinforM Magazin új néven kerül a jövőben kiadásra, megtévesztő és hamis.

11. Minden olyan információ, amely egy miskolci kiadóhoz és/vagy szerkesztőséghez köti a RockinforM Magazin új néven történő megjelenését a jövőre nézve, megtévesztő és hamis.

12. Minden olyan információ, amely azt sugallja, hogy egy nyomtatott kiadvány a RockinforM Magazin utódjának tekinti magát, megtévesztő és hamis.

13. A RockinforM Magazin 2010. szeptemberétől a Rockinform Kft. kiadásában, debreceni székhellyel és debreceni szerkesztőséggel jelenik meg. Minden ezzel ellentétes vagy ezt megkérdőjelező információ megtévesztő és hamis.

14. Minden olyan esetben, amikor a nyomtatott vagy internetes sajtóban félreértésre vagy megtévesztésre okot adó írás jelenik meg ebben az ügyben a megtévesztő és hamis információk alapján, helyreigazítást fogunk kérni.

15. A Rockinform Kft. célja most és a jövőben is egy színvonalas és szórakoztató zenei magazin megjelentetése. Ez a kiadvány a RockinforM Magazin, amelynek semmilyen utódja vagy más néven megjelenő változata nincsen és nem is lehet Miskolcon, lévén a magazinnak Tulajdonosa, Kiadója és jól működő szerkesztősége van Debrecenben.
 
 
Üdvözlettel:
 
Szilágyi István és Révész Béla ügyvezetők
Erdélyi Zsolt tulajdonos
Rockinform Kft.
 
Debrecen, 2010. augusztus 10.

 

Hozzászólások

[002343]
turisas
hadd segítsek, - pirossal van szedve, "Részletek itt" rávezető szöveggel:-))
(Ha a kurzort rácsúsztatod, az hirtelen nyílból mutató kézformát képez, balklikk, és akkor már ok!, olvashatod.)
[002342]
tzar
A bevezetőben direkt link vezet át ahhoz az interjúhoz. Én úgy látom.
[002339]
lepaca
úgy emlékszek, hogy volt egy nappal ez a cikk előtt a régi szerkesztőség szemszögéből egy másik. persze lehet rosszul emlékszek.
[002331]
tzar
Bocs, de milyen előző cikket? Miféle törlés?
[002328]
lepaca
a hw részéről gyengeség volt az előző cikket törölni.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PETOFI - Új dal a Téveszme frontemberével, Nagy Viktorral: Pusztulás I
2019. szeptember 19. (csütörtök) 14:24

Pusztulás I címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a hazai hardcore színtér egyik legizgalmasabb formációja, a nyíregyházi Petofi zenekar. A csapat nemrég tette közzé, hogy Mezei Bence énekes nélkül mennek tovább, az új frontember az eddig basszusgitáron játszó Pór Péter lett, az új basszer pedig Mile Bence (A Király Halott). Az új felállás bemutatkozását a Kések című klipes dal jelentette, az új EP legfrissebb előzetes számában, a Pusztulás I-ben a Petofi vendége Nagy Viktor a Téveszméből. A Petofi a Satelles és a nemecsek társaságában egy miniturnéra indul hamarosan, az első koncert a Dürer Kertben lesz október 4-én.   "Ez a közreműködés már a zenekar kezdete óta érett a fejünkben és végre sikerült eljutnunk odáig, hogy Nagy Viktor tiszteletét tegye nálunk a Téveszméből! Hamarosan érkezik az egész anyag!"   www.facebook.com/petofi1848   PETOFI feat. Nagy Viktor - Pusztulás I...

KOBRA AND THE LOTUS - Holnap kijön az új lemez, dalpremier: Thundersmith
KOBRA AND THE LOTUS - Holnap kijön az új lemez, dalpremier: Thundersmith

Evolution címmel szeptember 20-án jelenik meg a Kobra Paige énekesnő vezette kanadai hard rocker csapat, a Kobra And The Lotus hatodik albuma, amelynek második előzeteseként máris...

TONY MILLS - 57 éves korában elhunyt a TNT és a Shy volt énekese
TONY MILLS - 57 éves korában elhunyt a TNT és a Shy volt énekese

57 évesen, hasnyálmirigyrákban elhunyt a Shy, a TNT és a Siam egykori énekese, Tony Mills. A számos szólólemezzel is rendelkező brit zenész áprilisban jelentette be, hogy...

MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én....

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS