HORDA - Énekes és dobos nélkül Pavelka Gyuszi csapata!

Az egykori Akela gitáros új tagokat keres

2010. augusztus 3. (kedd) 08:38 | utoljára módosítva: 2010. augusztus 13. (péntek) 08:03

Az egyébként sem hiperaktív Horda zenekarról elég régen lehetett hallani, és most sem szolgálhatunk jó hírrel. A csapat alapítója, az egykori Akela gitáros Pavelka Gyuszi az alábbi sorokat jelentette meg a banda honlapján:
"Üdv Rocktestvérek! Sajnos, rossz hírünk van: énekes és dobos poszton tagcserére kényszerített minket a Mindenható! A honlap elhanyagolása is ennek tudható be, ami nem mentség, de nézzétek el nekünk! Most már eleget nyalogattuk a sebeinket, így hát teljes agresszivitással vetjük rá magunkat a nem kis gond kivégzésére. Vannak jelöltek, tervek, de emellett minden segítő infóért örök hála! Minden fontos és érdemleges eseményről azonnal tájékoztatunk benneteket. Bármi gondolatod támad ezzel a helyzettel, szívesen vennénk, ha megosztanád ezeket velünk és a többi zeneimádóval a fórumunkon! Bízhattok benne, hogy a Horda, mint eddig is, most is rendezi sorait és idővel kíméletlenül hadba áll!
Addig is: AHOL A HORDA, OTT TÖRIK A BORDA!"
A www.concertphotos.hu oldalon júniusban megjelent interjúban Gyuszi már érintette a tagcserés dolgokat is. Kattints a folytatáshoz!
Fotó: Juhász Gavrant Tamás


Nem akarok nagyon turkálni, de csicseregték a madarak, hogy ismét tagcsere lesz a zenekarban,  mégpedig az ének és a dobok terén.

"Látod, sosem dőlhet hátra az emberfia, Murphy mindig kitalál valamit, amivel szivathat minket. Hogy kapná be... A tagcseréről nem jövő-, hanem jelenidőben beszélhetünk, ugyanis az énekesünk - elmondása szerint - megunta a metalt, és 'blúzolni' támadt kedve. Lelke legyen rajta! Plusz a zeneipar hátországában zajló adok-kapok is lenullázta a srácot. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult. Jó viszonyban váltunk meg egymástól.

A dobosunk esetében viszont hozzáállásbeli gondok adódtak, melyek az utolsó turné alkalmával végérvényesen ki is kristályosodtak. Szerintem Te is egyetértesz abban, hogy nem az a járható út, hogy 20 koncertből 10-et le kell mondania a zenekarnak azért, mert a tag nem tudja, vagy nem akarja magát szabaddá tenni (a végkifejletet tekintve mindkettő ugyanaz), vagy hetekig nem nyúl a hangszeréhez. Amatőr vagy hobbizenekarnál belefér ez is, de ott is csak talán! Így mielőtt elmérgesedne a viszony, közös megegyezésel megváltunk egymástól. Őt is sajnáljuk, mert alapjában jófej fazon, csak lusta, mint az állat!"


Nem lesz nehéz ismét teljesen új arcokkal nekilátni a koncertezésnek? Hogy néznek ki a Horda távlati tervei?

"De igen! Persze hogy nem lesz sétagalopp, de hát semmi nem pottyan az ölünkbe. Ezelőtt is mért már ránk a Mindenható ilyen fricskát, de ez sem tudja megállítani a Hordát. Jelenleg szépen tologatjuk a koncertmeghívásokat későbbi időpontokra. Mi négyen összetartunk és hiszünk abban, hogy gyorsan találunk megfelelő srácokat magunk közé! Jelöltek, elképzelések vannak, de ha valaki tud vagy ismer ilyet ne legyen rest, értesítsen minket. Elérhetőségeink a www.hordamusic.com oldalunkon meglelhetők!

A szerencsés megtalálót hálából leitatjuk, sőt ,ha akarja még guminőt is szerzünk neki! (nevet) Ahogy kiegészültün, irány a stúdió, a „szülőszoba”, hogy világra hozzuk második gyermekünket, hadl legyen zajosabb kis hazánk szűzies zenei világa.

Végezetül engedd meg nekem kedves Csiga - aki a társaidal együtt mindig odaadó figyelemmel kísérted a bandát -, hogy Akelás múltam jegyében, a jó öreg Akela szülőatyja, Kipling szavaival válaszoljak a terveinkre feltett kérdésedre:
„...ám egyszer másként lesz,mint volt: a holdvilágos éjszakát a meggyötört lélek üvöltése hasítja ketté és új törvényt hirdet a régi helyett...”

Csiga teljes interjúja itt olvasható el!

A Horda bemutatkozó albuma, a Tíz élet 2008-ban jelent meg.

 

Hozzászólások

[002240]
man954
kár h a horda ilyen helyzetben van. Én láttam őket kétszer is játszani a depresszió előtt és elég jók voltak. Főleg az énekes akinek nem tudom a nevét mivel azért nem ismerem őket annyira, de zeneileg azért ott volt a banda.
remélem azért lesz új dobos, meg énekes.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NEST OF PLAGUES - Új dal a budapesti bandától, már négyes felállásban: Choke
2020. augusztus 4. (kedd) 14:09

Choke címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti Nest Of Plagues. A csapat első nagylemeze, a gyulai No Silence stúdióban rögzített és 2018-ban kiadott End Of The Century volt, 2019-ben pedig már kihoztak egy új dalt (Memento For Her Deeds), azóta azonban Kövecses Evelin személyében lett egy második gitárosuk is. A két nóta mellé újabbak is érkeznek majd, erről a metal.hu-nak beszéltek a premier kapcsán: "Most fel van véve a Memento For Her Deeds-en és a Choke-on kívül 4 dal. Ha a COVID és a pénztárca engedi, akkor ezeket fogjuk kiadni a következő tavaszig tételenként, illetve közben íródik kb. 3 szám, amelyekkel összeállhat jövőre egy nagylemez. Kevesebb lesz a death metal/deathcore vonal a leendő nagylemezen. Több dallam, metalcore, szinti-elem lesz benne, illetve a vokállal is sokat kísérletezünk. A szövegek témáját illetően is egységesedik a körítés. Jobban összpontosulnak bizonyos...

THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak
THE DEVIL'S TRADE - Videoklippel a nyár végi album címadó dala: The Call Of The Iron Peak

Arról már tavasszal beszámoltunk, hogy a Haw és a Stereochrist éléről ismert Makó Dávid egyszemélyes projektje, a folk/dark/blues vonalas The Devil's Trade a francia Season Of Mist...

STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded
STUBBORN - Dalpremier a hazai zúzda-brigádtól: Narrow-minded

Narrow-minded címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a metal/hardcore vonalas kerekegyházi Stubborn, amelynek második albuma, a remekül sikerült Let's Start A Fire még 2018-ban látta meg...

DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away
DIVIDED - Friss klipet kapott a sunshine-sláger: Don't Turn Away

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje a Don't...

NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik....

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS