ROCKMARATON 2010 - 3. nap

Villámbeszámoló fotókkal

2010. július 23. (péntek) 07:07 | utoljára módosítva: 2010. július 27. (kedd) 14:03

A 2010-es Rockmaraton fesztivál harmadik napján a finn Ensiferum volt a főbanda, de zúzott még a Koroknai Árpival kiegészült Omen (képünkön), a Maidenben is megfordult Blaze Bayley a saját csapatával, a detroiti metalcore Walls Of Jericho a brutál hangú Candace énekesnővel, az Up The Irons nevű Maiden tribute, a Morpheus Nahival és Rockcsászár Tomival, valamint az Isten Háta Mögött is. Többek között.

(taptarap és wiktor beszámolója)
A harmadik napon az első fél órában ingáznunk kellett. A Nagyszínpadon még nem történt semmi, viszont a két sátorban már tolták a zenekarok.

Az egyikben az Isten Háta Mögött, akiket eddig valahogy mindig sikerült elkerülnöm. Nem szándékosan, csak valahogy így jött össze. A lemezeket hallgatva tudtam, hogy mire számíthatok és ez alapján meglepő volt a korai időpont. Nem véletlenül. A sátorban elég kevesen tudtak azonosulni a 30+ fokban a zenekar meglehetősen éjjeli baglyos zenéjével. Én minden erőmmel azon voltam, hogy megpróbáljam elcsípni a frekvenciát, de ilyen napsütésben képtelen voltam rá. Ebben az időpontban ez valahogy nem tudott működni.

Nem ez volt a helyzet a Rockerek sátorban, ahol a - mint megtudtam újra - “kéténekes” felállásban hangolt a Maidenre a Morpheus. A Wisdom egykori hangja, Nahi és Könnyű “Rockcsászár” Tamás kb. fele-fele arányban osztották meg a feladatot. Érdekes ez az elképzelés, de legalább nem kellett előbb abbahagyni a bulit amiatt, hogy Nahinak át kellett rohannia a nagyszínpadra, ahol az Up The Irons hangolt Blaze előtt. (Az elrohanása után eljátszott Holy Diverért beírtam a piros pontot!)

A tavalyi Up The Irons buli kellemes emlékként maradt meg bennem. Jó hangulatú, a napot korrektül lezáró kis együtténeklős koncert volt. Meglepődtem, hogy itt is Nahi énekel, mert tavaly tuti nem ő volt a Maiden tribute banda frontembere. Viszont erre a fellépésre valószínűleg már nem fogok annyira emlékezni, mint az előzőre. Nem volt rossz, de valahogy nem kapott el a hangulat. Igaz, ami igaz, nagyon sokan kezdtek szállingózni, így nagyon odafigyelni se tudtam a sok “helló-szia-szeva-mizu” közepette... Sokan várták már Blaze-t.

Hónapokkal ezelőtt olyan pletykákat hallottam, hogy az eredeti terv szerint Paul DiAnno is fellépett volna idén a Malomvölgyben. Legjobb tudomásom szerint nem volt még rá példa, hogy a két ex-Maiden énekes együtt lépett fel, így mindenképpen kuriózum lett volna egy ilyen performansz. Gyanítom, hogy a tavalyi csúnyán elsült kaposvári fiaskó miatt Pali barátunkat már nem nagyon akarta senki bevállalni...

De Blaze itt volt. Lehet, hogy ezzel sok rajongót megbántok, de nekem ez a koncert úgy félóra után unalomba fulladt. Próbáltam figyelni, kapaszkodni a dalokba, amiket hozzám hasonlóan sok százan - gondolom - nem vágnak kivülről, de egyszerűen nem ment. Sose láttam még Blaze-t élőben, így nem volt semmilyen elvárásom, előítéletem, nem is akarok pálcát törni felette. Az ég világon semmi bajom nincs vele, de meg kell békélnem a ténnyel, hogy valószínűleg már sohasem lesz a kedvenc énekesem.

Blaze helyett átsétáltunk a másik nemzetközi fellépőhöz a sátorba, ahol a Walls Of Jericho  kezdte a hardcore/metal aprítást. Az amerikai csapat azon kevesek közé tartozik a hc/metalos vonalon - meg úgy egyáltalán az ismertebb metal csapatok táján - akik csaj frontemberrel képesek pusztítani bárhol a világon. Ráadásul nem is akármilyen csajjal! Ha azt hitted, hogy az Arch Enemyn kívül más zenekar nem tud leigazolni egy faszikat csípőből alázó fehérnépet, akkor itt az ideje az álláspontod felülbírálásának!

Candace Kucsulain úgy fröcsögte, olyan elánnal vezényelte a bulit, hogy szentül megvoltam róla győződve, a szomszédos sátorban már minden energiaital elfogyott. Lehetne elemezgetni a riffeket meg a dalokat - ha tudnám :) -, de egyrészt ezt az ösztönből jövő zenét tök fölösleges, másrészt ez a buli egyértelműen Candace-ről szólt. Bármikor megnézném őket legközelebb valahol egy klubban! (wiktor)


WALLS OF JERICHO - A Trigger Full Of Promises (köszi Csabillognak és a Concertphotosnak!)


A debreceni P. Box-ból is ismert Koroknai Árpival tavaly kiegészült Omen két év után újra fellépett a Rockmaratonon. A sátor fullosan tele, némi hangolás után bele is vágott a zenekar. Nem tudom, ki van még így vele rajtam kívül, de nekem hatalmas élmény ezeket az embereket színpadon látni, mindazzal együtt, amin átmentek az elmúlt évek alatt, végig szimpatikusak, nagyon jó arcok maradtak. Legalábbis az alapján ami a színpadról lejön.

Kori végre megfelelő, a zenekarhoz méltó hanggal, stílussal, megjelenéssel rendelkezik. A színpadi jelenléten, a konferálásokon még akad némi csiszolnivaló, de nagyon remélem, hogy ebben a felállásban végre talpra tud állni a zenekar, akár régi népszerűségét is elérve. A koncerteken, mint most is minden érából válogattak nótákat, de azért a legnagyobb sikere most is a klasszikus-korszak dalainak van, Alagút az éjszaka, Ne a pénz, Bízd rám magam stb.

Azt hiszem, megszületett a Rockmaraton Élő Slágerlista első helyezése is: a Fagyott világot három különböző előadásban hallottam az egy hét alatt (nem, ide nem értem bele az önjelölt fiatalokat, akik némi alkohollal bátorították magukat, mielőtt felléptek volna a sörsátor fapadjaira.) Hatalmas hangulat, összhang zenészek és zenészek, zenészek és közönség között. Nekem ennél nem kell több. Zseniális volt. (taptarap)


Az Ensiferumot sajnos csak félszemmel tudtam követni, de az biztos, hogy szegények a Maraton talán legnagyobb szívását könyvelhették el a nagyszínpadon. A koncert közepén egy majdnem tíz perces áramszünet nagyon hervasztó tud lenni. A tömeg viszonylag türelmesen várt, amit a szervezők a koncert után öt hordó ingyen sörrel jutalmaztak. Ilyen gyorsan még nem oszlott el a tömeg a nagyszínpad elől mint csütörtökön... (wiktor)

ENSIFERUM - Into Battle - áramszünettel (Rockmaraton 2010)

Rockmaraton 2. nap
Rockmaraton 1. nap
Rockmaraton 0. nap

Hozzászólások

[002193]
Csigaur
Igazán nincs mit:-)
Concertphotosék:)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS