MICHAEL KISKE - Viharos Unisonic koncert a Sweden Rockon!

Kelemen Zoli komplett Sweden Rock beszámolóját a július elején megjelenő Hammerben olvashatod el

2010. június 17. (csütörtök) 21:13 | utoljára módosítva: 2010. június 17. (csütörtök) 21:17

A Sweden Rock fesztivál Európa talán legfontosabb rockzenei eseménye a brit Download mellett. A Dél-Svédországban, közvetlenül a Balti-tenger partján 1992 óta minden év június elején megrendezendő buli nemcsak azért Mekkája a világ minden tájáról idezarándokolt rockrajongóknak, mert évről évre a legpatinásabb nevek játszanak, hanem mert a szervezők mindig előhúznak olyan zenekarokat is, amelyek kultikus tiszteletnek örvendenek, ám ritka vendégek Európában.
Az idei négy nap alatt az öt nemzetközi színpadon több mint 70 zenekar lépett fel (Steel Panther, Danzig, rockprogramos Gary Moore, Cinderella, Anvil, Mother's Finest, Fates Warning, Michael Monroe, Aerosmith stb.), s ha még ideszámoljuk a NEMIS (New Music In Sweden) sátorban fellépett több mint 30 fiatal svéd bandát is, akkor elmondhatjuk, hogy bőven volt miből csemegézni a 35 ezer látogatónak.
Kelemen Zoli teljes Sweden Rock beszámolója a július elején megjelenő HammerWorldben lesz olvasható, de ha kattintasz, megtudhatod, hogy miért is volt viharos az ex-Helloween frontember Michael Kiske új csapatának Sweden Rock fellépése.
A Michael Kiske-vezette Unisonic koncertje majdnem elmaradt, mert a feltámadt szél letépte a ponyvát a Rock Stage kerevőpultjának tetejéről, ráadásul majdnem össze is döntötte az építményt. Végül egy jó 50 perces késéssel helyreállt a rend, és már ragyogó napsütésben figyelhettük az egykori Helloween énekes új bandáját.
Nyugodtan nevezhetjük szinte történelminek is a pillanatot amikor Kiske kisétált a közönség elé ugyanis 17 éve nem járt már színpadon (leszámítva a három bemelegítő bulit). Tudjuk, hogy miket nyilatkozott az elmúlt időszakban saját múltjáról, a metal zenéről, de ezzel most nem foglalkoznék különösebben, ő sem magyarázkodott hosszasan.

„Nehéz időszakon vagyok túl, utáltam a világot és mindenkit benne, de most jó újra egy rockbandában játszani” - mondta, és ha belegondolunk, más egykori bálványok is bűnbocsánatot nyertek már hitelesnek csak jóindulattal  elfogadható pálfordulásaik után. Mivel még nincsenek kész az első Unisonic lemez dalai (egy dal hangzott el előzetesen) a két utolsó dalt leszámítva a Place Vendome project két albumáról játszott a csapat, ha már Kosta Zafirou dobos és Dennis Ward basszer (mindketten a Pink Cream 69-ből) ott is társa volt Kiskének.

Finom AOR/ hard rock nóták ezek tipikusan európai ízekkel, jól megírt énekdallamokkal. Kiske hangja ma is zseniális, de az hozzátartozik az igazsághoz, hogy az elején a közönséggel való kommunikációban, mozgásban nagyon bizonytalan volt.
 

Jobbára egyhelyben álldogált, nem tudta mit mondjon a dalok között, de ahogy egyre hangosabban kapta a bíztató tapsokat azért kezdett bemelegedni, a végén még mintha kicsit meg is hatódott volna. Ehhez azért kellett a záró Kids Of the Century és az A Little Time (persze, hogy Helloween) nem akusztikus, nem fúvósokkal megberhelt, hanem rendesen megdörrenő előadása. Utóbbiban a Victim Of Changes-féle betét, azzal a klasszikus Halford-magassal tízpontos húzás volt metal-mércével tekintve is. A visszaúton való első lépéseket ügyesen megtette Kiske, welcome home!


UNISONIC - A Little Time (Sweden Rock 2010)Koncertfotók: Daniel Kvarnström
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS