TARJA - Fotók és videók az Opera-Rock Show-ról!

Az ex-Nightwish pacsirta Miskolcon járt

2010. június 13. (vasárnap) 18:03 | utoljára módosítva: 2010. június 16. (szerda) 05:54

Ugyan a katasztrofális árvízhelyzet akár meg is hiúsíthatta volna a Miskolci Operafesztivál egyik különleges attrakcióját, a nagyzenekaros, szimfonikus előadással készülő Tarja Turunen fellépését, de a szervezők fáradhatatlanságának hála tegnap este színpadra léphetett az egykori Nightwish énekesnő.


TARJA TURUNEN - A miskolci Opera-Rock Show-n (Köhler Ági fotói)

A teljes programért, további fotókért és videókért kattints!


Fotó: savafan - további képek: www.a-cslp.hu


A PROGRAM:

Boy And The Ghost
My Little Phoenix
I Walk Alone
Sing For Me
Oasis
Sibelius (Demanten Pamarssnön)
Sibelius (Susa)
Antonin Dvorak (Song to the moon)
Angels Fall First
Edvard Grieg (Peer Gynt: Solvejgs song)
You Take My Breath Away (Queen)
----
The Reign
In For A Kill
Rivers Of Lust
Die Alive
Still Of The Night (Whitesnake)
Archive Of Lost Dreams
----
Crimson Deep


TARJA - Still Of The Night (Whitesnake) (Miskolc, 2010/06/12)TARJA - Angels Fall First (Nightwish) (Miskolc, 2010/06/12)TARJA - You Take My Breath Away (Queen) (Miskolc, 2010/06/12)TARJA - I Walk Alone (Miskolc, 2010/06/12)TARJA - In For A Kill (új dal) (Miskolc, 2010/06/12)TARJA - Crimson Deep (új dal) (Miskolc, 2010/06/12)

 

Hozzászólások

[002106]
ajvi18
Azért wicces,hogy kritizáljátok,amikor ott se woltatok:)
Ez nem egy metál koncert wolt..ezt mindenki tudja..ez egy operafesztiwál wolt..nem a nagy zúzdáról wolt szó...
Ne hasonlítsuk már az Epica koncertjéhez..nekik lehet,hogy zúzósabb számaik wannak,ezért lehetett tavaly arra jobban zúzni...de tudhatnátok,hogy Tarjának a MWS cd-je az nem annyira a pörgésről és a zúzásról szólt...szówal gondolhattátok wolna,hogy ilyen lesz....
[002103]
bogaaar
konika: igen, azt hiszem megtaláltad a megfelelő szavakat a koncertre, amiket én már napok óta nem tudtam a barátaimnak megfogalmazni, amikor kérdezték, hogy milyen is volt. "Megható. Hátborzongató"
Igen... ez a hangulat tette (a hibák mellett is)különlegessé.
[002094]
konika
Van, aki egy amatőr videó után, van, aki úgy, hogy bevallottan ott sem volt, kritikát mond, ítélkezik. Persze, lehet. :)
Mi, akik ott voltunk, úgy is tudjuk milyen volt. Nem volt tökéletes, voltak hibái. De összességében....
A hangulatot nem tudja semmi visszaadni. Szerintem nagyon jó koncert volt. Különleges. Megható. Hátborzongató. De ehhez ott kellett lenni.
[002090]
morningrise
A Fehérkígyó szám borzalmas .
[002082]
vinylfanatic
Gyönyörűszép nő és gyönyörű énekhang.
[002081]
bogaaar
(Csigaur: köszi!)
[002080]
bogaaar
Alkonyat: nincs harag az ellenvélemény miatt (talán csak annyi, hogy nem voltál ott :)), én mindegyiken voltam, így én is állítom + tőlem függetlenül is csak olyan vélményt hallottam, hogy ez a koncert volt eddig a csúcs az opera rockshowk történetében.

Egyébként beslisszantunk a főpróbára is (ami hatalmas élmény volt, főleg mert Tarja nagyon jól tudta, hogy mi tilosban járunk,mert előző nap rajongóként ott álltunk előtte megszeppenve :) de külön odaköszönt nekünk, és onnantól már senki nem akart kivágni minket)és el sem tudom képzelni, hogy a sok hiba után hogyan állt össze ez így egésszé.
Nem is tudom mi tette azt, hogy ez a koncert verte az Epicát is... talán az, hogy majdnem teltház volt (míg Epicán alig voltak), talán az, hogy a közönség átragasztotta az extázisát Tarjára is és onnantól egy csoda volt az egész...
És nem azért mondom ezt, mert elvakult rajongó vagyok, mert én ugyanúgy fanyalogtam az első szólóalbum után... de remélem majd mások is megerősítenek ebben, hogy amit tegnap láttunk az nem csak egy egyszerű koncert volt, hanem méltó ünnepe volt ez a zenének, és méltó ünnepe volt egy csodálatos énekesnőnek.
[002079]
Csigaur
Itt is képek a koncertről: http://www.concertphotos.hu
[002077]
Alkonyat
Látom még nem nagyon szólt hozzá senki... kicsit megpróbálom felkavarni az érzelmeket... :D

Szóval nekem harmadszor is sikerült kihagynom ezt a rendezvényt, amit kicsit bánok, de valahogy még eddig nem sikerült olyan nevet elhozni, ami igazán odavonzana engem is.

Cd-ről visszahallgatva, minden szempontból az Epica buli volt a leghatalmasabb, de a Therion is eléggé jó volt!

Ez a mostani pedig, látva a műsort... hát...sajnálom, de ez nem nagy szám. Persze Tarja még mindig gyönyörűen énekel...
Másrészt rock/metalos szempontból is igen sovány volt ez a produkció. Ettől még a Kamelot is sokkal-sokkal jobb lett volna!

A legnagyobb kérdés számomra az, hogy a műfaj legnagyobb ALAPCSAPATÁT, a RHAPSODY (of Fire)-t hogy a büdös fenébe nem lehetett még elhívni... Ha valakik, akkor ők illenének ide maximálisan.

De még óriási lenne a Turisas-t is ilyen körülmények között látni!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS