CROWBAR: JÚLIUS 4. WIGWAM - Nyerj óriásplakátot és CD-t!

Crowbar plakát, Nadir és Room of the Mad Robots CD - Megvannak a nyertesek!

2010. június 11. (péntek) 14:51 | utoljára módosítva: 2010. július 6. (kedd) 17:13


A sludge/doomcore világ kultikus csapata a 2010-es európai turné keretein belül újra fellép Budapesten! Július 4-én a WigWam színpadán láthatjuk majd a Crowbart, számos hazai rokon-banda társaságában. A Kirk Windstein énekes/gitáros vezette csapat lassan egy emberöltő óta van jelen pusztító erőként a metal underground színterén. Legutóbb 2005 tavaszán láthattuk őket a Kultiplexben. Azóta Kirk kapitány főleg a Down és a napokban egy gyilkos második albummal jelentkezett Kingdom Of Sorrow dolgaival foglalatoskodott, de a Crowbar pihenőjének vége!
Július 4 (hazai) ünnepnappá nyilvánításában részt vesznek a hazai underground többnyire a Crowbar által is inspirált képviselői: Wall of Sleep, Haw, Nadír, Stardrive és Room Of The Mad Robots.

Ezúttal Crowbar óriásplakátok, valamint Nadir és Room Of The Mad Robots CD-k kerültek kisorsolásra!
 
Kattints, hogy megtudd, nyertél-e!
Több mint 20 év telt azóta, hogy New Orleans-ban Kirk Windstein fejében megszületett a gondolat a Crowbar megalapításáról. Azóta sok minden elhalványulhatott, de Windstein kitartása nem.

A debütáló Obedience Thru Suffering album 1991-es megjelenése óta a Crowbar neve egyet jelent az általa képviselt stílus tökéletes jellemzésével. Windstein számára olyan csapatok jelentettek szellemi táplálékot a kezdetektől fogva, mint a mélyre hangolt Melvins zenéje és az idén áprilisban elhunyt Peter Steele, eredeti zenekara, a Carnivore. 8 stúdióalbummal a hátuk mögött még mindig tele a tarsolyuk és ez bőven elég lesz ahhoz, hogy próbára tegyék a WigWam színpadának teherbírását!

A Crowbar előtt a stílus legjelesebb hazai képviselői lépnek majd színpadra. A 2001-ben alakult karcagi Stardrive a Clutch és Fu Manchu nyomdokain haladt, s tavaly nyáron már a második lemezük jelent meg Kings And Slaves címmel. Súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, a Down, vagy a Monster Magnet lemezeit. Ezekből adnak ízelítőt július 4-én.

A bemelegítésből kiveszi a részét a doom metal magyar nagykövete a Wall of Sleep is. A 2001-ben feloszlott Mood zenekar hamvaiból életre kelt csapat Európa-szerte ismert underground körökben. Legutóbbi albumuk, az And Hell Followed with Him 2007-ben jelent meg a svéd I Hate Records gondozásában. Jelenleg a 2010-es lemezük stúdiófelvételei zajlanak a Stardrive-os Cselényi Csabával a mikrofonnál.
 
A Nadir már a kilencvenes években próbálgatta a szárnyait, 96-ban készítették első demoikat olyan bandák által inspirálva, mint a Bolt Thrower és az Entombed. Bejárták Magyarországot, játszottak a nagyobb fesztiválokon, korábban is felléptek már a Crowbar előtt, de megosztotta már velük a színpadot a Vader és a Napalm Death is. Legfrissebb anyaguk idén jelent meg, Eco-Ethic címmel.
 
Sokkal fiatalabb formációként lép ringbe, a South Fork ranchről átigazolt piszkos cowboy stoner metal banda, a Haw. A makó Dávid vezette csapat 2008-ban alakult egykori Stereochrist és Igor tagokból – ez garantálja, hogy minőségi koncertet láthatunk majd tőlük.
 
Komplex, több műfajból táplálkozó zenéjével őrülten színes produkcióval készül az őrültséget nevében is viselő banda, a Room Of The Mad Robots. 2006-ban alakultak, 2008-ban pedig már győzelmet is arattak a Borsodi tehetségkutató metal kategóriájában. Ez belépő volt az International Live Award európai tehetségkutató regionális döntőjére, ahol a legjobb magyar bandaként megnyerték a Hungarian Live Award 2009 címet is. Mechanical Sound Empire címmel jelent meg első lemezük, melyet Hangsúly-díjra is jelöltek. Ők is elsődleges hatásként jelölik meg a Crowbart, s most bizonyíthatnak is a példakép előtt.
 
Fellép még a zenéjében Born From Pain, Volbeat, Angel Witch, Motorjesus, Scornage, Ektomorf, Undertow és After All hatásokat is mutató Redrum INC. A zenekar turnézott már a Pro-Pain és a Hatesphere társaságában, s mindenki úgy nyilatkozott róluk, hogy fellépéseik iszonyatos energiával vannak teli, szóval érdemes lesz figyelni rájuk a WigWamban is!

 
Az első 300 belépő ajándék Nadir CD-t kap, érdemes tehát időben érkezni!
 
 
Beugró: 3490 Ft / 4500 Ft
 
Jegyelővételi helyek:
Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress
 

Ezúttal a fellépő előzenekarok (Nadir és Room Of The Mad Robots) CD-it, valamint a Crowbar óriásplakátjait sorsoltuk ki.
 
Kérdéseink az alábbiak voltak (immár a válaszokkal együtt):
 
1. Mi volt a Nadir elődcsapatának neve?
 
Dark Clouds
 
2. Mi volt a már Nadir néven kiadott első album címe?
 
Tenacity
 
3. Mi a Room Of The Mad Robots lemezének címe?
 
Mechanical Soul Empire
 
4. Melyik ROTMR dalban szerepel az énekesnő Ágnes?
 
The Everlasting Trip
 
A nyertesek:
 
Nadir CD-t és Crowbar plakátot nyert:
 
Nagy László, Püspökladány
Kányai Richárd, Várpalota
 
Room of the Mad Robots CD-t és Crowbar plakátot nyert:
 
Fekete Ibolya, Szabadszállás
Tóth Ilona, Budapest
 
Gratulálunk, postázzuk a nyereményeket!
 
 

 

Hozzászólások

[002049]
ways
A francba, erről is lemaradtam: június 1. !!!
Szerintem inkább JÚLIUS 1. a határidő, nem???
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Klippel az első angol nyelvű daluk: Comin' Around
2020. június 3. (szerda) 14:40

Comin' Around címmel elkészült a Fatal Error első angol nyelvű dala, és az is különleges, hogy az új nótát Balázs Mihály billentyűs énekli. A Dal 2020-ból is ismert banda klipet is forgatott a nótához, mégpedig a veresegyházi főhadiszállásukon, ahol a dalt is rögzítették. A klip operatőre Bikali Sándor volt, a vágást pedig maga Balázs Mihály végezte. "A Comin' Around a mondanivalóját és az atmoszféráját tekintve is agresszívebb a megszokottnál; kitörés, kiugrás a komfortzónából. Az embert néha, a sok átgondolt koncepció közepette elkapja az érzés, hogy 'azt csinálok, amit akarok', és ezt ösztönös formában ki kell adnia magából, akár az árral szemben is úszva."   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   FATAL ERROR - Comin' Around (2020)  

WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors
WARKINGS - Klippel a maszkos power metalosok első új dala: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors
WARKINGS - Jön a maszkos power metalosok új albuma, dalpremier: Warriors

Revenge címmel jelenik meg július 31-én az epikus power metalt játszó Warkings második albuma. A 2018-as Reborn lemez folytatásának első előzetes dala a Warriors címet viseli, és máris...

MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS