METALLICA - Fotók a pesti Meet & Greet akcióról!

A szerencsések találkozhattak velük

2010. május 23. (vasárnap) 01:46 | utoljára módosítva: 2010. május 23. (vasárnap) 23:35

 METALLICA - Meet & Greet, Budapest, 2010

Kattints, ha érdekel Hajdú Péter beszámolója a pesti Meet & Greetről, továbbá a tv2 számára adott Hetfield interjú vágatlan, angol verziója!


A találkozóra a stadion főépületében, egy kis elkerített részen került sor. Tizenöten voltunk a szerencsések, ha jól emlékszem, közülük mindössze heten magyarok. Akadtak még szlovákok, de volt holland rajongó és azt hiszem, hogy olasz is.

Nagyon szigorúan elmondták a szabályokat, mit lehet, mit nem, és hogy kb. hogyan zajlik majd az egész. Utána már csak arra vártunk, hogy végre jöjjenek! Elsőnek Rob (Robert Trujillo basszer) érkezett meg, aki elég gyorsan lezavarta a dolgokat. Nem igazán kérdezett senkitől semmit, tőle sem nagyon kérdeztek, talán azért is, mert még mindenki csak ámult-bámult, hogy jé, tényleg ő az, és jé, tényleg ember :)

Egyébként Rob kedves volt, de az alap 'Hogy vagy? - Jól - Te hogy vagy? - Jól - Jó szórakozást!' párbeszéden kívül nem nagyon történt más.

Másodiknak Kirk bukkant fel (ő a kedvenc gitárosom, úgyhogy meg is voltam illetődve rendesen), és ő is viszonylag gyorsan lezavarta a körét, de azért igyekezett közvetlenebb lenni.

A harmadik Lars volt, aki nem tudta eldönteni, hogy a kis sorunk melyik végén kezdje. Meg is kérdezte az egyik srácot, hogy szerinte hol indítson. "Ahol szeretnéd" - válaszolta, mire Lars: "Jó válasz", és elkezdte a másik végén. :-)

Ő már megpróbált mindenkivel kommunikálni, rákérdezett, hogy ki honnan, milyen messziről jött. Amikor egy belépőt dedikált, elcsodálkozott: "Az a sok szám mind a belépő ára?" (kiemelt álló lehetett?) Mondták neki, hogy így van, de azt már nem közölték vele, hogy azért a pénzért itt mennyit kell dolgozni :)

Aláirattak vele egy blu-ray lemezt is, és akkor meg azon lepődött meg, hogy ebben a formátumban is kiadták a cuccot... Amikor az egyik magasabb sráccal beálltak fényképezkedni, a srác közölte vele, hogy talán fel kéne állnia egy kisszékre... ugyanis Lars legalább egy fejjel alacsonyabb volt nála :-) De jól vette a poént.

Mivel szék nem akadt, a srác inkább letérdelt mellé, így már ráfértek a képre :-)

Még úgy hárman lehettek hátra Lars sorozatában, amikor megjelent James. Tudtam, hogy magas, ez látszik is a zenekari képeken, de azért ledöbbentem. És az egész kiállása roppant markáns, határozott volt.

James egyből le is ragadt az első srácnál, és türelmesen megvárta, amíg kézzel-lábbal megtámogatva elmagyarázta neki a mondandóját - szimpatikus volt ez a türelem. Beálltak fényképhez ez is, és amíg volt még egy kis babrálás a géppel, James tök komolyan, hangosan kérdezte: "Jól áll a hajam?"  Egy pillanattal később elnevette magát, és mindenki más is nevetett, ez jót tett így a végére a hangulatnak, kicsit oldottabbak lettünk.

James mindenkivel szemben ilyen volt, nem siettette a dolgot, nyugodtan megvárta, esetleg még vissza is kérdezett. Összességében mind a négyen totál kedvesek voltak, de azért az is látszott, hogy kik a "hangadók" a zenekarban.

A kétméteres Fender, amiről máshol is lehetett olvasni, mindannyiuknak nagyon tetszett, kérdezgették is, hogy hova lesz, ki csinálta. Itt mindenki mutogatott arra a srácra, aki behozta. Egyből kérdezték is tőle, hogy ő csinálta-e, ő pedig gyorsan feltette a kezét, szabadkozva, ugyanis csak megkérte valaki, hogy hozza be dedikáltatni... másképp nem lehetett megoldani.

Ezután már csak a pakolás maradt, majd gyorsan ki is tereltek minket. Kifelé menet még rendezgettem a táskámban, amikor egy feltünően magas egyén vágott át előttem. James volt az,, aki eltűnt egy fehér kamionban, ahonnan rövidesen torzított gitár hangja szűrődött ki, és nem halkan :-)


James Hetfield interjú Budapesten, 2010 - tv2


 

Hozzászólások

[001852]
Anita
hogy ez milyen szinpatikus és aranyos egy hapsi:)
[001849]
PayaV
Köszönjük a beszámolót, én is szívesen találkoztam volna velük, sajnos erre a 91-es PeCsa dedikálás óta nem volt lehetőségem.
[001833]
shownomarcy
Köszönjük Péter! :)
[001798]
Martin1910
Mázlisták...:D
Én is találkoztam volna egy fotó erejéig Hetfielddel.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AS KARMA BRINGS - Brutális új dal a salgótarjáni csapattól: Hate Seems Help
2019. március 24. (vasárnap) 07:46

Hate Seems Help címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett a deathcore, extrém metal vonalas salgótarjáni As Karma Brings. A brutális új nóta a nyárra várható friss EP előzetese. Ezúttal is Diószegi Kiki (Stray Heart Records) segítségével dolgoztak, a keverés pedig Simon István (No Silence Studio) munkája. Április 5-én a Dürer Kertben el is csípheted őket, méghozzá a Sleepless, a Nest Of Plagues és a Devoid társaságában. Tari Bálint énekes: "A következő EP-nk mondanivalója nem egy igazán nagy megfejtés... Személyes tapasztalásokból eredő konklúziók töltik meg tartalommal a muzsikát. Nem áll szándékunkban utat mutatni, megmondani a frankót, vagy valami globális problémát a nyakunkba venni, mert ehhez túl kicsik vagyunk, így hétköznapi gondok, érzések kerültek terítékre, amit a Hate Seems Help dal tökéletesen példáz. Ez a szám arról szól, hogy 'mennyire utálok mindenkit'."    ...

MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat
MACHINE HEAD - Már folynak a meghallgatások, keresik az új tagokat

Az oaklandi Sharkbite stúdióban már zajlanak a meghallgatások a Machine Headnél, Robb Flynn és Jared MacEachern basszusgitáros keresi a kilépését múlt ősszel bejelentő Dave McClain...

YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning
YNGWIE MALMSTEEN - Egy hét múlva új album, dalpremier: Blue Lightning

Blue Lightning címmel március 29-én jelenik meg a svéd gitáros legenda Yngwie Malmsteen új albuma, amelyen a blues / rock világ azon előadóiról emlékezik meg, akik jelentős hatással...

GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm
GRAND MAGUS - Dalpremier az áprilisi albumról: Brother Of The Storm

Wolf God címmel április 19-én jelenik meg az ex-Spiritual Beggars énekes, Janne "J.B." Christofferson vezette Grand Magus kilencedik albuma, a 2016-os Swords Songs lemez folytatását, és a...

JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!
JINJER - Új videoklip: Teacher, Teacher!

A januárban Micro címmel kiadott EP Teacher, Teacher! dalához készült el a Tatiana Shmaylyuk énekesnő vezette Jinjer friss klipje. Ismerkedj meg vele!  ...

DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide
DEATH ANGEL - Dalpremier a május végi albumról: Humanicide

Humanicide címmel május 31-én jön majd ki a Bay Area thrasher Death Angel új albuma , a 2016-os The Evil Divide lemez folytatása, és máris itt az első előzetes dal, az új anyag címadó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS