METALLICA - Fotók a pesti Meet & Greet akcióról!

A szerencsések találkozhattak velük

2010. május 23. (vasárnap) 01:46 | utoljára módosítva: 2010. május 23. (vasárnap) 23:35

 METALLICA - Meet & Greet, Budapest, 2010

Kattints, ha érdekel Hajdú Péter beszámolója a pesti Meet & Greetről, továbbá a tv2 számára adott Hetfield interjú vágatlan, angol verziója!


A találkozóra a stadion főépületében, egy kis elkerített részen került sor. Tizenöten voltunk a szerencsések, ha jól emlékszem, közülük mindössze heten magyarok. Akadtak még szlovákok, de volt holland rajongó és azt hiszem, hogy olasz is.

Nagyon szigorúan elmondták a szabályokat, mit lehet, mit nem, és hogy kb. hogyan zajlik majd az egész. Utána már csak arra vártunk, hogy végre jöjjenek! Elsőnek Rob (Robert Trujillo basszer) érkezett meg, aki elég gyorsan lezavarta a dolgokat. Nem igazán kérdezett senkitől semmit, tőle sem nagyon kérdeztek, talán azért is, mert még mindenki csak ámult-bámult, hogy jé, tényleg ő az, és jé, tényleg ember :)

Egyébként Rob kedves volt, de az alap 'Hogy vagy? - Jól - Te hogy vagy? - Jól - Jó szórakozást!' párbeszéden kívül nem nagyon történt más.

Másodiknak Kirk bukkant fel (ő a kedvenc gitárosom, úgyhogy meg is voltam illetődve rendesen), és ő is viszonylag gyorsan lezavarta a körét, de azért igyekezett közvetlenebb lenni.

A harmadik Lars volt, aki nem tudta eldönteni, hogy a kis sorunk melyik végén kezdje. Meg is kérdezte az egyik srácot, hogy szerinte hol indítson. "Ahol szeretnéd" - válaszolta, mire Lars: "Jó válasz", és elkezdte a másik végén. :-)

Ő már megpróbált mindenkivel kommunikálni, rákérdezett, hogy ki honnan, milyen messziről jött. Amikor egy belépőt dedikált, elcsodálkozott: "Az a sok szám mind a belépő ára?" (kiemelt álló lehetett?) Mondták neki, hogy így van, de azt már nem közölték vele, hogy azért a pénzért itt mennyit kell dolgozni :)

Aláirattak vele egy blu-ray lemezt is, és akkor meg azon lepődött meg, hogy ebben a formátumban is kiadták a cuccot... Amikor az egyik magasabb sráccal beálltak fényképezkedni, a srác közölte vele, hogy talán fel kéne állnia egy kisszékre... ugyanis Lars legalább egy fejjel alacsonyabb volt nála :-) De jól vette a poént.

Mivel szék nem akadt, a srác inkább letérdelt mellé, így már ráfértek a képre :-)

Még úgy hárman lehettek hátra Lars sorozatában, amikor megjelent James. Tudtam, hogy magas, ez látszik is a zenekari képeken, de azért ledöbbentem. És az egész kiállása roppant markáns, határozott volt.

James egyből le is ragadt az első srácnál, és türelmesen megvárta, amíg kézzel-lábbal megtámogatva elmagyarázta neki a mondandóját - szimpatikus volt ez a türelem. Beálltak fényképhez ez is, és amíg volt még egy kis babrálás a géppel, James tök komolyan, hangosan kérdezte: "Jól áll a hajam?"  Egy pillanattal később elnevette magát, és mindenki más is nevetett, ez jót tett így a végére a hangulatnak, kicsit oldottabbak lettünk.

James mindenkivel szemben ilyen volt, nem siettette a dolgot, nyugodtan megvárta, esetleg még vissza is kérdezett. Összességében mind a négyen totál kedvesek voltak, de azért az is látszott, hogy kik a "hangadók" a zenekarban.

A kétméteres Fender, amiről máshol is lehetett olvasni, mindannyiuknak nagyon tetszett, kérdezgették is, hogy hova lesz, ki csinálta. Itt mindenki mutogatott arra a srácra, aki behozta. Egyből kérdezték is tőle, hogy ő csinálta-e, ő pedig gyorsan feltette a kezét, szabadkozva, ugyanis csak megkérte valaki, hogy hozza be dedikáltatni... másképp nem lehetett megoldani.

Ezután már csak a pakolás maradt, majd gyorsan ki is tereltek minket. Kifelé menet még rendezgettem a táskámban, amikor egy feltünően magas egyén vágott át előttem. James volt az,, aki eltűnt egy fehér kamionban, ahonnan rövidesen torzított gitár hangja szűrődött ki, és nem halkan :-)


James Hetfield interjú Budapesten, 2010 - tv2


 

Hozzászólások

[001852]
Anita
hogy ez milyen szinpatikus és aranyos egy hapsi:)
[001849]
PayaV
Köszönjük a beszámolót, én is szívesen találkoztam volna velük, sajnos erre a 91-es PeCsa dedikálás óta nem volt lehetőségem.
[001833]
shownomarcy
Köszönjük Péter! :)
[001798]
Martin1910
Mázlisták...:D
Én is találkoztam volna egy fotó erejéig Hetfielddel.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
STORM THE STUDIO - Szeretet áradt oda-vissza (koncertbeszámoló)
2020. augusztus 15. (szombat) 06:03

STORM THE STUDIO / SUPERUNKNOWNS Bp., A38 Hajó Ha nem lett volna a pandémia, akkor is ezt a koncertet vártam volna a legjobban ebben a rihes évben. Igaz, Esztergom helyett végül Pest s Buda között, az A38 hajón került megrendezésre, és persze, hogy érződött rajta a járvány hatása (a közönség is visszafogottabb volt, ötszázan sem voltunk, és csak lassan oldódott az az átok feszültség, amit ez a helyzet szült). De mégis, megtörtént: Fodi hazajött Japánból két koncert erejéig!   De előbb a Superunknowns koncertjét kellett megnéznünk, és kb. 666 ennél rosszabb előzenekart tudnék felsorolni, hehe. Székely Marciék Soundgarden számokat tolnak ebben a bandában, kicsit rozsdások voltak még ők is, de az iszonyat erős, alapvető "slágereket" és különlegességeket is felvonultató program így is remek bemelegítés volt (hiába nem volt Black Hole Sun).   Aztán jött a Storm The Studio oly nagyon...

PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója
PETE WAY - Elhunyt a legendás basszusgitáros, a UFO és a Waysted alapítója

69 éves korában elhunyt a legendás basszusgitáros, Pete Way, a brit UFO egyik alapítója. A lesújtó hír Pete Way hivatalos Facebook oldalán jelent meg: "Elhunyt az ikonikus...

(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits
(Hed) P.E. - Szöveges videóval a második dal a nyár végi albumról: Death Awaits

Az utóbbi pár évben három magyar koncertet is adott az amerikai rap-rock huligán (Hed) P.E., a legfrissebb albumuk pedig augusztus 21-én jön majd ki Class Of 2020 címmel. Már a második...

PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread
PUTERAEON - 6 év után új lemez jön a svéd death brigádtól, videóval az első dal: The Sleeping Dread

The Cthulhian Pulse: Call from the Dead City címmel november 13-án lát majd napvilágot a régisulis death metalt atmoszférikus elemekkel kísérő svéd Puteraeon negyedik albuma, a 2014-es...

TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches
TOMMY LEE - Új szólódal a Mötley Crüe dobosától: Demon Bitches

Andro címmel egy új szólóalbummal jelentkezik október 16-án a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. Korábban már két klipes dalt is kikerült a lemezről, mindkét videót a Limp Bizkit...

PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage
PALLBEARER - Dalpremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: Rite Of Passage

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek második előzetes dala a Rites Of Passage...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS