METALLICA - Fotók a pesti Meet & Greet akcióról!

A szerencsések találkozhattak velük

2010. május 23. (vasárnap) 01:46 | utoljára módosítva: 2010. május 23. (vasárnap) 23:35

 METALLICA - Meet & Greet, Budapest, 2010

Kattints, ha érdekel Hajdú Péter beszámolója a pesti Meet & Greetről, továbbá a tv2 számára adott Hetfield interjú vágatlan, angol verziója!


A találkozóra a stadion főépületében, egy kis elkerített részen került sor. Tizenöten voltunk a szerencsések, ha jól emlékszem, közülük mindössze heten magyarok. Akadtak még szlovákok, de volt holland rajongó és azt hiszem, hogy olasz is.

Nagyon szigorúan elmondták a szabályokat, mit lehet, mit nem, és hogy kb. hogyan zajlik majd az egész. Utána már csak arra vártunk, hogy végre jöjjenek! Elsőnek Rob (Robert Trujillo basszer) érkezett meg, aki elég gyorsan lezavarta a dolgokat. Nem igazán kérdezett senkitől semmit, tőle sem nagyon kérdeztek, talán azért is, mert még mindenki csak ámult-bámult, hogy jé, tényleg ő az, és jé, tényleg ember :)

Egyébként Rob kedves volt, de az alap 'Hogy vagy? - Jól - Te hogy vagy? - Jól - Jó szórakozást!' párbeszéden kívül nem nagyon történt más.

Másodiknak Kirk bukkant fel (ő a kedvenc gitárosom, úgyhogy meg is voltam illetődve rendesen), és ő is viszonylag gyorsan lezavarta a körét, de azért igyekezett közvetlenebb lenni.

A harmadik Lars volt, aki nem tudta eldönteni, hogy a kis sorunk melyik végén kezdje. Meg is kérdezte az egyik srácot, hogy szerinte hol indítson. "Ahol szeretnéd" - válaszolta, mire Lars: "Jó válasz", és elkezdte a másik végén. :-)

Ő már megpróbált mindenkivel kommunikálni, rákérdezett, hogy ki honnan, milyen messziről jött. Amikor egy belépőt dedikált, elcsodálkozott: "Az a sok szám mind a belépő ára?" (kiemelt álló lehetett?) Mondták neki, hogy így van, de azt már nem közölték vele, hogy azért a pénzért itt mennyit kell dolgozni :)

Aláirattak vele egy blu-ray lemezt is, és akkor meg azon lepődött meg, hogy ebben a formátumban is kiadták a cuccot... Amikor az egyik magasabb sráccal beálltak fényképezkedni, a srác közölte vele, hogy talán fel kéne állnia egy kisszékre... ugyanis Lars legalább egy fejjel alacsonyabb volt nála :-) De jól vette a poént.

Mivel szék nem akadt, a srác inkább letérdelt mellé, így már ráfértek a képre :-)

Még úgy hárman lehettek hátra Lars sorozatában, amikor megjelent James. Tudtam, hogy magas, ez látszik is a zenekari képeken, de azért ledöbbentem. És az egész kiállása roppant markáns, határozott volt.

James egyből le is ragadt az első srácnál, és türelmesen megvárta, amíg kézzel-lábbal megtámogatva elmagyarázta neki a mondandóját - szimpatikus volt ez a türelem. Beálltak fényképhez ez is, és amíg volt még egy kis babrálás a géppel, James tök komolyan, hangosan kérdezte: "Jól áll a hajam?"  Egy pillanattal később elnevette magát, és mindenki más is nevetett, ez jót tett így a végére a hangulatnak, kicsit oldottabbak lettünk.

James mindenkivel szemben ilyen volt, nem siettette a dolgot, nyugodtan megvárta, esetleg még vissza is kérdezett. Összességében mind a négyen totál kedvesek voltak, de azért az is látszott, hogy kik a "hangadók" a zenekarban.

A kétméteres Fender, amiről máshol is lehetett olvasni, mindannyiuknak nagyon tetszett, kérdezgették is, hogy hova lesz, ki csinálta. Itt mindenki mutogatott arra a srácra, aki behozta. Egyből kérdezték is tőle, hogy ő csinálta-e, ő pedig gyorsan feltette a kezét, szabadkozva, ugyanis csak megkérte valaki, hogy hozza be dedikáltatni... másképp nem lehetett megoldani.

Ezután már csak a pakolás maradt, majd gyorsan ki is tereltek minket. Kifelé menet még rendezgettem a táskámban, amikor egy feltünően magas egyén vágott át előttem. James volt az,, aki eltűnt egy fehér kamionban, ahonnan rövidesen torzított gitár hangja szűrődött ki, és nem halkan :-)


James Hetfield interjú Budapesten, 2010 - tv2


 

Hozzászólások

[001852]
Anita
hogy ez milyen szinpatikus és aranyos egy hapsi:)
[001849]
PayaV
Köszönjük a beszámolót, én is szívesen találkoztam volna velük, sajnos erre a 91-es PeCsa dedikálás óta nem volt lehetőségem.
[001833]
shownomarcy
Köszönjük Péter! :)
[001798]
Martin1910
Mázlisták...:D
Én is találkoztam volna egy fotó erejéig Hetfielddel.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SCORPIONS - Már stúdióztak is, 2020-ban új stúdióalbum jöhet
2019. május 19. (vasárnap) 17:52

Azt már két hónapja tudjuk, hogy november 18-án ismét eljön hozzánk a Scorpions, egy friss interjúban azonban Klaus Meine énekes azt is elárulta, hogy lesz folytatása a legutóbbi albumuknak, a 2015-ös Return To Forever lemeznek. Klaus Meine: "Miután a legutóbbi bulin, Ciprusban (februárban) lejöttünk a színpadról, azt mondtuk egymásnak, hogy mielőtt újra turnéra indulunk, klassz lenne visszatérni a stúdióba, nekilátni néhány új dal megírásának. Amikor Rudolf hazajött Thaiföldről, és újra összegyűltünk, pár héttel ezelőtt, azonnal mentünk is a stúdióba. És fantasztikus volt. Annyira jól éreztük magunkat és annyi ötletünk támadt! Nagyon jó érzés minden nyomás és feszültség nélkül dolgozni, csak összejönni, megírni pár dalt, élvezni a stúdiózást. Ha valaki feltenné nekem azt a kérdést, hogy van-e esély egy új Scorpions lemezre, akkor azt mondanám, hogy ennek lehetősége most sokkal nagyobb, mint pár...

OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal
OMEN - Interjú Nagy Máté gitárossal

Hamarosan nagyon jó hírek jönnek az új Omen albummal, a Halálfogytiglannal kapcsolatban, többek között érkezik egy új klipes dal is. Az alábbiakban pedig elolvashatod azt az interjút,...

TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag
TRILLION - Új videoklippel jelentkeztek: Scumbag

A tavaly októberben Like Water címmel megjelent második album Scumbag dalához készült el a budapesti Trillion új videoklipje. A videó megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója...

GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper
GRIMCITY - Fokozatosan sötétedő világot fest le az új EP: Vesper

Vesper címmel egy 8 tételes EP-vel jelentkezett a blackes, crustos punk/HC vonalas budapesti Grimcity, azaz Fráter Dani énekes/gitáros, Palkó Balázs gitáros, Nagy Geri basszer és...

MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl
MAJESTICA - Új klipes dal a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától: Night Call Girl

Above The Sky címmel június 7-én lát napvilágot a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandájának bemutatkozó lemeze. A Majestica nevet viselő banda...

ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real
ZONDER / WEHRKAMP - Klipes új dal a prog metal színtér két veteránjától: If It's Real

If It's Real címmel május 24-én lát napvilágot annak az űj progos projektnek az első albuma, amelyet a Fates Warning ex-dobosa, Mark Zonder (Arch/Matheos, Warlord, Dramatica) és régi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS