POKOLGÉP - Tóth "Torda" Attila az új énekes!

A honlapjukon jelentették be a hírt

2010. május 2. (vasárnap) 22:24 | utoljára módosítva: 2010. május 7. (péntek) 15:21

Harmadik nagy korszakába lép a Pokolgép zenekar, megtalálták ugyanis a nemrég közös megegyezéssel távozott Rudán Joe utódját. A honlapon így fogalmaznak:
"Ezúton is köszönjük a Pokolnép támogatását és az összes énekesjelölt jelentkezését, a hozzánk eljuttatott kép- és hanganyagokat. Jóleső érzés, hogy ennyien jelentkeztetek és külön köszönet jár azért, hogy a határainkon belülről és kívülről egyaránt vállaltátok volna a zenekari próbákkal járó - akár több 100 km-es - utazásokat is. A Pokolgép zenekar ismét teljes.
A zenekar énekese 2010. május 1.-től Tóth Attila.
Attila 12 éves kora óta Pokolgép rajongó, aki nagy megtiszteltetésnek vette, hogy meghallgattuk jelöltként. A folyamatos próbák során kiderült számunkra, hogy szakmailag és emberileg egyaránt közénk tartozik. A zenekari próbák folyamatosan zajlanak és elkezdődtek egy új Pokolgép lemez munkálatai, ami a tervek szerint még ebben az évben kiadásra kerül.
A Koncertek menü folyamatosan frissül, figyeljétek! Mindenkit szeretettel várunk a bulikon! MINDHALÁLIG ROCK'N ROLL!" - POKOLGÉP. www.pokolgep.hu
Az első buli május 14, helyszín: Makó.
Fotó: Németh Wera
Kattints, ha többet is meg akarsz tudni Tóth Attiláról!
Attila biográfiája a honlapjáról:

1971-ben születtem Budapesten.
Egy 16 éves fiú büszke apjának mondhatom magam.
16 éves korom óta énekelek különböző rock zenekarokban.
Eddigi zenekaraim: Elysian, Nighthawks, Rubicon, Mindfields Factory.
Egy évet tanultam az operettszínházban, Tóth Éva korrepetitortól. Eddigi tanáraim: Lipcsei Edit, a Budapesti Operett színház Primadonnája, Ercse Margit, a Magyar Állami Operaház és a Berlini Operaház mezzoszopránja, Vincze Lilla, a Napoleon Boulvard énekesnője, és Sallay Edit operaénekesnő.
2008-ban elnyertem a Magyar Televízió és a Zikkurat színpadi ügynökség által szervezett tehetségkutatón, az István a király jubileumi előadásán Torda a Táltos szerepét.
A Társulaton belül Károly Katalin, a Nemzeti Színház korrepetitorával dolgozom.
Jelenleg a Kaposvári Csiky Gergely színházban játszom.

 


Amivel mindezt mi még ki tudjuk egészíteni:

Attila 2009 elején az újjáéledt Griff zenekar frontján bukkant fel, és a csapat hatalmas tervekkel, nagyszabású elképzelésekkel vágott a munkának, és
honlapjuk tanúsága szerint a 2009/2010-es turné záróbulija nem kisebb helyszínen lesz, mint a Puskás Ferenc Stadionban szeptember 25-én. De nem kell addig várni, május 7-én, azaz most pénteken a Crazy Mama Pubban lépnek fel a májusi HammerWorldben is szereplő Europe Tribute-tal.

GRIFF - KonvojA Griff kapcsán a
hardrock.hu-nak adott interjújában az énekes így beszélt a példaképeiről, legfőbb hatásairól:

"Sokat gondolkodtam már ezen a kérdésen, és mióta színházban is játszom, rájöttem, hogy a színpadi lét milyen összetett... az énekesi és előadói követelmnyeknek egyszerre kell megfelelni. Ritkaság, ha mind a két képesség megvan valakiben. Sok énekes és sok előadó munkásságát tisztelem és ismerem el, mind a hazai, mind a külföldi piacon. Egy nevet említenék meg, hogy senki se sértődjön meg: Steve Perry a Journey-ből."

Attila az Omen énekesévé lett egykori Társulat-beli kollégájáról,Koroknai Árpiról is beszélt az interjúban:

"Koroknai Árpival a Társulat első válogatásán találkoztam először személyesen, és azóta is jó barátságot ápolunk. Zenészként természetesen ismertem és elismertem, már a műsor előtt is. Benne is ugyanaz a 'rockerszív' dobog mint bennem! Ha időnk engedi, összejövünk enni-inni és megbeszélni az élet 'Nagy' dolgait!"

A rock és a színház mellett Attila a sportnak sem ellensége...

"Igen, hobbim a testépítés, régebben küzdősporttal foglalkoztam. Ezt is olyan fontosnak tartom mint az énekórákat. A testet is karban kell tartani, hogy bírjam a színpadi létezést..."2010. márciusában Attila a Dirty Dance énekeseként a PeCsában lépett fel a Heim Pál Gyermekkórház megsegítésére rendezett jótékonysági koncerten, és azonnal sikerült a bulvárlap Borsba kerülnie, ugyanis egy vehemens ugrás során egy hatalmas vasbeton elembe verte a fejét. Attila azonban sziklaszilárdan kitartott, és vérző fejét törölgetve végigénekelte a bulit.

.
Fotó: borsonline.hu
Attila első igazán komoly zenekara a Mindfields Factory volt (korábban Mindfields), ahonnan a Társulat és a színház kedvéért távozott valamikor 2008 végén.
A 2007-es Emergenza tehetségkutató második helyét elért dallamos prog/power zenekar gyorsan megtalálta Attila utódját, bár az utóbbi hónapokban nem lehetett hallani felőlük.MINDFIELDS FACTORY - The Prophecy (a csapat első klipje 2007-ből)
 


MINDFIELDS FACTORY - The Cyborg (Live)Tóth Attila Tordaként a Társulatban
www.pokolgep.hu
www.tordattila.hu

Hozzászólások

[008470]
bridget8
Élőben is nagyon szuper előadó Attila és veszettül jó a hangja!!!! Volt szerencsém látni, hallani:) Végre Kalapács után újra imádom a Pokolgépet!:) gratulálok és köszönöm
[002623]
Peredhil
A Mindfields Factory óta nagyon bírom Tóth Ati hangját, valamiért a magyarok közül én mindig az Attilákat fogom ki XD (Serbán, Csengeri, Tóth...)
És jó látni ilyen kollegákat (ha szabad így kifejeznem), akik szintén M&M's (Musical & Metal) arcok. :D
A Madáchban most szeptembertől Attila fogja az egyik szereposztásban játszani a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét. :)
Mellette pedig A Pokolgépben énekel...egyre magasabbra kell néznem, ha Atiról van szó. :)

Hajrá Atesz! Még sok hangot magadból és sok gyúrást! :D
[001104]
LukácsLaci
A youtube-os videók sokszor nem is mutatják a valós képet. Élőben, vagy albumon fog kiderülni minden. Mert azért lássuk be, ezek a videók nem minden esetben a legjobb minőségűek. Nem egyszer találkoztam már olyan videóval, hogy fel sem ismertem az énekes hangját az adott bandánál.
Egyébként Kukóék szerintem nem vesznek be akárkit a bandába. Elég megfontoltak ők ahhoz.
[001103]
Forcas
Azért ne emlegessük már egy lapon a sehonnan jött, hangjanincs Okival! Szánalmas volt, csak arra kellett az Omennek, hogy bekerüljenek az újságokba. Nem is tudom, hogy hallottam-e tőle egyetlen tiszta hangot, mikor végigszenvedtem az albumot (csak egyszer ment, akkor is nehezen). Nem tudom, hogy javítottak-e rajta a stúdióban és mi már azt kaptuk, vagy esetleg hagyták a fenébe, mert egy évig is elmolyolhattak volna vele, hogy kijöjjön valami normális hangzású anyag.
Korábban nem hallottam Tóth Attilát énekelni, de most megnéztem pár videót a youtubeon. Jól énekel, bár így elsőre szerintem sincs karakteres hangja, de ez nem feltétlenül baj. A lényeg, hogy jól elő tudja adni a dalokat, ez szerintem menni fog neki.
Lehet találtak volna jobbat is, nem tudom, nem az én dolgom eldönteni, de az Omen Okis húzásához akkor se hasonlítsuk! Nem egy szinten van a két ember, sem "szakmailag", sem emberileg. (Okit nem nevezem énekesnek, ezért tettem idézőjelbe azt, hogy szakmailag)
[001097]
Akosking
Valszeg az Önök készülékével van a baj:)

Amúgy a srácot kb 3 éve egy rockműsorban láttam az akkori bandájával (Mindfields) és már akkor átjött mekkora tehetség. Bődületes erejű hangja van, szerintem simán ott van a magyar top 10-ben. A társulatban is a legjobb volt és egy igazi vadállat rocker.
Magam részéről sok sikert kivánok neki és a bandának, ha lesz időm akkor talán leugrok Makóra, egy első koncerten ott lenni azért jó lesz. Hajrá Attila!!
[001096]
bloodyroots
Hát nekem se jön be.. de azért az esélyt adjuk meg neki hátha... de nála 100szor jobb énekest is találhattak volna!! na mind1
[001088]
Bandi
Ez nagy bukfenc lesz a Gépnek!!!
[001085]
tomacsek
Egyetértek pitével, abszolút jellegtelen a csávó, és a hangja teljesen "átlag" a színtéren. Ez szerintem legalább akkora tévedés lesz, mint az Omen-Oki kooperáció volt anno.
[001079]
pite
Meglátjuk, mi sül ki ebből. Nem tudom, kicsit olyan ez az énekes, mintha anno a húszéves Kalapácsból kivették volna az egyéni stílust és beépítettek volna helyette egy "Perfect Power Metal Vocalist 3.0" szimulátort. Jó a hangja, de semmiképp sem egyedi. Márpedig a Pokolgépnek egy egyedi énekes kell. Szerintem.
[001078]
alex0812
Huh, na ez a meglepi... azt hittem ismertebb énekest választanak, de a srácnak nagyon nagy hangja van, az esélyt mindenképp meg kell adni neki! Kíváncsi leszek arra a lemezre!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS