SMASHING PUMPKINS - Billy Corgan szerint a legjobb 10 metal album!

Május végén új Smashing Pumpkins EP érkezik

2010. április 29. (csütörtök) 08:11 | utoljára módosítva: 2010. április 29. (csütörtök) 08:26

A '90-es évek egyik legnagyobb alternatív rock bandájának főnöke közismerten nagy rock és metal rajongó, szerepelt többek között a Black Sabbath gitáros Tony Iommi 2000-es szólóalbumán, de a Humanity: Hour 1 című 2007-es Scorpions lemezen is. Billy Corgan és a 2006-ban újjáélesztett Smashing Pumpkins (ahonnan Chamberlin dobos tavaly megint kiszállt) folyamatosan dolgozik egy Teargarden By Kaleidyscope című konceptalbumon, amely 44 tételből áll össze, amelyeket egyenként lehet majd összevadászni a netről, fizikai formátumban pedig 4 számos EP-k sorozataként lehet begyűjteni. Jelenleg a negyedik dal nyilvánnosságra hozatalánál tart a Pumpkins, ez április közepén látott napvilágot Astral Planes címmel, május 25-én pedig megjelenik majd az első EP is, fadobozos spéci kiadásban, Vol.1.: Songs For A Sailor címmel, a következő dalokkal: A Song For A Son, Widow Wake My Mind, A Stitch In Time, Astral Planes. Az EP-hez egy 7"-es bakelit kislemez is tartozik majd két további dallal.

SMASHING PUMPKINS - Astral Planes (a legfrissebb dal)
 

Ha kíváncsi vagy, Billy Corgan szerint melyik a legjobb 10 heavy metal album, kattints!
10. THE STOOGES - Funhouse (1969)


"Ez nyomta bele a punkot a metalba, vagy fordítva. Alapvető hallgatnivaló."9. LED ZEPPELIN - Physical Graffitti (1975)

"Talán nem 'súlyosan' súlyos, de érzelmileg... Teljes megsemmisülés. Nehezen lehet a Zepet metalnak nevezni, de Riffországban ma is az általuk megalkotott szabványt alkalmazzák. Azért szeretem ezt a lemezt, mert olyan átkozottul sötét. Az In My Time Of Dying van olyan súlyos, mint bármilyen másik dal."8. ACCEPT - Restless And Wild (1982)

"Szerintem az Accept egy durván alulértékelt metal csapat volt. Messze megelőzték a korukat, a Fast As A Shark pedig minden idők egyik legkirályabb metal nótája. Amerikának talán túl bizarr volt a banda, de Európának soha."7. SLAYER - God Hates Us All (2001)

"Ez itt az én 'ennél-keményebb-már-nem-is-lehetne' lemezem. Azt hittem, hogy a Slayer sosem fogja überelni a Reign In Blood-ot. Tévedtem. Nem kicsit, nagyot."
6. RAINBOW - On Stage (1977)

"Azt bírom ebben a lemezben, hogy ilyen az, amikor van egy óriási banda egy király műsorra való koncertnótával és belead apait-anyait. Mennyei és előkelő, és van benne valami olyan súlyosság, ami furább a Deep Purple bluesnál. Ha teheted, kutasd fel az 1978-as német koncertet, azt is kiadták CD-n. Még jobb is, mint ez a show."5. PANTERA - Far Beyond Driven (1994)

"Háromszor is láthattam őket a lemez turnéján, és emlékszem, ahogy köcsög rajongóként állok a backstage-ben és kijelentem: 'Srácok, mostantól ti vagytok a világ legnagyobb metal bandája!' Dimebag egészen különleges volt, és ez itt a csúcsa mindannak, amit ő és Vinnie megálmodtak a Panteráról, egy olyan gépezetről, amelyről még azt is elhiszed, hogy tüdeje is van."4. JUDAS PRIEST - Unleashed In The East (1979)

"Szeretem a korai Priestet, bár az első albumok hangzása mai füllel kicsit túl lágy volt. Ez a lemez viszont megmutatja az igazi súlyosságukat és azt a penge táncot is, ami mindvégig folyik a két gitáros, Glenn és K.K. között. Csodás! Láttamőket tavaly is és JOBBAK voltak, mint 1982-ben. Teljesen kiütöttek..."
3. MERCYFUL FATE - Melissa (1983)

"Ettől a lemeztől annyira bepánikolt a középiskolás bandám dobosa, hogy a jelenlétében még hallgatnom sem volt szabad! Szuperprogos, fantasztikus gitárokkal, valamint King Diamond hihetetlen, 'mennytől-a-pokolig' hangja... Ami azt illeti, ők is rendesen megelőzték a korukat."2. METALLICA - Master Of Puppets (1986)

"A villámriffek tökéletes gyűjteménye, párosítva azzal a korai Hetfield felfedezéssel, hogy a dallamok nem mindig zavarják meg a robotszerű jobbkezét! Ez itt az okos metal legfelsőbb szintje."1. BLACK SABBATH - Sabbath Bloody Sabbath (1973)

"Hátborzongató, kísérteties és súlyosabb Istennél is, röviden így foglalható össze. Erről a lemezről mindig a Földön töltött utolsó nap aláfestő zenéje jut eszembe."

Hozzászólások

[001050]
Csavardi
Amit az ACCEPT-ről írt, annak minden betűje igazság :)
[001046]
vinylfanatic
Ez igen, szép lista.Ezek valoban alapvetések az igazi metal világban. Egy alternativ zenésztől nem is várna ez ember egy ilyen kedvenc listát.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KÁRPÁTIA - Trianonra emlékeznek az új albummal: 1920
2020. február 19. (szerda) 08:39

1920 címmel megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze.  "A trianoni tragédia századik évfordulójának évében megjelent lemez olyan dalokat tartalmaz, amelyeket korábban még nem dolgoztak fel. A CD megrendelhető a zenekar online boltjában." A legutóbbi rockos Kárpátia album a 2019 áprilisában kiadott Egyenes gerinccel volt.   www.facebook.com/Karpatiazenekar KÁRPÁTIA - (1920) (a 2020-as album) KÁRPÁTIA - 1920 01. Lesz-Lesz-Lesz 02. Huszonegy, huszonkettő, huszonhárom 03. Mindent vissza! 04. Erdély induló 05. Kassán a szél 06. Az est harang 07. Igazságot Magyarországnak 08. Nem lehet azt parancsolni senkinek 09. Fenyő-fenyő 10. Bús magyarok imádsága      

SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline
SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline

Mad World címmel február 28-án jelenik meg a 25 éves jubileumát ünneplő svájci hard rocker Shakra új stúdióalbuma, amely már a harmadik lemezük lesz az öt év kihagyás után 2014-ben...

USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe
USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe

Üveghely címmel márciusban jön ki a Useme zenekar harmadik albuma, a lemez legfrissebb előzetese pedig a szöveges videóval kísért Mindenből a Semmibe dal. Csongor Bálinték első lemeze...

DEPRIVED OF SALVATION - Hazai régisulis death metal, itt az első album!
DEPRIVED OF SALVATION - Hazai régisulis death metal, itt az első album!

Decemberben egy 3 tételes EP-vel (Destined To Rot) mutatkozott be a régisulis, svédes death metalt játszó budapesti Deprived Of Salvation, most pedig már végig is hallgathatod az első...

ARCHAIC - Jótékonysági koncert a Dürerben: Thrashin' For Charity
ARCHAIC - Jótékonysági koncert a Dürerben: Thrashin' For Charity

Március 3-án az Archaic, a Stonedirt és a Wolverine Blues Brothers (Entombed tribute) a Dürer Kertben ad jótékonysági koncertet - egy rajongó megsegítésére. Archaic: "Miklós Csaba...

MUDFIELD - Közös dal Leanderrel, premier: A jobbik részem
MUDFIELD - Közös dal Leanderrel, premier: A jobbik részem

Kelet népe címmel február 21-én jelenik meg a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása, aznap pedig lesz lemezbemutató buli is a szeghalmi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS