CROSSHOLDER - Erdélyben a KaFeBAR-ral!

Mindkét banda fellép a csillebérci MetalFesten

2010. április 29. (csütörtök) 14:23 | utoljára módosítva: 2010. április 30. (péntek) 06:56

A budapesti Crossholder ugyan még nem adta ki debütáló albumát sem, máris kisebb seregnyi rajongó jár a bulijaikra, akár buszos kirándulással egybekötve. A 2008-ban alakult, és leginkább talán a klasszikus Sámánhoz és Classicához hasonlítható Crossholderről érdemes tudni, hogy készülő albumuk egy sok szereplős történelmi sztorit feldolgozó konceptanyag, amelynek alapötlete a Trans Express basszer, Gondosch "Güzü" János fejéből pattant ki. A Crossholder CD-je a jelen tervek szerint a kardozós, harcolós sztorit írásos formában, a lemez 13 tételének megfelelő 13 fejezetben feldolgozó könyv mellékleteként jelenik majd meg 2010 folyamán. A Katona Főnök nevével fémjelzett KafeBAR és a Crossholder jelenleg egy Csuhások és Keresztesek elnevezésű turnét bonyolít le, és pár nappal ezelőtt két buli erejéig Erdélyben is megfordultak. A buszos akcióról a Crossholder sereg egyik lovagja, Ládi "Bukott Angyal" Krisztián, valamint egyik harcosa, Nádaski "Szabesz" Szabina számol be a hammerworld.hu-nakCROSSHOLDER:
Gondosch "Güzü" János - basszusgitár, vokál
Ujj "Steve" István - gitár, vokál
Szaládi "Devil" Károly - ének
Tóth "Carlos" Károly - gitár, vokál
Vaczó Károly - dobok

Fotó: www.galambosgergely.hu


 


2010. április 22.
Bp., Külső Váci út 40,
Crossholder próbahely
 
"Csütörtökön este 6-kor ott álltunk a próbateremnél a banda tagjaival, és a Sereg Lovagjaiból, Harcosaiból álló lelkes csapattal. Kisvártatva megérkezett a KaFeBar legénysége is, így máris indulhattunk. A Crossholder felirattal és logóval ékes hófehér busz hamar átszelte a várost a Népligetig, ahol a Rockerek.hu csapata csatlakozott hozzánk, majd Püspökladány felé indultunk.

Egyből megjött a turnés rock'n'roll feeling, amit csak egy bandázós busz fedélzetén élhet át az ember... kinyíltak a sörök, a pálinkás üvegek, a sütis dobozok, és beindult a metal! A beépített DVD-ből a márciusi Ripper-buli képe és hangja zúzta meg az utazó rockereket. Még csak Monorierdő környékén jártunk, amikor Bukott Angyal telefonon jelentkezett be a Rocközön rádió élő adásába, mely merész tettet egy nagy „Jeee” kiáltással koronázott meg a díszes társaság.

Időközben a KaFeBar eleinte kissé zárkózottnak tűnő tagjaival is sikerült összebarátkoznunk, még a néha oly mogorva Főnökkel is. Így tengettük szerény rocker életünket... hűtött sörünk volt, a buszsofőrök jóvoltából, de a WC nem működött, ezért néhány előre be nem tervezett megállóra is szükség volt. Körülbelül fél egykor léptük át a határt Ártándnál.
 
2010. április 23
Székelyudvarhely, Thunder Rock Klub
 
Úgy fél 10 magasságában értük el az első komolyabb megállót, és a festői szépségű Székelyudvarhelyen már frissítővel, tehát újabb sörökkel és áfonyapálinkával várt minket a helyi Rock szentély, a Thunder Rock Klub tulajdonosa. Zotyó barátunkkal napestig el is lettünk volna, de mennünk kellett. A busz pont egy iskola mellett parkolt a belvárosban... külön művelet volt a társaság férfijait, pláne a zenészeket összeterelni... mintha kakasok lettek volna a tyúkudvaron!"
 


2010. április 23.
Sepsiszentgyörgy, belváros, Szent György tér
A tervezett 10 óra helyett délután kettőre sikerült megérkeznünk, ugyanis útközben többször is meg kellett állnunk... Az udvarhelyi sörök komoly hatást gyakoroltak a vesékre... A város felfedezésére sajnos nem maradt sok időnk, mert vészesen közelgett a koncertek ideje.

A Szent György téren már teljes volt a karneváli hangulat: lacikonyhák, pecsenyesütők, vattacukor-árusok, körhinta... és emberek, ameddig csak a szem ellát. Nagyjából 10-12 ezer ember sétálgatott a B-színpad környékén, és sokan várakozva figyelték a kihelyezett két hatalmas kivetítőt, valamint a színpadon mozgolódó zenészeket.

Kisvártatva a húrok közé csapott a helyi Worldchanger, akiknek pillanatok alatt sikerült nagyjából 100 embert a színpad közvetlen közelébe csábítani. 35 percet kapott mindenki, ezt sajnálattal, de tudomásul vettük.A Worldchanger után következett a Crossholder. Az első néhány taktus alatt benépesült a dühöngőnek kijelölt terület, 400-500 rocker tombolta végig a koncertet. Sajnos a előírt 35 perc nem volt elég a teljes repertoárra, de a tömegben nagyon sokan énekelték együtt a Crossholder dalokat, és őszinte meglepetésünkre nemcsak a sereg tagjai, hanem sok helyi fiatal is.

Amikor Lord Crossholder feltűnt a színen, feketében, mellkasán a vérszínű kereszttel, az őrjöngés a tetőfokára hágott - dübörgő taps, és éljenzés fogadta mindenfelől. Ha ez az őrjöngő tömeg nincs, a beszélgetés akkor is lehetetlen lett volna a koncert környékén, mert a hangerő szinte mindent felülmúlt. Még három saroknyi távolságból is tisztán kivehető volt a zene is, és az ének is.

Az idő sajnos lassan lejárt, pedig a zenekaron látszott, hogy még óraszám képesek lennének fenntartani, sőt talán fokozni is a lendületet. Az általunk már jól ismert dalok olyan dinamizmussal, olyan erővel szólaltak meg, amilyet elképzelni is nehéz. Enyhe túlzással majdnem album minőségű hangzást kerekítettek.A fekete csuklyás KaFeBAR egy frenetikus hangulatban lévő, igencsak metalkedvelő közönség előtt mutathatta be, hogy a súlyos csuhák nem jámbor szerzeteseket, hanem tehetséges és lelkes zenészeket rejtenek. A közönség hihetetlenül odaadó volt, a bedurvított régi nagy rocknótákat még a söntésnél támaszkodó idősebbek is együtt énekelték Főnökkel. A KaFeBar után az Iron Majdnem mutathatta meg, hogy miért ők Közép-Európa egyik - ha nem a legjobb - Iron Maiden Tribute bandája.

A koncertek után közönségtalálkozó is volt: 4 lej ellenében testközelbe lehetett kerülni a régi és új kedvencekkel. Lord Crossholder szerint a buli aztán hajnali fél hatig tartott. Meglepetésünkre azonban, amikor reggel 8-kor megérkeztünk a sofőrökkel a szállás elé, már mindenki - zenekarok és rajongók egyaránt - indulásra készen várta a buszt. Katona Főnöknek azért sikerült bebizonyítania, hogy a téphetetlennek tartott román lej nem téphetetlen... Igaz, kettészakítva már nem fogadják el... csak összecelluxozva.

Az éjszakai élvezeteket kicsit beárnyékolta, hogy az egyik velünk utazó leányzó táskáját meglovasították, benne minden értékével, iratával. De Güzü szervezőkészségének és pár helyi rockernek hála, ezt a problémát is viszonylag zökkenőmentesen sikerült letudni, sőt, még ebédelni is sikerült menet közben, majd útnak indult a Sereg Nagyszalonta irányába.

Ekkorra Güzü, mint a turné felelőse, már szigorú szabályokat vezetett be: csak két óránként álltunk meg nyújtózni, pihenni. Ez ideálisnak bizonyult, nem is háborgott senki, viszont időben meg is érkeztünk a 450-500 kilométeres út végére, Nagyszalontára.


CROSSHOLDER - A Föld árnyékos oldala
(koncert - vendég: Noa Rock - Lovegun, 10/03/05, Crazy Mama) 
2010. április 24.
Nagyszalonta, Strand Klub.
 
Nagyszalontán fantasztikus fogadóbizottság várt minket, egészen a főútig jött ki értünk pár fiatalember, hogy egyikük, a buszra felszállva elkalauzoljon minket a Klub kissé eldugott parkolójához. A helyszínen derült ki, hogy a klubnak sajnos problémái adódnak a hangtechnikával, de pillanatok alatt találtunk erre is megoldást.

Elsőként a KaFeBAR foglalta el a színpadként szolgáló emelvényt, és őrjítette meg a "helyi" fiatalokat. A helyi szó csak azért került idézőjelbe, mert Erdély szinte minden tájáról érkeztek emberek a bulira... Székelyudvarhelyről, Csíkszeredáról, szinte mindenhonnan.

Főnökék előadása osztatlan sikert aratott, bár a hangosítás korántsem volt olyan, mint Sepsiben, de mindent megtettek, amit megkövetelt a közönség. Közben kiderült, hogy a Crossholder gitárosa, Ujj "Steve" István nemcsak a gitárral, de a keverőpulttal is virtuóz módon bánik, ugyanis ő varázsolt a KaFeBar hangosításán. A műsor végén a közönség 5-6 perces "Vissza! Vissza!" kiabálással próbálta még egy dal eljátszására buzdítani Főnökéket, sajnos sikertelenül.

A Crossholder pár pillanat alatt csurig töltötte a 200 fős táncteret. A keverőpultos teendőket a RockÖzön.com munkatársa, Bukott Angyal vállalta magára. A koncert minden képzeletet felülmúlt. Lord Crossholder megmutatta, hogy nemcsak a kard és a páncél áll jól neki, de a Crossholder koncerteken nélkülözhetetlen kaszkadőr a mikrofon mögött is megállja a helyét. Az emelvény korlátjának szinte nem volt olyan része, ahová Lord Crossholder nem mászott fel, hogy metal-áldásban részesítse a közönséget, akik ezt a szinte már megszokott őrjöngéssel fogadták.Ezúttal nem volt időkorlát, a Crossholder a teljes repertoárját végigjátszotta, és a színpadi show is tökéletesen sikerült. Amikor véget ért, a közönség nem "visszázott", hanem a legismertebb daluk címét - Harcolj! -  kiabálva búcsúzott az együttestől, akik fáradtan bár, de mosolyogva, és majdnem mindenkihez szólva egy jó szót hagyták el a termet.


CROSSHOLDER - Harcolj! (koncert, 10/03/05, Crazy Mama)

 

A színpadon feltűnt a nagyszalontai The Faded Moon együttes, akik a saját dalaik mellett Metallica és Iron Maiden feldolgozásokat játszottak, és tiszteletük jeléül két Akela dal erejéig a színpadra szólították Főnököt is. A keverőpult mögött ismét Steve mutatta meg tehetségét.
A buli végén, hajnali kettő környékén, gyors visszapakolás után Budapest felé indult a két zenekar és a sereg. Félórán belül mindenki aludt... ez azért sok volt még a harcedzett, hosszabb turnékat megjárt zenészeknek is!

 
2010. április 25.
Budapest

Vasárnap reggel kilenckor már itthon is volt a Sereg,  fáradtan, törődötten, de élményekkel eltelve, várva a következő lehetőséget, hogy felvonulhassanak a Crossholder mögött
Lehetőség pedig van bőven, ugyanis egyre több helyre hívják őket. Május 21-én ott leszünk a Metalfest nagyszínpada előtt, teljes létszámban, lovagok, harcosok és támogatók egyaránt! Május 29-én pedig már Prágába vonulunk be seregünkkel és a Crossholderrel, hogy a cseh rockerek szívét is meghódítsuk!"

www.crossholder.com
www.myspace.com/crossholderband

 

Hozzászólások

[001058]
SteveLC
Üdvözletem!

E remek írást egyetlen aprósággal szeretném kommentálni: az erdélyi beszámolót készítő Lovagot Ládi "Bukott Angyal" Krisztiánként ismerem :)
Feltételezem, Szabesz által emlegetve maradt ebből az "Angyal" becenév, de érzésem szerint így teljes a kép / írásmű :)

May the Rock be with You!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
2019. június 14. (péntek) 18:37

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő minden dalból. A 2015-ös bemutatkozó album folytatásának producere Tommy Henriksen volt, és ezúttal mindössze három feldolgozás született: Heroes (David Bowie), People Who Died (Jim Carroll Band), You Can't Put Your Arms Around A Memory (Johnny Thunder).  Alice Cooper: "Erre a lemezre mindannyian írtunk dalokat, Joe, Johnny, Tommy és jómagam is. Ettől függetlenül a Rise nem tér el teljesen az első Vampires album vonalától, ugyanakkor semmi máshoz nem hasonlítható, amiben valaha is részt vettem. Nagy különbség, hogy most egyik dalt sem próbáltam 'alice-esebbre' venni. Szerintem ezzel az albummal valóban megmutatjuk a Vampires valódi arcát, mert az első lemezzel elsősorban az elbukott rock'n'roll testvéreink előtt hajtottunk fejet."  ...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me
SKILLET - Dupla dalpremier az augusztusi albumról: Anchor & Save Me

Victorious címmel augusztus 2-án jelenik meg az új Skillet album, a 2016-os Unleashed lemez folytatása, amelyről az első előzetes dal, a szöveges videóval kísért Legendary után most...

BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet
BARONESS - Megjelent az új lemez, klippremier: Tourniquet

Gold & Grey címmel a mai napon jelent meg a progos, sludge-os metalt játszó amerikai Baroness új albuma, a 2015-ös Purple lemez folytatása, és a monstre, 17 tételes albumhoz most egy...

INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek
INVADER - Szeptemberben új album, friss előzetes dal: Nem leszek

Nem leszek címmel egy újabb albumelőzetes dallal jelentkezett a budapesti Invader. A heavy metal csapat következő albuma Valóságelvonó címmel érkezik majd szeptemberben, holnap pedig...

HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles
HATE - Albumpremier a lengyel extrém metal csapattól: Auric Gates Of Veles

Auric Gates Of Veles címmel a mai napon jelent meg az extrém metalos lengyel Hate tizenegyedik albuma, a 2017-es Tremendum lemez folytatása, amelyet teljes egészében végig is hallgathatsz....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS