CROSSHOLDER - Erdélyben a KaFeBAR-ral!

Mindkét banda fellép a csillebérci MetalFesten

2010. április 29. (csütörtök) 14:23 | utoljára módosítva: 2010. április 30. (péntek) 06:56

A budapesti Crossholder ugyan még nem adta ki debütáló albumát sem, máris kisebb seregnyi rajongó jár a bulijaikra, akár buszos kirándulással egybekötve. A 2008-ban alakult, és leginkább talán a klasszikus Sámánhoz és Classicához hasonlítható Crossholderről érdemes tudni, hogy készülő albumuk egy sok szereplős történelmi sztorit feldolgozó konceptanyag, amelynek alapötlete a Trans Express basszer, Gondosch "Güzü" János fejéből pattant ki. A Crossholder CD-je a jelen tervek szerint a kardozós, harcolós sztorit írásos formában, a lemez 13 tételének megfelelő 13 fejezetben feldolgozó könyv mellékleteként jelenik majd meg 2010 folyamán. A Katona Főnök nevével fémjelzett KafeBAR és a Crossholder jelenleg egy Csuhások és Keresztesek elnevezésű turnét bonyolít le, és pár nappal ezelőtt két buli erejéig Erdélyben is megfordultak. A buszos akcióról a Crossholder sereg egyik lovagja, Ládi "Bukott Angyal" Krisztián, valamint egyik harcosa, Nádaski "Szabesz" Szabina számol be a hammerworld.hu-nakCROSSHOLDER:
Gondosch "Güzü" János - basszusgitár, vokál
Ujj "Steve" István - gitár, vokál
Szaládi "Devil" Károly - ének
Tóth "Carlos" Károly - gitár, vokál
Vaczó Károly - dobok

Fotó: www.galambosgergely.hu


 


2010. április 22.
Bp., Külső Váci út 40,
Crossholder próbahely
 
"Csütörtökön este 6-kor ott álltunk a próbateremnél a banda tagjaival, és a Sereg Lovagjaiból, Harcosaiból álló lelkes csapattal. Kisvártatva megérkezett a KaFeBar legénysége is, így máris indulhattunk. A Crossholder felirattal és logóval ékes hófehér busz hamar átszelte a várost a Népligetig, ahol a Rockerek.hu csapata csatlakozott hozzánk, majd Püspökladány felé indultunk.

Egyből megjött a turnés rock'n'roll feeling, amit csak egy bandázós busz fedélzetén élhet át az ember... kinyíltak a sörök, a pálinkás üvegek, a sütis dobozok, és beindult a metal! A beépített DVD-ből a márciusi Ripper-buli képe és hangja zúzta meg az utazó rockereket. Még csak Monorierdő környékén jártunk, amikor Bukott Angyal telefonon jelentkezett be a Rocközön rádió élő adásába, mely merész tettet egy nagy „Jeee” kiáltással koronázott meg a díszes társaság.

Időközben a KaFeBar eleinte kissé zárkózottnak tűnő tagjaival is sikerült összebarátkoznunk, még a néha oly mogorva Főnökkel is. Így tengettük szerény rocker életünket... hűtött sörünk volt, a buszsofőrök jóvoltából, de a WC nem működött, ezért néhány előre be nem tervezett megállóra is szükség volt. Körülbelül fél egykor léptük át a határt Ártándnál.
 
2010. április 23
Székelyudvarhely, Thunder Rock Klub
 
Úgy fél 10 magasságában értük el az első komolyabb megállót, és a festői szépségű Székelyudvarhelyen már frissítővel, tehát újabb sörökkel és áfonyapálinkával várt minket a helyi Rock szentély, a Thunder Rock Klub tulajdonosa. Zotyó barátunkkal napestig el is lettünk volna, de mennünk kellett. A busz pont egy iskola mellett parkolt a belvárosban... külön művelet volt a társaság férfijait, pláne a zenészeket összeterelni... mintha kakasok lettek volna a tyúkudvaron!"
 


2010. április 23.
Sepsiszentgyörgy, belváros, Szent György tér
A tervezett 10 óra helyett délután kettőre sikerült megérkeznünk, ugyanis útközben többször is meg kellett állnunk... Az udvarhelyi sörök komoly hatást gyakoroltak a vesékre... A város felfedezésére sajnos nem maradt sok időnk, mert vészesen közelgett a koncertek ideje.

A Szent György téren már teljes volt a karneváli hangulat: lacikonyhák, pecsenyesütők, vattacukor-árusok, körhinta... és emberek, ameddig csak a szem ellát. Nagyjából 10-12 ezer ember sétálgatott a B-színpad környékén, és sokan várakozva figyelték a kihelyezett két hatalmas kivetítőt, valamint a színpadon mozgolódó zenészeket.

Kisvártatva a húrok közé csapott a helyi Worldchanger, akiknek pillanatok alatt sikerült nagyjából 100 embert a színpad közvetlen közelébe csábítani. 35 percet kapott mindenki, ezt sajnálattal, de tudomásul vettük.A Worldchanger után következett a Crossholder. Az első néhány taktus alatt benépesült a dühöngőnek kijelölt terület, 400-500 rocker tombolta végig a koncertet. Sajnos a előírt 35 perc nem volt elég a teljes repertoárra, de a tömegben nagyon sokan énekelték együtt a Crossholder dalokat, és őszinte meglepetésünkre nemcsak a sereg tagjai, hanem sok helyi fiatal is.

Amikor Lord Crossholder feltűnt a színen, feketében, mellkasán a vérszínű kereszttel, az őrjöngés a tetőfokára hágott - dübörgő taps, és éljenzés fogadta mindenfelől. Ha ez az őrjöngő tömeg nincs, a beszélgetés akkor is lehetetlen lett volna a koncert környékén, mert a hangerő szinte mindent felülmúlt. Még három saroknyi távolságból is tisztán kivehető volt a zene is, és az ének is.

Az idő sajnos lassan lejárt, pedig a zenekaron látszott, hogy még óraszám képesek lennének fenntartani, sőt talán fokozni is a lendületet. Az általunk már jól ismert dalok olyan dinamizmussal, olyan erővel szólaltak meg, amilyet elképzelni is nehéz. Enyhe túlzással majdnem album minőségű hangzást kerekítettek.A fekete csuklyás KaFeBAR egy frenetikus hangulatban lévő, igencsak metalkedvelő közönség előtt mutathatta be, hogy a súlyos csuhák nem jámbor szerzeteseket, hanem tehetséges és lelkes zenészeket rejtenek. A közönség hihetetlenül odaadó volt, a bedurvított régi nagy rocknótákat még a söntésnél támaszkodó idősebbek is együtt énekelték Főnökkel. A KaFeBar után az Iron Majdnem mutathatta meg, hogy miért ők Közép-Európa egyik - ha nem a legjobb - Iron Maiden Tribute bandája.

A koncertek után közönségtalálkozó is volt: 4 lej ellenében testközelbe lehetett kerülni a régi és új kedvencekkel. Lord Crossholder szerint a buli aztán hajnali fél hatig tartott. Meglepetésünkre azonban, amikor reggel 8-kor megérkeztünk a sofőrökkel a szállás elé, már mindenki - zenekarok és rajongók egyaránt - indulásra készen várta a buszt. Katona Főnöknek azért sikerült bebizonyítania, hogy a téphetetlennek tartott román lej nem téphetetlen... Igaz, kettészakítva már nem fogadják el... csak összecelluxozva.

Az éjszakai élvezeteket kicsit beárnyékolta, hogy az egyik velünk utazó leányzó táskáját meglovasították, benne minden értékével, iratával. De Güzü szervezőkészségének és pár helyi rockernek hála, ezt a problémát is viszonylag zökkenőmentesen sikerült letudni, sőt, még ebédelni is sikerült menet közben, majd útnak indult a Sereg Nagyszalonta irányába.

Ekkorra Güzü, mint a turné felelőse, már szigorú szabályokat vezetett be: csak két óránként álltunk meg nyújtózni, pihenni. Ez ideálisnak bizonyult, nem is háborgott senki, viszont időben meg is érkeztünk a 450-500 kilométeres út végére, Nagyszalontára.


CROSSHOLDER - A Föld árnyékos oldala
(koncert - vendég: Noa Rock - Lovegun, 10/03/05, Crazy Mama) 
2010. április 24.
Nagyszalonta, Strand Klub.
 
Nagyszalontán fantasztikus fogadóbizottság várt minket, egészen a főútig jött ki értünk pár fiatalember, hogy egyikük, a buszra felszállva elkalauzoljon minket a Klub kissé eldugott parkolójához. A helyszínen derült ki, hogy a klubnak sajnos problémái adódnak a hangtechnikával, de pillanatok alatt találtunk erre is megoldást.

Elsőként a KaFeBAR foglalta el a színpadként szolgáló emelvényt, és őrjítette meg a "helyi" fiatalokat. A helyi szó csak azért került idézőjelbe, mert Erdély szinte minden tájáról érkeztek emberek a bulira... Székelyudvarhelyről, Csíkszeredáról, szinte mindenhonnan.

Főnökék előadása osztatlan sikert aratott, bár a hangosítás korántsem volt olyan, mint Sepsiben, de mindent megtettek, amit megkövetelt a közönség. Közben kiderült, hogy a Crossholder gitárosa, Ujj "Steve" István nemcsak a gitárral, de a keverőpulttal is virtuóz módon bánik, ugyanis ő varázsolt a KaFeBar hangosításán. A műsor végén a közönség 5-6 perces "Vissza! Vissza!" kiabálással próbálta még egy dal eljátszására buzdítani Főnökéket, sajnos sikertelenül.

A Crossholder pár pillanat alatt csurig töltötte a 200 fős táncteret. A keverőpultos teendőket a RockÖzön.com munkatársa, Bukott Angyal vállalta magára. A koncert minden képzeletet felülmúlt. Lord Crossholder megmutatta, hogy nemcsak a kard és a páncél áll jól neki, de a Crossholder koncerteken nélkülözhetetlen kaszkadőr a mikrofon mögött is megállja a helyét. Az emelvény korlátjának szinte nem volt olyan része, ahová Lord Crossholder nem mászott fel, hogy metal-áldásban részesítse a közönséget, akik ezt a szinte már megszokott őrjöngéssel fogadták.Ezúttal nem volt időkorlát, a Crossholder a teljes repertoárját végigjátszotta, és a színpadi show is tökéletesen sikerült. Amikor véget ért, a közönség nem "visszázott", hanem a legismertebb daluk címét - Harcolj! -  kiabálva búcsúzott az együttestől, akik fáradtan bár, de mosolyogva, és majdnem mindenkihez szólva egy jó szót hagyták el a termet.


CROSSHOLDER - Harcolj! (koncert, 10/03/05, Crazy Mama)

 

A színpadon feltűnt a nagyszalontai The Faded Moon együttes, akik a saját dalaik mellett Metallica és Iron Maiden feldolgozásokat játszottak, és tiszteletük jeléül két Akela dal erejéig a színpadra szólították Főnököt is. A keverőpult mögött ismét Steve mutatta meg tehetségét.
A buli végén, hajnali kettő környékén, gyors visszapakolás után Budapest felé indult a két zenekar és a sereg. Félórán belül mindenki aludt... ez azért sok volt még a harcedzett, hosszabb turnékat megjárt zenészeknek is!

 
2010. április 25.
Budapest

Vasárnap reggel kilenckor már itthon is volt a Sereg,  fáradtan, törődötten, de élményekkel eltelve, várva a következő lehetőséget, hogy felvonulhassanak a Crossholder mögött
Lehetőség pedig van bőven, ugyanis egyre több helyre hívják őket. Május 21-én ott leszünk a Metalfest nagyszínpada előtt, teljes létszámban, lovagok, harcosok és támogatók egyaránt! Május 29-én pedig már Prágába vonulunk be seregünkkel és a Crossholderrel, hogy a cseh rockerek szívét is meghódítsuk!"

www.crossholder.com
www.myspace.com/crossholderband

 

Hozzászólások

[001058]
SteveLC
Üdvözletem!

E remek írást egyetlen aprósággal szeretném kommentálni: az erdélyi beszámolót készítő Lovagot Ládi "Bukott Angyal" Krisztiánként ismerem :)
Feltételezem, Szabesz által emlegetve maradt ebből az "Angyal" becenév, de érzésem szerint így teljes a kép / írásmű :)

May the Rock be with You!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EVERGREY - Most már hivatalos: áprilisban koncert Budapesten
2019. január 21. (hétfő) 15:56

The Atlantic címmel e hét pénteken jelenik meg a Tom Englund vezette svéd Evergrey új albuma, a 2016-os The Storm Within lemez folytatása, és most már hivatalosan is bejelentésre került, hogy áprilisban nálunk is bemutatják az új lemezt. A koncert a Dürer Kertben lesz április 11-én, előzenekarként pedig a dallamos death/thrash vonalas finn Bloodred Hourglass játszik majd. Tom S. Englund: "Srácok! Ez már a 11. album! Őrület, nem igaz?!  Ezúttal is súlyos személyes akadályokat kellett legyűrnünk, nem is beszélve egy betörésről a központunkban, szóval most sem volt könnyű és fájdalomtól mentes a folyamat, de megszületett az eddigi legsúlyosabb, legkomorabb, és talán legváltozatosabb lemezünk, egy újabb konceptalbum. Alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek ezt az utazást, és hogy belevethessétek magatokat a világunkba, valamint az Atlanti-óceánba!"   www.facebook.com/Evergrey A koncert Facebook oldala...

INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I
INHALATOR - Hallgasd meg a győri thrasherek új EP-jét: Notes Of Apathy part I

Notes Of Apathy part I címmel egy 3 tételes új EP-vel jelentkezett a győri thrasher Inhalator. Máris meg is ismerkedhetsz a friss felvételekkel. "Bemutatjuk hát a 3 részesnek tervezett...

TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa
TED McKENNA - Elhunyt Michael Schenker, Gary Moore, Ian Gillan egykori zenésztársa

68 éves korában elhunyt Ted McKenna dobos. A legendás skót zenész a 70-es években a Sensational Alex Harvey Band dobosaként vált ismertté, majd Rory Gallagherrel, Gary Moore-ral, Ian...

U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné
U.D.O. - Udo Dirkschneider betegsége ellenére is elindul ma az új turné

A mai napon, Madridban startol a 2019-es U.D.O. turné, a Steelfactory - az ex-Accept énekes, Udo Dirkschneider súlyos térdproblémái ellenére. A körútnak lesz budapesti állomása is,...

NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából
NOMAD - Továbbjutottak A Dal 2019 első élő válogatójából

Tegnap este rendezték A Dal 2019 első élő előválogatóját, a Nomad zenekar pedig tovább is jutott A remény hídjai című dalával. A Dal 2019 élő adásába jutott 30 dal előadói...

RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes
RENDORFIN - 27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes

27 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Rendorfin zenekar énekese, Balogh Ádám, aki korábban olyan csapatok frontembere volt, mint a Nyugtalan, a Bermuda Rockband és a Chron....

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS