SEAR BLISS - Az új felállás itthon a Rockmaratonon debütál!

Az első idei koncertet a német Metal Inferno fesztiválon adták

2010. április 26. (hétfő) 13:10

Július 9-én, a pécsi Rockmaraton fesztiválon mutatkozik be itthon a tavaly nyár végén kettévált Sear Bliss új felállása. A basszusgitáros/énekes Nagy András vezette Sear Bliss az új tagokkal már októberben színpadra lépett két holland koncerten, de jártak aztán Svájcban és Szlovéniában is. Nagy András mellé felsorakozott a Sear Bliss két eredeti gitárosa, Barbarics János és Csejtei Csaba, a.dobos Ziskó Olivér lett (Forsaken Symphony album pl.), és később a trombitás Bruszel Balázs is csatlakozott hozzájuk. Az első 2010-es koncertre egy német fesztiválon, a paderborni Metal Inferno-n került sor április 17-én, és legközelebb, május elején is egy német buli jön, Frankfurtban, majd lesz francia és holland fellépés is. A friss hírekről nagy András tájékoztatta a hammerworld.hu-t.

"Igen, április közepén megkezdtük az idei koncerteket. Az első helyszín a német Metal Inferno fesztivál volt, ahol többek között a német Destruction társaságában adtunk nagysikerű bulit. Szegény Lake Of Tears-ék például nem tudott átrepülni az izlandi vulkánkitörés okozta légköri káosz miatt. Most további koncertek következnek Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban.

Hazai dátum egyelőre csak a pécsi Rockmaraton van, úgyhogy aki szeretné látni a Sear Bliss első itthoni koncertjét a régi/új felállással, az oda jöjjön el!

A próbák mellett már nekiláttunk a 7. Sear Bliss nagylemez megírásának is. Az albumot remélhetőleg még idén megjelenteti a brit Candlelight Records. Közben kijön a 15 éves jubileumi DVD is, amelynek anyagát a budapesti szülinapon rögzítettük, és egyik különlegessége, hogy aznap színpadra lépett a Sear Bliss eredeti felállása is néhány dal erejéig.

Sok további extra is helyet kapott a DVD-n, illetve bónuszként a teljes koncert hanganyaga is mellékelve lesz CD formátumban. Sajnos a kiadó hibájából sokat csúszott a megjelenés, de reméljük, hogy a nagyon közeli jövőben végre napvilágot láthat!


SEAR BLISS - Far Above The Trees (koncert, Szlovénia - 09/12/19 - az eredeti dal az 1996-os Phantoms albumon jelent meg)További Sear Bliss-hez kapcsolódó hír, hogy megjelent a Forest Silence egy speciális CD-je Winter Ritual címmel, ami két új dalt tartalmaz, valamint a 2001-es The Eternal Winter demót.

A Forest Silence a korábbi szintetizátoros, Winter zenekara, és ugyanaz a felállás készítette ezeket az új dalokat, amely a Philosophy Of Winter című debütalbumot is, azaz Winter mellett Sömi és jómagam játéka hallható rajta.

A CD-t az angol Panik Terror Musik jelentette meg speciális gatefold kivitelben, 500 példányra limitálva. Akit érdekel az anyag, ide írjon:
forestsilence@gmail.com

Winter egy másik projektje, a
Nepharious is aktivizálódott. A csapat a német Cold Dimension kiadóhoz szerződött és májusban kerül felvételre a bemutatkozó nagylemez, ami még idén napvilágot lát. Nemrég kijött egy osztott bakelit EP is a finn Horna-val közösen. Akárcsak a Forest Silence-nél, Sömi és jómagam itt közreműködtünk.

A saját projektjem, a Star-Crossed is közel van az első nagylemez felvételéhez. Majd' a teljes lemezanyag kész, és már demók is készültek. Az albumot a holland Vic Records fogja megjelentetni, pontos dátum azonban még nincs. Annyit mondhatok róla előzetesen, hogy egy több zenei korlátot is átlépő anyagról van szó, amely a kísérletező és különleges jellegének köszönhetően egy sajátos világba repíti a hallgatót."
Nagy András blogbejegyzése a Metal Inferno-s buli kapcsán:


Paderborn, 2010.04.17.


"A 2010-es év első koncertje kissé nehezen érkezett el, a másfél héttel korábbra tervezett két koncertünk ugyanis elmaradt. Így végül a Metal Inferno bizonyult az első idei koncertnek. Az elmaradt bulik miértjéről... az egyik pont a kedvenc német városunkkal (Annaberg) kapcsolatban történt. Még a koncert előtt kiderült, hogy a klub vezetője nem igen fogja kifizetni a meghívott zenekarokat, mivel eléggé csődközelben van. A múlt héten kaptam a hírt annabergi barátaimtól, hogy végleg be is zár a klub ebben a hónapban.

Mivel a klubos nem tartotta be a szavát és nem érte volna meg elutaznunk a következő német állomásig, ami ráadásul jó messze is volt, így a hazautazás mellett döntöttünk, természetesen koncertezés nélkül. A szervezőt mindenesetre nem zártuk a szívünkbe és ezt tudtára is adtuk... Na de erről ennyit, a lényeg hogy pontosan egy hétre rá ennek a teljes ellenkezője történt, ugyanis a paderborni Metal Inferno a profi koncertszervezés mintapéldája is lehetne.

Az 1000 km-es út mondjuk jól kifárasztott mindannyiunkat, de már az érkezéskor tapasztaltak kárpótoltak minket mindenért. Hatalmas, névreszóló elkülönített öltöző teljes ellátással, nagy étkező folyamatos korlátlan fogyasztással, bemelegítő terem erősítőkkel, szuper hotel és még sorolhatnám... Így aztán tényleg kényelmesen fel lehet készülni a fellépésre.

Megérkezéskor tudtuk meg, hogy a Lake Of Tears az izlandi vulkánkitörés okozta légköri káosz miatt nem tudott átrepülni Svédországból, így egy órával később játszhattunk, amit azonban örömmel fogadtunk. Így is sikerült annyi csúszást produkálni a programba, hogy meg kellett nyírbálnunk a számsorrendünket, köszönhetően egy Messenger nevű német pózercsapatnak, akik sehogy sem akartak a színpadról lefáradni.

Előttünk a Houwitzer nevű holland terrorbrigád játszott, végül pedig negyed 10 magasságában felcsendülhetett az intronk, előtte azonban sikerült a színpadon még jól összeveszni az utánunk jövő csapat (Powerwolf) keverős/technikusával. Kevés kellett ahhoz, hogy ne fajuljon tetlegességig a vita. Úgy tűnik mostanában tényleg vonzzuk a bajt meg a balf...okat.

Amint végül sikerült elkezdenünk a koncertet, minden oldódott és egy jó tömör és hatásos koncertet adtunk. A hangzás is remek volt és ahhoz képest hogy 5 hónapja nem álltunk színpadon, egész jól játszottunk, csak az Oh my lord-ba csúszott némi baki, de aztán azt is sikeresen megoldottuk. A közönség is láthatóan élvezte a koncertet és mi is nagyon jól éreztük magunkat a színpadon, kivéve Csabit akinek sikerült a buli előtt összeszedni valami vírust, úgyhogy közvetlenül a fellépés előtt kétszer is kidobta a vacsorát, és reménykedtünk, hogy a színpadon már nem fogja :)

A buli után aztán következett a jól megérdemelt afterparty jófajta helyi sörökkel, és belenéztünk a Powerwolf koncertjében. A zenekar nevénél csak a kinézetük volt röhejesebb, de legalább volt min derülni. Aztán következett az est fénypontja, a német Destruction, akiknek magam is nagy rajongója voltam gyerekkoromban és jó is volt nosztalgiázni Schimerék zenéjére, bár nem igazán voltak egyben. De ez lehet, hogy köszönhető volt annak, hogy koncert előtt eltűnt a pergőjük meg néhány egyéb cucc, ha jól tudom. Az öltözőjük nem messze volt a mienktől és láttam is, ahogy Schmier dühét a hűtőszekrényen vezeti le.

Összeségében ez egy hibátlan fesztivál volt kitűnő szervezéssel, jó cuccokkal, remek közönséggel és jó hangulattal. A hotelbe valamikor hajnali 3 körül értünk, ahol elmondtam a többieknek, hogy aki nem jön a szobánkba folytatni a bulizást, az mind puhapöcs. Ennek ellenére állítólag bezuhantam az ágyba és 5 másodpercen belül aludtam :) Hosszú nap volt, na.

Kiadós reggeli után irány az 1000 km-es út, ami még fárasztóbbnak és hosszabbnak tűnt mint odafelé. A másnaposságot sörrel próbáltuk enyhíteni. Annyira készen voltunk, hogy menet közben egy egyszerű matematikai problémán is sikerült majdnem egész komolyan összevesznünk. Fel kellett volna vennünk videóra, nagyon durva volt ahogy mindenki hirtelen matematikusnak képzelte magát és egy új milleniumi problémát próbált megoldani.
Hamarosan ismét Németország következik. Addig is üdv!"
 

Fotók: Gergye Márton

www.searbliss.hu
www.myspace.com/searbliss
www.myspace.com/forestsilenceofficial
www.myspace.com/nefarioushungary

 

Hozzászólások

[004407]
apolo
az egyik legjobb hazai atmoszférikus black/pagan metal,a bornholm és a thy catafalque mellett...
[001041]
pite
Új Sear Bliss lemezt! De most!!!:)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KYLFINGAR - Klippremier: Istenek hangja
2020. augusztus 5. (szerda) 18:00

Új videoklipet készített a Kylfingar zenekar a Világok határán című legutóbbi albumuk két éves évfordulója alkalmából az Istenek hangja dalhoz. Egyúttal az első lemezen hallható Helheim daluk is átesett egy korszerűsítésen, akárcsak a remaszterizált Istenek hangja. "Az Istenek hangja című számunkhoz régóta tervben volt egy harci jelenetekkel megtűzdelt, nagyszabású klip, viszont a megvalósításához sokáig nem találtuk meg a megfelelő partnereket. Szerencsére megismerkedtünk az Aurora Borealis hagyományőrző egyesület és a Flokken csapatának vezetőjével, Sebő Bélával, aki nyitott volt az együttműködésre. Egyébként már a 2019-es Rockmaratonon is ők emelték a bulink hangulatát a színpadon. Az operatőrünket, Regős Bálintot is Béla ajánlotta, Bálint pedig nagy lelkesedéssel és szakértelemmel segített kidolgozni a klip jeleneteit. A kisfilm történetének alapja, hogy egy fiatal viking harcos egy talizmánt kap...

SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri
SÓLSTAFIR - Az első dal a novemberben érkező új albumról: Akkeri

Endless Twilight Of Codependent Love címmel november 6-án jelenik meg az izlandi pagan metalos Sólstafir hetedik albuma, a 2017-es Berdreyminn lemez utódja. A friss anyagról máris itt az...

METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame
METALLICA - Nyár végén jön ki az S&M² koncertfelvétel, premier: Moth Into Flame

S&M²: Metallica And San Francisco Symphony Together Again. Live címmel augusztus 28-án jelenik meg a Metallica új kiadványa, a tavaly szeptemberben a San Francisco-i szimfonikusokkal...

GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World
GOJIRA - Négy év után új dal érkezett a francia metal mesterektől: Another World

Another World címmel, egy animációs klip kíséretében mutatta be új dalát a francia Gojira. A 2016-os Magma lemez óta ez az első friss nótájuk, a producer maga a frontember Joseph...

MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?
MONEYROLL - Dalpremier a debreceni P. Box tagok új zenekarától: Mitől jó?

Pár héttel ezelőtt mutatta be első dalát az a MoneyRoll nevű új csapat, amelyet a debreceni P. Box zenészei alapítottak, most pedig itt a folytatás, a második nótájuk, a Mitől jó?,...

THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!
THE DEAD DAISIES - Januárban új album Glenn Hughes-zal, februárban magyar koncert!

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS