SEAR BLISS - Az új felállás itthon a Rockmaratonon debütál!

Az első idei koncertet a német Metal Inferno fesztiválon adták

2010. április 26. (hétfő) 13:10

Július 9-én, a pécsi Rockmaraton fesztiválon mutatkozik be itthon a tavaly nyár végén kettévált Sear Bliss új felállása. A basszusgitáros/énekes Nagy András vezette Sear Bliss az új tagokkal már októberben színpadra lépett két holland koncerten, de jártak aztán Svájcban és Szlovéniában is. Nagy András mellé felsorakozott a Sear Bliss két eredeti gitárosa, Barbarics János és Csejtei Csaba, a.dobos Ziskó Olivér lett (Forsaken Symphony album pl.), és később a trombitás Bruszel Balázs is csatlakozott hozzájuk. Az első 2010-es koncertre egy német fesztiválon, a paderborni Metal Inferno-n került sor április 17-én, és legközelebb, május elején is egy német buli jön, Frankfurtban, majd lesz francia és holland fellépés is. A friss hírekről nagy András tájékoztatta a hammerworld.hu-t.

"Igen, április közepén megkezdtük az idei koncerteket. Az első helyszín a német Metal Inferno fesztivál volt, ahol többek között a német Destruction társaságában adtunk nagysikerű bulit. Szegény Lake Of Tears-ék például nem tudott átrepülni az izlandi vulkánkitörés okozta légköri káosz miatt. Most további koncertek következnek Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban.

Hazai dátum egyelőre csak a pécsi Rockmaraton van, úgyhogy aki szeretné látni a Sear Bliss első itthoni koncertjét a régi/új felállással, az oda jöjjön el!

A próbák mellett már nekiláttunk a 7. Sear Bliss nagylemez megírásának is. Az albumot remélhetőleg még idén megjelenteti a brit Candlelight Records. Közben kijön a 15 éves jubileumi DVD is, amelynek anyagát a budapesti szülinapon rögzítettük, és egyik különlegessége, hogy aznap színpadra lépett a Sear Bliss eredeti felállása is néhány dal erejéig.

Sok további extra is helyet kapott a DVD-n, illetve bónuszként a teljes koncert hanganyaga is mellékelve lesz CD formátumban. Sajnos a kiadó hibájából sokat csúszott a megjelenés, de reméljük, hogy a nagyon közeli jövőben végre napvilágot láthat!


SEAR BLISS - Far Above The Trees (koncert, Szlovénia - 09/12/19 - az eredeti dal az 1996-os Phantoms albumon jelent meg)További Sear Bliss-hez kapcsolódó hír, hogy megjelent a Forest Silence egy speciális CD-je Winter Ritual címmel, ami két új dalt tartalmaz, valamint a 2001-es The Eternal Winter demót.

A Forest Silence a korábbi szintetizátoros, Winter zenekara, és ugyanaz a felállás készítette ezeket az új dalokat, amely a Philosophy Of Winter című debütalbumot is, azaz Winter mellett Sömi és jómagam játéka hallható rajta.

A CD-t az angol Panik Terror Musik jelentette meg speciális gatefold kivitelben, 500 példányra limitálva. Akit érdekel az anyag, ide írjon:
forestsilence@gmail.com

Winter egy másik projektje, a
Nepharious is aktivizálódott. A csapat a német Cold Dimension kiadóhoz szerződött és májusban kerül felvételre a bemutatkozó nagylemez, ami még idén napvilágot lát. Nemrég kijött egy osztott bakelit EP is a finn Horna-val közösen. Akárcsak a Forest Silence-nél, Sömi és jómagam itt közreműködtünk.

A saját projektjem, a Star-Crossed is közel van az első nagylemez felvételéhez. Majd' a teljes lemezanyag kész, és már demók is készültek. Az albumot a holland Vic Records fogja megjelentetni, pontos dátum azonban még nincs. Annyit mondhatok róla előzetesen, hogy egy több zenei korlátot is átlépő anyagról van szó, amely a kísérletező és különleges jellegének köszönhetően egy sajátos világba repíti a hallgatót."
Nagy András blogbejegyzése a Metal Inferno-s buli kapcsán:


Paderborn, 2010.04.17.


"A 2010-es év első koncertje kissé nehezen érkezett el, a másfél héttel korábbra tervezett két koncertünk ugyanis elmaradt. Így végül a Metal Inferno bizonyult az első idei koncertnek. Az elmaradt bulik miértjéről... az egyik pont a kedvenc német városunkkal (Annaberg) kapcsolatban történt. Még a koncert előtt kiderült, hogy a klub vezetője nem igen fogja kifizetni a meghívott zenekarokat, mivel eléggé csődközelben van. A múlt héten kaptam a hírt annabergi barátaimtól, hogy végleg be is zár a klub ebben a hónapban.

Mivel a klubos nem tartotta be a szavát és nem érte volna meg elutaznunk a következő német állomásig, ami ráadásul jó messze is volt, így a hazautazás mellett döntöttünk, természetesen koncertezés nélkül. A szervezőt mindenesetre nem zártuk a szívünkbe és ezt tudtára is adtuk... Na de erről ennyit, a lényeg hogy pontosan egy hétre rá ennek a teljes ellenkezője történt, ugyanis a paderborni Metal Inferno a profi koncertszervezés mintapéldája is lehetne.

Az 1000 km-es út mondjuk jól kifárasztott mindannyiunkat, de már az érkezéskor tapasztaltak kárpótoltak minket mindenért. Hatalmas, névreszóló elkülönített öltöző teljes ellátással, nagy étkező folyamatos korlátlan fogyasztással, bemelegítő terem erősítőkkel, szuper hotel és még sorolhatnám... Így aztán tényleg kényelmesen fel lehet készülni a fellépésre.

Megérkezéskor tudtuk meg, hogy a Lake Of Tears az izlandi vulkánkitörés okozta légköri káosz miatt nem tudott átrepülni Svédországból, így egy órával később játszhattunk, amit azonban örömmel fogadtunk. Így is sikerült annyi csúszást produkálni a programba, hogy meg kellett nyírbálnunk a számsorrendünket, köszönhetően egy Messenger nevű német pózercsapatnak, akik sehogy sem akartak a színpadról lefáradni.

Előttünk a Houwitzer nevű holland terrorbrigád játszott, végül pedig negyed 10 magasságában felcsendülhetett az intronk, előtte azonban sikerült a színpadon még jól összeveszni az utánunk jövő csapat (Powerwolf) keverős/technikusával. Kevés kellett ahhoz, hogy ne fajuljon tetlegességig a vita. Úgy tűnik mostanában tényleg vonzzuk a bajt meg a balf...okat.

Amint végül sikerült elkezdenünk a koncertet, minden oldódott és egy jó tömör és hatásos koncertet adtunk. A hangzás is remek volt és ahhoz képest hogy 5 hónapja nem álltunk színpadon, egész jól játszottunk, csak az Oh my lord-ba csúszott némi baki, de aztán azt is sikeresen megoldottuk. A közönség is láthatóan élvezte a koncertet és mi is nagyon jól éreztük magunkat a színpadon, kivéve Csabit akinek sikerült a buli előtt összeszedni valami vírust, úgyhogy közvetlenül a fellépés előtt kétszer is kidobta a vacsorát, és reménykedtünk, hogy a színpadon már nem fogja :)

A buli után aztán következett a jól megérdemelt afterparty jófajta helyi sörökkel, és belenéztünk a Powerwolf koncertjében. A zenekar nevénél csak a kinézetük volt röhejesebb, de legalább volt min derülni. Aztán következett az est fénypontja, a német Destruction, akiknek magam is nagy rajongója voltam gyerekkoromban és jó is volt nosztalgiázni Schimerék zenéjére, bár nem igazán voltak egyben. De ez lehet, hogy köszönhető volt annak, hogy koncert előtt eltűnt a pergőjük meg néhány egyéb cucc, ha jól tudom. Az öltözőjük nem messze volt a mienktől és láttam is, ahogy Schmier dühét a hűtőszekrényen vezeti le.

Összeségében ez egy hibátlan fesztivál volt kitűnő szervezéssel, jó cuccokkal, remek közönséggel és jó hangulattal. A hotelbe valamikor hajnali 3 körül értünk, ahol elmondtam a többieknek, hogy aki nem jön a szobánkba folytatni a bulizást, az mind puhapöcs. Ennek ellenére állítólag bezuhantam az ágyba és 5 másodpercen belül aludtam :) Hosszú nap volt, na.

Kiadós reggeli után irány az 1000 km-es út, ami még fárasztóbbnak és hosszabbnak tűnt mint odafelé. A másnaposságot sörrel próbáltuk enyhíteni. Annyira készen voltunk, hogy menet közben egy egyszerű matematikai problémán is sikerült majdnem egész komolyan összevesznünk. Fel kellett volna vennünk videóra, nagyon durva volt ahogy mindenki hirtelen matematikusnak képzelte magát és egy új milleniumi problémát próbált megoldani.
Hamarosan ismét Németország következik. Addig is üdv!"
 

Fotók: Gergye Márton

www.searbliss.hu
www.myspace.com/searbliss
www.myspace.com/forestsilenceofficial
www.myspace.com/nefarioushungary

 

Hozzászólások

[004407]
apolo
az egyik legjobb hazai atmoszférikus black/pagan metal,a bornholm és a thy catafalque mellett...
[001041]
pite
Új Sear Bliss lemezt! De most!!!:)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE MORNING STAR - Albumpremier a dunaújvárosi csapattól: Harvesters
2019. június 17. (hétfő) 08:55

Harvesters címmel megjelent és végig is hallgathatóa dunaújvárosi The Morning Star negyedik albuma. "A rockzene napján, június 16-án megjelent a Harvesters című 2019-es nagylemezünk. Hallgassátok a zenekarunk Youtube vagy Bandcamp oldalán, utóbbi oldalunkról le is töltheted! Július 8-án 21:45-tól a Rockmaratonon The Morning Star lemezbemutató koncert."   www.facebook.com/themorningstargroup     THE MORNING STAR - Harvesters (a 2019-es album) Harvesters by The Morning Star "A Rockmaraton Fesztiválon az összes új merch-termékünket megvásárolhatjátok majd a shopban. Figyeljétek a közösségi oldalainkat. Rajtuk a ráncfelvarrott korábbi albumainkat, teljes diszkográfiával, a Revolution Blues, a Hedgehoglife és most már az Eleve lemez dalait."   "Itt az új albumunk első saját dala. Az Omerta című számra esett a választás, mivel nagyon jellemzi a lemez egészét. A...

BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első...

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS