KORN - Június végén új album?

Korn III: Remember Who You Are lesz a cím

2010. április 26. (hétfő) 18:00 | utoljára módosítva: 2010. április 27. (kedd) 09:32

Három év telt el a szimplán Korn címet kapott, és Amerikában bearanyozódott utolsó album óta, így érthetően nagy várakozás előzi meg az új Korn lemez kiadását. A '90-évek közepének hangzását nagyban meghatározó csapat előreláthatólag június végén jelenteti meg Korn III: Remember Who You Are című új albumát, mégpedig a Roadrunnernél. Ez pont passzolna a 24 állomásos Rockstar Energy Drink Mayhem fesztivál startjához. A júliusban és augusztusban futó tengerentúli turnén a Korn mellett Rob Zombie a másik főbanda, de olyan zenekarok is fellépnek még, mint pl. Lamb Of God, Five Finger Death Punch, Hatebreed, Chimaira, Shadows Fall, Atreyu, Norma Jean, 3 Inches Of Bood stb. 
A Korn tagjai - Jonathan Davis énekes, Fieldy basszer, James "Munky" Shaffer gitáros, valamint a képen nem szereplő Ray Luzier dobos - szerint az első két lemez sikerproducerével, Ross Robinsonnal felvett új anyag egy saját gyökereikhez visszakanyarodó lemez lesz. Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:
1. Oildale (Leave Me Alone)
2. Pop A Pill
3. Fear Is A Place To Live
4. Move On
5. Lead The Parade
6. Let The Guilt Go
7. The Past
8. Never Around
9. Are You Ready To Live?
10. Holding All These Lies
Az első kislemezdal címe Oildale (Leave Me Alone).
Kattints a további részletekért!

"Ez a lemez bennünket tükröz, az 1993 óta létező bandát - mondja Jonathan Davis énekes. - Keményen dolgoztunk a korábbi lemezeken, és sokat is kísérleteztünk. A Remember Who You Are-nál azzal a szándékkal jöttünk össze egy apró szobában, hogy megírjunk egy old school Korn lemezt. Tökéletes elegye született mindannak, amit eddig csináltunk, és ez a banda eddigi legjobb verziója.

Ross segített abban, hogy visszaemlékezzünk, miért is csináltuk mindezt annak idején. A segítsége leginkább pszichológiai volt. Ott volt végig, tolt előre és teljesen megőrjített! Egy sor olyan dologról énekel a dalokban, amelyek mélyen megérintik a szívemet, és Ross tudta, hogyan indítson be. Csaknem minden dal végén már a kiakadás határán jártam, de sikerült mindent kiadnom."

"Azzal, hogy újra Ross dolgozott velünk - tette hozzá az egyik gitáros, James "Munky" Shaffer -, visszatért a zenébe egyfajta nyers érzelem. Nincs a Földön más, aki valaha is képes volt eljuttatni minket erre az adott pontra. Eszünkbe juttatta, hogy miért vagyunk itt, hogy ezek a dalok miért fontosak a rajongóinknak és hogy mindaz, amit a zenekarral csinálunk, mi mindenhez kapcsolódik. Emlékeztetett arra, hogyan képes a zenénk akár életet is menteni... Ross a lehető legtökéletesebb pillanatban lépett a képbe. Épp nem volt kiadónk, viszont egy óriási albumra készültünk. A legjobbkor bukkant fel, hogy lenyomja a 'reset' gombot."


KORN - Oildale (koncertfelvétel az új dalról, 2010/04/06 Toronto)A lemez felvétele sem zajlott hétköznapi módon, nem volt sem Pro-Tools, sem sávonkénti külön munka, de még utolagos vagdosás sem. Annak érdekében, hogy a Remember Who You Are klausztrofób, mégis organikus káosza jobban érvényesüljön, szalagra dolgoztak, mégpedig egy Los Angeles-i stúdió mélyén, egy apró helyiségben, amit Macsekdoboznak becéztek.

"Akkora volt a szoba, hogy elég volt elfordítanom a bőgőm fejét, és máris megütöttem vele valakit -  mondja Reggie "Fieldy" Arvizu. - Egy ilyen helyre visszatérni olyasmi, mint valami családi ünnep. Újra tesóknak éreztük magunkat. Azzal, hogy idősebbek vagyunk, és már az egókat is félretettük, a lehető legjobb album elkészítésére tudtunk fókuszálni."

Ami a szövegeket illeti, David így beszélt a The Past dal kapcsán:

"Egy csomó ember a múltba kapaszkodik, és közben bűntudat gyötri. A múlttal már nem kezdhetsz semmit, annak annyi, eltűnt. Most vagyunk itt.

A szövegírás közben mindent szabadon kiengedtem. Vannak dalok, amelyek arról szólnak, hogy másokért éltem, holott nem kellett volna, szó van az emberek folytonos kiszolgálásáról, a stresszről, a bűntudatról és mindenfajta érzelemről, amivel nap mint nap együtt élünk,és amelyek marcangolnak, tönkretesznek minket. Írtam a bennünket körbevevő kamuarcokról és arról is, hogy mindig mások problémáit igyekszem helyrehozni. Arról írok, amit érzek, mindez természetesen jön. Felhalmozódott bennem egy rakás szarság, és nem akar eltűnni."


KORN - Oildale (koncerfelvétel az új dalról, 2010/03/27, Anchorage)Az új Korn lemezen Ray Luzier dobjátéka hallható, aki 2007-ben lett turnédobosa a csapatnak, állandó taggá pedig tavaly vált.

"Ray egy olyan hiányzó Korn tag, amilyennel még sosem rendelkeztünk - mondja a dobosról Fieldy. - Annyira passzol ide! Egyből olyan volt a játéka, mint egy Korn dobosé. Jammeltünk egyet, és pont azt játszotta, amit hallani akartam. A színpadon is tudja mindenki, hogy épp mit csinálnak a többiek, egy a hullámhossz. Az egész pályafutásom során arra vártam, hogy így szóljon a Korn, mint most!"

Az album címéről így beszélt Jonathan: "Egyetlen kérdésről szól valójában: 'Ki a f... vagyok?' Benne van, hogy miképpen emlékezünk arra, honnan is jöttünk. Ez a cím mindazt összefoglalja, amiről a szövegek kapcsán beszéltem. Az első két album idején még kölykök voltunk, semmink sem volt. Zenéltünk, jól éreztük magunkat, nem aggódtunk... Most visszamentem oda, ahol még nem volt aggodalom. Teljesen őszinte akartam lenni az érzéseimhez... kifejezni magam, mindent szabadon engedni!

Az emberek annyira beleborulnak a kis közösségeikbe, az internetbe, a modern technikába, hogy elfelejtik, valójában kik is, és hogy az élet miről szól. Én magam is kib...ul elfelejtettem már, hogy ki vagyok, amíg ezt a lemezt meg nem csináltuk. Itt nincs más, csak a basszus, a gitár, a dobok, meg a hangom..."


Korn honlap

Hozzászólások

[001015]
Attikorn
Alig várom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS