KORN - Június végén új album?

Korn III: Remember Who You Are lesz a cím

2010. április 26. (hétfő) 18:00 | utoljára módosítva: 2010. április 27. (kedd) 09:32

Három év telt el a szimplán Korn címet kapott, és Amerikában bearanyozódott utolsó album óta, így érthetően nagy várakozás előzi meg az új Korn lemez kiadását. A '90-évek közepének hangzását nagyban meghatározó csapat előreláthatólag június végén jelenteti meg Korn III: Remember Who You Are című új albumát, mégpedig a Roadrunnernél. Ez pont passzolna a 24 állomásos Rockstar Energy Drink Mayhem fesztivál startjához. A júliusban és augusztusban futó tengerentúli turnén a Korn mellett Rob Zombie a másik főbanda, de olyan zenekarok is fellépnek még, mint pl. Lamb Of God, Five Finger Death Punch, Hatebreed, Chimaira, Shadows Fall, Atreyu, Norma Jean, 3 Inches Of Bood stb. 
A Korn tagjai - Jonathan Davis énekes, Fieldy basszer, James "Munky" Shaffer gitáros, valamint a képen nem szereplő Ray Luzier dobos - szerint az első két lemez sikerproducerével, Ross Robinsonnal felvett új anyag egy saját gyökereikhez visszakanyarodó lemez lesz. Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:
1. Oildale (Leave Me Alone)
2. Pop A Pill
3. Fear Is A Place To Live
4. Move On
5. Lead The Parade
6. Let The Guilt Go
7. The Past
8. Never Around
9. Are You Ready To Live?
10. Holding All These Lies
Az első kislemezdal címe Oildale (Leave Me Alone).
Kattints a további részletekért!

"Ez a lemez bennünket tükröz, az 1993 óta létező bandát - mondja Jonathan Davis énekes. - Keményen dolgoztunk a korábbi lemezeken, és sokat is kísérleteztünk. A Remember Who You Are-nál azzal a szándékkal jöttünk össze egy apró szobában, hogy megírjunk egy old school Korn lemezt. Tökéletes elegye született mindannak, amit eddig csináltunk, és ez a banda eddigi legjobb verziója.

Ross segített abban, hogy visszaemlékezzünk, miért is csináltuk mindezt annak idején. A segítsége leginkább pszichológiai volt. Ott volt végig, tolt előre és teljesen megőrjített! Egy sor olyan dologról énekel a dalokban, amelyek mélyen megérintik a szívemet, és Ross tudta, hogyan indítson be. Csaknem minden dal végén már a kiakadás határán jártam, de sikerült mindent kiadnom."

"Azzal, hogy újra Ross dolgozott velünk - tette hozzá az egyik gitáros, James "Munky" Shaffer -, visszatért a zenébe egyfajta nyers érzelem. Nincs a Földön más, aki valaha is képes volt eljuttatni minket erre az adott pontra. Eszünkbe juttatta, hogy miért vagyunk itt, hogy ezek a dalok miért fontosak a rajongóinknak és hogy mindaz, amit a zenekarral csinálunk, mi mindenhez kapcsolódik. Emlékeztetett arra, hogyan képes a zenénk akár életet is menteni... Ross a lehető legtökéletesebb pillanatban lépett a képbe. Épp nem volt kiadónk, viszont egy óriási albumra készültünk. A legjobbkor bukkant fel, hogy lenyomja a 'reset' gombot."


KORN - Oildale (koncertfelvétel az új dalról, 2010/04/06 Toronto)A lemez felvétele sem zajlott hétköznapi módon, nem volt sem Pro-Tools, sem sávonkénti külön munka, de még utolagos vagdosás sem. Annak érdekében, hogy a Remember Who You Are klausztrofób, mégis organikus káosza jobban érvényesüljön, szalagra dolgoztak, mégpedig egy Los Angeles-i stúdió mélyén, egy apró helyiségben, amit Macsekdoboznak becéztek.

"Akkora volt a szoba, hogy elég volt elfordítanom a bőgőm fejét, és máris megütöttem vele valakit -  mondja Reggie "Fieldy" Arvizu. - Egy ilyen helyre visszatérni olyasmi, mint valami családi ünnep. Újra tesóknak éreztük magunkat. Azzal, hogy idősebbek vagyunk, és már az egókat is félretettük, a lehető legjobb album elkészítésére tudtunk fókuszálni."

Ami a szövegeket illeti, David így beszélt a The Past dal kapcsán:

"Egy csomó ember a múltba kapaszkodik, és közben bűntudat gyötri. A múlttal már nem kezdhetsz semmit, annak annyi, eltűnt. Most vagyunk itt.

A szövegírás közben mindent szabadon kiengedtem. Vannak dalok, amelyek arról szólnak, hogy másokért éltem, holott nem kellett volna, szó van az emberek folytonos kiszolgálásáról, a stresszről, a bűntudatról és mindenfajta érzelemről, amivel nap mint nap együtt élünk,és amelyek marcangolnak, tönkretesznek minket. Írtam a bennünket körbevevő kamuarcokról és arról is, hogy mindig mások problémáit igyekszem helyrehozni. Arról írok, amit érzek, mindez természetesen jön. Felhalmozódott bennem egy rakás szarság, és nem akar eltűnni."


KORN - Oildale (koncerfelvétel az új dalról, 2010/03/27, Anchorage)Az új Korn lemezen Ray Luzier dobjátéka hallható, aki 2007-ben lett turnédobosa a csapatnak, állandó taggá pedig tavaly vált.

"Ray egy olyan hiányzó Korn tag, amilyennel még sosem rendelkeztünk - mondja a dobosról Fieldy. - Annyira passzol ide! Egyből olyan volt a játéka, mint egy Korn dobosé. Jammeltünk egyet, és pont azt játszotta, amit hallani akartam. A színpadon is tudja mindenki, hogy épp mit csinálnak a többiek, egy a hullámhossz. Az egész pályafutásom során arra vártam, hogy így szóljon a Korn, mint most!"

Az album címéről így beszélt Jonathan: "Egyetlen kérdésről szól valójában: 'Ki a f... vagyok?' Benne van, hogy miképpen emlékezünk arra, honnan is jöttünk. Ez a cím mindazt összefoglalja, amiről a szövegek kapcsán beszéltem. Az első két album idején még kölykök voltunk, semmink sem volt. Zenéltünk, jól éreztük magunkat, nem aggódtunk... Most visszamentem oda, ahol még nem volt aggodalom. Teljesen őszinte akartam lenni az érzéseimhez... kifejezni magam, mindent szabadon engedni!

Az emberek annyira beleborulnak a kis közösségeikbe, az internetbe, a modern technikába, hogy elfelejtik, valójában kik is, és hogy az élet miről szól. Én magam is kib...ul elfelejtettem már, hogy ki vagyok, amíg ezt a lemezt meg nem csináltuk. Itt nincs más, csak a basszus, a gitár, a dobok, meg a hangom..."


Korn honlap

Hozzászólások

[001015]
Attikorn
Alig várom!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS