PETER STEELE - Szívproblémái végeztek a 48 éves Type O frontemberrel

A pletykák ezúttal igaznak bizonyultak

2010. április 15. (csütörtök) 09:55 | utoljára módosítva: 2010. április 16. (péntek) 08:27

A Type O Negative frontembere, a 48 éves Peter Steele április 14-én elhunyt. A Fuse Tv-s műsorvezetővel, Mistress Juliyával a Type O gitárosa, Kenny Hickey közölte, hogy New York-i idő szerint valamivel szerda éjfél előtt Peter Steele elhunyt. A halál oka: szívelégtelenség.
Eleinte azért volt óvatosabb mindenki ezzel a hírrel kapcsolatban, mert 2005-ben a Type O hivatalos honlapján az alábbi morbid felirat jelent meg egy sírkövön: "(P)eter Steele - 1962-2005... Free at last". Akkoriban is elterjedt mindenféle híresztelés halálos betegségről, AIDS-ről miegyébről, de aztán kiderült, hogy csupán Steele egy nem túl ízléses poénjáról van szó.
Ezúttal azonban komoly a hír. Peter Steele, azaz Petrus T. Ratajczyk napokon át beteg volt a halála előtt. Közismert, hogy volt problémája az alkohollal, valamint a kokainnal és egyéb drogokkal, de a hivatalos bejelentés ezekkel nem hozta összefüggésbe a frontember halálát. Nyugodjék békében!
Kattints, ha érdekel a Type O Negative-beli társak, továbbá a Roadrunner kiadó közleménye, valamint Mille Petrozza (Kreator), Dez Fafara (DevilDriver) és Cristina Scabbia (Lacuna Coil) megemlékezése Peterről.
A Type O Negative hivatalos közleménye:
"Óriási szomorúsággal tudatjuk veletek, hogy a Type O Negative frontembere, basszusgitárosa és zenekari társunk, Peter Steele elhunyt a múlt éjjel (április 14), mint kiderült, szívelégtelenség következtében.

Ironikus módon Peter már hosszabb ideje józanul élt és jobb egészségnek örvendett, valamint készen állt arra, hogy elkezdjük megírni és felvenni a 2007-es Dead Again albumunk folytatását.

Ahhoz, hogy a halála okát hivatalosan is megállapítsák, még szükség van a boncolás végeredményére is. A temetés nem lesz nyilvános esemény, a gyászszertartásról később érkezik majd információ. A továbbiakban szeretnénk megosztani veletek a gondolatainkat.


Josh Silver: "Frusztrációm végtelen forrása (ahogy neked én voltam ez), ezúttal valóban megtetted. Számtalan életet változtattál és érintettél meg a zenéd, a humorod és gyakran a brutális őszinteséged révén. Az életet egyaránt érdekessé és idegesítővé tudtad tenni, és el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem ismertelek volna 37 éve. Agyamban ez még mindig nem vált valósággá, de idővel azzá lesz, és akkor nagyon fogsz hiányozni, akárcsak a közös alkotás. Nyilvánvaló, hogy folyamatosan vitatkoztunk és hiszem (meg remélem), hogy mind tanultunk ezt-azt egymástól. Testvéremnek, barátomnak, vagy a szomszédomnak nevezzelek? Csak Peternek hívhatlak (és rendszerint csak délután kettő után). Röhögtünk magunkon, de annyiszor, hogy azt megszámolni sem lehetne. Az emberek oktondi lények, ezt jól tudtuk, és ezen a tényen is nagyokat mulattunk. Idővel hiányozni fogsz, de korai távozásod most még szürreálisnak tűnik, és végtelenül  fel is dühített. Noha sosem mondtam ezt neked, mély tiszteletet érzek irántad. Viszlát, barátom."

Kenny Hickey: "Peter Steele a zenei világ egyik legbrilliánsabb és legviccesebb személyisége volt, és nála minden a valóságról szólt. Az esetek felében az emberek azt hitték, hogy viccel, de Peter az igazságot mondta ki. Vele együtt belőlem is kihalt egy rész."

Johnny Kelly: "Lehetetlenség pár mondatban összefoglalni, amit most érzek, Peter. Abban sem vagyok biztos, hogy meg kéne emlékezzek rólad, vagy oda kéne pörköljek neked. Volt abban jó is, rossz is, de egy remek utazáson vettünk részt együtt - sajnos az út véget ért. Valóban különleges személyiség voltál. A zenéd rengeteg embert érintett meg. Engem is beleértve. Akár a Beatlesről, a szerszámokról, vagy arról beszélgettünk, hogy a Pluto már nem számít bolygónak, mindig is felcsigáztad az embert, még akkor is, amikor éjjel háromkor azzal hívtál fel, hogy autózzak át hozzád egy kis bunyó kedvéért. Megtiszteltetésnek tartom, hogy a zenekari társad lehettem. Ezt mindig nagy becsben fogom tartani." 


 "Peter Steele volt a legkedvesebb zenészem! Csak egyszer találkoztam vele, nagyon röviden, de a legrendesebb fickó volt! A Carnivore zenekar Retaliation lemeze és az összes Type O album hatalmas hatással volt a kreativitásomra. Ez egy fekete nap a zene számára! Nyugodj békében, Peter." - Mille Petrozza, Kreator.

"Peter Steele az egyik legrendesebb arc volt a zenei világban, az évek során mindig kedves volt hozzám. Turnéztam rengeteget a Type O-val,és mindig odafigyelt ránk. Egy hatalmas fickó volt óriási szívvel. Együtt érzek a zenekarával, a családjával, és a barátaival szerte a világon... Egy LEGENDÁT veszítettünk el, egy soha le nem másolható hangot!" - Dez Fafara, DevilDriver.

"Jó ideje nem hallottam már ilyen rossz híreket. Le vagyok sújtva, el vagyok némulva. A csend tiszteletteljesebb az adott körülmények közt, tudom. De aki csak ismer, tudja, hogy Peter és a Type O Negative HATALMAS hatással volt (és jelenleg is hatással van) zenei ízlésremre, és emellett Pete egy karizmatikus, intenzív, vicces, fantasztikus személy volt. Nagy becsben őrzöm azokat a pillanatokat, amiket együtt töltöttünk a turnékon és tudom, hogy jelenleg is nyomja a rockot a mennyben és a pokolban. Legmélyebb együttérzésemet tolmácsolom Johnnynak, Kennynek, Joshnak és Peter családjának. Hiányozni fogsz tesó, hatásom és imádnivaló óriásom. Valahol, valamikor még találkozni fogunk." - Cristina Scabbia, Lacuna Coil.
 

TYPE O NEGATIVE - Wolf Moon (live)

 

"Óriási szomorúsággal közöljük a hírt, hogy Peter Steele, a brooklyni gót metal legenda Type O Negative ikonikus frontembere szívelégtelenség következtében elhunyt.

Az öltözeténél is feketébb humora, valamint a Set Me On Fire, az I Don't Want To Be Me dalokban és a Life Is Killing Me című albumban megjelenő szarkasztikus üzenete pedig, amely korábban sötéten gúnyolódónak tűnt, egy jóval komorabb értelmet nyert most, ahogy visszaemlékezünk az emberre, aki megírta mindezt. Legjobban az A&R főnök, Monte Conner fogalmazott, aki még 1989-ben szerződtette a Type O-t a Roadrunnerhez:

Az évek során elveszítettünk már néhány Roadrunneres művészt, de ez egy komoly dolog - ez fáj a legjobban, és nemcsak azért, mert Peter egy nagy-nagy arc volt, hanem mert annyira meghatározó volt a társaságunk történelmében (első aranylemezünk, első rádiós sikerünk). Meggyötört lélek volt élete nagy részében, az volt, mióta csak ismertük. Reméljük, jobb helyre került." - Monte Conner, Roadrunner.
 

Hozzászólások

[001614]
zsani74
Ez tényleg egy igazi tragédia, teljesen le vagyok sújtva!...

Memrég derült ki, hogy gyógyíthatatlan vagyok... már nem félek annyira a Haláltól, egyre több lesz "Odaát" az ismerős...
Nyugodj Békében drága Óriásom! -See You at the Heaven.
[000936]
PayaV
A gótikus metal legnagyobb egyéniségét, legőszintébb frontemberét veszítettük el.
Nyugodj békében Peter.
[000914]
HartmannKristof
Az Spv az utolsó kiadó is megerősítette!
RIP!
[000908]
Blaze666
Folyamatos frissítés Peter Steele halálával kapcsolatban: http://www.rockness.eu/Hirek/3446/
[000907]
Attikorn
Szegény . . . sajnos egyszer mindenki elmegy . . . szegény ember, nagyon keveset volt igazán boldog az életében. " Life is killing me ". - R.I.P.
[000906]
farkaslaci
Pont a Wolf Moon szólt amikor megkaptam a hírt...ilyen nincs...nagyon fáj...Életem egyik meghatározó élménye, hogy beszélhettem is vele. Everything dies.......R.I.P. Pete!
[000904]
Blackrose
Nyugodjék békében!
[000903]
kaida
Nyugodjék békében!
[000902]
mrscary
R.I.P., Bro!
A metal műfaj kevés igazi egyéniségeinek egyike távozott idejekorán. Ez igazi tragédia, kimondhatatlanul sajnálom...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NAGAARUM - Elkészült a Covid Diaries lemez limitált CD-verziója is
2020. augusztus 3. (hétfő) 19:05

Még májusban jött ki az új Nagaarum lemez, a Covid Diaries, a CD-verzió pedig pár napja látott napvilágot. Ez a projekt tizenkilencedik hanganyaga, sorlemezként pedig a tizenhetedik. "Egy hosszabb szervező és átszervező munka eredményeként végül megjelent a koronavírus járvány generálta rendkívüli közrend alatt komponált lemez fizikai változata. Az NGC Prod és az Aesthetic Death közös kiadványaként 300 darabra limitáltan érhető immár el a digisleeve CD. Az első 44 darabhoz jár egy hatoldalas leporelló, ami az eredeti magyar szövegeket tartalmazza - ezt nevezhetjük die-hard verziónak." 'Utólag visszatekintve, azért is érdekes számomra a lemez, mert hazánkat lényegében elkerülte a járvány. Érdekes figyelni a különböző emberek véleményét az okokról, az idejében meghozott intézkedésekről, vagy a mások által emlegetett elhazudott adatokról, a lakosság fegyelméről, vagy hogy ez az egész csak egy átverés,...

DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz
DEEP PURPLE - Pénteken jön az új album, ilyen lesz

Eredetileg úgy volt, hogy június 21-én jelenik meg az új Deep Purple album, a Whoosh!, április elején azonban bejelentette a legendás hard rock csapat, hogy a lemez csak augusztus 7-én jön...

INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen
INCANTATION - Klippel a nyár végi album harmadik előzetes dala: Entrails Of The Hag Queen

Sect Of Vile Divinities címmel augusztus 21-én jelenik meg az 1989 óta aktív amerikai death metal brigád Incantation tizenegyedik albuma, a 2017-es Profane Nexus lemez folytatása. Az...

KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods
KALT VINDUR - Új klipes dal a lengyel black metal csapattól: Eyes Ov Gods

.​.​.​And Nothing Is Endless címmel augusztus 7-én jelenik meg a black metalos lengyel Kalt Vindur második albuma, a 2017-es Delusions lemez utódja. A 2015 óta aktív csapat második...

BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből
BYPASS OF ANGER - Videoklip a debreceni csapattól: Pokol az Édenből

Pokol az Édenből címmel júniusban jelent meg a Beholder tagokból 2016 végén alakult debreceni Bypass Of Anger bemutatkozó EP-je, a címadó dalhoz pedig most egy hivatalos klip is...

ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita
ANTI-MORTEM - Hat év után feltámadt a southern metal csapat, az első új dal: Old Wishita

Hat év után új felállásban éledt fel az oklahomai southern metalos Anti-Mortem, az Old Washita című első friss dalukkal máris megismerkedhetsz. A banda 2014-ben adta ki első és eddig...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS