DIRTY DOGS - Tatabányai kutyák

Szabadon letölthető a debütáló album!

2010. április 12. (hétfő) 18:52

A Dunántúli térség rockerei már bizonyára jól ismerik a bulikról a tatabányai Dirty Dogs négyest, akik csupán egy-két éve kezdtek igazán komolyan beindulni, de máris felhívták magukra a figyelmet a tavalyi debütáló albumukkal. A Kutyaként élsz című anyag szabadon letölthető a Kutyák honlapjáról, dalszövegekkel, borítóval együtt, és aki bírja a refréncentrikus, bulizós, mocskos rock'n'rollt, az nem nagyon tévedhet a lemezzel. A Fémforgács.hu például így írt róla: "A zene a Tankcsapda - Sex Action vonalon mozog, ösztönös zúzás, igazi 'élőben kell hallani' hangulatot árasztva magából. Ezzel nem arra célzok, hogy rossz lenne a dalok hangzása, de nem tudom olyan hangosan hallgatni, ahogyan azt szeretném :-) Mert hallgatom, hallgatom és nem tudom megunni. A refrének különösen tetszenek, kivétel nélkül mindegyik..." A márciusi tatabányai Metal Fesztiválon is fellépett, és a nyári Székelyföldi Rockmaratonra nagyon készülő négyes most a hammerworld.hu-nak mutatkozik be.   DIRTY DOGS (b-j):

ATESZDOG - gitáros
SZOSZODOG - dobos
TOMIDOG - énekes
DAVIDDOG - basszusgitáros
A biográfiátok megtalálható a honlapon, azt ne is bolygassuk most, de azt leírhatnátok, hogy milyen egy jó Dirty Dogs buli?
 
"Lendületes, energikus, izzasztó!:) Ja, és hangos, ez mindenképpen említést érdemel! Továbbá nem marad sem dobverőnk, sem pengetőnk a végére, mert a srácok mindet lenyúlják! :) Ez persze nem baj, sőt nagyon megtisztelő a közönség elismerése. Néha még a dalsorrendet is elkérik aláírva... Dunaújvárosban egy srác azt kérdezte, hogy nincs-e mocskosabb, mert neki „eredeti taposott” kell!" (nevet)


Feldolgozásokat szoktatok nyomni?
 
"Igen, a hosszabb bulikon muszáj betenni egy pár klasszikust is a műsorba, mivel még csak egy lemeznyi saját dalunk van. Eleinte a műsor nagy részét feldolgozások alkották (AC/DC, Free, Black Sabbath, Motörhead...), de íródtak a dalok, elkészült a lemez és megfordult az arány. Örömmel tapasztaljuk, hogy a bulikon a saját szerzeményeinkre már kíváncsiabbak és nagyon várják az új dalokat."


Mikor volt a legelső nyilvános bulitok és az milyen volt?
 
"A bemutatkozó koncert 2009. január 10.-én történt Nagyigmándon az Évadnyitó Rockfesztiválon - mondja TomiDog. - A fellépés miatt nem aggódtunk, hiszen egyikünk sem először állt színpadon, de nem tudtuk milyen fogadtatásban részesül ez a dirty Rock&Roll abban a fajsúlyos metal környezetben. Végül hatalmas hangulat kerekedett még én is lejöttem a színpadról táncolni a szóló alatt, ami azóta majdnem minden koncerten előfordul!"


Melyik volt eddigi legdirtybb koncertetek?
 
"Több nagyon dirty koncertet is tudnánk említeni, de ha meg kell nevezni a 'leg'-et akkor a tavaly novemberben tartott lemezbemutatót emelném ki. Tatabányán követtük el a Roxxy Music Cafe-ban. Sokat beszélgettünk előtte, hogy vajon hányan jönnek el, milyen lesz a dalok fogadtatása élőben stb. és a legmerészebb várakozásaink igazolódtak. A terem zsúfolásig megtelt és egy emberként énekelték a dalokat annak ellenére, hogy csak egy hete tettük elérhetővé a lemezt és a klipet a neten."


A Kutyaként élsz című tavalyi debütnek amúgy volt előzménye? Demó vagy EP?
 
"2009 januárjában készült egy demó egyszerűen Dirty Dogs címmel. Három dal szerepelt rajta, ezeket újrajátszva aztán feltettük a nagylemezre is. Ekkor még Dávid korábbi zenésztársa Olajos Botond ült a dobok mögött, vele vettük fel, de őt még az év márciusában felváltotta a jelenlegi dobosunk Szász Attila."


Saját kiadásban jött ki a lemez. Kaptatok támogatást rá valahonnan?
 
"Kiadó híján szerzőiben jelent meg és támogatást, a családunkon és barátainkon kívül nem kaptunk rá. Éppen ezért faragni kellett a költségeket azzal, hogy mi végeztük a munka legnagyobb részét. Magunk terveztük a borítót, kevertük a lemezt, intéztük a nyomdát. Rengeteg munka volt vele, de ez minket nem igazán szokott megijeszteni, egyikünk sem az az otthonülős, tv-bámuló fajta..."


Hol vettétek fel a lemezt? Szerintetek milyen lett?
 
"A Onering stúdióban készült Tatabányán. Megpróbáltunk egy élő hangzást összehozni, mivel koncertzenekar vagyunk, fontosnak tartottuk, hogy a dalok úgy szólaljanak meg, mint a koncerteken. Több helyről is kaptunk visszajelzést arról, hogy egy nagyon erős debütalbumot sikerült összehozni, nagyon erős refrénekkel, de lírai dalok nélkül. A lemez végig harap és a lendület egy percig sem hagy alább. Pont olyan, ahogyan élünk és éppen ezért nagyon őszinte. A szövegekre is érdemes odafigyelni, hétköznapi küzdelmekről és emberi érzésekről szólnak egy kicsit másfajta megközelítéssel, mint ami a műfajra amúgy jellemző lenne."

Milyen típusú arcoknak jön be a zenétek?
 
"Nagyon sokféle embert és korosztályt fogott már meg a zenénk. Úgy vettük észre a bulikon, hogy még a legfanatikusabb metalosoknak is sikerül lekötni a figyelmét, a lágyabb rockot kedvelőknek pedig elég dallamos és bulizós ahhoz, hogy megszeressék.. Éppen mostanában volt egy közös koncertünk Győrben a szintén tatabányai Agregatorral, ahol csupa kiszegecselt arc volt talpig feketében. Erősen kilógtunk a tömegből és már azt hittük, ma este mi leszünk a véráldozat, de rendkívül jól fogadták a zenénket!"


Sokat koncerteztek. Ki tudtok úgy jönni a bulikból, hogy ne halmozzatok
fel adóssághegyeket?
 
"Persze. A zenekarban Atesz, azaz Szrogh Attila felelős a koncertszervezésért és nagyon ügyesen oldja meg. Tartozni a magánéletben sem szeretünk senkinek, ezért itt is szeretjük az egyenes dolgokat."


Nagyobb bulik, fesztiválok terén milyen tapasztalataitok vannak?
 
"Korábbi zenekaraival mindenki tapasztalta már a nagyszínpadot. A Dirty Dogs soraiban meg az Edda vendégeként tavaly Szegeden a Jégcsarnokban, idén márciusban pedig a Pallai Produkció által szervezett Metal Fesztiválon a tatabányai Földi Imre sportcsarnokban léphettünk fel. A Freetime Produkció keretén belül pedig az Ossian előtt bizonyíthatunk majd a nyáron, reményeink szerint többször is.

Őszintén szólva nekünk mindegy, hogy milyen színpadon vagyunk és hányan vannak a bulin, mi mindig ugyanolyan jól érezzük magunkat. Szeretünk zenélni. Mi magunk is bulizunk és nem csak egy produkciót adunk elő. Már sokaktól hallottuk, hogy ez a jó hangulat lefolyik a színpadról a közönséghez is. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyik módja az ismertség megszerzésének. Minél több helyre eljutni és ott a lehető legtöbbet kihozni magunkból.

A másik út az internet, ahol igyekszünk is ott lenni mindenhol, kihasználva minden lehetőséget. Természetesen a leghatékonyabb és a leggyorsabb az lenne, ha teljes erővel mögénk állna egy kiadó, menedzsment, szponzor, de ha mind a három van, az még jobb... Addig is fáradhatatlanul mi látjuk el ezeket a feladatokat."


Készült egy klipetek is...
 
"Igen, a nagylemezzel együtt debütált az interneten. Gyöngyösi Péter készítette, akivel reményeink szerint már a nyáron újra együtt fogunk dolgozni. Azt a jó hangulatot igyekszik visszaadni, amiről az előbb szó volt. A forgatáson is remek volt a hangulat, Tatabányán eszméletlen arcok élnek! (nevet) Az m2-n már bemutatták a klipet, eljuttatjuk a többi médiához is, a többi már nem rajtunk múlik."


DIRTY DOGS - Bánj velem úgy (a 2009-es Kutyaként élsz debütalbumhoz)Miért érdemes meghallgatni a lemezeteket és lemenni egy Dirty Dogs bulira?
 
"Hadd éljünk itt mások szavaival, mert az öndicséret büdös! (nevet) Akik ismerik már és szeretik a zenekart, azt mondják, a lemezt hallgatva egyszerűen jó hangulatuk kerekedik. És nincs is más célja a zenének, a bulikon pedig mindent elkövetünk, hogy felejthetetlenné váljunk! (nevet) Aki eljön egy Dirty Dogs koncertre, az egy színvonalas színpadi produkcióra és egy összeszedett zenekarra számíthat."


A lemezt itt töltheted le!
www.dirtydogs.hu
www.myspace.com/dirtydogsband
 

Hozzászólások

[000872]
Pinyo
Tényleg jól nyomják, és még mellé jó fejek is :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
2019. szeptember 17. (kedd) 17:24

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss lemezének egyik dalában, a Take What You Want-ban szerepelt. Post Malone lemezének producere egyébként nem más, mint Andrew Watt gitáros, dalszerző, aki 2013-ban még Glenn Hughes és Jason Bonham oldalán bukkant fel a California Breed zenekarban, majd szólókarrierbe kezdett, de igazából a produceri tevékenysége révén vált ismertté, idén Grammy-díjat is kapott Cardi B lemezén végzett munkájáért. Ozzy: "Készítettem egy új lemezt és az segített, hogy visszatérjek a helyes vágányra. Hónapokon át csak fetrengtem és sajnáltam magam. Ez a legjobb album, amit valaha készítettem.   Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége
ALVIN ÉS MÓKUSOK - Klippel egy vadonatúj dal: Világvége

Szombaton, szeptember 21-én a Barba Negra Trackben zárja a szezont az Alvin és a Mókusok, a koncert különleges vendége pedig az Aurora lesz. Egy új kislemezt is kihoztak Alvinék, ismerkedj...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: The Unworthy

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre
PAUL GILBERT - Októberben új albumával tér vissza Budapestre

A Behold Electric Guitar című, májusban kiadott lemezével tér vissza Budapestre Paul Gilbert, a koncert október 4-én lesz az Analog Music Hall-ban. "Bár a Mr. Big, a G3 és a Racer X...

TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén
TŰZMADÁR - 20 év szárnyalás, jubileumi koncert a hónap végén

Egyetlen koncert erejéig újra színpadra lép a 2018-ban feloszlott Tűzmadár zenekar. A jubileumi buli az Analogban lesz, szeptember 27-én. "Bár mint tudjuk, a Tűzmadár zenekar...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS