MEGADETH - A két Dave a kibékülésről

Júniusban nálunk is fellépnek

2010. április 11. (vasárnap) 15:43

A régi bőgőssel, Dave Ellefsonnal megerősített és június 20-án nálunk is koncertező Megadeth a napokban fejezte be észak-amerikai turnéját, a Rust In Peace 20th Anniversary Tourt, amelyet az 1990-es metal mestermű, a Rust In Peace jubileumának szenteltek. A turnén a Testament és az Exodus is fellépett. A Megadeth jelenleg Mexikóban és Dél-Amerikában turnézik, ahol szintén egy az egyben elnyomják a Rust In Peace dalait, de a május végén startoló Európa-turné programja még Mustaine szerint is kétséges: "...ha a teljes Rustot eljátsszuk azzal elvonjuk a figyelmet a legutóbbi Endgame albumról, ráadásul egyes fesztiválokon csak 45 percünk lesz, és akkor a Rust dalain kívül semmi mást nem játszhatnánk..."
Amennyiben érdekel, hogy a brit Hammernek mit mondott a két Dave a váratlan kibékülés kapcsán, kattints!
Hogyan született meg az az ötlet, hogy újra Dave Ellefson legyen a basszer James Lomenzo helyett?

Mustaine: "Még a januári NAMM-shown volt egy party, amit a Dean cég hozott össze. És szerették volna, ha fellépünk. De nem bírtuk előkeríteni Jamest, így aztán Dave ugrott be a helyére. Ez adta az ötletet a menedzseremnek, hogy mi lenne ha... Hozzám már azzal jött, hogy el tudnánk-e nyomni a komplett Rust In Peace albumot. Naná! Bármikor! Shawn ekkor megcsörgette Dave-et, akit szintén egyből felvillanyozott a dolog."


Milyen érzés újra a Megadethben játszani, Dave?

Ellefson: "Még én magam is alig hiszem el! Dave-vel sikerült mindent átbeszélnünk, és a korábbi viták, veszekedések úgy eltűntek, mintha csak elolvadtak volna."


És mi az ábra James Lomenzo-val?

Mustaine: "Megbeszéltük a dolgot, ő pedig megértette, hogy miről van szó. Továbbra is barátok vagyunk. Jamest tekintve, minden szempontból a lehető leggondosabban jártunk el. Aztán jött David, próbáltunk egyet és az valami csodálatos volt."


MEGADETH - Lucretia (10/03/12, Pittsburgh)Utólag sajnálod már, hogy éveken keresztül Dave Ellefson nélkül működött a Megadeth?

Mustaine: "Nem, de ettől David még az egyik legjobb barátom. Szeretem őt, és mindig is törődtem vele. Egy káprázatos basszusgitáros, egy intelligens fickó, és mellé jó apa meg jó férj is. A Megadeth amolyan melléktermék. Ha David boldog az élet minden egyéb területén, és úgy tudnak alakulni a dolgok, hogy emellett még együtt is tudunk zenélni a bandában, az valami kib...ott óriási!"


Ha már Dave visszatért, miért nem szedted össze legalább a turnéra a Rust In Peace korszak másik két tagját is?

Mustaine: "Nick Menza óriási dobos és meg is próbálkoztunk vele, de a dolog nem működött. Beszéltünk Marty Friedmannal is, de igazából nekem az volt ínyemre, és Chris különben is mindent eljátszik, úgy mint Marty. David Ellefson pont ott állt mellettem a próbán, úgyhogy oda is szóltam neki: 'Te elhiszed, hogy van ilyen fickó?!'"


És milyen érzés a Rust In Peace dalokat játszani?

Ellefson: "Van egy nagy előnyöm - elég jól ismerem az összeset! (nevet) De komolyra fordítva a szót, amikor először híre ment ennek a Rust In Peace dolognak, még egy kicsit fel is izgattam magam, hogy ebben nem veszek részt. De aztán a dolgok megváltoztak..."


MEGADETH - The Right To Go Insane (új klip a 2009-es Endgame albumhoz)
Van már valami tervetek egy következő Megadeth lemezre?

Mustaine: "Szünet nélkül új dalokon dolgozunk, és a végeredmény pedig egy meghatározó album lesz a Roadrunner kiadónál. Egy friss projekt számára már le is adtunk egy új dalt. Nem mondhatom el, hogy miről van szó, de ez volt az egyik első közös húzásunk. Egy már elkészült alapra rábőgőzött David a stúdiómban. 'Valami olyasmit akarok, mint annak idején a Diamond Head!' - mondta a feljátszás előtt, majd hozzátette: 'Itt meg valami Budgie-szerű témát játszom majd!' Én meg erre: "Úristen! Ez mennyire jó!' Nem tudom megjósolni, hogy meddig marad egyben a csapat, de az biztos, hogy most minden a lehető legjobb!"


Vannak más, konkrétabb terveitek is?

Ellefson: "A jövővel kapcsolatban? Pillanatnyilag sejtésünk sincs. Egyszerre elég lesz egy lépés is. Ha a turnék sikeresen lezajlanak, nyilván leülünk majd,és megnézzük, kinek milyen gondolatai, érzései vannak. Nekem most az súgják az érzékelőim, hogy ez az egész folytatódni fog."

www.myspace.com/megadeth
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MUDFIELD - Utólag is megnézheted a tegnapi Youtube-os lemezbemutató bulijukat
2020. március 28. (szombat) 11:45

Kelet népe címmel egy hónapja jelent meg megjelent a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. Úgy volt, hogy a budapesti lemezbemutató koncert az A38 Hajón lesz március 27-én, de ezt a veszélyhelyzet miatt le kellett fújni, viszont a csapat Youtube-koncertet adott tegnap este - ugyanott. A livestreamelt lemezbemutató koncertet utólag is megnézheted. Akár azonnal.   www.facebook.com/mudfield MUDFIELD: Kovácsovics Máté - ének Szabó Dezső - basszusgitár Feke István - gitár Szegedi Marci - gitár Balázs Loránd - dobok MUDFIELD - lemezbemutató live stream - A38 Hajó (2020. március 27.) MUDFIELD - Békességben (a 2020-as Kelet népe albumhoz) MUDFIELD - Kelet népe (a 2020-as album) A 2019 februárjában megjelent Sárrét című album kapcsán beszélgettünk legutóbb. Azóta elég nagyot ment a zenekar....

CSERFALVI "TÖFI" ZOLTÁN - Új szülinapos dal a Mobilmániával: Templomban, kocsmákban
CSERFALVI "TÖFI" ZOLTÁN - Új szülinapos dal a Mobilmániával: Templomban, kocsmákban

Templomban, kocsmákban címmel megérkezett egy új előzetes dal Cserfalvi 'Töfi' Zoltán (Denevér stúdió, Szolnok) 50. születésnapja alkalmából készülő The Number Of The Years: 50...

POWERWOLF - 2020-as verzióban az egyik örökzöld daluk: Werewolves Of Armenia
POWERWOLF - 2020-as verzióban az egyik örökzöld daluk: Werewolves Of Armenia

Best Of The Blessed címmel egy masszív válogatással jelentkezik június 5-én a Powerwolf, amely alapverzióban 2 CD-ből áll majd. Az elsőre a nagy sikerdalokat teszik fel, szám szerint...

INERCY - Új EP a miskolci csapattól: Veletek született
INERCY - Új EP a miskolci csapattól: Veletek született

Veletek született címmel egy 5 tételes új EP-vel jelentkezett a  modern metalos miskolci Inercy. "Megérkezett az új Inercy EP, a Veletek született! A tavaly bemutatott Önkívület...

ÉDES-DEAD - Új videó született: A jelszó zéró
ÉDES-DEAD - Új videó született: A jelszó zéró

Új videóval jelentkezett a stoneres, punkos budapesti Édes-dead trió. "Elkészült az Édes-dead zéró költségvetésű videóklipje! Több ajánlatot is kaptunk már, hihetetlen...

CHUCK BILLY - A Death Angel dobosa még az intenzíven van, lélegeztetőn
CHUCK BILLY - A Death Angel dobosa még az intenzíven van, lélegeztetőn

Arról bizonyára hallottál, hogy az Európa-turnéról hazatérve az Exodus gitárosa, Gary Holt és a Death Angel dobosa, Will Carroll is megbetegedett, majd a Testament frontemberéről, Chuck...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS