MEGADETH - A két Dave a kibékülésről

Júniusban nálunk is fellépnek

2010. április 11. (vasárnap) 15:43

A régi bőgőssel, Dave Ellefsonnal megerősített és június 20-án nálunk is koncertező Megadeth a napokban fejezte be észak-amerikai turnéját, a Rust In Peace 20th Anniversary Tourt, amelyet az 1990-es metal mestermű, a Rust In Peace jubileumának szenteltek. A turnén a Testament és az Exodus is fellépett. A Megadeth jelenleg Mexikóban és Dél-Amerikában turnézik, ahol szintén egy az egyben elnyomják a Rust In Peace dalait, de a május végén startoló Európa-turné programja még Mustaine szerint is kétséges: "...ha a teljes Rustot eljátsszuk azzal elvonjuk a figyelmet a legutóbbi Endgame albumról, ráadásul egyes fesztiválokon csak 45 percünk lesz, és akkor a Rust dalain kívül semmi mást nem játszhatnánk..."
Amennyiben érdekel, hogy a brit Hammernek mit mondott a két Dave a váratlan kibékülés kapcsán, kattints!
Hogyan született meg az az ötlet, hogy újra Dave Ellefson legyen a basszer James Lomenzo helyett?

Mustaine: "Még a januári NAMM-shown volt egy party, amit a Dean cég hozott össze. És szerették volna, ha fellépünk. De nem bírtuk előkeríteni Jamest, így aztán Dave ugrott be a helyére. Ez adta az ötletet a menedzseremnek, hogy mi lenne ha... Hozzám már azzal jött, hogy el tudnánk-e nyomni a komplett Rust In Peace albumot. Naná! Bármikor! Shawn ekkor megcsörgette Dave-et, akit szintén egyből felvillanyozott a dolog."


Milyen érzés újra a Megadethben játszani, Dave?

Ellefson: "Még én magam is alig hiszem el! Dave-vel sikerült mindent átbeszélnünk, és a korábbi viták, veszekedések úgy eltűntek, mintha csak elolvadtak volna."


És mi az ábra James Lomenzo-val?

Mustaine: "Megbeszéltük a dolgot, ő pedig megértette, hogy miről van szó. Továbbra is barátok vagyunk. Jamest tekintve, minden szempontból a lehető leggondosabban jártunk el. Aztán jött David, próbáltunk egyet és az valami csodálatos volt."


MEGADETH - Lucretia (10/03/12, Pittsburgh)Utólag sajnálod már, hogy éveken keresztül Dave Ellefson nélkül működött a Megadeth?

Mustaine: "Nem, de ettől David még az egyik legjobb barátom. Szeretem őt, és mindig is törődtem vele. Egy káprázatos basszusgitáros, egy intelligens fickó, és mellé jó apa meg jó férj is. A Megadeth amolyan melléktermék. Ha David boldog az élet minden egyéb területén, és úgy tudnak alakulni a dolgok, hogy emellett még együtt is tudunk zenélni a bandában, az valami kib...ott óriási!"


Ha már Dave visszatért, miért nem szedted össze legalább a turnéra a Rust In Peace korszak másik két tagját is?

Mustaine: "Nick Menza óriási dobos és meg is próbálkoztunk vele, de a dolog nem működött. Beszéltünk Marty Friedmannal is, de igazából nekem az volt ínyemre, és Chris különben is mindent eljátszik, úgy mint Marty. David Ellefson pont ott állt mellettem a próbán, úgyhogy oda is szóltam neki: 'Te elhiszed, hogy van ilyen fickó?!'"


És milyen érzés a Rust In Peace dalokat játszani?

Ellefson: "Van egy nagy előnyöm - elég jól ismerem az összeset! (nevet) De komolyra fordítva a szót, amikor először híre ment ennek a Rust In Peace dolognak, még egy kicsit fel is izgattam magam, hogy ebben nem veszek részt. De aztán a dolgok megváltoztak..."


MEGADETH - The Right To Go Insane (új klip a 2009-es Endgame albumhoz)
Van már valami tervetek egy következő Megadeth lemezre?

Mustaine: "Szünet nélkül új dalokon dolgozunk, és a végeredmény pedig egy meghatározó album lesz a Roadrunner kiadónál. Egy friss projekt számára már le is adtunk egy új dalt. Nem mondhatom el, hogy miről van szó, de ez volt az egyik első közös húzásunk. Egy már elkészült alapra rábőgőzött David a stúdiómban. 'Valami olyasmit akarok, mint annak idején a Diamond Head!' - mondta a feljátszás előtt, majd hozzátette: 'Itt meg valami Budgie-szerű témát játszom majd!' Én meg erre: "Úristen! Ez mennyire jó!' Nem tudom megjósolni, hogy meddig marad egyben a csapat, de az biztos, hogy most minden a lehető legjobb!"


Vannak más, konkrétabb terveitek is?

Ellefson: "A jövővel kapcsolatban? Pillanatnyilag sejtésünk sincs. Egyszerre elég lesz egy lépés is. Ha a turnék sikeresen lezajlanak, nyilván leülünk majd,és megnézzük, kinek milyen gondolatai, érzései vannak. Nekem most az súgják az érzékelőim, hogy ez az egész folytatódni fog."

www.myspace.com/megadeth
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
2019. szeptember 18. (szerda) 17:26

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én. Máris megismerkedhetsz a szöveges videóval kísért harmadik előzetes dallal, a Tennel, amelyben a Fozzy és a Stuck Mojo soraiból ismert Rich Ward gitáros a vendég. A lemezen számos más vendég is játszik: Todd La Torre (a Queensrÿche énekese), Jeff Loomis (Arch Enemy, ex-Nevermore), Andy James, Tracii Guns (LA Guns), Ethan Brosh, Joel Hoekstra (Whitesnake), Gus G. (Firewind), Howie Simon, Marzi Montazeri, Will Hunt (Evanescence), John O’Boyle, valamint Mike Kerr és Ian Raposa a Firstbourne-ból. Michael Sweet: "Szinte minden dalban más és más zenész vendégszerepel. Eredetileg csak néhány vendéget terveztem, de aztán úgy döntöttem, hogy érdekes lenne minden dalba meghívni valakit. Elkezdtem felsorakoztatni a neveket, majd megkerestem őket, és sorba...

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS