MEGADETH - A két Dave a kibékülésről

Júniusban nálunk is fellépnek

2010. április 11. (vasárnap) 15:43

A régi bőgőssel, Dave Ellefsonnal megerősített és június 20-án nálunk is koncertező Megadeth a napokban fejezte be észak-amerikai turnéját, a Rust In Peace 20th Anniversary Tourt, amelyet az 1990-es metal mestermű, a Rust In Peace jubileumának szenteltek. A turnén a Testament és az Exodus is fellépett. A Megadeth jelenleg Mexikóban és Dél-Amerikában turnézik, ahol szintén egy az egyben elnyomják a Rust In Peace dalait, de a május végén startoló Európa-turné programja még Mustaine szerint is kétséges: "...ha a teljes Rustot eljátsszuk azzal elvonjuk a figyelmet a legutóbbi Endgame albumról, ráadásul egyes fesztiválokon csak 45 percünk lesz, és akkor a Rust dalain kívül semmi mást nem játszhatnánk..."
Amennyiben érdekel, hogy a brit Hammernek mit mondott a két Dave a váratlan kibékülés kapcsán, kattints!
Hogyan született meg az az ötlet, hogy újra Dave Ellefson legyen a basszer James Lomenzo helyett?

Mustaine: "Még a januári NAMM-shown volt egy party, amit a Dean cég hozott össze. És szerették volna, ha fellépünk. De nem bírtuk előkeríteni Jamest, így aztán Dave ugrott be a helyére. Ez adta az ötletet a menedzseremnek, hogy mi lenne ha... Hozzám már azzal jött, hogy el tudnánk-e nyomni a komplett Rust In Peace albumot. Naná! Bármikor! Shawn ekkor megcsörgette Dave-et, akit szintén egyből felvillanyozott a dolog."


Milyen érzés újra a Megadethben játszani, Dave?

Ellefson: "Még én magam is alig hiszem el! Dave-vel sikerült mindent átbeszélnünk, és a korábbi viták, veszekedések úgy eltűntek, mintha csak elolvadtak volna."


És mi az ábra James Lomenzo-val?

Mustaine: "Megbeszéltük a dolgot, ő pedig megértette, hogy miről van szó. Továbbra is barátok vagyunk. Jamest tekintve, minden szempontból a lehető leggondosabban jártunk el. Aztán jött David, próbáltunk egyet és az valami csodálatos volt."


MEGADETH - Lucretia (10/03/12, Pittsburgh)Utólag sajnálod már, hogy éveken keresztül Dave Ellefson nélkül működött a Megadeth?

Mustaine: "Nem, de ettől David még az egyik legjobb barátom. Szeretem őt, és mindig is törődtem vele. Egy káprázatos basszusgitáros, egy intelligens fickó, és mellé jó apa meg jó férj is. A Megadeth amolyan melléktermék. Ha David boldog az élet minden egyéb területén, és úgy tudnak alakulni a dolgok, hogy emellett még együtt is tudunk zenélni a bandában, az valami kib...ott óriási!"


Ha már Dave visszatért, miért nem szedted össze legalább a turnéra a Rust In Peace korszak másik két tagját is?

Mustaine: "Nick Menza óriási dobos és meg is próbálkoztunk vele, de a dolog nem működött. Beszéltünk Marty Friedmannal is, de igazából nekem az volt ínyemre, és Chris különben is mindent eljátszik, úgy mint Marty. David Ellefson pont ott állt mellettem a próbán, úgyhogy oda is szóltam neki: 'Te elhiszed, hogy van ilyen fickó?!'"


És milyen érzés a Rust In Peace dalokat játszani?

Ellefson: "Van egy nagy előnyöm - elég jól ismerem az összeset! (nevet) De komolyra fordítva a szót, amikor először híre ment ennek a Rust In Peace dolognak, még egy kicsit fel is izgattam magam, hogy ebben nem veszek részt. De aztán a dolgok megváltoztak..."


MEGADETH - The Right To Go Insane (új klip a 2009-es Endgame albumhoz)
Van már valami tervetek egy következő Megadeth lemezre?

Mustaine: "Szünet nélkül új dalokon dolgozunk, és a végeredmény pedig egy meghatározó album lesz a Roadrunner kiadónál. Egy friss projekt számára már le is adtunk egy új dalt. Nem mondhatom el, hogy miről van szó, de ez volt az egyik első közös húzásunk. Egy már elkészült alapra rábőgőzött David a stúdiómban. 'Valami olyasmit akarok, mint annak idején a Diamond Head!' - mondta a feljátszás előtt, majd hozzátette: 'Itt meg valami Budgie-szerű témát játszom majd!' Én meg erre: "Úristen! Ez mennyire jó!' Nem tudom megjósolni, hogy meddig marad egyben a csapat, de az biztos, hogy most minden a lehető legjobb!"


Vannak más, konkrétabb terveitek is?

Ellefson: "A jövővel kapcsolatban? Pillanatnyilag sejtésünk sincs. Egyszerre elég lesz egy lépés is. Ha a turnék sikeresen lezajlanak, nyilván leülünk majd,és megnézzük, kinek milyen gondolatai, érzései vannak. Nekem most az súgják az érzékelőim, hogy ez az egész folytatódni fog."

www.myspace.com/megadeth
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MUDFIELD - Dalpremier szöveges videóval: Állat vagyok
2020. február 16. (vasárnap) 18:03

Kelet népe címmel február 21-én jelenik meg a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása, aznap pedig lesz lemezbemutató buli is a szeghalmi Stone Clubban. Az új lemez negyedik előzetes száma a szöveges videóval kísért Állat vagyok - ismerkedj meg vele! A budapesti lemezbemutató koncert az A38 Hajón lesz március 27-én, ahol a Nomad is bemutatja az új albumát, a február 29-én megjelenő ötödik nagylemezét.   www.facebook.com/mudfield MUDFIELD: Kovácsovics Máté - ének Szabó Dezső - basszusgitár Feke István - gitár Szegedi Marci - gitár Balázs Loránd - dobok MUDFIELD - Állat vagyok (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) MUDFIELD - Mindennapos forradalom (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) MUDFIELD - Az én hazám (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) A 2019 februárjában megjelent Sárrét...

A DAL 2020 - A Turbo és a Tortuga is továbbjutott az elődöntőbe, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Turbo és a Tortuga is továbbjutott az elődöntőbe, ilyenek voltak

Tegnap este a Turbo és a nyíregyházi Tortuga zenekar is továbbjutott A Dal 2020 harmadik válogatójából, ami azt jelenti, hogy az elődöntő tizennyolcas mezőnyében öt rockbanda is lesz,...

BLACK SWAN - Reb Beachéktől az új album mellé egy új klip: Make It There
BLACK SWAN - Reb Beachéktől az új album mellé egy új klip: Make It There

Shake The World címmel megjelent és végig is hallgatható a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson...

BENEATH THE MASSACRE - Klipes új dal a kanadai tech-death bandától: Treacherous
BENEATH THE MASSACRE - Klipes új dal a kanadai tech-death bandától: Treacherous

Nyolc évvel a 2012-es Incongruous album után egy új stúdiólemezzel jelentkezik a tech-death metalos kanadai Beneath The Massacre. A Fearmonger címmel február 28-án megjelenő negyedik...

STITCHED UP HEART - Márciusban érkezik a második lemez, új anti-szerelmes dal: Straitjacket
STITCHED UP HEART - Márciusban érkezik a második lemez, új anti-szerelmes dal: Straitjacket

Darkness címmel március 13-án jelenik meg az Alecia "Mixi" Demner énekesnő vezette modern rocker Stitched Up Heart második lemeze, a Los Angeles-i bandától pedig már itt is a legfrissebb...

SEVEN SPIRES - Az új album mellé egy új videoklip: Bury You
SEVEN SPIRES - Az új album mellé egy új videoklip: Bury You

Emerald Seas címmel megjelent és végig is hallgatható a bostoni Seven Spires második albuma, a kiválóan sikerült 2017-es Solveig lemez folytatása, az új konceptalbum sztorija viszont...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS