P. MOBIL - Balhé a "Nagy P" sorozat körül

Április 13-án a Josefinában játszik a Mobil

2010. március 29. (hétfő) 14:46 | utoljára módosítva: 2010. március 31. (szerda) 11:21

A P. Mobil zenekar 2009 folyamán 10 kiadványt is megjelentetett a "Nagy P" sorozat részeként, idén pedig tíz további P. Mobil korong/DVD újrakiadása vagy megjelenése volt várható, és Schuster Lóri egy vadonatúj P. Mobil album elkészítését is kilátásba helyezte. A tavaszra tervezett három CD - Vikidál-évek, Tunyó-évek, Rudán-évek - azonban biztosan nem jelenik meg, noha ezek teljesen készen vannak. Sőt, azokat a már kereskedelemben lévő P. Mobil anyagokat, amelyeken Kékesi, Rudán, Vikidál és Zeffer szerepel, kivonják a forgalomból. Az ok nyilvánvaló: a régi tagokkal folytatott csatározás.
A friss felállású P. Mobil első koncertje február 13-án zajlott le a Josefina pubban. A Mobil honlapján (www.pmobil.hu) - amolyan húsvéti ajándék gyanánt - végül nem ez, hanem a március 13-i, szintén josefinás koncert teljes felvétele lesz letölthető az ünnepek alatt, április 2-án délutántól egészen április 6-án reggelig. A Josefinában április 13-án megrendezésre kerülő Mobil buli után jó sokáig nem játszanak majd Pesten Lóriék, érdemes tehát elcsípni őket a Josefinás sorozat zárókoncertjén.

Amennyiben érdekel a "Nagy P." sorozat körüli problémákról szóló kiadói nyilatkozat, valamint Schuster Lóri állásfoglalása, kattints!
"Tisztelt Schuster Lóránt! Kedves P. Mobil-rajongók!
Ezúton tájékoztatunk mindenkit kiadónk döntéséről, amelynek értelmében, a jövőben nem kívánunk foglalkozni a P. Mobil-életmű gondozásával.

Nehéz és nem egyszerű volt ez a döntés. Sajnos a kialakult helyzetben ez maradt az egyetlen lehetőség. Már a Kiadó és a P. Mobil első közös kiadványánál, a Rockinform Special - P. Mobil különszámnál is érezhető volt a feszültség a régebbi és a jelenlegi tagok között.

A művészek közötti - és időnként felénk is megnyilvánuló - személyeskedés, a kibékíthetetlennek tűnő ellentétek, a tárgyalási- és kommunikációs képtelenség egyes emberek részéről egyre jobban nehezítette munkánkat.

Azt a munkát, amely - ha végére értünk volna - páratlan gyűjteménnyel ajándékozta volna meg a rockszerető közönséget. Egy teljes, negyven esztendőt átölelő P.Mobil életművel.

Ezúton is szeretnénk hangot adni csalódottságunknak, negyven év keserűségét, emberi- és szakmai konfliktusait elsimítani, elrendezni nem a mi dolgunk. Mi igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy elhárítsuk az akadályokat a P.Mobil-kiadványok megjelentetése elől.

Őszintén sajnáljuk, hogy a magyar rocktörténelem egyik legfontosabb életművének teljes kiadását magánjellegű konfliktusok miatt voltunk kénytelenek leállítani, ezáltal a rajongók és a magyar rockélet elkötelezett hívei válnak egy élménnyel szegényebbé."

Üdvözlettel:
 
Artmedia InternationalA P. Mobil közleménye

"Kékesi, Rudán, Vikidál, Zeffer. Utoljára írom le ezeket a neveket. Bebizonyították, hogy igaz a következő állítás az általuk létrehozott zenekarról: „Megalakult a leghitelesebb, és egyben a legaljasabb P.Mobil Tribute Band.” (Rédl Norbert.) Arról már beszámoltam, hogyan próbálták meg a névhasználattal, logóval, betűtípussal, plakátokkal, nyilatkozatokkal megtéveszteni a közönséget, a médiát és a szervezőket is. Egészen addig sikerült, míg vissza nem vonták a Rockinform Special-nak adott, általuk jóváhagyott nyilatkozataikat.

Kiderült, hogy mennyire nem Mobil és mennyire nem Mánia a zenekaruk. Majd jöttek a kiadványok. Nekik nem volt elég a hivatalosan járó jogdíj, ill. az előadói jogdíj. Megkeresték a Kiadót, és újabb követeléseket támasztottak. Nem untatok a részletekkel senkit, de a Kiadó még arra is hajlandó volt, hogy mind a négyüknél, egy összegben megváltja a már megjelent, és megjelenésre váró „Nagy P.” sorozat anyagainak összes jogát.

Vajon ki volt az, aki kiszállt a közös megállapodásból, és otthagyva a másik hármat, felajánlva a külön megállapodás lehetőségét a Kiadónak? Igen, V. Gyula volt az. Megkapta a megjelenésre váró anyagot (ami a megállapodás részét képezte a már megjelentekkel együtt), jóváhagyta, és felvette a pénzt. Majd korábban nem jelzett követelések teljesítéséhez kötötte a vele készült felvételek kiadását. Azt akarta, hogy változtassuk meg UTÓLAG! bizonyos számok szerzőségét.

Kérése azonban teljesíthetetlen. Erre csak a szerzők közös, írásbeli nyilatkozatával, vagy jogerős bírósági döntést követően van lehetőség. (A megjelölt számok zeneszerzői: Bencsik Sándor és Cserháti István halottak.) Két kérdés merül fel. Miért most akarja megváltoztatni az évtizedek óta már tucatnyi kiadványon szerepelt felvételek szerzőségét? Miért nem tette (tehette) meg, amikor a P.Mobil után a P.Boxban együtt játszott a két szerzővel?
 
Egyetlen demó felvétel esetében van lehetőség módosításra. Ez a „Bíborlepke”, melynek szerzői Kékesi László és Földes László. Ők még nyilatkozhatnak. Miután a kiadó megkapta az Artisjus-tól a hivatalos listát, melyben ugyanazok a szerzők, mint az általam leadottban, akkor azt találta ki, hogy tegyünk a CD tokokba egy általa írt lábjegyzetet, amelyben „megmagyarázza” a dolgokat. Ez is elfogadhatatlan. Ugyanannyira, mintha én kértem volna, hogy tegyünk be a tokba egy rólam szóló jelentést „Dalos” ügynöktől.

A Kiadó mindent megtett a „Nagy P.” sorozat érdekében, de elege lett „ezekből”. Köszönöm a kiadó vezetőjének, és munkatársainak az eddigi kitűnő munkát. A kialakult helyzet megoldását nem bízom a Jóistenre. Mobilos véleménnyel kezdtem, azzal is fejezem be. „Nincs egyetlen olyan hamis, mocskos, veszett akkord sem, amely azokat a dolgokat kommentálná, amelyeket a P. Mobil egykori tagjai a közönség, a P. Mobil és saját maguk ellen elkövetnek" (Frank Jozé)
 
Schuster Lóránt/P.Mobil

Hammer TV

 
ARCH ENEMY - Négy év után az első dal, és itt a hivatalos klipje is: Deceiver, Deceiver
2021. október 21. (csütörtök) 17:58

2017-ben jelent meg a legutóbbi Arch Enemy album, a Will To Power, azóta csak egy feldolgozáslemezt hoztak ki (Covered In Blood, 2019), most azonban itt egy klippel kísért vadonatúj dal, a Deceiver, Deceiver, a következő lemezük első előzetese.     www.facebook.com/archenemyofficial     ARCH ENEMY - Deceiver, Deceiver (2021) Secrets whispered through a veil of lies When did I become this person you despise? Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain call After everything I did for you This is what you choose to put me through? What happened to the concept of loyalty? I guess there really is no more honesty! Open my eyes You've been in disguise The door is closing You're on the outside now It's curtain It's curtain call Deceiver, deceiver My head still spinning from your Judas kiss Deceiver, deceiver Not one thing about you I will miss You...

NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness
NECROFIER - Dallamos black Texasból, albumpremier: Prophecies Of Eternal Darkness

Prophecies Of Eternal Darkness címmel holnap jelenik meg, de már végig is hallgatható a melodikus black metalt nyomató texasi Necrofier négyes első nagylemeze. Dobber Beverly dobost és...

1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074
1914 - Dalpremier az első világháború-mániás bandától: FN .380 ACP#19074

Where Fear And Weapons Meet címmel holnap jelenik meg az első világháborút death/black stílusban megéneklő ukrán 1914 harmadik albuma, a 2018-as The Blind Leading The Blind lemez utódja,...

SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl
SO HIDEOUS - Post-metal New Yorkból, klippel az első dal az új albumról: The Emerald Pearl

None But a Pure Heart Can Sing címmel december 3-án jelenik meg a post-metalos New York-i So Hideous új albuma. A 2015-ös Larestine lemezük utódjának keverését és maszterelését Kevin...

FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie
FUNERAL - Közel 10 év után új album a norvég funeral doom csapattól, dalpremier: Materie

Csaknem tíz év után egy új albummal jelentkezik a funeral doom vonal norvég mestere, a Funeral. Az 1991-ben alakult csapat 2012-es Oratorium lemezének utódja december 10-én jelenik meg...

SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Enemy

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS