P. MOBIL - Balhé a "Nagy P" sorozat körül

Április 13-án a Josefinában játszik a Mobil

2010. március 29. (hétfő) 14:46 | utoljára módosítva: 2010. március 31. (szerda) 11:21

A P. Mobil zenekar 2009 folyamán 10 kiadványt is megjelentetett a "Nagy P" sorozat részeként, idén pedig tíz további P. Mobil korong/DVD újrakiadása vagy megjelenése volt várható, és Schuster Lóri egy vadonatúj P. Mobil album elkészítését is kilátásba helyezte. A tavaszra tervezett három CD - Vikidál-évek, Tunyó-évek, Rudán-évek - azonban biztosan nem jelenik meg, noha ezek teljesen készen vannak. Sőt, azokat a már kereskedelemben lévő P. Mobil anyagokat, amelyeken Kékesi, Rudán, Vikidál és Zeffer szerepel, kivonják a forgalomból. Az ok nyilvánvaló: a régi tagokkal folytatott csatározás.
A friss felállású P. Mobil első koncertje február 13-án zajlott le a Josefina pubban. A Mobil honlapján (www.pmobil.hu) - amolyan húsvéti ajándék gyanánt - végül nem ez, hanem a március 13-i, szintén josefinás koncert teljes felvétele lesz letölthető az ünnepek alatt, április 2-án délutántól egészen április 6-án reggelig. A Josefinában április 13-án megrendezésre kerülő Mobil buli után jó sokáig nem játszanak majd Pesten Lóriék, érdemes tehát elcsípni őket a Josefinás sorozat zárókoncertjén.

Amennyiben érdekel a "Nagy P." sorozat körüli problémákról szóló kiadói nyilatkozat, valamint Schuster Lóri állásfoglalása, kattints!
"Tisztelt Schuster Lóránt! Kedves P. Mobil-rajongók!
Ezúton tájékoztatunk mindenkit kiadónk döntéséről, amelynek értelmében, a jövőben nem kívánunk foglalkozni a P. Mobil-életmű gondozásával.

Nehéz és nem egyszerű volt ez a döntés. Sajnos a kialakult helyzetben ez maradt az egyetlen lehetőség. Már a Kiadó és a P. Mobil első közös kiadványánál, a Rockinform Special - P. Mobil különszámnál is érezhető volt a feszültség a régebbi és a jelenlegi tagok között.

A művészek közötti - és időnként felénk is megnyilvánuló - személyeskedés, a kibékíthetetlennek tűnő ellentétek, a tárgyalási- és kommunikációs képtelenség egyes emberek részéről egyre jobban nehezítette munkánkat.

Azt a munkát, amely - ha végére értünk volna - páratlan gyűjteménnyel ajándékozta volna meg a rockszerető közönséget. Egy teljes, negyven esztendőt átölelő P.Mobil életművel.

Ezúton is szeretnénk hangot adni csalódottságunknak, negyven év keserűségét, emberi- és szakmai konfliktusait elsimítani, elrendezni nem a mi dolgunk. Mi igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy elhárítsuk az akadályokat a P.Mobil-kiadványok megjelentetése elől.

Őszintén sajnáljuk, hogy a magyar rocktörténelem egyik legfontosabb életművének teljes kiadását magánjellegű konfliktusok miatt voltunk kénytelenek leállítani, ezáltal a rajongók és a magyar rockélet elkötelezett hívei válnak egy élménnyel szegényebbé."

Üdvözlettel:
 
Artmedia InternationalA P. Mobil közleménye

"Kékesi, Rudán, Vikidál, Zeffer. Utoljára írom le ezeket a neveket. Bebizonyították, hogy igaz a következő állítás az általuk létrehozott zenekarról: „Megalakult a leghitelesebb, és egyben a legaljasabb P.Mobil Tribute Band.” (Rédl Norbert.) Arról már beszámoltam, hogyan próbálták meg a névhasználattal, logóval, betűtípussal, plakátokkal, nyilatkozatokkal megtéveszteni a közönséget, a médiát és a szervezőket is. Egészen addig sikerült, míg vissza nem vonták a Rockinform Special-nak adott, általuk jóváhagyott nyilatkozataikat.

Kiderült, hogy mennyire nem Mobil és mennyire nem Mánia a zenekaruk. Majd jöttek a kiadványok. Nekik nem volt elég a hivatalosan járó jogdíj, ill. az előadói jogdíj. Megkeresték a Kiadót, és újabb követeléseket támasztottak. Nem untatok a részletekkel senkit, de a Kiadó még arra is hajlandó volt, hogy mind a négyüknél, egy összegben megváltja a már megjelent, és megjelenésre váró „Nagy P.” sorozat anyagainak összes jogát.

Vajon ki volt az, aki kiszállt a közös megállapodásból, és otthagyva a másik hármat, felajánlva a külön megállapodás lehetőségét a Kiadónak? Igen, V. Gyula volt az. Megkapta a megjelenésre váró anyagot (ami a megállapodás részét képezte a már megjelentekkel együtt), jóváhagyta, és felvette a pénzt. Majd korábban nem jelzett követelések teljesítéséhez kötötte a vele készült felvételek kiadását. Azt akarta, hogy változtassuk meg UTÓLAG! bizonyos számok szerzőségét.

Kérése azonban teljesíthetetlen. Erre csak a szerzők közös, írásbeli nyilatkozatával, vagy jogerős bírósági döntést követően van lehetőség. (A megjelölt számok zeneszerzői: Bencsik Sándor és Cserháti István halottak.) Két kérdés merül fel. Miért most akarja megváltoztatni az évtizedek óta már tucatnyi kiadványon szerepelt felvételek szerzőségét? Miért nem tette (tehette) meg, amikor a P.Mobil után a P.Boxban együtt játszott a két szerzővel?
 
Egyetlen demó felvétel esetében van lehetőség módosításra. Ez a „Bíborlepke”, melynek szerzői Kékesi László és Földes László. Ők még nyilatkozhatnak. Miután a kiadó megkapta az Artisjus-tól a hivatalos listát, melyben ugyanazok a szerzők, mint az általam leadottban, akkor azt találta ki, hogy tegyünk a CD tokokba egy általa írt lábjegyzetet, amelyben „megmagyarázza” a dolgokat. Ez is elfogadhatatlan. Ugyanannyira, mintha én kértem volna, hogy tegyünk be a tokba egy rólam szóló jelentést „Dalos” ügynöktől.

A Kiadó mindent megtett a „Nagy P.” sorozat érdekében, de elege lett „ezekből”. Köszönöm a kiadó vezetőjének, és munkatársainak az eddigi kitűnő munkát. A kialakult helyzet megoldását nem bízom a Jóistenre. Mobilos véleménnyel kezdtem, azzal is fejezem be. „Nincs egyetlen olyan hamis, mocskos, veszett akkord sem, amely azokat a dolgokat kommentálná, amelyeket a P. Mobil egykori tagjai a közönség, a P. Mobil és saját maguk ellen elkövetnek" (Frank Jozé)
 
Schuster Lóránt/P.Mobil

Hozzászólások

[000806]
war
Jól van ez így. A zsidók lassan eladják/megveszik Magyarországot, ami nem sikerült a vasfüggönynek, az most szépen, ebben a demokráciában szépen valóra válik. Szégyen és gyalázat, meg disznóság... pfujj, undorító.
[000775]
wiktor
Ha már a rendszer nem zúzatja be a Mobil lemezeket, megcsináljuk maguknak. Szép...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FIRSTBORNE - Friss videó Chris Adler és James Lomenzo új projektjétől: Roll The Dice
2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:38

Még júniusban jelent meg a debütáló EP az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új projektjétől, a FirstBorne-tól, a Roll The Dice dalhoz pedig most elkészült egy szöveges videó. A csapatban James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), az énekes Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), a gitáros pedig Myrone. "A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk."   www.facebook.com/pg/firstborneofficial   FIRSTBORNE - Roll The Dice (szöveges videó a 2020-as FirstBorne EP-hez) FIRSTBORNE - FirstBorne EP (2020) Firstborne by Firstborne

BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS