GUNS N'DESTRUCTION - Tiszta víz a pohárba

Egy könyv utóélete

2010. március 12. (péntek) 17:01 | utoljára módosítva: 2010. március 12. (péntek) 17:02
Magyarországon az utóbbi években valóságos tribute zenekar alapítási láz tört ki. Vannak ugye a pionírok, a KISS Forever Band, az Iron Maidnem, a Cry Free, jelentős nemzetközi tapasztalattal a hátuk mögött, de szorosan a nyomukban ott a soha meg nem pihenő AB/CD, aztán a magyar nyelvű saját dalokkal önálló lemezt is kiadott és éppen egy filmbemutatóra készülő Hollywood Rose is, akik ma este 10-kor a WigWamban lépnek fel
Néhány sztárbandának egész sornyi tribute csapata van itthon, például a Maidennek és a Judas Priestnek három is, a Metallicának legalább négy, de a Guns N’Roses klasszikus dalait is többen játsszák. A Hollywood Rose talán a legismertebb közülük, ők már Billy Idol előtt is játszhattak a menedzsment külön kérésére egy osztrák fesztiválon, de ott a nem sokkal utánuk megalakult Dust N’Bones, valamint a márciusi HammerWorld tribute rovatában bemutatott frissebb formáció, a Guns N’Destruction.
A sors fintora, hogy a GN’D soraiban három egykori Hollywood Rose muzsikus is zenél, valamint az ex-Hooligans basszer Moritcz, Vick dobost pedig a Snake Heart és a Dirty Dance cájgja mögött láthattuk korábban. A Hollywood Rose hatéves sztoriját feldolgozó, nemrég kiadott könyvben a ma már a GN’D-ben zenélő egykori tagok megdöbbenve olvasták magukról, hogy lusták, összeférhetetlenek voltak, és volt, aki csak kapirgált a hangszeren. Nem céljuk bármiféle szájháború kirobbantása, de szeretnék felvillantani az érem másik oldalát is…A Guns’N’Destruction tagjai:
Sidd - énekes (ex-Hollywood Rose, ex-Candy Shop, Jolly Roger, Holiday Crüe, Helldorado)
Sunny – szólógitáros (ex-Hollywood Rose)
Kanyesz - ritmusgitáros (ex-Hollywood Rose, ex-Dirty Dance)
Moritcz – basszusgitáros (ex-Hooligans, Sex Pisztolsz)
Vick – dobos (ex-Snake Heart, ex-Slam, ex-Dirty Dance)
 
“Elöljáróban annyit a bandánkról, hogy Kanyesz és Sunny 2009 tavaszán jött össze, majd megkeresték a szintén egykori Hollywood Rose tag Sidd-et egy új GN’R tribute banda tervével. A stabil felállásunk 2009 nyarára, őszére alakult ki, miután Móritcz Norbi és Pálmai Viktor is igent mondtak a felkérésre. A debütálásunk egy különleges nulladik koncert keretében 2010. február 6-án zajlott le, nagy sikerrel. Célunk, hogy a mindenki által szeretett és tisztelt Guns N’ Roses munkásságát az azt megillető színvonalon és módon mutassuk be, mind a megjelenést, mind a színpadi és zenei munkát tekintve.”


 
Sidd, a nemrég kiadott Hollywood Rose könyv egyes, rátok, régi tagokra vonatkozó állításait szeretnétek cáfolni. Például azt, hogy “...de előbb még az bukott ki, hogy Siddel van gond. Nem járt próbákra.”
 
“Először is, röviden tudni kell, hogy az említett könyvben a rólam megjelent állítások háromnegyede egy negatív szűrőn áteresztett torzítása mindannak, ami valóban történt – mondja Sidd. - Akik ismernek, tudják, hogy sosem voltam ‘arcoskodó’ vagy ‘primadonnáskodó’. Ezek eleve pejoratív kifejezések, amelyeket csoportokba verődő, alulművelt emberek szoktak alkalmazni olyan helyeken, mint mondjuk a hadsereg, vagy valamiféle kubikos melóval összefüggő tevékenység. Nekem a zene volt és mindig az is marad az életem - ezért teszek mindent, ezért lettem énekes. A próbákról az a véleményem, hogy - a szó jó értelmében vett - profi zenészeknek bizonyos idő után nem feltétlenül szükséges hetente háromszor elpróbálni ugyanazt a húsz dalt. Akkoriban már két éve játszottunk együtt, és kb. 800 alkalommal eljátszottuk a Sweet Child O’ Mine-t élőben, közönség előtt... Természetesen a saját produkciók esetében ez másképp működik. Több csapatban is énekelek jelenleg, és egyiknél sincs ilyen jellegű gondom. Érdekes módon mindenhol meg tudok felelni!” (nevet)
Nem minden esetben fontos, hogy az énekes minden próbán ott legyen – teszi hozzá a ritmusgitáros Kanyesz. – Mi például tartunk kimondottan zenei próbákat is, amikor csakis a zenei, a hangszeres részeket beszéljük át. Olyanra még nem volt példa, hogy Sidd ne jött volna próbára. Előre megbeszélt időpontok vannak, és mindenki tudja, hogy kinek, mikor, hová és hányra kell odaérnie.”
 
A könyvben az is olvasható rólad, hogy nem voltál hajlandó pakolni a cuccot.
 
“Azon egyszerű oknál fogva nem pakoltam, mert általában két roaddal mentünk mindenhová, akiket ezért fizettünk, nem is rosszul – felelte az érintett. - Hozzáteszem, ez nem is a zenészek elsődleges feladata. Nem egyszer a roadok több gázsit kaptak, mint a zenekar, ami a szervezés hiányosságainak volt köszönhető. Megjegyzem, én nem nagyon láttam pakolni egyik tagot sem, főleg nem Cocót, aki a könyvben olyan keményen a szememre olvassa hiányosságaimat.
 
“Tegyük hozzá azt is, hogy két road közül az egyik a dobos Zaba öccse volt, és akármilyen szar melót is végeztek, az öccsét nem lehetett bántani, mert akkor jött Zaba ‘primadonnáskodása’ – nevetett Kanyesz. - Ebből is folyamatos viták voltak. Azt sem értettem soha, hogy a dob összerakásához miért kell két ember. És azt sem, hogy a koncert közben egy road csak a dobra figyelt, egy meg a súgógépet nyomkodta, leszarva a hangszeresek gondjait, bajait. Mert a főhős, Sidd utódja nem volt képes a szövegeket megtanulni.”
 
Ez a ‘primadonnáskodás” is Siddel kapcsolatban olvasható a könyvben. Miért akartál külön szobát a szállásokon? Ez hozzátartozik az Axl Rose szerephez?
 
Nem akartam külön szobát. Egyszerű a helyzet: volt egy hétvégi turné, ahol le volt foglalva egy plusz szoba, ahová beköltöztem. Ez két helyszínt jelent. Kettőt a harminckettőből. Semmiféle Axl Rose szerepkört nem állt szándékomban felölteni. Legyünk realisták! Ez nem a GN’R. Ahhoz azért többet kell letenni az asztalra. A zenekarban betöltött szerepemet kicsit elbagatellizálták a volt társaim, hiszen azért két éven keresztül én csináltam a honlapot, megírtam minden média promót, elkészítettem a külföldre kiküldött szövegeket, promóciós anyagokat. Az életem volt az a banda, de erről valahogy nem történt említés.”
 
Egy olasz utad is szerepet kap a könyvben, mintegy bemutatva, hogy mennyire nem érdeklődtél egy fontos Wigwam-koncert iránt.
 
“Az a bizonyos olasz út csak azért volt fontos, mert végre indokot szolgáltattam a zenekar egy túlsúlyos tagjának arra, hogy meglépjen dolgokat, amellyel eltávolíthat a képből. Mivel elég súlyos magánéleti dolgok is meghúzódnak a háttérben, maradjunk annyiban, hogy Zabának nem volt érdeke, hogy az általam – is - alapított bandában maradjak.”
 
Milyen érzés volt azzal szembesülni, hogy kitettek a bandából?
 
“Elsőre rettenetes, mert az önértékelésemre próbáltak hatni. Amikor azonban meghallottam az új felvételeiket, és ahogy sorban derültek ki a dolgok, rájöttem, hogy ehhez az egészhez semmiféle szakmai dolognak nem volt köze. Szeretném megjegyezni, hogy nem állt, és most sem áll szándékomban szennyest kiteregetni, de muszáj hozzátennem, hogy itt hatalmas, felfújt egók léteznek. Nem tudom, ki az, aki összekeveri a HR-t a GN’R zenekarral... Aki mindent megtesz a produkcióért a színpadon, vagy aki egy hatéves feldolgozás zenekarról, a sajátjáról könyvet adat ki…”
 
Sidd, tényleg olyan összeférhetetlen figura vagy, mint az a könyből kitetszik?
 
“Ha annyira összeférhetetlen lennék, nem lennének olyan barátaim a magyar színtéren, mint Kiss Endi, Pocky, Mikki... és a sort hosszan folytathatnám. De az is érdekes, hogy remekül kijövünk Sunnyval, Kanyesszal, Moritcz-cal meg Viktorral. Igyekszem az életem minden napján jobb ember lenni, és segíteni, akinek csak tudok. De erre nem vevő a közvélemény, a bulvár korát éljük.”
 
“Nekem személy szerint mindig jó viszonyom volt Siddel, a HR időkben is, és most is nagyon jóban vagyunk – folytatta Kanyesz. - Mindenkinek van rigolyája. Nekem is, neked is... Ezzel együtt kell elfogadni a másikat. Sidd mindig is őszinte, ami-a-szívén-az-a-száján típus volt. Ez viszont nem jött be abban a bandában egy embernek.”
 
Kanyesz, azért rólad is megtudni pár dolgot a könyből: “nem gyakorolt, nem tudta a számokat, csak kapirgált, kamuzott”...
 
Hű, erről rengeteg mondanivalóm lenne, de megpróbálom leszűkíteni! Az tény, hogy nem volt erősségem a gyakorlás, és ebből akkoriban volt is konfliktusom Sunnyval. De úgy gondolom, hogy nem én voltam a leggyengébb láncszem a bandában. A stúdiómunkák során a dobverő nem találta a ‘hangot’ a dobbal...  És nem a pengető a ritmusgitár húrjaival! (nevet) Akinek ezt tudnia kell, az úgyis tudja - ennyit a kamuról. Vajon a mai napig miért azokkal a felvételekkel promotálják a Hollywood Rose-t, amiket Sunnyval együtt gitároztunk fel, illetve amiket én is kevertem? Egyszerűen kellett valami ürügy. Amúgy meg bármikor vállalom azt a ‘kapirgálást’. Meg lehet hallgatni! Tudnék még érdekes dolgokat mesélni az őszinteségről, az őszinte barátságról, és egy jelenlegi Hollywood Rose tag még most sem értené, hogy miről is beszélek. De valóban nem a szennyes kiteregetése a célunk, hanem elmondani, hogy mit láttunk mi másképp abban a csapatban.”
 
Azóta lelkesebb, szorgalmasabb lettél?
 
“Lelkesebb? Ez egy jó kérdés. Úgy gondolom, hogy a lelkesedéssel semmi probléma nem volt, hiszen a Hollywood Rose zenekar ötlete ez én fejemből pattant ki és az első bulikat is én szerveztem. Ez volt az az út, amelyen elindult a zenekar, és amelyen később tovább is haladt. Aztán jöttek az ellentétek szép sorban... Először Kornél gitáros, majd Sidd és jómagam kerültem terítékre, aztán persze Sunny is. Tudni kell, hogy minden egyes tagnak volt valami összetűzése a Zaba nevezetű dobossal, aki erősen befolyásolja az egész Hollywood Rose legénységét. Aki nem ért vele egyet, az mehet, amerre lát - burkoltan. És vajon miért nem volt bennük annyi gerinc és őszinteség – ahogy ezt ők állítják -, hogy közlik a volt tagokkal: ‘figyu srácok, lesz ez a könyv, úgy megírva, ahogy ezt mi látjuk. Azaz szapulunk benne mindenkit, mi meg jó és őszinte emberek vagyunk!’ (nevet)
 
Végül is miért döntöttél úgy, hogy kilépsz az általad elindított Hollywood Rose-ból?
 
Sok minden felgyülemlett akkor, de emlékeim szerint Sunny miatt hoztam meg ezt a döntést - emlékszik vissza Kanyesz. - Akkor nagyon nem volt jó a viszonyunk, elég csúnyán viselkedtünk egymással. De mint kiderült, ez inkább egy személy uszítása volt, mintsem valós probléma. De azt is éreztem, hogy a hátam mögött megy a szervezkedés. Már próbálgattak Vilikével, aki minden koncerten szinte könyörgött, hogy legalább csak egy számot hadd játsszon helyettem. Aztán ahogy Coci mondta a könyvben: ‘adunk még egy esélyt, szedd össze magad!’...  Pont ő mondja ezt a könyvben! (nevet)  Ma már nem is tudom pontosan, hogy mi volt az a hatalmas konfliktus, de 2006. Szilveszterén, meghozva egy nehéz döntést, önszántamból kiléptem.

Még szinte a cuccaimat sem pakoltam össze, máris a Dirty Dance-ben találtam magam Pálmai Viktor hívására. Egy kicsit féltem is a feladattól, mert a másik gitárosról, Jung Norbiról az a hír járta, hogy még Sunnynál is nehezebb ember! (nevet) Négy lemezanyagot tanultam meg kábé két hét alatt, majd jött a kérdés tőlem, magamnak: ‘Miről is beszélt nekem ez a Hollywood Rose?!’ Jung Norbival olyan kiváló munka és baráti kapcsolatom lett, ami a mai napig is tart. Rengeteget tanultam tőle mindenben.

Majd jött az újabb hideg zuhany… Zaba felhívott, hogy nem lenne-e kedvem visszajönni, mert Sunny már nincs a bandában és nagyon kéne a segítséged. Érdekes, egyből jobb gitáros lettem? Már nem kapirgáltam?! (nevet) Vagy ez hogy is van? Persze, elvállaltam. Az csak utólag derült ki, hogy Sunny még nem is tudott arról, hogy már nem lesz a zenekarban. Tipikus… Ez az időszak 2007. augusztusától tartott 2008. májusáig. Megkértem a zenekart, hogy miután 2008. júniusában születik meg az első gyermekem és a szülésről lemaradni nem szeretnék, meg lesz elég feladatom otthon, ezért májustól augusztusig nem leszek. Keressenek egy helyettesítő zenészt, de szeptembertől teljes mellszélességgel tolom tovább a dolgot. Találtak is egy embert, aki ahelyett, hogy a napszemüveget letolná az arcáról és a szemembe nézve annyit mondana: ‘Szevasz, te balek!’, inkább elsunnyog mellettem köszönés nélkül.

Egy kérésem volt a bandához erre a köztes időszakra vonatkozóan: szeretnék Billy Idol előtt fellépni, ha nem gond. Eljött az osztrák buli nagy napja, és már az gyanús volt, hogy senki nem beszélt velem. Nagyon kínos helyzet volt... Az út felénél inkább át is ültem egy ismerősünk kocsijába, ott kicsivel jobban éreztem magam! (nevet) Én akkor még abban a tudatban voltam, hogy a banda tagja vagyok. A kis naiv... Szóval eljött a szeptember, aztán az október, a november is... és persze elfelejtettek hívni, hogy gyere. Zaba a szokásához híven nem vette fel a telefont, így egy másik tagot kellett megkérnem, hogy legalább a cuccomat hadd hozzam el...
Lezárva ezt a dolgot, Siddben és Sunnyban volt annyi emberség és őszinteség, hogy leültünk egy asztalhoz, megbeszéltünk mindazt, ami korábban történt. Majd megalakult a Guns N’Destruction.”
 
Sunny, veled kapcsolatban az jön le a könyvben elmondottak alapján, hogy király zenész vagy, de totál Slash-őrült, aki mindig negatívan viselkedett, sosem volt elégedett semmivel, aki nem csapatjátékos. Meglepett, amit a könyvben olvastál magadról?
 
“Kicsit távolabbról kezdeném... Feltetted már azt a kérdést, hogy vajon miért kell egy tribute zenekarnak könyvet kiadni magáról? Ráadásul egy olyat, amiben a szelektív memória egyoldalú szűrőjén keresztül, tele rosszindulatú megjegyzésekkel nyilatkoznak a korábbi zenésztársakról, akikkel életük egy jelentős idejét töltötték el? Ez olyan, mint egy tönkrement házasságról nyilatkozni. Volt, ami volt, meg lehetett volna hagyni szép emléknek. Ehelyett a kapcsolatunkat egy újabb szintre emelték, vagy inkább süllyesztették...

Nekem az jött le a könyvből, hogy vagy 10 oldalon keresztül engem szapulnak. Lehet úgy is nézni... De az is lehet, hogy amit csinálok, azt a lehetőségekhez képest a legmagasabb szinten szeretném művelni, és olyanokkal, akik társak ebben. Egyenes ember vagyok, nem szeretem a felesleges körök lefutását. A mellébeszélést kerülöm, ami a szívemen, az a számon. Ezt adom. Ez persze sokszor nem célravezető, de legalább egyenes. Sokszor képviseltem azok véleményét is, akik később nem merték ezt vállalni, féltve zenekari tagságukat, vagy a felmerülő vitákat.

Maximalista vagyok, kritikus is. Lehet, hogy egyik sem túl jó tulajdonság. De érdemes elgondolkodni azon is, hogy az adott zenekarban négy év alatt hány tagcsere történt, és ezek miért és legfőképp milyen módon estek meg. Azt gondolom, hogy a zenei rész mellett nagyon sokat tettem a koncertek szervezéséért is. Állandóan azon pörögtem, hogy kedvenc zenekarom kedvenc számait minél magasabb színvonalon játsszuk, és hogy intézzük a zenekarunk dolgait, hogy a nemzetközi színtéren is minél többet játszhassunk. Miközben saját témákat is írtam. Azt hiszem, hogy emberileg is sokszor számíthattak rám.

A meló mellett az ember megszakad, én is állandóan utaztam, és emellett azt láttam, hogy az énekes másfél év után sem képes megtanulni a számok szövegét. És hogy erre külön súgógépet nyomogató technikust kell alkalmazni. Vajon ha az AC/DC hívja el egy turnéra, azokat a dalokat talán megtanulta volna? Lehet az, hogy valaki majd’ egy évig a zenével, a zenekarral kapcsolatos emailjeire, amiket külföldről kap, klubtulajoktól, újságíróktól stb., nem reagál, azokat el sem olvassa? Ez már túl nagy ár valakinek? Nyilván egyszerűbb beüljön a buszba a hétvégén és az anyagi kondíciókról érdeklődni...

De hagyjuk is, mert ennél jóval összetettebb ez a téma, és örülök annak, hogy lezártuk. Volt egy pont, amikor sok választásom már nem maradt. Összecsomagoltam és eljöttem. Kiléptem vagy kiléptettek... teljesen mindegy.  Ma azt látom, hogy ‘Axl Rose’ a nyelvét nyújtogatja odafent, ördögszarvakat mutogat, közben ‘Slash’ meg úgy ugrál, mintha épp egy Norbitorna közepébe csöppent volna. És ez csak a vizuális rész... Ha ez szarozás, akkor szarozás. Egy dalszöveg jut eszembe: ‘Once there was this rock’n’roll band, rolllin’ on the streets. Time went by and it became a joke.’

Folytathatnám, de minek. Van egy új zenekar, ahol Vick és Moritcz tökéletes ritmusszekciót alkot, és ez az, ami egy jó R’n’R banda alapja. Sidd és Kanyesz pedig parádésan tolja a rockot - ahogy kell.”
 
Az is szerepel a könyvben, hogy abszolút leálltál a zenéléssel.
 
“Nem, nem álltam le, akkoriban sem. Nagyon sok zenészbarátom visszaigazolta, hogy jó döntést hoztam, számos zenekar hívott vendégeskedni, a Supernem, a Future Millionaire stb. Valamint egy barátom angliai kiadványán is dolgoztam. Közben egy Velvet Revolver bandát raktam össze, valamint a Turbo énekes Tanka Balázzsal is összehoztunk egy akusztikus bandát, a Boogieman Coming-ot. Csakhogy valószínűleg ők nem is akarnak tudni arról, hogy miket csinálok és kikkel. Ez a különbség.”
 
A pozitív végkicsengés érdekében még Siddtől kérdezném a Gyurcsányos sztorijáról. Ez hogy is volt?
 
“Egy fesztiválon játszottunk, és az első sorban, két testőrrel ott bulizott Gyurcsány is, sörrel a kezében. Én meg bemondtam a mikrofonba, hogy a Paradise City-t neki ajánljuk, meg a hozzá hasonlóknak, mert miattuk tart itt ez a kib...tt ország! Meredek volt, gyorsan le is léptették, mert a tömeg kib...tt hangosan kezdett éljenezni! (nevet) Amikor hajnali ötkor hazaértem, hallom a rádióban, hogy ‘Gyurcsány Ferenc. rockzenére táncolt a Hegyalja Fesztiválon’ Nyilván jók a sajtósai! (nevet) Talán lassan fel is kéne hívnunk őket, úgyis nemsokára új meló után kell nézniük!” (nevet)
 
A következő Guns N'Destruction buli:
2010. március 27.,
ZagMusic Club, Bp, III. ker. Bogdáni út 1.
www.myspace.com/zagmusicclub
 
 
www.myspace.com/gunsndestruction

Hozzászólások

[000734]
Kanyesz
Kedves Agneske!

Valószínű, hogy jól ismersz engem, vagy minket, ha ilyen pozitív hozzászólásod van. Vagy, ha nem ismersz, akkor mi alapján nyilatkozol rólam, vagy a zenekarról? :)
[000721]
Agneske
Azóta lelkesebb, szorgalmasabb lettél?

“Lelkesebb? Ez egy jó kérdés.
No Comment...... ez az együttes egy hazugság.
[000698]
Akosking
Ez rendkívűl pozitív befejezés lett.
[000697]
pearlblood
Ez a Gyurcsányos sztori király!
Sidd jó fej! :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FIRSTBORNE - Friss videó Chris Adler és James Lomenzo új projektjétől: Roll The Dice
2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:38

Még júniusban jelent meg a debütáló EP az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új projektjétől, a FirstBorne-tól, a Roll The Dice dalhoz pedig most elkészült egy szöveges videó. A csapatban James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), az énekes Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), a gitáros pedig Myrone. "A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk."   www.facebook.com/pg/firstborneofficial   FIRSTBORNE - Roll The Dice (szöveges videó a 2020-as FirstBorne EP-hez) FIRSTBORNE - FirstBorne EP (2020) Firstborne by Firstborne

BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS