JIMI HENDRIX - Posztumusz album és nagyszabású tehetségkutató gitárosoknak!

Aki zenél, az boldogabban él!

2010. március 10. (szerda) 11:19

Valleys Of Neptune címmel már boltokban van a kereken 40 éve elhunyt Jimi Hendrix legfrissebb posztumusz albuma, 12 eddig hivatalosan meg nem jelent, teljes értékű felvétellel. Minden idők egyik legjobb gitárosának most kiadott anyagán javarészt olyan stúdiófelvételek hallhatók 1969 elejéről, amelyeket a nagysikerű Electric Ladyland albumot követően készített egy soha meg nem jelent negyedik lemezre készülve. Minden nóta Hendrix szerzemény, leszámítva az Elmore James tétel Bleeding Heart-ot, valamint az instrumentális Cream feldolgozást, a Sunshine Of Your Love-ot. Hendrix halálának évfordulójára a Legacy Recordings gondozásában ugyancsak megjelent új, deluxe CD/DVD-változatban és bakeliten az Are You Experienced?, az Axis: Bold As Love, az Electric Ladyland, valamint a First Rays of the New Rising Sun című album.
A gitárzseni halálának 40. évfordulója szeptember 18-án lesz, és ehhez kapcsolódóan a Hangszeresek Országos Szövetsége és a Sony Music szervezésében egy nagyszabású gitáros tehetségkutató verseny is elindult itthon. A Ki lesz az év legjobb új gitárosa? versenyről, a nevezés módjáról, a zsüriről és a nyereményekről is megtudhatsz mindent, ha kattintasz egyet.
Jimi Hendrix vitathatatlanul a világ legismertebb és általános értelemben a legelfogadottabb gitárosa, annak ellenére is, hogy 40 éve halott. Géniuszát, forradalmi jelentőségét a könnyűzenében, s az arra gyakorolt hatását senki nem vonhatja kétségbe. A felnövekvő gitáros nemzedékek egész sora választotta példaképévé, és a mai napig szerepel szinte valamennyi azóta híressé, elismertté vált gitáros életrajzában, mint a legmeghatározóbb zenei élményhez köthető személyiség. Neve egybeforrt a gitározás és a zenélés misztikumával, az időn és téren, számtalan kultúrán átívelő, azóta is megállíthatatlanul terjedő egyetemes üzenettel: a zenélés felemel, boldoggá tesz.
 
Ezzel a versennyel szeretnénk elérni, hogy a lehető legtöbb fiatalember megismerhesse ezt a semmihez nem mérhető, nagyszerű érzést. Sajnos hazánkban a mai középiskolás korú diákoknak csak kb. 10% tanul vagy játszik valamilyen hangszeren. Ez az arány lényegesen alacsonyabb az európai átlagnál, de az is elmarad az Egyesült Államokbeli 50%-os aránytól. Tudományos tényként kezeli a szakmai közvélemény, hogy a zenét tanuló, az aktívan zenélő fiatalok más tárgyak tanulása során is az átlagosnál jobb eredményekkel rendelkeznek, könnyebben kezelik, oldják meg és dolgozzák fel az életben felmerülő problémás helyzeteket, nehézségeket. Ennek okait rengeteg tanulmány és tudományos értekezés részletesen is kifejti, alátámasztja és bizonyítja, melyeket most ideidézhetnénk sorra. Mégis hatásosabb ha csak egyszerűen, egy tömör mondatban összefoglaljuk a lényeget.
Aki zenél, az boldogabban él!

Andrásik Remo
Hangszeresek Országos Szövetsége
 
 
NEVEZÉS
 
1. Készíts videófelvételt arról, ahogy gitározol! Válaszd ki azt a kedvenc dalodat, amit a legjobban tudsz és szeretsz gitározni haveri körben, koncerten vagy csak otthon, a szobádban! A dal természetesen lehet feldolgozás és saját szerzemény is. A legfeljebb 4 perc hosszúságú videóban legyen benne minden, amit a zenéről és a gitározásról tudsz és hiszel!
 
2. Töltsd fel a videódat a YouTube-ra! Ha az élőzés híve vagy, játszd fel a dalt élőben webkamerával a YouTube-on ezt a feltöltési lehetőséget választva! Ez az igazi rock’n’roll!
 
3. Regisztrálj a www.ujgitaros.hu oldalon 2010. május 31-ig! Itt a neved és elérhetőséged mellett szükséged lesz a videód közvetlen YouTube linkjére.
 
4. Adminisztrátorunk jóváhagyása után kikerül a www.ujgitaros.hu oldalra a videód, erről e-mailben értesítünk.
 
5. Mozgasd meg a haveri körödet és gyűjts minél több szavazatot egészen 2010. június 15-ig!
 
Amennyiben valaki nincs tisztában a videomegosztó oldalra való feltöltés menetével, úgy a videót a szervezők feltöltik helyette. Ebben az esetben elfogadjuk a nevezést hagyományos adathordozón is.
Cím: Sony Music Entertainment Magyarország Kft., 1023 Budapest, Levél utca 4.
 
A nevezés csak a következő adatok megadásával együtt érvényes: név, megjelenítendő művésznév (ha van), születési év, e-mail cím, postacím, telefonszám.
Beküldhető adathordozó:Mini DV kazetta, CD vagy DVD lemez.
Beérkezési határidő: 2010. május 31.
 

 
SZAVAZÁS, ÉRTÉKELÉS
 
A verseny kezdetétől egészen június 15-ig lehet a videókra szavazatokat leadni. Regisztráció után bárki szavazhat. A szavazat leadásához csupán végig kell nézni a kívánt videót.
 
Értékelés:
1. A közönség szavazatai alapján a legjobb 10 előadás kerül a zsűri elé.
2. 2010. június 21-én a Thanks Jimi Fesztiválon a zsűri bemutatja az 5 legjobbnak értékelt produkciót.
3. 2010. július 19-25. között az 5 győztes eltölthet egy hetet a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban, ahol közösen készülhetnek az utolsó napon megtartott élő döntőre, ahol a zsűri kiválasztja a verseny győztesét.
 
A zsűri:
Andrásik Remo (HANOSZ), Cselőtei László (HammerWorld), Hímer Bertalan Palya (Rockinform), Ligeti Nagy Tamás (Wan2), Lukács Peta (Bikini, European Mantra), Póka Egon.
 

 
NYEREMÉNYEK
 
A HANOSZ díjai:
- 2010. július 19. és 25. között az 5 győztes Gitármánia és Zenei továbbképző Táborban eltöltött hetének teljes költségei
- Egy Fender Stratocaster gitár (Fender Musical Instruments Corporation - Fender Márkaszervíz)
- Egy csöves Marshall erősítő (Audmax Kft. - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója)
- Egy gitár URH szett (Eurhythmics Kft. - A SHURE hivatalos hazai forgalmazója)
- A Boss Jimi Hendrixhez köthető effektjeiből összeállított sor (Roland East Europe Kft.)
- Egy Amplitube - Jimi Hendrix plugin szoftvercsomag (Audiotechnologia Kft. - Az Amplitube szoftverek hivatalos hazai forgalmazója)
- A verseny győztesének fellépési lehetőség a 2010. évi Hangfoglalás kiállításon
 
A Sony Music és a Tom-Tom Stúdió díja:
- A verseny győztese elkészítheti nyertes dalának professzionális stúdiófelvételét a Tom-Tom Stúdióban, melyet a Sony Music megjelentet.


www.ujgitaros.hu

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAIN OF SALVATION - Hivatalos klippel a nyár végén érkező album címadó dala: Panther
2020. augusztus 14. (péntek) 14:11

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta azonban visszatért hozzájuk Johan Hallgren gitáros, aki 1998 és 2011 között volt a Pain Of Salvation tagja. Az új lemez felvételét a frontember Daniel Gildenlöw irányította, együtt Daniel Bergstranddal (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend stb), a keverést is együtt végezték el. A borítót André Meister készítette. Harmadik előzetesként a klippel kísért címadó dallal, a Pantherrel lehet barátkozni.   www.facebook.com/Painofsalvation   Daniel: "Több mint két éven át készült a Panther. Szükségét éreztem annak, hogy még távolabb kerüljenek a korlátok, mind zeneileg, mind hangzásilag. Hogy még több szemszögből közelítsünk a zenéhez, miközben nem veszítjük el a bandánk identitásának velejét. A szövegek...

JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog
JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog

Koncertklippel jelentkezik a a kelta rock/punkot játszó dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar, amelynek képanyagát a Paddy and the Rats-szel közös februári turnén rögzítették a The...

PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten
PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten

Metal Commando címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett pár hete a Primal Fear, a mai napon pedig bejelentették az idén őszről 2021 tavaszára átszervezett Európa-turnéjukat. Így hát...

SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg
SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg

Si Vis Pacem, Para Bellum (Ha békét akarsz, készülj a háborúra) címmel augusztus 28-án lát napvilágot a modern rock, post-grunge vonalas Seether nyolcadik albuma, a 2017-es Poison The...

JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz
JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz

Már előrendelhető a Junkies új kiadványa: augusztus 28-án jelenik meg az idén 25 éves Káros az egészségre album újrakiadása - teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban,...

EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice
EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az ötödik stúdióalbum első...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS