TANKCSAPDA - Március végére elkészül a Mindentől távol klip!

Fotók a forgatásról

2010. március 6. (szombat) 12:05 | utoljára módosítva: 2010. március 6. (szombat) 12:10

Ugyan a tavaly októberben megjelent Tankcsapda album, a Minden jót két dalához is létezik videóklip (Köszönet doktor, Mire vagy kíváncsi), de azokat még jóval az album kiadása előtt készítették a holnap Londonban játszó Lukács Laciék. A Mire vagy kíváncsi dalt a Valami Amerika 2 filmben lehetett először hallani, és maga a klip is a filmhez igazodott, a Köszönet doktor pedig a videójával együtt ingyenes újságmellékletként jutott el sok tízezer emberhez. Jó hír viszont, hogy várhatóan március végén kihozza vadiúj klipjét a Tankcsapda. A Pixel Film stábjával már leforgatott, jelenleg utómunkálatok alatt álló kisfilm a Mindentől távol című dalhoz készül. A nótáról exkluzív albumelőzetes írásunkban ezt lehetett olvasni:
"Kétlábdobos metal vadulás az alap, ahonnan elindul ez a szám, eleinte tipikusnak is mondható rocklázadós szövegekkel („nem leszek szolga, nem leszek báb”), de ez itt a Tankcsapda, úgyhogy jön is a csavar egy pattogósra vett, de szinte popos refrén képében (gondolj a My Chemical Romance vagy a Fall Out Boy nótáira), aminek musical-es jellegét később jópofa hangszerelési ötletekkel is kidomborítja a trió. A nóta vége persze ismét egy metal öntöde."
Kattints, ha kíváncsi vagy, mit mondott a klip kapcsán a rendező Tokay Péter és a Tankcsapda frontember Lukács Laci.
 


 
„Nem először volt alkalmunk a debreceni Pixel Film csapatával együtt dolgozni, hiszen jó néhány koncertfelvételt készítettek már nekünk - beszélt a stábról Lukács Laci. - De a Köszönet Doktorhoz is ők készítették a klipet. Ez tehát már a második közös zenés kisfilmünk! Nagyon jó hangulatban telt a forgatás, és látva az egyéb helyszíneken készült fotókat és felvételeket, egy igazán hangulatos képanyagra számítunk! A Mindentől távol című dalnak egyébként - a Tankcsapdától kicsit talán szokatlan hangszerelési megoldásokon túl - az is az érdekessége, hogy a dal eredeti címét és néhány sorát is megváltoztattuk. Ennek nagyon prózai és szomorú oka van: a dal, és annak szövege is nem sokkal a veszprémi kézilabdacsapat játékosa ellen elkövetett gyilkosság előtt nyerte el végleges formáját.


 

Mivel a tragédia helyszínének neve - Patrióta lokál - megegyezett a dalban eredetileg szereplő 'fantázia-kocsma' nevével, egyszerűen mi magunk is képtelenek voltunk elvonatkoztatni ettől a szóösszetételtől és annak negatív tartalmától. Ez még annak tudatában is nyomasztó volt, hogy a dal szövegének egyébként semmi köze  a tragikus eseményhez… Akkoriban még az a lehetőség is felmerült, hogy ez a szám lemarad a készülő lemezről, de mivel mindhárman nagyon megszerettük ezt a zenei témát, nagyon sajnáltuk volna, ha végül nem kerül rá az albumra. Ezután néhány hét gondolkozás és „szövegfaragás” következett, és így a dal részben megújult szövegével és új címével már megbarátkoztunk. Most pedig, az azóta aranylemezzé vált album egyik közös kedvencéből klip is készült!”


 

Tokay Péter rendező pedig a következőket mondta a dalhoz fűződő kapcsolatáról és a klip sajátos témájáról:

„A szám első meghallgatása után úgy éreztem, hogy marha könnyű dolgunk lesz, mivel egy emészthető dalról van szó. Majd amikor másodjára, aztán harmadjára is meghallgattam a nótát, rájöttem, hogy mégsem fenékig tejfel az élet... Olyan érzésem támadt a többszöri hallgatás és a sorozatos agyalás során, mintha ez nem is egy szám lenne... Így abból indultam ki, hogy ne egy egyhelyszínes, egy image-re épített klip szülessen a számhoz, hanem valami érdekes, esetleg rendhagyó videó, amilyen még nem volt a Tankcsapdának.


 
A klip alapsztorija a szesztilalom alatt játszódik. Ez már csak azért is érdekes, mert nem lehet azt mondani, hogy minden második magyar klip stílusát, képi világát, kellék- és ruhahalmazát a '30-as évekhez igazították volna. Nagyon jó volt egy olyan videón dolgozni, ami majdhogynem teljesen elrugaszkodik az eddig jól bevált sémáktól, és a régmúltba röpíti vissza a nézőt. De ugyanez történt a forgatás során a stábbal, a zenekarral, illetve a szereplőkkel is.

Nem szeretnék sok mindent elmesélni az alapsztoriról, annyit viszont elárulhatok, hogy korhű autók, kellékek, ruhák lesznek a klipben, és sztoriszál is akad jócskán. A két főszereplőnket pedig profi táncosként kértük fel a feladatra, mivel az alapkoncepcióba erősen beletartozik a tánc is, egészen pontosan a tangó. A zenekari playback felvételek is rendhagyó körülmények között készültek, mivel nemcsak a Tankcsapdát pakoltuk korhű kellékek közé, hanem a szereplőink egy része is folyamatosan látható a zenekaros jelenetekben. Ez szerintem érdekes képi világot kölcsönöz ezeknek a jeleneteknek."

Mindössze egy nap alatt forgattunk, bár az irgalmatlanul hosszú nap volt. A stábom több mint 20 főből állt, és nagyon sok fényt használtunk. RED kamerával forogtunk mozi-felbontásban, minőségben, és lassításokban sem szenvedtünk hiányt. Három helyszínünk volt: egy budapesti bár, a Cotton Klub, aztán egy csepeli gyárépület, ami a sztori velejének adott otthont, illetve a zenekaros felvételeknek, továbbá születtek utcajelenetek is."
 
A klip tehát már a vágóasztalon fekszik, a Tankcsapda pedig hamarosan tavaszi turnéjára indul. A turnékezdést nyugodtan lehet rendhagyónak nevezni, hiszen a holnapi londoni bemelegítő koncert után a következő buli a Mystery Gang és a Quimby társaságában lesz Nyíregyházán, április 2-án.

A további dátumokat, infókat megtalálod az alapos ráncfelvarráson átesett zenekari honlapon: www.tankcsapda.com

Fotók: Derencsényi, Tokay Réka

Hozzászólások

[000666]
PalIstvan
Sziasztok!Én ott voltam a forgatáson! Nagyon jó klipp lesz, hangulatos és rettenet illik majd magához a nótához!

http://image2.myvip.com/users/0074/00746837/7895359/4044ba1d35c1d6576c205f120fd6b14378723098.jpg

egy kép a srácokkal közösben!
[000657]
jrpi
várjuk a végeredményt!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FIRSTBORNE - Friss videó Chris Adler és James Lomenzo új projektjétől: Roll The Dice
2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:38

Még júniusban jelent meg a debütáló EP az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új projektjétől, a FirstBorne-tól, a Roll The Dice dalhoz pedig most elkészült egy szöveges videó. A csapatban James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), az énekes Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), a gitáros pedig Myrone. "A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk."   www.facebook.com/pg/firstborneofficial   FIRSTBORNE - Roll The Dice (szöveges videó a 2020-as FirstBorne EP-hez) FIRSTBORNE - FirstBorne EP (2020) Firstborne by Firstborne

BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS