RIPPER OWENS - Beszélgetés Metal Angel-lel, a pénteki buli szervezőjével

Magyar zenészek kísérik majd az ex-Judas Priest énekest

2010. március 4. (csütörtök) 11:31

Pénteken több nagy buli is lesz Pesten, a dán csodafegyver Volbeat például újra a Diesel Klubban lép fel, de a Crazy Mamában is igen különleges esemény készül. Ott az egykori Judas Priest és Iced Earth frontember, a szólóban és Malmsteen mellett, valamint a Charred Walls Of The Damned nevű új formációban is hatalmasat alakító Tim "Ripper" Owens lép fel, a metal világ egyik leghatalmasabb torka. A bulit talán még izgalmasabbá teszi, hogy az énekest ezen az estén magyar zenészek fogják kísérni (Jung Norbert gitáros - Cool Head Klan, ex-Pokolgép, Szijártó "Szupermen" Zsolt gitáros - Akela, Omen, After Rain, Koncz "Bonca" Tibor basszer - Cool Head Klan, ex-Tirana, valamint Király Zoltán dobos - Akela, Kornélkül), előadva Ripperrel jó néhány Judas Priest dalt. A műsor ugyan szigorúan titkos, de talán van esély Beyond Fear és Ripper szólóalbumos tételekre is. Egy biztos, a Charred Walls Of The Damned album első klipnótáját, a Ghost Townt, úgy fogja elénekelni Ripper mester, hogy a spéci akció révén képbe került kecskeméti Keeper Of Dreams teszi majd alá a nem pitlák zenei alapokat. A különleges koncert kapcsán a hajnalban is még ezerrel intézkedő szervezővel, Metal Angel-lel, azaz Bártfay Lacival beszélgettünk.
Pár évvel ezelőtt települtél haza Svédországból. Mikor, miért, és mit csinálsz itthon?

"Igen, jó pár évvel ezelőtt települtem ideiglenesen vissza, kifejezetten családi okok miatt. Befektetési tanácsadóskodom, tolmácsoskodom, valamint idegesítek jó néhány embert… Még mindig… De nagyon!" (nevet)

Énekeltél a Judas Beast nevű Judas Priest tribute csapatban? Ez a banda már nem létezik? Most milyen formációban zenélsz?

"A Judas Beast én vagyok most, egyedül, de már éledezik a banda. Hallani lehet majd róla időben! Egy triót alapítottam ezenkívül, és egy számomra elég jól ismert zenekarba meg be kéne lépni. Ha nincs ez a Ripper buli, hétfőn épp próbajátékon lettem volna, mint basszeros. Remélem, megvár a banda! Mellesleg több mint 20 éve basszusgitározom, szerintem ez elárul sok mindent. Azt gondolom, ha végre kiállunk a triós műsorunkkal például, sokan meg fognak lepődni. Jó a hangszerem!" (nevet)

JUDAS BEAST - 2008-ban a Kék Yukban (Metal Angel, mint Halford)

 

Ripperrel az ominózus Beyond Fear bulin ismerkedtél össze a Wigwamban, igaz? Milyen emlékeid vannak arról a koncertről? Pontosan mi is történt?

"Ripperrel még a Wigwam buli előtt ismerkedtem meg a myspace-en keresztül. Az a buli életem legnagyobb katasztrófája volt az emberek értetlensége miatt. Érthetetlen módon a színpadra felvezető úton sokkot kaptam… Mind az éneklési, mind a dalszövegemlékezési készségem leblokkolt. Ez történt, és ezt a sok 'szakértő' ember meg felfújta.Van aki meg részegen megy színpadra... (nevet) Persze az elfogadottabb. Mindegy, az egyetlen ember, aki értette, hogy mi történt, pont Ripper volt. Eredetileg a Desert Plains című Judas Priest dal terveztük közösen előadni, de ebből hirtelen a Living After Midnight lett, amit már vagy 29 és fél milliószor elénekeltem… Akkor még sem ment. Rossz emlék, de a szart is vállalni kell!"


Metal Angel valóban Halford/Priest-fanatikus (és nem tegnap óta...)Kinek az ötlete volt, hogy Ripper most egy magyar zenekarral csináljon Pesten önálló
bulit? Ilyet talán még soha sehol nem csinált, nem?


"Tavaly azért sokat turnézott így szerte a világon. Mindenütt más-más zenészekkel. Hozzánk én hívtam meg, és javasoltam neki, hogy ha már itt van, csinálhatnánk egy koncertet is. 'Mit szólnál hozzá?' Pont így történt. Emlékszem, rögtön azt mondta, hogy lehet róla szó… én meg 'Akkor intézem hozzá a dolgokat!' Novemberben tervbe vettük, januárra már tudtuk, hogy lesz buli, csak a repülőtől, meg egy-két más dologtól függött minden."

Hány napra érkezik és milyen hivatalos, nem hivatalos programjai lesznek?


"Csupán pár napra érkezik és a Crazy Mama-beli tehetségkutatóra, a Bandák Csatájára elmegy csütörtökön (ez van ma - a szerk), és ott átad 4 jegyet ajándékba, természetesen dedikálva. Ez hivatalos program, meg nyilván a pénteki koncert is. Ha jól tudom, 3 interjút ad majd. A nem hivatalos programja meg privát ügy, arról nem beszélhetek."

A kísérő zenészeket hogyan szedted össze?


"Felhívtam több mint harminc éve 'barátom Boncát'! (nevet) De tényleg... és mondtam neki, hogy mi a terv… Róla annyit mindenképp érdemes tudni, hogy a '80-as évek elején együtt zenéltünk Szegeden a Code nevű metal csapatban. Most a Cool Head Klan basszusgitárosa.
Bonca először csak hallgatott, mert biztos azt hitte, hülyéskedem! (nevet) Azután rájött, hogy komoly ez a Ripper dolog... Én meg rábíztam a zenészek maga köré gyűjtését. Csütörtök hajnal van, most jöttem a próbálról, és azt kell mondjam, Bonca nagyon jól döntött! Állat brutál a műsor!"

CODE - Metal Szegeden a "80-as évek első felébenÉs a fellépő zenekarokat ki válogatta össze?

"A Cool Head Klan meghívása egyértelmű volt. Az After Rain ugyan nem az én világom zeneileg, de valamiért mégis tetszik… Lehet, hogy az énekes csaj miatt! (nevet)  A Crossholdernél tiszteletbeli lovag vagyok, úgyhogy nekik is egyértelműen helyük volt itt… A Katona Főnök-féle KaFeBÁR-t is én hívtam el, mert meggyőzött a műsoruk, nagyon jól nyomják. Az ötödik banda, a Keeper Of Dreams lett, meg megérdemlik, mert jók."

A műsort Tim jelölte ki?

"Ezt sokan kérdezték már tőlem. Én meg mindig elfilózom… tényleg azt hiszi valaki, hogy én megmondhatom, kijelölhetem egy istenkirály világhírességnek a műsorűban előadandó nótákat?! Na ne már! Persze hogy Ripper jelölte ki a dalokat, viszont megvitatta velem… és nagyon jól is esett, hogy megkérdezte: 'Szerinted?'  Tettem javaslatot én is, egész pontosan két dalra. Mindkettő bele is került a programba."


JUDAS PRIEST - RIPPERREL -  (1998, New York)Hány ember ismeri ezt a tervezett Ripper műsort? Mennyiért árulnád el a titkot? (nevet)

"Eredetileg 8 magyar és maga Ripper… De egy titok csak addig titok, amíg mindössze egyetlen ember  tud róla. A próbahely - mint megtudtam -, közös a legtöbb általam csak 'ász' bandának titulált zenekarokéval… Úgyhogy a bámészkodók meg a fülelők is biztos megtudták már, mi is lesz a műsor. Én viszont tartom az ígéretemet és nem árulom el. Egy biztos, az első daltól az utolsóig brutál jó műsort fogtok hallani! A kezdés meg leszedi majd mindenki fejét!"

Ezt a Charred Walls Of The Damned nótás akciót ki vetette fel? Hogy esett a választásod a Keeper Of Dreams zenekarra?

"Én vetettem fel Rippernek, mert kellett egy ilyen akció… csak úgy, miért ne alapon. És azért kapott a kecskeméti csapat extra játékidőt is, mert fiatalok és mert NAGYON JÓ ZENÉSZEK! Megérdemlik. Amikor fiatalon a Codában zenéltem, minket a Bencsik Samu-, Cserháti Pityi-, Vikidál Gyula-féle Pandora’s Box támogatott ingyen. Semmi mással persze, csak azzal, hogy előzenekaroskodhattunk náluk megszámlálhatatlan alkalommal. Ezt adom így tovább és ezt is hirdetem… NE VEGYÉTEK EL A FIATALOK LÓVÉJÁT, HANEM SEGÍTSÉTEK ŐKET! Ez egy üzenet mindazoknak, akik csak a markukat tartják."

A Charred nóta a Ripper buli része lesz, nem? Tehát nem a Keeper Of Dreams korai saját blokkjában hangzik el, ugye?

"Így van. De azt senki sem tudja, hogy mikor, hol és hogyan sütjük el."

Két másik hazai Priest tribute énekest is meghívtál a bulira. Ők is egy-egy nótát adhatnak majd elő. Ez amolyan gesztus a részedről?

"Én vártam, hátha mint a Tribute Land szerveződés által kivégzett tribute énekes, kapok valami meghívót erre a március 6.-i Wigwamos tribute bulira, ám nem hozott a postagalamb szart sem… (nevet) Én meg azt mondtam: 'Látjátok? Én meg ilyen vagyok...' (nevet) 'Gyertek és énekeljetek!'  Itt egy kicsit előjött belőlem a magyarral homlokegyenest ellentétes svéd modor.
Nem kell ezt ragozni, érti ezt mindenki szerintem. Egy rakás olyan vendég lesz, aki egyébként szívesen belefojtana egy kanál vízbe. Ez az igazság. Én meghívtam mindenkit, ők meg elfogadták a meghívást."

A Crazy Mama hány férőhelyes? Nagyjából milyen nézőszámra lehet számítani.?

"A Mama egy méretes hölgy! (nevet) Belefér vagy 650-700 vékony ember… Én kábé annyi nézőre számítok, hogy fogalmam sincs... Szerinted? 150? 200? Nem ez a lényeg. A lényeg, hogy 2500 Ft-ért ilyen buli máshol nincs. Ez a lényeg!"

Aznap van a Volbeat buli a Diesel Klubban. Átérhet a Crazy Mamába, aki akar? Meddig tart a Volbeat és mikor kezd Ripper?

"Akinek lesz jegye, az átjöhet/bejöhet… persze. Ha lesz jegy, vehet ott is szerintem, nem divat az elővétel Magyarországon. Ripper este 11 után kezd, ez biztos… mert gondoltunk a Diesel Klubosokra is! (nevet) Hogy meddig tart a Volbeat, azt nem tudom, de hogy meddig tart a Ripper buli, igazából azt sem! Gondolom, hogy az igazi buli másnapig!" (nevet)

Nyilván nem vállalkozás célból jött létre ez a buli, hiszen aligha termelhet nyereséget... Rockerpasszióból csinálod? Vagy miért?

"Azért csinálom, mert sírnak a rockerek itt is, ott is, fórumokon, hogy drága a koncertjegy. Ez egyébként igaz is. Külföldön néha olcsóbb, mint nálunk… szóval azért van ez a 2500-as belépő hogy MINDENKINEK PASSZOLJON. Ezenkívül segítjük a Crazy Mamát is, hiszen végre egy valódi világsztár lesz náluk, ami jó indulás a későbbi kapcsolatokhoz, jó referencia. Ezenkívül rengeteg 'igaz barátom' lett a koncert miatt... (nevet) és végül, de nem utolsó sorban egy jót röhögök azokon, akik kétségbevonták, hogy jóban vagyok Timmel! Most bekaphatják!" (nevet)


MALMSTEEN/RIPPER - I'll See The Light Tonight (San Antonio, 2008)Tervezel folytatást is? Másokat elhívni, ilyesmi?

"Yngwie Malmsteent el fogom hozni, mert fellép ő kis klubokban is, ha nem vágják át... Halfordot is megpróbálom, a PainMuseum-ot mindenképpen, valamint egy svéd bandát is, ami most még titok. Gyertek pénteken! Atom brutál buli lesz!"

www.crazymama.hu

A pénteki buli programja:

19.45-20.05 - KEEPER OF DREAMS
20.10-20.35 - AFTER RAIN
20.40-21.20 - KÓBOR ANGYAL ÉS A FEKETE BÁRÁNYOK
21.25-22.20 - COOL HEAD KLAN
22.25-23.05 - CROSSHOLDER
23.10- ? - TIM "RIPPER" OWENS SOLO SHOW
koncert után:
"MEET 'N' GREET"
utána:
ROCK KARAOKE ZÁRÁSIG! 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
2020. augusztus 6. (csütörtök) 17:29

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót egy Izlandon élő magyar srác, Puskás Dániel (Valhallartworks) készítette, a nótában a billentyűszólót vendégként Arnaldur Ingi Jónsson (Lucy In Blue) játssza. Puskás Daninak ez a második klipje, az elsőt az izlandi blacker Nyrst idei első albumának címadó dalához forgatta. A 2015-ben Reykjavíkban elindított banda eddig egyetlen EP-t adott ki (Arkanum, 2016), a Metal Blade-hez idén tavasszal szerződtek. A 2020-as lemez dobjait Chris Van Der Valk hangmérnökkel (a Grave Superior frontembere, aki a Hail Of Bullets-szel is dolgozott korábban) rögzítették, a többi felvétel az egyik gitáros, Kristján Jóhann Júlíusson (Grave Superior, Zakaz) irányításával készült. A borító Eliran Kantor műve.   www.facebook.com/cultoflilithband...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert
MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert

Tavaly októberben egy Daemon című új albummal jelentkezett a black metal műfaj egészének egyik legfontosabb zenekara, a norvég-magyar Mayhem. Csihar Attila és csapata eredetileg idén...

DGM - Klippel az első dal a prog/power csapat őszi lemezéről: Flesh And Blood
DGM - Klippel az első dal a prog/power csapat őszi lemezéről: Flesh And Blood

Tragic Separation címmel október 9-én jelenik meg a prog/power-vonalas olasz DGM új stúdióalbuma, a 2016-os The Passage lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Flesh...

AVANTGARDE - Dalpremier szöveges videóval: Súlyos átok
AVANTGARDE - Dalpremier szöveges videóval: Súlyos átok

Tavaly augusztusban alakult meg a budapesti Avantgarde zenekar, amely a neve ellenére durván tolja a metalt. Ismerkedj meg a szöveges videóval kísért harmadik dalukkal, amelynek címe:...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS