NIGHTWISH - Anette Olzon énekesnő terhes!

Ezért fújta le a 2010-re tervezett szólóalbumát is

2010. március 4. (csütörtök) 12:29 | utoljára módosítva: 2010. március 4. (csütörtök) 13:07

A Nightwish énekesnője a blogján tette nyilvánossá, hogy állapotos és hogy a terhessége majdnem a felénél jár már. Az is kiderült, hogy az idénre tervezett Anette Olzon szólóalbumot is emiatt fújta le pár hete.
A finn sikercsapat 2011 szeptemberében tervezi kiadni az új lemezét, amelynek dalait már javában írja Tuomas Holopainen billentyűs/főnök. A tervek szerint júliusban jönnének össze, hogy feldemózzák Tuomas ötleteit, majd a felvételek alapján folytatódik az új dalok kidolgozása, befejezése. Anette szerint a történtek nem befolyásolják a zenekar terveit:
"Egy ideje már tartogatok magamban egy kis titkot, de ma úgy érzem, hogy meg akarom osztani veletek. Ahogy azt mind tudjátok, a magánéletemről nem szeretek túl sok mindent kiteregetni, de néhány spekuláció miatt, valamint azért, mert annyira boldog vagyok, úgy döntöttem, hogy elmondom a titkomat... Tavaly ősszel a szólóalbumon demófelvételei közben egyszer csak nagyon, nagyon fáradtnak és nyúzottnak éreztem magam. Elvégeztem egy terhességi tesztet, és a barátommal együtt igazán meglepve láttuk, hogy állapotos vagyok. Mivel úgy döntöttem korábban, hogy a fiamnak nem lesz kistesója, ezt a dolgot egyáltalán nem terveztem, ám az első sokkot követően, valahogy nagyon, nagyon jól éreztem magam.
Most már csaknem a terhesség felénél járok és igazán remekül érzem magam, mégis úgy döntöttem, hogy a történtek miatt mégsem rukkolok elő idén egy szólóalbummal. Biztos vagyok benne, hogy ezt a döntést így sokkal jobban megértitek, és azt megígérem, hogy valamikor később ezek a dalok is napvilágot látnak majd.
Ha kíváncsi vagy a finn rytmi.com oldalnak adott Anette interjúra, kattints!Milyen érzés ennyi évvel az első gyermeked után újra állapotosnak lenni?


"Mivel az a terhesség nagyon kemény volt, tele kórházi látogatásokkal és egy nehéz szüléssel, úgy döntöttem, hogy nem akarok több gyermeket. Igen nehezen is estem teherbe akkor, úgyhogy nem is gondoltam, hogy a testem újra képes erre, pláne, hogy 38 éves vagyok. De a sors közbelépett, és ennyi év után újra állapotos vagyok (a fiam 9 lesz, amikor a baba megszületik), és az időzítés most mégis jónak tűnik. A fiam is várja az eseményt és nagybratyóként is többet tud már segíteni nekem, mintha két éves volna."

Mesélj egy kicsit az őszi terveidről! Otthon tudsz majd maradni, mint más anyukák, vagy hamarosan neki kell látnod a zenekari feladatoknak?

"Nos, a szülést követően, amint csak lehet, Finnországba kell utazzak, hogy próbáljak a srácokkal, és pár hétig ott is kell maradjak, hogy az új dalokon dolgozzunk. Azután majd megkezdődnek a lemez felvételei is, de mivel a hangszeres részek jönnek előbb, meg a nagyzenekari és kórusos témák, és csak azok után kezdem felénekelni a nótákat, erre az őszre nincsenek komoly megterheléssel járó feladataim. Nyilván meg-meglátogatom a többieket a felvételek közben, ha éppen úgy alakulnak a dolgaim, de ami a konkrét felvételeket illeti, 2011-ig nem lesz ilyen munkám. Ami az őszre tervezett szólóalbumot illeti, azt a gyermek megszületése miatt nem tudom elkészíteni, úgyhogy várnom kell vele."

Ebben az életkorban egész más gyermeket szülni, mint huszonévesen. Milyen előnyét látod az anyaságnak 40 táján?


"30 voltam, amikor a fiam megszületett, és örülök annak, hogy addig vártam az anyaszereppel, most pedig még könnyebbnek érzem az egész folyamatot. Nem stresszelem annyira magam a dolgon, mint első alkalommal. Sokkal inkább élvezem, és nem foglalkozom olyan megszállottként a testem változásával, növekedésével, mint akkoriban. Hálás vagyok, hogy ennyi idősen is lehet gyermekem, áldásnak tartom, hiszen ez a fiatalság érzetét kelti bennem, ami megkönnyíti a tény elfogadását, hogy hamarosan 40 leszek. Anyának lenni valóban csodálatos dolog, és még sokkal jobban is élvezem ebben a korban. Természetesen óriási változást jelent, hogy a már magáról gondoskodni képes fiammal töltött könnyű évek után újra kisbabám lesz  Ugyanakkor így sokkal tovább érezhetem magam fiatalnak, és végignézhetem, ahogy egy újabb apróság felnő."

A következő Nightwish turnét hogy tudod majd végigcsinálni?


"Minden rendben megy majd. Mindannyian azt szűrtük le, hogy a legutóbb túl intenzívre terveztük a turnét, és most azért szeretnénk lazábbra venni az egészet. A tervezés a kulcsa mindennek, és különben is nagyon jó fej apja lesz az érkező kislánynak/kisfiúnak, aki gondoskodni fog róla, amikor szükséges. Ráadásul van egy segítőm is, aki el tud kísérni, ha éppen szükséges. Nem idegesítem magam ezekkel a dolgokkal, mert tudom, hogy végül minden jól alakul. A legutóbbi turné nagyon kemény volt, mégis tudott működni, pedig a fiam közben otthon volt."

Ha a gyermekvállalással kapcsolatban van esetleg valami bátorító mondandód a többi előadóművésznőnek vagy más felnőtt nőknek... Bármi, ami eszedbe jut...

"Gyereket szülni és mellette a karriert is egyengetni... ez nagyon, nagyon jól is tud működni. Nem szabad, hogy bárki is azt mondja, erre képtelen vagy, mert nem így van, igenis megoldható a dolog!"  

Anette blogja
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
2020. augusztus 12. (szerda) 18:35

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black metal brigád legutóbbi lemeze, a Mörk Gryning még 2005-ben jelent meg, aztán 11 éven át szünetelt a zenekar. A friss albumot Sverker Widgrennel rögzítették a stockholmi Wing stúdióban, Carl-Gustaf Bäckström dobos játéka csaupán a Black Spirit dalban hallható, amelyben amúgy Jonas Bernt basszer mellett Laura Ute is énekel. Johan "Aeon" Larsson, aki a koncerteken billentyűzik, a For Those Departed és az On The Elysian Fields számokban zongorázik az új lemezen. "Büszkén jelenthetjük be, hogy végre kiadás előtt áll az új albumunk. Sokat kellett várni rá, mi azonban épp olyan éhesek vagyunk, mint bármikor. A lemezanyag egyenesen leás a bandánk leglényegéig: brutális és melodikus, sötét és euforikus..."  ...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától
KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától

Tegnapután címmel és egy klip kíséretében hozta ki első dalát a Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx) új formációja. Ez a szám Kozma Norbert gitáros (Rúzsa...

DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük
DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a svéd Desolator második albuma, amelynek harmadik előzeteseként a The Great Law Of The Dead nótával lehet ismerkedni. A szám...

ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS