KEEPER OF DREAMS - Ők játszhatnak Ripperrel pénteken!

A kecskeméti progos death csapatnak új klipje is van

2010. március 3. (szerda) 09:27 | utoljára módosítva: 2010. március 3. (szerda) 15:48

Február közepén jelent meg az a felhívás, hogy a most pénteken, a Crazy Mamában egy egészen egyedülálló koncertet adó Tim "Ripper" Owens énekes szívesen előadna egy Charred Walls Of The Damned nótát egy felkészült magyar zenekarral. A Charred Walls... egy új progos power banda, amelynek élén ugyan a Judas Priestben és az Iced Earth-ben is megfordult Ripper áll, de a csapat valójában ahhoz a Richard Christy doboshoz kötődik, aki a Death utolsó korszakában volt társa Chuck Schuldinernek, és a tragikus sorsú, fiatalon elhunyt gitáros Control Denied nevű power metal projektjében is püfölte a bőröket, utóbb pedig szintén megfordult az Iced Earth-ben.
A Charred Walls csak ősszel kezd koncertezni, a Ghost Town című daluk budapesti előadásával Ripper világpremierre készül, és a pénteki bult szervező Bártfay "Metal Angel" Lacival sikerült is megtalálniuk azt a magyar bandát, a kecskeméti Keeper Of Dreams-et, amely képes odatenni a zenei alapokat Ripper mester alá. A dán Artillery pesti buliján is fellépett és tavaly a Taste Smashed To Pieces albummal debütált kecskeméti Keeper Of Dreams nemrég készült el a Synesthesia című klipjével. A Ripperes fellépés és az új videó kapcsán Kiss Márton gitáros/énekessel beszélgettünk.A tavaly kiadott debütáló lemezeteknek milyen volt a visszhangja?


"Számomra nagyon pozitív, mindenkitől jókat hallottunk vissza, tetszik az embereknek. Már akihez eljutott, mert egyelőre azért túl nagy ismertségnek még nem örvendhetünk, de dolgozunk az ügyön. Viszont azon meglepődtem hogy még olyan embereknek is tetszik egy-két számunk, akikről egyáltalán nem gondoltam volna. Kritika terén itt-ott az erős Death hatást kaptuk meg. Persze, ezt pozitívan értelmezzük, mégis megpróbáljuk a következő lemezt még egyedibbé tenni. Egyébként már készülnek az új dalok."

A Taste Smashed To Pieces lemezt sikerült valahogy külföldön is terjeszteni?

"Igen, a kiadónk, a Confused Productions szerint viszonylag sokat sikerült eljuttatni külföldre is. Azért ne gondoljon senki ezres nagyságrendre! De azon is nagyon meglepődtem, hogy még tőlünk is rendelt egy német fickó 10 darabot. Vannak fanatikusok gyűjtők! (nevet) Visszajelzést nem igazán kaptunk kintről. Korábban, amikor még a kiadóknál próbálkoztunk, jött néhány ajánlat, de azok totális lehúzás jellegűek voltak. Gyakorlatilag mindent ki kellett volna fizetnünk, maximum a reklám miatt lett volna hasznos. De azt remélem, hogy a következő lemezünkhöz kapunk majd valami jobb ajánlatot is. Új demóval együtt tervezzük a promózást."

Melyik volt a legjobb bulitok a CD kiadása óta?

"Szerintem legjobban a Kék Yukban a lemezbemutató buli sikerült, ahol játszott valami dán thrash banda is... Azt hiszem, Artillery a nevük, vagy mi..." (nevet)
 
A napokban lett kész az első rendes klipetek. Miért épp a Synesthesia dalt választottátok ki a lemezről?

"Már a lemez megjelenése előtt, a bulikon is ez volt a legtöbb embernek tetsző számunk, ezért ez egyértelműen adta magát. Egy fiatal srácokból álló stábbal forgattunk, ez volt az első ilyen jellegű felvételük. És ahhoz képest szerintem nagyon jól sikerült! A kiskunfélegyházi RockTár klubból egy ismerősöm ajánlotta Gajdics Dávidékat. Ezúton is köszönöm neki, jó tipp volt!"


KEEPER OF DREAMS - Synethesia (a 2009-es Taste Smashed To Pieces albumhoz)

 
Honlap, youtube, myspace - ezen túl mit lehet tenni egy klippel egy magatokfajta csapatnak?
 
"Minden jelentős metal blognak és hírportálnak igyekeztünk elküldeni a hírt. Azt hiszem, manapság ez már szinte fontosabb, mint az, hogy a tévében szerepeljen egy klip. De azért szeretnénk, ha a Headbangers Ball-ba is bekerülne. Rajta vagyunk ezen is, reméljük, sikerül!"

Most pénteken egy csomó olyan ember is lát majd titeket Ripperrel, aki eddig azt sem tudta, hogy léteztek egyáltalán. Hol láttátok meg ezt a Ripperes felhívást?

 
"A CasketGarden gitáros Tóth Balázs hívta fel a figyelmem rá, mondván, hogy ő minket tudna leginkább elképzelni erre a feladatra, hiszen tudja, hogy a Charred Walls Of The Damned lemezen játszó legendás ritmusszekció tagjai - Richard Christy és Steve DiGiorgio - nagy példaképeink. Nagyon megtetszett az ötlet! Pár nappal előtte hallottam a lemezt, és tetszett is, úgyhogy rögtön jelentkeztem a megadott mailcímen. Viszonylag könnyen megkaptuk a feladatot. A buli főszervezője, Metal Angel eljött a próbánkra, meghallgatta, hogyan játsszuk a Ghost Town című számot, majd mondta, hogy ez így rendben is lesz."

A Charred Walls anyag szerinted milyen a késői Death, Control Denied anyagokhoz képest? Egyáltalán összehasonlíthatók?


"Valamilyen szinten össze lehet hasonlítani, de inkább a Control Denied-dal, mivel a stílus elég hasonló. És hát a ritmusszekció is megegyezik a Control Denied albumon hallhatóval, de Jason Suecof és Chuck Schuldiner gitárjátékát tekintve azért elég jelentős a különbség. Nekem bejön ez a Charred Walls Of The Damned lemez. Bár eleinte kellett vele barátkoznom, de most már szívesen hallgatom. Fülbemászóak a témák, mégis technikás és kemény sok helyen, no meg a gitárszólók agytépőek! Kissé meg is gyűlt velük a bajunk!" (nevet)

Tehát kihívást jelentett a Ghost Town nóta megtanulása? Főként milyen téren?

"A kihívást főleg a tempó és a ritmus jelentette. Ami a dallamszerkezetet illeti, nem egy Opeth-szintű dologról van szó, tehát azzal nem volt sok gondunk. Reszelni és szólózni viszont keményen kell a Ghost Townban, arra kellett gyúrni. Meg a dobra is... De mostanra már sikerült jól begyakorolnunk."


CHARRED WALLS OF THE DAMNED - Ghost Town (a január végén megjelent debüt album első klipje)Metal Angelnek annyira bejött, amit csináltok, hogy extra játékidőt is kaptatok. Hány saját számot tudtok majd előadni?

"20 percet kaptunk, ebbe 4-5 szám fér  a lemezről. De lesz egy olyan nóta is, ami nincs az albumon."

Csak nem egy Death feldolgozás? (nevet) Tényleg, egy Chuck Schuldiner emlékestet nem szerveztek valamikor?


"Nagyon tiszteljük és szeretjük Chuck Schuldiner munkásságát, nyugodjék békében, de most már szeretnénk kilépni az árnyékából, hogy önmagunk, a saját zenénk miatt szeressenek minket az emberek. Ebben a rövid műsorban nyilván nem lesz Death feldolgozás, de az egyéb koncertjeinken, ahol több időnk lesz, még időnként szívesen eljátszunk egy-két Death számot."


KEEPER OF DREAMS - A klipforgatáson készült fotók galériájaA Death mellett miket hallgatsz? Mondjuk, milyen zenék vannak most az mp3 lejátszódban?

"Mostanában a legnagyobb hatással három zenekar van rám: Nevermore, Meshuggah, Opeth. Ezeket is hallgatom a leggyakrabban, de Cynicet is szoktam, csak a jelenleg elérhető két albumukat már kicsit unásig hallgattam... Meg a Voivod is nagy kedvencem. És persze a klasszikusok bármikor jöhetnek, minden mennyiségben: Pantera, Sepultura, Metallica, Slayer, Atheist, Pestilence, Iron Maiden, KISS stb."


KEEPER OF DREAMS - Zombie Ritual (Death feldolgozás egy 2008-as buliról, még a régi gitárossal)Hazai bandák, akikre szerinted érdemes figyelni?
 
"A magyar klasszikusok közül nagy kedvencem az Akela, az újabb vonalból pedig a Watch My Dying-ot és a CasketGardent emelném ki leginkább. A WMD-vel már volt közös bulink, a CasketGardennel pedig elméletileg lesz szerencsénk együtt játszani. Más stílust képvisel a két csapat, de nekem mindkettő nagyon bejön."

A Ripperes bulin túl hol lehet titeket elcsípni?


A myspace oldalunkon fent van minden dátum és helyszín, de azért leírom, hol játszunk a tavasz folyamán: Baja, Mosonmagyaróvár, Kecskemét, Miskolc, Budapesten a Dürer Kert, Szeged, Pécs, Kiskunfélegyháza..."

Említetted, hogy már készülnek az új dalok. Zeneileg merrefelé indultok el most?


"Igen, most nagyon rajta vagyunk a számíráson. Nyárra, ősz környékére már a lemezfelvétel is tervbe van véve. Több teret fognak kapni a progosabb témák, de nem a céltalan technikázásra gondolok, hanem a fogósabb dolgokra. De emellett nem akarunk elpuhulni, azaz csépelésben sem lesz hiány! (nevet) És lesz további koncertezés is, persze. Igyekszünk Magyarországon mindenfelé eljutni, és ahogy az előző felsorolásból kiderült, sikerült is viszonylag sok bulit leszerveznünk. De azért még mindig vannak lefixálatlan lehetőségek! Minden megkeresést, megjhívást szívesen veszünk!"

Valamelyik nyári fesztiválra már sikerült bejutnotok?

"A pécsi Rockmaratonnal kapcsolatban jelenleg is zajlik a közönségszavazás, és az első 5 legtöbb szavazatot kapó zenekar játszhat majd a Rockerek.hu színpadon. Egyelőre bent vagyunk a Top5-ben, szerencsére. Reméljük, ez így is marad. A szabadszállási amatőr rockfesztiválra is jelentkeztünk, ott a szervezők állítják össze a programot. Remélhetőleg ott is a fellépők között leszünk. Más rendezvénnyel nem próbálkoztunk még. A legtöbb fesztiválon a részvétel igen erősen kötődik a protekcióhoz, vagy a nagyobb ismertséghez. De nem kizárt, hogy további fesztiválokkal is megpróbálkozunk majd."

Scream Bloody Gore vagy Sound Of Perseverance?


"Inkább a Sound of Perseverance, de az első és az utolsó Death album teljesen más világ. A Scream Bloody Gore-t is nagyon szeretem."

Human vagy Symbolic?

"Ezek már jóval közelebb állnak egymáshoz! Nem is tudok választani közülük, mindkettőt imádom!" (nevet)

Gene Hoglan vagy Sean Reinert?

"Fú, tudsz ám nehezeket kérdezni! (nevet) Ha csak a Deathben végzett munkásságukat nézném akkor itt sem tudnék dönteni, de ha az egyéb zenekaraikat is figyeljük, akkor a Cynic miatt inkább Sean Reinert."

Death vagy Control Denied?


"Death."

Control Denied vagy Charred Walls Of The Damned?

"A Control Denied azért közelebb áll a szívemhez."

Ripper vagy Tim Aymar?

"Ripper inkább. Tim Aymar sosem fogott meg annyira, jobb énekest érdemelt volna Chuck és a Control Denied. Az lett volna hatalmas, ha Warrel Dane-nel játszhatott volna! Nálam Warrel az abszolút kedvenc az énekesi poszton."

Chris Reifert vagy Richard Christy?

"Richard Christy egyértelműen. Egyébként kevesen ismerik a félkész 2. Control Denied kiadványt, a Zero Tolerance-t. Amit ott dobol, az tőle a kedvencem."

www.myspace.com/keeperofdreamsmetal
A pénteki Ripper buli időbeosztása:
MÁRCIUS.5.
CRAZY MAMA MUSIC PUB.BUDAPEST
kapunyitás: 19.00h

19.45-20.05 - KEEPER OF DREAMS
20.10-20.35 - AFTER RAIN
20.40-21.20 - KÓBOR ANGYAL ÉS A FEKETE BÁRÁNYOK
21.25-22.20 - COOL HEAD KLAN
22.25-23.05 - CROSSHOLDER
23.10- ? - TIM "RIPPER" OWENS SOLO SHOW
 
A koncert után:
"MEET 'N' GREET" -
utána:
ROCK KARAOKE ZÁRÁSIG!

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
2020. augusztus 12. (szerda) 18:35

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black metal brigád legutóbbi lemeze, a Mörk Gryning még 2005-ben jelent meg, aztán 11 éven át szünetelt a zenekar. A friss albumot Sverker Widgrennel rögzítették a stockholmi Wing stúdióban, Carl-Gustaf Bäckström dobos játéka csaupán a Black Spirit dalban hallható, amelyben amúgy Jonas Bernt basszer mellett Laura Ute is énekel. Johan "Aeon" Larsson, aki a koncerteken billentyűzik, a For Those Departed és az On The Elysian Fields számokban zongorázik az új lemezen. "Büszkén jelenthetjük be, hogy végre kiadás előtt áll az új albumunk. Sokat kellett várni rá, mi azonban épp olyan éhesek vagyunk, mint bármikor. A lemezanyag egyenesen leás a bandánk leglényegéig: brutális és melodikus, sötét és euforikus..."  ...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától
KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától

Tegnapután címmel és egy klip kíséretében hozta ki első dalát a Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx) új formációja. Ez a szám Kozma Norbert gitáros (Rúzsa...

DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük
DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a svéd Desolator második albuma, amelynek harmadik előzeteseként a The Great Law Of The Dead nótával lehet ismerkedni. A szám...

ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS