RIPPER OWENS - Teljes gőzzel folynak a pesti buli próbái!

Március 5-én a Crazy Mamában lesz a koncert

2010. február 22. (hétfő) 17:32
A március 5-ei speciális Tim “Ripper” Owens bulin magyar zenészek fogják kísérni a Judas Priestben, az Iced Earth-ben is megfordult énekest, aki mostanság a Charred Wall Of The Damned nevű banda élén arat komoly sikereket. Ugyan pár napja jöttek olyan hírek, hogy némi változásra kényszerül a Rippert kísérő alkalmi magyar formáció, és ezúttal volt is némi alapja a pletykáknak, de Holloshy Orsolya interjújából kiderül, hogy a zenekar felállása változatlan: Jung Norbert és Szíjártó Zsolt gitárosok, Koncz “Bonca” Tibor bőgős és Király Zoltán dobos. A próbák teljes gőzzel folynak...Zoli, kiszivárogtak olyan hírek, hogy nem te dobolsz majd a koncerten. Mi a valóság? Történt egyáltalán valami?
 
 “Igen, történt valami hasonló dolog, de kiszállni nem akartam – ismerte el Király Zoltán dobos. - Leginkább egy frászt hoztam a többiekre... Kivéve Szuperment (Szíjártó Zsolt – Omen, Akela, After Rain), mert ő már ismeri a felkészülési folyamatomat... Ugyanis az első próbára csak a számszerkezeteket tanultam meg, a pontos figurák még nem voltak kidolgozva, és ez okozott némi ijedtséget. A következő próbára azonban már ezeket a spéci dolgokat is megtanultam, a zenésztársaim legnagyobb örömére!”
 
Láttalak már Akela bulin dobolni, és ott a harminckettedekkel sem volt gond. Sok Priest fanatikust érdekli, hogy a műsorban ott lesz-e a Painkiller...
 
“A műsorról nem mondhatok semmit, köt a titoktartás. De azért a repertoárban a húzósabb dalok dominálnak, ahol rendesen oda-oda kell pedálozni a lábgépnek! De ezen felül is olyan érdekes, és eszenciális figurák vannak ezekben a dalokban, amelyeket precízen oda kell tenni. Mert ha nem így fog történni, a fanatikusok leszednek a színpadról, az tutifix!” (nevet)
 
A várható műsor tehát titkos, arról nem is érdemes érdeklődni, de vajon a lista hogyan állt össze?
 
“A dalokat Ripper választotta ki, és az én meglátásom szerint egy nagyon ütős kis műsor lesz – bizakodott a basszer Bonca. - Természetesen lesznek olyan dalok is, amelyek nagyon komoly odafigyelést igényelnek.”
 
Egy az egyben kell megtanulnotok a számokat?
 
“Természetesen törekszünk a lehető legélethűbb módon  visszaadni a dalokat – magyarázta Jung Norbi. - Persze minimális eltérések lehetnek.”
 
Hálás, de egyben veszélyes feladat is egy világszerte ismert kísérése, nem?
 
“Azt hiszem, hogy egy zenész életében mindig nagy dolog, ha ilyen megtiszteltetés éri – kezdte magyarázni Bonca. - Veszélyes inkább abban az esetben lehet ez a feldat, ha az ember hülyét csinál magából és nem tanulja meg a műsort!” (nevet)
 
A közönség egy része biztosan kritikusan fogja szemlélni a ténykedéseteket. Már most hallani a kétkedők, irigyek suttogását...
 
“Ha az ember állandóan a külső behatásokra koncentrálna, elvenné az energiát a lényegtől – vonta meg a vállát a Pokolgépben is megfordult, jelenleg pedig a Cool Head Klanban gitározó Jung Norbi. – Az pedig, hogy ki mit gondol egy még le sem játszott koncertről, egyszerűen nevetséges...” 

Úgy tűnik, Ripper nagyon bízik bennetek, egy fergeteges bulit ígért a Crazy Mamába. Mi lehet a fenenagy bizalom alapja?
 
“Szerintem Ripper nagy zenefan és egyébként is, a myspace-en megnézett már minket – felelte Szíjártó Zsolt. – Nálam ott a zenék közt van fent Omen, Akela, After Rain... De az is nagyon lényeges, hogy Ripper bízik a szervezőkben. Tudja, hogy nem fognak mögé rossz zenészeket tenni... Amúgy az utolsó két hét aktív próbákkal van tele. Ha már Ripper ide utazik tizenezer kilométert, nem akarunk és nem is fogunk neki csalódást okozni!”
 
Nyilván a saját zenekarokat – Cool Head Klan, Omen, After Rain – sem lehet elhanyagolni ebben a sűrű időszakban. Hogy bírjátok ezt a feszített tempót?
 
“Nem mondom hogy könnyű, de nem is megvalósíthatatlan – mosolygott Bonca. - Természetesen mindez kihat a családi életemre is, de hál’ Istennek türelmes párom és lányom van. Ők is tudják, hogy egy ilyen produkcó nem mindenkinek adatik meg. Persze a Cool Head Klan-nal is folyik a munka, arra is oda kell figyelni! Mindemellett van jó sok koncert is... De aki erre teszi fel az életét, annak bírnia kell. Néha kiborul a bili, de aztán újra rakjuk!” (nevet)
 
Metal Angel, mint a buli főszervezője mennyire kemény “főnök”?

“Meg szokta kérdezni, épp hogy állunk, ad tanácsokat is, de igazából ránk bízza ezt a feladatot – feleli Zsolt. - Ő a szervező, de van ezer más dolga. Azért szólt épp nekünk, mert úgy gondolja, hogy ezt a bulit jól le tudjuk játszani. Mi pedig csak a koncert zenei részével foglalkozunk, mert az a mi dolgunk.”
 
Király Zoli dobost leszámítva az est folyamán a saját csapataitokkal is felléptek majd. Nem lesz ez kicsit sok egyetlen estére? Ráadásul valami brutális hangerő várható, közel 500 Watt...
 
“Fizikailag azért nem lesz ez sokkal több egy hosszúra nyúló próbánál – magyarázta Jung Norbi, sok éves rutinnal a háta mögött. - Persze koncentrálni nyilvánvalóan jobban kell. A Crazy Mama hangosítása egyébbként is kimagaslóan jó, de így még jobb lesz! (nevet) A fülem is bírni fogja!”
 
Azért valamennyi feszültség csak van bennetek a koncert miatt?
 
“A National Geographic-on megy egy műsor, amiben olyan embereket szólaltatnak meg, akikkel történt valami különleges – kezdett sztorizni Zsolt. - Ufót láttak, elvitte őket a cunami, satöbbi. És mind ezt mondja: ‘Ez velünk történik?! Ezek mi vagyunk?!’ Majd megszólal egy másik is: ‘Úristen, ez velünk történik?!’... Szóval, van bennünk egy kis vizsgadrukk, de nem parázunk. Ripper nagyon jó zenész, és mi is odatesszük, amit tudunk. Fel kell venni a hangszereket és el kell játszani, amit el kell. Időt kell szánni a felkészülésre, nincs itt semmi nagy titok. Szerintem meg fog dörrenni a banda!”
 
Zsolt, az Akelában, az Omenben a metal cucc, a bőr-a-bőrön megy, az After Rainben viszont hétköznapi módon öltözködsz. Mi lesz rajtad a bulin?
 
“Szerintem simán a metal cucc, ha már az egyik Metal God személyesen jön ide!” (nevet)
 
Zoli, téged a Kornélkül zenekar dobosaként is ismerhetnek az emberek, bár az Ripper muzsikájától fényévekre van. A zenésztársaid hogy fogadták ezt a “kilengést”?
 
“Ezt meg kell, hogy cáfoljam. Úgy értem, hogy ha a zenét nézzük, akkor a Kornélkülben is nagyon sok hasonló elem megtalálható. Van, ahol ugyanúgy zúzda az is, bár lírai, összebújós számok is, csak egy kicsit modernebb felfogásban. A Kornélkülös srácok amúgy jól ismernek, és tudják, hogy zenéből mindenevő vagyok, dobosként meg mindent jól leütni tudó szeretnék lenni. Egy death/black zenekarban is játszom, a pécsi Beneth-ben. Na, az a zene és a Kornélkülé már valóban Makó - Jeruzsálem távolság!” (nevet)

www.crazymama.hu

Hozzászólások

[000559]
DARKY
Hallottam a nótákat...oda fognak *aszni nagyon!!!!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
2020. augusztus 12. (szerda) 18:35

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black metal brigád legutóbbi lemeze, a Mörk Gryning még 2005-ben jelent meg, aztán 11 éven át szünetelt a zenekar. A friss albumot Sverker Widgrennel rögzítették a stockholmi Wing stúdióban, Carl-Gustaf Bäckström dobos játéka csaupán a Black Spirit dalban hallható, amelyben amúgy Jonas Bernt basszer mellett Laura Ute is énekel. Johan "Aeon" Larsson, aki a koncerteken billentyűzik, a For Those Departed és az On The Elysian Fields számokban zongorázik az új lemezen. "Büszkén jelenthetjük be, hogy végre kiadás előtt áll az új albumunk. Sokat kellett várni rá, mi azonban épp olyan éhesek vagyunk, mint bármikor. A lemezanyag egyenesen leás a bandánk leglényegéig: brutális és melodikus, sötét és euforikus..."  ...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától
KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától

Tegnapután címmel és egy klip kíséretében hozta ki első dalát a Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx) új formációja. Ez a szám Kozma Norbert gitáros (Rúzsa...

DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük
DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a svéd Desolator második albuma, amelynek harmadik előzeteseként a The Great Law Of The Dead nótával lehet ismerkedni. A szám...

ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS