ROCKBAND - Zefi bemutatta az új felállást!

Újra együtt Donászy, Bajnok és Zefi

2010. február 2. (kedd) 09:53 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 16:21

Az év eleje óta hallani azokat a híreket, pletykákat, hogy a 2008. májusában létrejött Mobilmánia produkcióból nemcsak az utóbbi hetekben az anyagi problémái miatt a sajtóban többet emlegetett Vikidál Gyula énekes lépett ki, de Borbély Zsolt dobos és Vámos Zsolt gitáros is. A két Zsolt kiszállt továbbá a RockBand-ből is, amely Zeffer András billentyűs/énekes, a Mobilmánia produkció kiötlőjének saját bandája, ahonnan ugyancsak távozott Mészáros Péter billentyűs és Lőrincz Viktor basszer is. Vagyis Zefinek szinte a nulláról kellett most felépítenie a RockBand-et.
Az sem titok, hogy Viktor és Borbély Zsolt a P. Mobil-hoz is bejelentkezett, de csak együtt léptek volna be, dobosa pedig már volt Lóriéknak.
A RockBand felállása tehát így néz ki 2010-ben: Donászy Tibor dobos, Kékesi Bajnok László basszusgitáros, Zeffer András énekes/billentyűs, Kozma Tamás és Szentkirályi Jani gitárosok. Egyelőre friss koncertdátum nincs a RockBand átalakítás alatt álló honlapján.Ezzel egyidőben a Mobilmánia felállása is változott:
"Vikidál Gyula nyárra komoly, több előadásos színházi felkérést kapott, így kizárólag csak a koncertmenüben jelzett előadásokon láthatjátok őt a Mobilmánia koncerteken! Rudán Joe, Kékesi László és Zeffer András mellett bővült a zenekari névsor egy régi “mobilossal”, Donászy Tibor dobossal, aki nagy örömmel kezdett neki a közös munkának. Természetesen a Mobilmánia gitárosai most is a Rock Band zenészei: Kozma Tomi és Szentkirályi Jani.


MOBILMÁNIA - Kétforintos dal (a Mobilmánia DVD-ről, 2009. április 30. PeCsa)

 

 

A Rock Band sztorija a honlapról:

"1996-tól létezett egy zenekar TRB néven. Tagjai a P.Mobilból: Tunyogi Péter énekes, Kékesi "Bajnok" László basszer, Donászy Tibor dobos és Zeffer András billentyűs, valamint a Piramis gitárosa, Závodi János. Két stúdióalbum, két koncertlemez, egy angol nyelvű album és egy
koncert videó jelent meg TRB néven, de ők játszották fel a zenei alapokat a Som-Závodi lemezre, Zefi szerzői albumára, valamint közreműködtek Donászy Tibi szólólemezén is. Több ezer koncerten játszották együtt az ismert és kedvelt dalaikat.
2004-től, a névadó alapító, Tunyogi Péter kiválása után RockBand néven folytatták tovább. Ekkor csatlakozott hozzájuk Magyarország egyik legtehetségesebb gitárosa, Lukács Peta (ma Bikini). Megjelentettek két stúdió CD-t, (az egyik egy vonósnégyessel közös unplugged lemez volt), egy koncert CD-t, és koncert DVD-t is. Így működtek egészen 2006-nyaráig, amikor is Zeffer András súlyos betegsége miatt a zenekar szüneteltette működését. Zefi a felgyógyulása után, mivel az addigi zenésztársak már más zenekarokban helyezkedtek el, egy egészen új csapattal állt ki 2007 októberében a Petőfi Csarnok színpadára. Zefi visszatérő koncertjéről DVD is megjelent.

2008. derekán alakult meg a Mobilmánia, amelynek kísérőzenészei a koncerteken és a stúdióban is az akkori RockBand tagjai voltak: Borbély Zsolt, Vámos Zsolt, Kozma Tamás, Lőrincz Viktor, Mészáros Péter.

2010. januárjától pedig újra együtt muzsikál három régesrégi zenésztárs: Donászy Tibor (aki 10 éven keresztül volt TRB-RB tag, de előtte már a P. Mobilban is dobolt)  Kékesi Bajnok (ének, basszusgitár) és Zefi (ének, zongora, Hammond orgona). Idén ünnepelhetik meg azt is, hogy már 30 éve zenélnek együtt! A RockBand két gitárosa pedig: Kozma Tamás (aki már 2007-től RB tag) és egy új, fiatal, kivételes tehetségű gitáros, Szentkirályi Jani."
 

SZENTKIRÁLYI JÁNOS

1981-ben született Erdélyben. 4 évesen kapott ajándékba egy kis hegedűt, amit már gitárként fogott a kezébe. Zenei tanulmányait 13 éves korában kezdte a Zilahy zeneiskolában. A nagy gitárhősök vonalán indult el még Erdélyben, majd kitartásának és szorgalmának köszönhetően addig jutott, míg a Carcin cég endorserének fogadta. Mike Varney, a világhírű gitárhősök producere (Malmsteen, Jason Becker, Marty Friedman, Richie Kotzen…) élénk érdeklődést tanúsít Jani szólólemeze iránt.
A Carvin cég két ún. saját gitárt gyártott Jani részére. A kezéről lenyomatot vettek és annak alapján készült el a két professzionális hangszer, melyeket a DC 127-es modell alapján építettek meg. A hangszerek átmenős nyakú - Floyd Rose tremolókarral - aktív elektronikával és Carvin M22-es hangszedőkkel készültek. Jani S.I.T. gitárhúrokat használ. 2003 óta már hibrid szettet gyártanak számára Amerikában (0.9 - 0.11 - 0.15 – 0.24 – 0.32 – 0.42 ), 2010-től pedig Marshall képviselő lett. Marshall JCM 900 erősítőt, Morley Wah és hangerő pedálokat, valamint Rocktron Voodu valve előfokot és midi mate kontrollert , valamint saját designnal bíró pickfactory pengetőket használ.
2009-ben a Magyarországi Marshall képviselet ajánlotta Zefi figyelmébe a tehetséges gitárost, aki azóta a Mobilmánia és a RockBand tagja is lett.


"Biztosak vagyunk benne, hogy a rockzene szeretőinek még sok-sok kellemes percet fog szerezni! Fogadjátok őt szeretettel!
A RockBand műsora is átalakul, hiszen Kékesi Bajnok is énekel majd több dalt is. Az RB koncerten hallhatók a legismertebb TRB slágerek (A tegnap itt hagyott, Öregesen, Szárnyakon szédülő, Boszorkányrepülés, DejaVu, Buta pillangó stb.), a Születtem szerettem című RockBand lemezről a kedvelt címadó dal lesz a programban, valamint a Nagyvad egyedül jár, a Temple Bar..., és a legújabb számok: a Deák Bill Gyula 60. születésnapjára íródott Fél négy lesz tíz perc múlva, a gyönyörű Kötéltánc... de a zenészek múltjára tekintettel egy pár legendás dal is megszólal a P.Mobil számok közül, de ezeket inkább a Mobilmánia koncertjein játsszák majd - Rudán Joe énekével. Donászy Tibi és Zefi készülnek egy különleges Hammond orgonával közös dobszólóra is."

www.rockband.hu
 

Hozzászólások

[000359]
SZAKALL
Ez egy jó hír ,hogy Donászy Tibi is Zefiékkel újra együtt van.Hiányoltam is a Mobilmánia alakulásánál,szerintem a legjobb Mobil dobos volt.Itt a helye!Hajrá!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MÖRK GRYNING - 15 év után új album jön a svéd black metalosoktól, dalpremier: Fältherren
2020. augusztus 12. (szerda) 18:35

Hinsides Vrede címmel október 23-án jelenik meg a 2016 óta újra aktív svéd Mörk Gryning hatodik albuma, elsőú előzetesként pedig máris itt a Fältherren dal. A stockholmi black metal brigád legutóbbi lemeze, a Mörk Gryning még 2005-ben jelent meg, aztán 11 éven át szünetelt a zenekar. A friss albumot Sverker Widgrennel rögzítették a stockholmi Wing stúdióban, Carl-Gustaf Bäckström dobos játéka csaupán a Black Spirit dalban hallható, amelyben amúgy Jonas Bernt basszer mellett Laura Ute is énekel. Johan "Aeon" Larsson, aki a koncerteken billentyűzik, a For Those Departed és az On The Elysian Fields számokban zongorázik az új lemezen. "Büszkén jelenthetjük be, hogy végre kiadás előtt áll az új albumunk. Sokat kellett várni rá, mi azonban épp olyan éhesek vagyunk, mint bármikor. A lemezanyag egyenesen leás a bandánk leglényegéig: brutális és melodikus, sötét és euforikus..."  ...

ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span
ARMORED SAINT - Klippremier, az első dal John Bushék új albumáról: End Of The Attention Span

Punching The Sky címmel október 23-án jelenik meg a legendás amerikai power metal banda, az Armored Saint új stúdióalbuma, a 2015-ös Win Hands Down lemez utódja. A reggel már bemutatott...

KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától
KORI - Klippel az első dal a P. Box, Omen zenekarokból ismert Koroknai Árpád új csapatától

Tegnapután címmel és egy klip kíséretében hozta ki első dalát a Kori, az ex-P. Box énekes, Koroknai Árpád (ex-Omen, Szfinx) új formációja. Ez a szám Kozma Norbert gitáros (Rúzsa...

DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük
DESOLATOR - Stockholmi death metal, az új dalban Karl Sanders a vendégük

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a svéd Desolator második albuma, amelynek harmadik előzeteseként a The Great Law Of The Dead nótával lehet ismerkedni. A szám...

ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában
ATAVISTIA - Hozzánk is jönnek majd a Finntroll és a Skálmöld társaságában

Egészen friss, tegnapi hír, hogy a szeptember 18-án megjelenő Vredesvävd (Wrath-woven) albumának jövő tavaszi Európa-turnéjával Budapestre is eljön a Finntroll. A koncert a Dürer...

TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz
TALES OF EVENING - Megvan az új basszusgitáros, már készül a klip egy friss dalhoz

Az elmúlt hét végén forgatta le legújabb dalának videoklipjét a szimfonikus metalt játszó Tales Of Evening. A Csak én látom című szerzemény a 2021-ben megjelenő ötödik nagylemez...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS