P. MOBIL - Február 13-án mutatkozik be az új felállás!

Újra billentyűssel nyomul az Örökmozgó

2010. január 10. (vasárnap) 12:27 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:18

Hosszú évek után 2009-ben végre megszületett egy új P. Mobil album, a Mobileum - a legendás rockcsapat ezzel ünnepelte 40. születésnapját. Adtak továbbá egy jubileumi ingyenes koncertet a Bozsik Stadionban, és az ott rögzített Mobileum koncert DVD a Nagy P sorozat részeként már boltokba is került. De 2009 egyben a káosz és a zűrzavar éve is volt a Mobilban, hiszen amíg a lemez kiadása előtt azt olvashattuk egy Tornóczky Ferenc gitárossal készült interjúban, hogy "A Mobilban remek a hangulat. Zeneileg, sőt emberileg is teljes az összhang", szeptember végén, a turné lezártával, Tornóczky kilépett a csapatból, ahogy a basszer Póka Egon, valamint a dobos Szakadáti Mátyás is. A zenekarvezető Schuster Lóri blogjából pedig az derült ki, hogy már a Mobileum lemez készítése közben éles viták folytak bizonyos szövegek kapcsán, és ennek volt köszönhető az is, hogy Lóránt az év folyamán nem jelent meg a P. Mobil egyes koncertjein. 2009 végére azonban formát öltött az új Mobil felállás, amelyben ismét van billentyűs, méghozzá nem is akárki nyomatja a Hammondot: Papp Gyula (Mini, Skorpió, Dinamit stb.). A friss ritmusszekciót két fiatal srác alkotja, Szebelédi Zsolt dobos és Tarnai Dániel basszer, akik 2003-ban együtt kezdtek zenélni a Purple Haze-ben, és legutóbb is együtt muzsikáltak Papp Gyula formációjában, a Papp-Sárdy N.B.B.-ben. 

 

A csapattal kapcsolatos friss híreket Schuster Lóri így fogalmazta meg pár napja:
"Köszönöm (köszönjük) a karácsonyi és újévi üdvözleteket, jókívánságokat. Sokan meghívtak különböző oldalakra (network, hi5 stb.), mindezt köszönettel vettem, de egyikre se jelentkeztem vissza. Csak a P.Mobil rajongók honlapjára regisztráltattam magam, ahol adminisztrátori jogokat is kaptam. Más.
A héten elkezdődnek a próbák.
Más.
A Kiadóval értékeljük az előző évet, időzítjük az idei kiadványokat. A végeredményről majd részletesen beszámolok.
Más.
Készül az új honlap, ami még az eddiginél is mobilabb lesz. Alakul a Webring (webkör, webgyűrű) is, amely a P.Mobillal kapcsolatos hivatalos és egyéni honlapokat fogja összekapcsolni.
Más.
Az Örökmozgó TV (
www.livestream.com/pmobil) szépen működik, az élő adáshoz szükséges műszaki feltételek kialakultak. Csak egy példa: a Nokia E90 lehetővé teszi, hogy egy speciális program segítségével bárhonnan (koncert, utazás, szex) közvetítsek, az adást megszakítva, élőben. Javaslatokat kérek tőletek, mikor legyen a heti egyórás élő adás. Február első hetében indulunk.
Más.
Február 13. 22.00 Josefina, az első koncert. Aztán a többi."

A február 13.-i Josefina koncert részletes műsora:
20.00. Vetítés (P. Mobil ritkaság!)
21.00. Team Rock Band (egy részben)
22.00. P. Mobil (két részben)


Extrák:
Az egész évre szóló, kétszemélyes P.Mobil koncertbelépő átadása.
Az első 20 belépő Mobileum CD-t kap.
Minden belépő kap egy P. Mobilos Rockinformot és egy Rockinform Specialt.
Kivonul a Rockdiszkont a teljes Nagy P. sorozattal, és az eddigi összes P.Mobil kiadvánnyal.


Korábban Lóri ezt a menetrendet vázolta fel a kiadványok terén:


"A NAGY P.MOBIL VÁLOGATÁS (azaz a "Nagy P" sorozat) nem más, mint a P.Mobil DVD-k és CD-k sorozatos kiadása, de már nem újságmellékletként. A kiadványok főbb jellemzői:
1. A kiadó továbbra is az R'n'R Média.
2. Minden kiadvány P.Mobil Produkció.
3. A sorozatban megjelenő kiadványok egy része új (pl. A legjobb koncert - Bozsik Stadion 2009) illetve újra megjelenő régi anyag (pl. Magyar fal DVD, 1983 - Bp, Ifipark).
4. Minden újra megjelenő DVD vagy CD bónuszokkal és extrákkal jön ki. A Magyar fal DVD esetében a teljes koncert színes lett, amit egy akkor ritkaságszámba menő kamera rögzített a keverőállásból.
5. Minden CD és DVD a szokásos műanyag tokban jelenik meg,, ár: 990 Ft!
5. A kiadványok bevásárlóközpontokban kaphatók (pl. TESCO). de a Rockdiszkontban, illetve a koncerteken is hozzájuthattok.
6. A következő anyagok Húsvétra és 2010. Karácsonyára várhatók
7. A CD-k közül először a Mobileum 40 + , a Kutyából szalonna, a Színe-java, és a Az első nagylemez - 1978 jelenik meg újra.
8. A DVD-k közül először a Mobileum DVD, a Magyar fal, a Fekete bárányok, az Örökmozgó lettem... 1.-2. jelenik meg újra.
9. További tervezett DVD-k: A 4 rocktenor, Az égi zenekar, Élve vagy halva, Honfoglalás.
10. A további tervezett CD-k listáját még nem tudom megadni, de már dolgozunk rajta.
11. Minden jog fenntartva!"
Schuster Lóránt/P.Mobil


P. MOBIL - A zenekar játszott (2009 - Bozsik Stadion - A Mobileum DVD-ről)
BARANYI LACI

A 2007-ben távozott Rudán Joe helyére állt énekes, Baranyi Laci pár nappal ezelőtt Josénak nyilatkozott a 2009-ben bekövetkezett változások kapcsán:

Matyi (A Németh Gábor helyére érkezett Szakadáti Mátyás dobos) nem sokáig maradt (a Mobilban), de Ferike (Tornóczky Ferenc gitáros) és Egon (Póka Egon basszer) is távozott. Hogy viselted Egonék távozását?

"Sajnálom, hogy így alakult. Mindhárman nagyon jó zenészek, és jó volt velük együtt játszani."

Mennyire volt nehéz döntés, hogy mész vagy maradsz?

"A Póka Egon Experience vált ki a P.Mobilból. Én nem voltam annak a zenekarnak a tagja."

Milyen hangulat uralkodott a Lóri nélküli koncerteken?

"Az a helyzet, hogy zenélés közben, a koncerteken jól éreztem magam. Én pont azért szeretem ezt az egészet csinálni, mert koncertezés közben minden szorongás eltűnik belőlem, nagyon fel tudja tölteni az embert egy jól sikerült koncert. Inkább előtte,és utána voltak rossz érzéseim. Tudtam, hogy hamarosan nagy változás lesz a zenekarban. Az is felmerült bennem, hogy megszűnik az egész, ha pedig valaki Lórántról kérdezett, azt kellett mondani, hogy beteg. Nem volt jó érzés."

Nem érezted magad erkölcsileg kicsavarva? Énekelsz egy banda élén, amelyik a gyakorlatban már nem létezik. Énekelsz, többek között az igazságról és az igazság-keresésről, miközben kifelé finoman szólva is ködösítened kell...

"Kellemetlen volt, de tudtam, hogy csak pár koncertet kell így végigcsinálnom, és utána le fog tisztulni a dolog valahogy."

Schuster Lóri blogszerűen foglalta össze a 2009-es év történéseit, Németh Gábor távozásától Póka Egonék kilépéséig, külön kitérve arra is, hogy miféle problémák adódtak a Mobileum CD egyes szövegeivel kapcsolatban, és hogy miképp romlott meg a bandán belüli viszony annyira, hogy egyes koncertekre már el sem ment.

"...De Tornóczky Feri is kivette a részét a dologból. Először a Rockinform címlappal kapcsolatos aggályaikat közölte velem (ők hárman megbeszélték, és a Feri lett a szóvivő), majd egy másik alkalommal az elkészült CD borítótervére mondta a következőt: "már megint ezek a fasiszta színek". Megkérdeztem tőle melyek azok színek? A piros és a fekete, válaszolta. Újabb kérdés: 'Nem zavar, hogy a suszterbogár (verőköltő bodobács) ilyen színű?  Egyébként honnan veszed, hogy az említett két szín "fasiszta", próbáltam végére járni az ügynek. A válasz: "a TV-ből". Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

Készen lettünk a felvételekkel, és már a keverés tartott, amikor Egon felesége bejött a stúdióba, és meghallgatta a Gyöngyök és disznók című számot, majd kiment. Kisvártatva bejött Egon, és közölte, hogy a szám egy szó miatt vállalhatatlan számára. Ez a szó a 'szombat' volt!? Kérte, hogy írjam át, mert a felesége zsidó, a gyerekei is azok, a főnöke, a munkatársainak nagy része is az. (Én addig azt hittem, hogy magyarok.) Nem írom át, válaszoltam, akkor a szám majd a Mobileum japán kiadásán lesz bónusz. Ebben maradtunk, hittem én.

Ezt követően Egon tudtom nélkül felvetetett pár változatot, szombat helyett pl. vízágyúval, rezervátummal... Hmmm.

Ez volt az a pillanat, amikor elég volt. Megmondtam Ferinek (a zeneszerzőnek), hogy el kell döntenie, lesz-e a számból szerzemény, vagy sem, felkerül-e az eredeti szöveggel a Mobileum CD-re, vagy sem.
 
Feri(?), a zeneszerző döntött, a Gyöngyök és disznók nem került fel a Mobileum CD-re. A "szombattal" kapcsolatos huzavona azért érdekes, mert a számot még a megjelenés előtt fél éven keresztül nagy sikerrel játszottuk a koncerteken, felkerült a youtube-ra is, közzétettük a szövegét, elkészült a felvétel, és senkinek nem volt a szöveggel kapcsolatban kifogása, javaslata, ötlete.

Amikor a Josefinában először nyomtuk el, a szünetben még Egon magyarázta el a refrént egy régi Mobilosnak! Miután Feri(?) döntött, a következő sms-t küldtem neki és a zenekar tagjainak:

"Meghoztátok a döntést, tudomásul vettem. Én is meghoztam, nem megyek veletek több koncertre. A dolgokat intézem, a részleteket írásban küldöm."

 
 
P. MOBIL - Gyöngyök és disznók (koncertfelvétel)

 


P. Mobil linkek:

Hivatalos oldal (jelenleg problémás, készül az új)
P. Mobil vendégkönyv
P. Mobil TV
www.mobilizmus.hu
Rajongói oldal

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS