METALLICA - 2010. május 14. Budapest - Az ötödik magyar koncert időpontja! - Jegyárakkal frissítve! + Hírszilánkok No.2.

Hírszilánkok - Az utóbbi napok fontos hírei

2009. december 11. (péntek) 10:49 | utoljára módosítva: 2010. február 21. (vasárnap) 12:08

Utoljára 1999. júniusában játszott Magyarországon a Metallica, de a türelmes várakozásnak vége, 2010. május 14-én újra eljutnak hozzánk a továbbra is a Death Magnetic albummal turnézó James Hetfieldék. Első ízben 1988. szeptemberében léptek fel nálunk, akkor az MTK stadion volt a helyszín, a Pokolgép pedig a nyitóbanda, aztán az 1991-es Monsters Of Rock fesztivállal is eljöttek hozzánk az AC/DC, a Mötley Crüe és a Queensryche társaságában. A Népstadion-beli fesztivált még két MTK-stadionos buli követte, mindkettőre júniusban került sor, előbb 1993-ban a Megadeth és a The Cult, utóbb pedig 1999-ben a Monster Magnet és a Mercyful Fate társaságában. Az utolsó magyarországi Metallica buli óta eltelt jó tíz évben többször is felröppent a hír, hogy ott vagyunk a potenciális helyszínek közt, most azonban a Live Nation hivatalos bejelentése után már lehet számolni a heteket, napokat május 14-ig.
A magyar koncert belépőihez először a Metallica Fan Club tagjai juthatnak hozzá, december 13-án déltől december 14-én 18 óráig a www.metclub.com oldalon keresztül. A nagyközönség részére a jegyárusítás december 15-én, kedden, 10 órakor kezdődik a Ticket Express és az Eventim országos hálózatában.

HÍRSZILÁNKOK NO.2.
Ha további Metallica infókra és egyéb friss hírekre vagy kíváncsi, kattints!
GUNS N'ROSES, AC/DC, HARD, GAMMA RAY stb.!

 

 

A budapesti Metallica koncertre hat jegykategória lesz: a küzdőtéren közvetlenül a színpad előtt egy ún. "front of stage" szektor kerül kialakításra, ide csupán limitált számú rajongó tud jegyet váltani. A normál állójegyek mellett még négy különböző árú ülőjegy lesz; ezek a színpaddal szemben, illetve oldalirányban elhelyezkedő lelátókra szólnak.

Jegyárak: 9.900, 12.900, 13.500, 16.500, 19.500, 19.900 Ft.

Kattints ide, ha látni akarod a jegyárakat és a stadion ülésrendjét!


A Metallica 2010-es Európa turnéjának eddig konfirmált állomásai: április 13-14. Oslo - Norvégia, 17-18. Riga - Lettország, 20-21. Tallinn - Litvánia, 24-25. Moszkva - Oroszország, május 11-12. Belfast - Írország, 14. Budapest - Magyarország, 18. Lisszabon - Portugália, június 16. Varsó - Lengyelország, 19. Prága - Csehország. Az utóbbi két koncert a 2010-ben is több állomásosra tervezett Sonisphere fesztivál keretén belül valósul meg.

A prágai fesztivál fellépői közül már ismert nevek a Metallica mellett: Slayer, Anthrax, Mastodon, Heaven & Hell, Varsóban pedig a Metallica, az Anthrax, a Mastodon, a Slayer és a Behemoth fellépését konfirmálták egyelőre.


2009-ben hat európai országban rendeztek Sonisphere fesztivált, összesen 300 ezer feletti nézőszámmal, jövőre pedig már 11 helyszínről van szó, olyan headliner bandákkal, mint a Metallica, az Iron Maiden és a Rammstein.

Angliában 3 napos lesz a rendezvény (július 30-31 és augusztus 1.), a hivatalosan már bejelentett fellépők névsora így néz ki: Iron Maiden, Rammstein, Alice Cooper, Mötley Crüe, Anthrax, The Cult, Iggy Pop & The Stooges.

A Metallica franciaországi koncert DVD-je mellett Mexikóban is kijött egy DVD/CD csomag, az Orgullo, Pasión Y Gloria - Tres Noches En La Ciudad De México (Pride, Passion And Glory Three Nights In Mexico City), amit még június 4-én, 6-án és 7-én rögzítettek Mexico City-ben.

METALLICA - Harvester Of Sorrow (2009/06/07 - Mexico City, a DVD-ről)

"Júniusban elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy visszatérhessünk Mexico City-be, a Foro Sol stadionba, három teltházas fellépésre, ahol 155 ezren láttak minket - mondja a Metallica hivatalos hírlevele. - Tudtuk, hogy ezek különleges bulik lesznek, ezért megkértük Wayne Isham barátunkat, hogy csatlakozzon hozzánk egy kamerás csapattal, és ennek az őrült, mágikus és emlékezetes hétvégének az eredménye jött most ki DVD-n és CD-n."
A mexikói DVD/CD csomag legkomplettebb verziója 34 dalt tartalmaz, a három este különböző összeállítású műsorának legjavát. Blu-ray, digpack és deluxe verziók léteznek belőle, további infó itt: www.metallica.com

A Metallica a honlapján így kommentálta a Budapestre bejelentett bulit:

"Örömmel tudatjuk, hogy több mint 10 év után visszatérünk Budapestre, Magyarországra, hogy május 14-én a Puskás Ferenc stadionban játsszunk... egy régóta esedékes látogatás lesz, az már biztos!"


GUNS N'ROSES
Azt állítja egy amerikai paparazzo, hogy a Guns N'Roses frontembere, Axl Rose fejve vágta őt szerda éjjel a Los Angeles nemzetközi repterén, a LAX-on. Rose a hírek szerint egy nővel az oldalán érkezett, aki vitába keveredett néhány lesifotóssal. Miután a vitából dulakodás lett, Axl - a fotós szerint - odalépett és azonnal ütött.
A zenekar myspace oldalán ez olvasható a történtekről: "...Az incidens idején Mr. Rose úton volt a taiwani Taipeibe, ahol kezdetét veszi a GN'R délkelet-ásziai turnéja, taiwani, koraiai és japán állomásokkal. Mr. Rose épp a biztonsági ellenőrzésen készült átjutni, amikor ellenőrizetlen és modortalan fényképészek kezdtek erőszakoskodni vele és utazótársasága nőtagjaival. Mr. Rose nem sérült meg az előzmények nélküli támadás során, és további incidensek nélkül léphetett a repülőgép fedélzetére."

AXL ROSE LENYOMJA A FOTÓST
A Guns N'Roses felállása így néz ki a turnén: Axl Rose énekes, Richard Fortus gitáros, Bumblefoot gitáros, DJ Ashba gitáros, Tommy Stinson basszer, Frank Ferrer dobos, valamint Dizzy Reed és Chris Pitman billentyűsök.
A turné nyitóbuliján Taipeiben ez volt a programjuk:
- Chinese Democracy
- Welcome To The Jungle
- It's So Easy
- Mr. Brownstone
- If The World
- Live and Let Die
- Richard Fortus szólója (a James Bond témára)
- There Was A Time
- Frank Ferrer dobszólója
- Tommy Stinson basszusszólója
- My Generation (Tommy Stinson énekelte)
- I.R.S.
- Rocket Queen
- Dizzy Reed zongoraszólója
- Street of Dreams
- DJ Ashba szólója
- Sweet Child O' Mine
- zenekari jammelés
- November Rain
- Ron "Bumblefeet" Thal szólója (a Rózsaszín Párduc témájára)
- You Could Be Mine
- Shackler's Revenge
- Knockin' On Heaven's Door
ráadás
-
This I Love
- zenekari jammelés
- Better
- Paradise City

GUNS N'ROSES - Paradise City (Taipei, 2009/12/11)RONNIE JAMES DIO
A gyomorrák egy korai stádiumát állapították meg pár hete a Heaven & Hell énekesénél, Ronnie James Dio-nál, de már meg is kezdték a kempoterápiás kezelést a neves minnesotai Mayo Klinikán. Az ex-Rainbow és Sabbath vokalista felesége és menedzsere szerint Dio jól reagált az első kezelésre. A klinikára sietett Houstonból a régi zenésztárs Geezer Butler is a feleségével, Gloriával. Wendy Dio így fogalmazott közleményében:
"Ronnie és én teljes elragadtatással fogadtuk a barátok és a rajongók jókívánságainak áradatát - mindet el is olvassuk. Néhánytól kacagni, másoktól sírni támadt kedvünk, de mindegyik annyira tele van szeretettel, hogy ez rengeteg erőt ad nekünk, és Ronniet is még elszántabbá teszi, hogy megküzdjön ebben az ütközetben, és győzzön. Köszönet mindenkinek a pozitív energiáért és az imádságokért."
Közben a Heaven & Hell dobosa, Vinny Appice is kórházba vonult, hogy a korábbi turnén szerzett hátsérülését megműtesse. A szakorvosok szerint úgy öt hónap múlva Vinny Appice újra színpadképes lesz. Erre szükség is lesz, ugyanis máris kiderültek 2010-es Heaven & Hell dátumok. Prágában például június 19-én lépnek fel a Metallica társaságában, augusztus elején svéd és finn fesztiválokon bukkannak majd fel, de a magyar határhoz közeli Nova Rock fesztiválon is ott lesznek. 


NOVA ROCK FESZTIVÁL 2010
A Nova Rock fesztivál 2010-ben június 11. és 13. között kerül megrendezésre a szokásos helyszínen, a Nickelsdorfhoz közeli Pannónia mezőn. A már konfirmált fellépők: Rammstein, Slayer, Heaven & Hell, Bullet For My Valentine, Job For A Cowboy, The Sorrow, Subway To Sally, Beatsteaks, Deichkind, Sportfreunde Stiller. www.novarock.at


SONISPHERE FESZTIVÁLOK 2010
A Sonisphere fesztivál néhány brit headlinerének bejelentése után a Download fesztivál szervezője sem maradhatott néma, Andy Copping a brit Hammernek egy olyan főbandát ígér a Downloadra, amely 2010 egyik legnagyobb dobása lehet:
"Ahogy kihirdetjük a dolgot, mindenki látni fogja, hogy most kétségtelenül lerobbantjuk az emberek agyát. Soha ilyen izgatott még nem voltam egy ilyen bejelentés miatt, melynek egyik alanya egy hatalmas, hatalmas dobás lesz, és még arra is van esély, hogy nem is egy, hanem két olyan csapat is fellép a fesztiválon, akik tényleg a csúcsok csúcsát jelentik. Ezzel persze alaposan sokkolni fogjuk az embereket, hiszen rájuk még csak nem is gondoltak. Nagyon-nagyon elégedett vagyok azzal, amit sikerült összekanyalnom a jövő évi Downloadra, és a háttérben hihetetlen sztorik sorakoznak."


DOKKEN

A pár nappal ezelőtt egy bulin a régi tagokkal, George Lynch gitárossal és Jeff Pilson  basszerrel is jammelt Dokken zenekar a Cleopatra kiadóhoz szerződött, ahol 2010 tavaszán egy újravett régi dalokkal teli válogatást adnak ki, amelyre két vadonatúj saját dal, valamint két friss feldolgozás kerül fel. Utóbbiak egyike a Lies című nóta lesz a The Knickerbockerstől. A lemez első kislemezdala egy Almost Over című friss Dokken szám lesz.
A '80-as évek melodikus rockerei mostanában a Symantec cég új vírusírtó programjának vicces netes reklámsorozatában szerepelve hívták fel magukra a figyelmet.


DOKKEN ÉS A NORTON VÍRUSÍRTÓ
AC/DC

2010-ben is folytatódik a Black Ice turné, és lesznek AC/DC koncertek Németországban és Ausztriában is. A nemrég konfirmált helyszínek: 2010. május 22. Wels, Repülőtér - Ausztria, május 25. Hannover, június 12/13. Stuttgart (fesztivál), június 19/20. Drezda (fesztivál), június 22. Berlin - Németország.


GAMMA RAY
A Kai Hansen vezette Gamma Ray tizedik albuma 2010. január 29-én jelenik meg To The Metal címmel az earMUSIC/Edel kiadónál. A négyes még ősszel rögzítette a 12 új nótát Hamburgban, a saját stúdiójában, melyek közül kettő dal csak bónuszként lesz majd hozzáférhető. Négy verzióban kerül majd boltokba a To The Metal: lesz hagyományos CD, lesz limitált verzió egy albumkészítős DVD-vel együtt, lesz vörös bakelit kinyitható borítóval, valamint igazi gyűjtők számára lesz dedikált CD, és hozzá a két bónuszdalt tartalmazó bakelit kislemez. Az új Gamma Ray album dalai:
- Rise
- Deadlands
- Mother Angel
- No Need To Cry
- Empathy
- To The Metal
- All You Need To Know
- Time To Live
- Shine Forever
- Breaking Away

A Gamma Ray 2010-es Európa-turnéja február 6-án startol Hamburgban. Magyar állomás nem lesz, de rendesen körbelőnek minket: február 23. Belgrád, 24. Zágráb, 26.Eperjes (Presov - Szlovákia), 27. Garamszentkereszt (Ziar Nad Hronom - Szlovákia), 28. Pozsony (Szlovákia).
A turnénak két előzenekara lesz, a Secret Sphere és a Freedom Call.


HARD
Megérkezett a 2010 tavaszára várható új HARD album (frontember: a svéd Björn Lodin, ld. Baltimoore) második letölthető kislemezdala. A lírai Love Goes With Anything után most egy pörgős, tempós nótát hallgathatsz meg Time Is Waiting For No One címmel, ha ide kattintasz:

Time Is Waiting For No One

A decemberi-januári HammerWorld magazin DVD-mellékletén is hallható nótáról Metal Angelnek így nyilatkozott nemrég Björn Lodin:
"... a Time Is Waiting For No One-ban, a második új dalban Thomas Larsson gitáros (Glenn Hughes, Baltimoore) vendégeskedett. Ez hallható a Hammerworld DVD-mellékletén is, de van egy másik, kicsit különböző felvétel is, ezt lehet letölteni a www.max3.com oldalról, és lesz egy harmadik verzió is, ami majd a márciusra várható albumra kerül fel. Miért csináljuk így? - kérdezhetnéd. Miért ne? Nem igaz? (nevet)  Egyébként Thomas vendégszereplésének Csillag Endre gitáros betegeskedése volt az oka. De már jól van, a csónak ismét a vízen... Ez az új dal egy gyors nóta, amit leginkább Zserbóval írtunk. Ez lesz az album címadó dala is!"
Korábbi HARD interjúnkat itt találod meg  www.myspace.com/hardhungary


HUNGARICA
A Hungarica zenekar még Karácsony elött egy új akusztikus lemezzel jelentkezik, amelyre az összes eddigi lírai számuk mellé egy vadonatúj balladát is feltesznek: "Balladák című különleges kiadványunk 38 percnyi zenei anyagot tartalmaz, 9 érzelemgazdag akusztikus dal szólal meg rajta a hazaszeretetről. Mindegyik CD-ben található lesz egy belépőjegy a 2010. március 20-án, szombat este a Petőfi Csarnokban megrendezésre kerülő koncertünkre. Vendégeink lesznek: Varga Miklós, Kalapács József, Gőbl Gábor, Palmetta, Gaudi-Nagy Tamás és zenekara."

Elővételben, kedvezményes áron a különleges kiadvány (cd+jegy) megrendelhető itt:


SUBSCRIBE
2009.12.28. Bp, Gödör, IHM, 30Y, SUBSCRIBE – A könnyűzenében jobb esetben nincsenek műfaji határok; vannak megkapó vagy kevésbé ingerkeltő produkciók minden rétegben. December 28-án a Gödör újonnan megnyitott óriás-koncerttermében három remek hazai, főként gitárral operáló, mégis merőben más stílust képviselő zenekar izgatja-ingerli majd a kedélyeket, a hangjáratokat. Az estét Magyarország egyetlen bölcsészmetal társulása, az Isten Háta Mögött nyitja majd absztrakt zajképeivel. A srácok egyébként nemrégiben jelentkeztek első két nagylemezük újrakevert kiadásával a rajongók legnagyobb örömére: a kultikus rangnak örvendő Rosenkreutz Kémiai Menyegzője (2003) és A Szokásos Hátborzongató Kora Reggeli Ordítás (2005) is gyakorlatilag már évek óta hozzáférhetetlennek számított a nagy kereslet ellenére.
Ezután  színpadi stafétát a pécsi családi gitárpop-vállalkozás, a 30Y veszi át, akik nem csak vérvonal tekintetében, de teljes zenekari szinten is már egymás testvéreivé csiszolódtak az elmúlt 10 rögös év során. A rendkívül szimpatikus és rettenetes energiákkal rendelkező zenekar nem egyszeri gyertyaelfújással, hanem folyamatos ünnepléssel és egy hamarosan napvilágot látó, a zenekar kulisszák mögötti életét bemutató videoanyaggal éli meg ezen neves jubileumát.
Végül egy másik 10 éves brigád, a korszerű metal zászlaját büszkén lengető Subscribe érkezik a Gödör nagyszínpadára. A zenekar új kiadványt ünnepel: a december 12-én megjelenő új Subi EP-n ráadásul nemcsak zene, de kép is lesz, ugyanis a 3 vadonatúj stúdiófelvétel mellett a zenekar 10 éves jubileumi Pecsás koncertjének videoanyaga is helyet kapott a korongokon.
A barátságos mérkőzés visszavágójára másnap Pécsett kerül sor, ahol a 30Y látja vendégül a Subscribe-ot. 
2009. december 28. Bp, Gödör - Színházterem, jegyár: 1900 Ft elővételben, 2300 Ft a helyszínen.
20:30 Isten Háta Mögött
21:30 30Y
23:00 Subscribe


All Star segélykoncert Los Angelesben
2010. január 20-án nagyszabású jótékonysági koncertre kerül sor a hollywoodi Avalon klubban Stuart Smith (Sweet/Heaven And Earth) gitáros súlyos beteg kislányának megsegítésére. Sophia Stormy Smith a vártnál 2 hónappal korábban, idén április 27-én 1,3 kilogrammos születési súllyal látta meg a napvilágot Los Angelesben, és rögtön életének első napján 6 és fél órás életmentő műtéten esett át a UCLA egyetemi klinikáján, melynek keretében a sebészek bravúrosan vezették be a baba nyelőcsövét a gyomrába. A kislány kórházi kezelésének számlája már 65 ezer dollárnál jár, és még nincs vége, mert újabb műtétekre lesz szükség ahhoz, hogy Sophia teljes értékű életet élhessen.

A bajban azonban összefog a rockvilág, eddig olyan legendák sorakoztak fel adományaikkal, aukcióra bocsátott tárgyaikkal és egyéb felajánlásaikkal a kislány ügye érdekében, mint Brian May és Roger Taylor (Queen), a Foreigner, a Queensryche, a Bad Company, Paul Rodgers (Free, Bad Company, Queen), CC DeVille (Poison), Steve Lukather és David Paich (Toto), Howard Leese (Heart) Jimmy DeGrasso (Alice Cooper, Megadeth), David Ellefson (Megadeth, F5), Rudy Sarzo (DIO, Whitesnake), Chris Slade (AC/DC, ASIA), a Taylor gitárcég, a Dean Markley húrgyártó cég, valamint a 22nd Century Rock magazin. Paul Rodgers például 100 db Live In Glasgow CD és 200 db DVD teljes bevételét ajánlotta fel, melyeket az alábbi weboldalon keresztül lehet megrendelni:
www.help4sophia.org/merch.html 
 


(folyt köv.)
 

 

 


 

 

 

 

 

Hozzászólások

[000114]
wiktor
Jó kis szülinapi ajándék lesz ez nekem! :D
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAGOR - Dal- és klippremier: Túl késő
2020. augusztus 9. (vasárnap) 19:54

Túl késő címmel egy videoklippel kísért új dallal jelentkezett a harmadik albumára készülő Magor zenekar. "Ez az első dalunk, amit Mile Gyula gitárosunk visszatérése óta együtt alkottunk. A sokadik klipünk, amelyet a Medusa Pictures stábjával forgattunk, viszont ez az első, amelyben nem vagyunk benne. (Na jó, egyikünk feltűnik pár másodpercre.) A főszerepeket két kiváló barátunk, Farkas Dani és Breszkó Bence alakította. A közeljövőben lesz két bulink is: augusztus 15-én a szülővárosunkban, Jászberényben játszunk, augusztus 23-án pedig a Barba Negra Trackben."   www.facebook.com/magorzenekar MAGOR - Túl késő (2020)     A Magor a 2020-as évben újra a klasszikus felállásban robog tovább, hiszen visszatért a zenekar szólógitárosa, Mile Gyula akivel a csapat két nagylemez anyagát rögzítette. A visszatérést az Otthon című klipes dal örökítette meg,...

GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler
GOAT STALKER - Hazai grind, új klip született: Periosteum Peeler

Hellucination Pt​. ​1 címmel még májusban egy 10 tételes új albummal jelentkezett a budapesti Goat Stalker, azaz Szakács Bence (Brygmus, Grrrmba, ex-Father Bluebeard, ex-Jack, ex-My First...

BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?
BATUSHKA - Az új EP-t hallottad már?

Új Ep-vel jelentkezett az ortodox szakralitást extrém hangzásvilágban újraértelmező lengyel Batushka. Az 5 tételes EP címe Раскол / Raskol, már végig is hallgathatod a teljes...

ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"
ALESTORM - "Ezt a zenét nem is lehet kategorizálni szerintem"

Bodor Máté már öt éve tagja az eredetileg Skóciában megalakult Alestormnak, amely a jelenkori színtér egyik legszórakoztatóbb, egyben legmegosztóbb csapata, de a gitáros a mai napig...

AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters
AGNOSTIC FRONT - Elhunyt a volt basszusgitárosuk, Alan Peters

Elhunyt az Agnostic Front volt basszusgitárosa, Alan Peters, aki 1987 és 1990 játszott a legendás New York hardcore bandában. Agnostic Front: "Ez egy nagyon szomorú nap. Elveszítettük a...

LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive
LIONVILLE - AOR, melodikus rock albumpremier: Magic Is Alive

Magic Is Alive címmel megjelent s végig is hallgatható az AOR, dallamrock vonalas olasz Lionville negyedik albuma. A csapatot 2010-ben indította el a dalszerző, gitáros, énekes Stefano...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS