INCORRECT - Dabasi dübörgés

A szeptemberi melléklet CD-nk modern rockerei bemutatják a dalaikat

2009. december 1. (kedd) 09:03 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:14

„Az Evanescence-es csajénál is meggyőzőbbek az énekesnőnk lábai, a gitár nálunk jobban veret, mint a SOAD turnébuszának a kardántengelye, és több az energia a számainkban, mint a Metallica jogdíjperei­ben” – jellemzi magát nem kevés öniróniával a dabasi inCORRECT négyes, akiknek Nine című debütáló albuma a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. Az énekesnős, de hörgős modern rockot játszó csapattal készült interjúnk a december 3-án megjelenő Hammerworldben olvasható el, itt pedig megtudhatod, hogy a lemezanyag dalairól mit mondanak az InCORRECT tagjai.

 

Dabason alakultatok még 2003-ban...

”Egy kis pincében kezdtük, még hárman, énekes nélkül, kezdetleges felszerelésekkel. Hobbizenekarként indultunk, de annyira komolyan kezdtük venni, hogy heti 2-3 próbánk is volt. Nagyjából egy év elteltével találtuk meg Scheitz Andrist, aki később az első demón is énekelt.”

Milyen volt a legelső inCORRECT koncert?

“Dabason volt, de még énekes nélkül. Szerettünk volna kilépni a próbaterem falai közül! Egyébként nagyon emlékezetes volt a buli, mert az amúgy sem kicsi baráti körünkön kívül is rengetegen kíváncsiak voltak ránk, és ez nagy erőt adott a folytatáshoz.”

Nevetek csengése talán nem a legjobb, ld. inkorrekt, megbízhatatlan partner... Számotokra mit jelent ez a név?

“Ez az ügy nálunk is nehezen ment. Eredetileg más néven futottunk, ám egy elkészült dalszöveg hatására mindenkinek egyértelmű lett ez az inCORRECT név. Akár szójáték is lehet, és azért is írjuk a CORRECT szót csupa nagybetűvel, mert így jelentheti azt is, hogy korrektségben.”

Korábbi zenei tapasztalatok?

“Mind játszottunk már zenekarokban. Pisti (Vona István basszer) 14 éves kora óta játszik, megfordult a törökszentmiklósi Amnesztia, valamint Real People zenekarokban is, jómagam a méltán híres dabasi Cafard egyik alapítója voltam, illetve a Jazz-art formációban is téptem a húrokat. Korábban basszusoztam, Pisti pedig gitározott, de mára már hangszert cseréltünk!” (nevet)
 

Az interjú folytatása a decemberi/januári HammerWorld magazinban olvasható.

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!


INCORRECT - NINE

Saját szavaikkal

 

CAMERA FOREVER

"Ma én, holnap te, egyikünk sem biztosan valódi. Mindannyian ki vagyunk találva, hogy megfigyeljenek, és hogy szórakozzanak azok, akik kitaláltak és figyelnek bennünket."
 
CORRECTION

"Az intézmény amiben egy másik emberrel vagy összezárva évekig, lehet egy börtön, és lehet egy kapcsolat. Elmúlik és újra kezdődik ártatlanul is."
 
MOTHER

"Mielőtt megszülettél eldőlt a sorsod. Megpróbálhatsz kitörni, de a vér nem enged. Ha próbálkozol is, az eredmény legjobb esetben is csak az, hogy az újak helyett korábbi szenvedéseidet akarod visszakapni."
 
YUGOSLAVIA

"A szerbiai háború 3 éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a horvátok elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen.
Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
LITTLE RED DOTS

"A fagyos, félelmetesen fekete éjszakában hintázik egy gyerek. Félnék, ha nem tudnám, hogy nincs olyan rossz dolog, ami meg nem történt volna már velem."
 
DAMAGE

"Elvesztettem valakit, aki soha nem volt az enyém. Tudom, hogy rossz lesz nélküle,
de meg kell szabadulnom az utolsó emlékképektől is, különben megőrülök."
 
CUT UP

"Amit szeretsz, az lehet, hogy egy hiba mások szemében. A tévedést nem pusztíthatod el csak magaddal együtt."
 
FIGHT

"A horvát háború 3. éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a szerbek elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen. Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
NINE

"Az élet vége számtalan féle lehet, akárcsak az élet maga. De a tested nem enged olyan könnyen el, meg kell szenvedned vele."


www.myspace.com/incorrectpage
www.incorrect.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FIRSTBORNE - Friss videó Chris Adler és James Lomenzo új projektjétől: Roll The Dice
2020. augusztus 6. (csütörtök) 19:38

Még júniusban jelent meg a debütáló EP az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új projektjétől, a FirstBorne-tól, a Roll The Dice dalhoz pedig most elkészült egy szöveges videó. A csapatban James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), az énekes Girish Pradhan (Girish And The Chronicles), a gitáros pedig Myrone. "A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk."   www.facebook.com/pg/firstborneofficial   FIRSTBORNE - Roll The Dice (szöveges videó a 2020-as FirstBorne EP-hez) FIRSTBORNE - FirstBorne EP (2020) Firstborne by Firstborne

BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS