INCORRECT - Dabasi dübörgés

A szeptemberi melléklet CD-nk modern rockerei bemutatják a dalaikat

2009. december 1. (kedd) 09:03 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:14

„Az Evanescence-es csajénál is meggyőzőbbek az énekesnőnk lábai, a gitár nálunk jobban veret, mint a SOAD turnébuszának a kardántengelye, és több az energia a számainkban, mint a Metallica jogdíjperei­ben” – jellemzi magát nem kevés öniróniával a dabasi inCORRECT négyes, akiknek Nine című debütáló albuma a szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg. Az énekesnős, de hörgős modern rockot játszó csapattal készült interjúnk a december 3-án megjelenő Hammerworldben olvasható el, itt pedig megtudhatod, hogy a lemezanyag dalairól mit mondanak az InCORRECT tagjai.

 

Dabason alakultatok még 2003-ban...

”Egy kis pincében kezdtük, még hárman, énekes nélkül, kezdetleges felszerelésekkel. Hobbizenekarként indultunk, de annyira komolyan kezdtük venni, hogy heti 2-3 próbánk is volt. Nagyjából egy év elteltével találtuk meg Scheitz Andrist, aki később az első demón is énekelt.”

Milyen volt a legelső inCORRECT koncert?

“Dabason volt, de még énekes nélkül. Szerettünk volna kilépni a próbaterem falai közül! Egyébként nagyon emlékezetes volt a buli, mert az amúgy sem kicsi baráti körünkön kívül is rengetegen kíváncsiak voltak ránk, és ez nagy erőt adott a folytatáshoz.”

Nevetek csengése talán nem a legjobb, ld. inkorrekt, megbízhatatlan partner... Számotokra mit jelent ez a név?

“Ez az ügy nálunk is nehezen ment. Eredetileg más néven futottunk, ám egy elkészült dalszöveg hatására mindenkinek egyértelmű lett ez az inCORRECT név. Akár szójáték is lehet, és azért is írjuk a CORRECT szót csupa nagybetűvel, mert így jelentheti azt is, hogy korrektségben.”

Korábbi zenei tapasztalatok?

“Mind játszottunk már zenekarokban. Pisti (Vona István basszer) 14 éves kora óta játszik, megfordult a törökszentmiklósi Amnesztia, valamint Real People zenekarokban is, jómagam a méltán híres dabasi Cafard egyik alapítója voltam, illetve a Jazz-art formációban is téptem a húrokat. Korábban basszusoztam, Pisti pedig gitározott, de mára már hangszert cseréltünk!” (nevet)
 

Az interjú folytatása a decemberi/januári HammerWorld magazinban olvasható.

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!


INCORRECT - NINE

Saját szavaikkal

 

CAMERA FOREVER

"Ma én, holnap te, egyikünk sem biztosan valódi. Mindannyian ki vagyunk találva, hogy megfigyeljenek, és hogy szórakozzanak azok, akik kitaláltak és figyelnek bennünket."
 
CORRECTION

"Az intézmény amiben egy másik emberrel vagy összezárva évekig, lehet egy börtön, és lehet egy kapcsolat. Elmúlik és újra kezdődik ártatlanul is."
 
MOTHER

"Mielőtt megszülettél eldőlt a sorsod. Megpróbálhatsz kitörni, de a vér nem enged. Ha próbálkozol is, az eredmény legjobb esetben is csak az, hogy az újak helyett korábbi szenvedéseidet akarod visszakapni."
 
YUGOSLAVIA

"A szerbiai háború 3 éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a horvátok elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen.
Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
LITTLE RED DOTS

"A fagyos, félelmetesen fekete éjszakában hintázik egy gyerek. Félnék, ha nem tudnám, hogy nincs olyan rossz dolog, ami meg nem történt volna már velem."
 
DAMAGE

"Elvesztettem valakit, aki soha nem volt az enyém. Tudom, hogy rossz lesz nélküle,
de meg kell szabadulnom az utolsó emlékképektől is, különben megőrülök."
 
CUT UP

"Amit szeretsz, az lehet, hogy egy hiba mások szemében. A tévedést nem pusztíthatod el csak magaddal együtt."
 
FIGHT

"A horvát háború 3. éve. Nincsenek nyertesek, csak vesztesek, közöttük azok a magyarok, akiket a szerbek elleni háborúba meghalni küldtek, mert arcuk, a kultúrájuk idegen. Sokan csak a sár alól kerülnek elő, ha valaha egyáltalán..."
 
NINE

"Az élet vége számtalan féle lehet, akárcsak az élet maga. De a tested nem enged olyan könnyen el, meg kell szenvedned vele."


www.myspace.com/incorrectpage
www.incorrect.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SMITH / KOTZEN - Klippremier Adrian Smith-től és Richie Kotzentől
2021. január 26. (kedd) 18:04

Ismerkedj meg az Iron Maiden gitáros, Adrian Smith és a The Winery Dogs frontember, Richie Kotzen (ex-Mr. Big, ex-Poison) első közös dalához született friss klippel!. Annak már pár hónapja híre ment, hogy Adrian és Richie egy közös projekten dolgozik, de ezt sokáig sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták, decemberben azonban biztossá vált, hogy 2021-ben egy album is várható tőlük, a Taking My Chances dalt pedig még 2020 februárjában rögzítették. A Smith / Kotzen album március 26-án jelenik majd meg a BMG gondozásában. A pár napig még országszerte kapható decemberi-januári HammerWorld magazinban egy interjút is találsz Adrian Smith gitárossal.   Adrian Smith: "Szerintem Richie és én nagyon jól kiegészítjük egymást. Egy virtuóz gitáros, de kiváló a dallamérzéke is. Az érzete az egész dolognak nagyon természetes." Richie Kotzen: "A klasszikus és blues-alapú rockzene volt a közös...

MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera
MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera

Novemberben már jeleztük, hogy 12 év után visszatérésre készül a zalaegerszegi Monastery, most pedig az a friss hír, hogy megjelent az új minialbumuk. "Megjelent a Monastery zenekar...

EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron
EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron

North Star címmel február 26-án-én jelenik meg a Napalm kiadóhoz szerződött norvég Einherjer új stúdiólemeze, a 2018-as Norrøne Spor album utódja. Második előzetesként már itt is...

HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből
HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből

A Primal Fearből, valamint a Free Fall, a Kiske/Somerville vagy az Allen/Olzon projektekből is ismert Magnus Karlsson új projektje a Heart Healer nevet viseli, a debütáló album pedig március...

ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol
ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol

Nyárra várható a melodikus rock vonalas tatabányai ÖnésÖn zenekar első lemeze, amelynek friss előzetese a klippel kísért Kint zakatol dal. "A zenekar 1989-ben alakult Tatabányán. Ez...

CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine
CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine

Underneath címmel még tavaly tavasszal jött ki a hardcore punk/metal vonalas amerikai Code Orange negyedik albuma, amelynek Autumn And Carbine dalához most egy videoklip született. A...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS