RONNIE JAMES DIO - A turnélemondás oka: gyomorrák

Dio nem adja fel, meg akarja ölni a sárkányt!

2009. november 26. (csütörtök) 08:16 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:12

Pár nappal ezelőtt Glasgowban vette volna kezdetét az ex-Rainbow, ex-Black Sabbath és jelenlegi Heaven & Hell énekes Ronnie James Dio európai szólóturnéja, ám nem sokkal a turnéstart előtt kórházba került a 67 éves énekes. A sok találgatás és pletyka után menedzsere és felesége, Wendy Dio végre jó hírrel szolgált: ugyan Dio-nál gyomorrákot állapítottak meg a szakorvosok, de korai stádiumban van a kór, nincs áttét sem, így komoly esély van arra, hogy az ördögvilláért is felelős rocklegenda hamarosan visszatér a színpadra. A főállású metal fanatikus és New York-i rádiós, Eddie Trunk már telefonon beszélt is az énekessel, aki elszántan készül arra, hogy legyőzze a betegségét.

"Épp most tettem le a telefont, befejezve a beszélgetést Wendyvel és magával Ronnie James Dio-val - közölte Trunk a honlapján. - Csak nemrég lett ismert a hír, hogy Ronnie-nak gyomorrákja van. Erről már pár nappal ezelőtt értesültem, de nem akartam világgá kürtölni az információt, meg akartam várni, amíg a Dio-tábor készen áll a hír publikálására.

Ahogy korábban is említettem már, Ronnie mindig is az egyik legközelebbi barátom és legnagyobb támogatóm volt, az évek során számtalan területen dolgoztunk együtt. A zene világán messze túl nyúlik a barátságunk, nem csak arról van szó, hogy ő egy zenész, én pedig egy rádiós műsorvezető vagyok. Szóval, nagyjából már egy hete magamban kellett tartanom ezt a hírt.

A Ronnie-n végzett számos vizsgálat eredménye tegnap lett köztudott. Ő is pontosan tudja, mivel kell megbirkóznia és hamarosan akcióba is lép. Az ÓRIÁSI hír az, hogy nincs áttét, a rák korai stádiumban van.

Épp most beszéltem vele, és a hangjából ítélve jól van. A szokásos RJD formát mutatta, és teljesen elszánt arra, hogy 'meggyilkolja a sárkányt'. Így is fog tenni! Nincsenek fájdalmai, jól érzi magát, készen áll arra, hogy megtegye, amit meg kell tennie, hogy visszatérhessen a színpadra és énekelhessen, ahogy csak ő tud!

Jó volt 20 percen át beszélgetni vele, és hallani, hogy mennyire pozitívan látja a dolgokat, és hogy mennyire hálás a rajongók támogatásáért. Máris eszközölt néhány változást az étrendjében, ami segített abban, hogy jól érezze magát, és arról is szót ejtett, hogy mostantól az alkalmi poharazgatásoknak is valószínűleg vége szakad.

Ha kapok új híreket, itt megosztom majd mindenkivel, de tudjátok addig is, hogy Ronnie készen áll a harcra és a győzelemre, és aki csak ismeri őt, pontosan tudja, hogy sikerrel fog járni!"

 

DIO - Holy Diver (Live in Roseland Ballroom, 2002 - Doug Aldrich gitárossal)


 

 

A lemondott turnén az Ausztráliában koncertező Craig Goldy gitáros helyett Doug Aldrich játszott volna, a további felállás pedig így nézett volna ki: Rudy Sarzo basszer, Simon Wright dobos, Scott Warren billentyűs.

Dio azt tervezte, hogy a szólókarrierjének legjobb dalai mellett előkap néhány Rainbow számot is a koncerteken, és egy Electra című vadonatúj nótát is be akart mutatni, amely a Magica című, 3 részesre tervezett sztori folytatásának amolyan előhírnökeként szolgált volna.

www.ronniejamesdio.com

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SMITH / KOTZEN - Klippremier Adrian Smith-től és Richie Kotzentől
2021. január 26. (kedd) 18:04

Ismerkedj meg az Iron Maiden gitáros, Adrian Smith és a The Winery Dogs frontember, Richie Kotzen (ex-Mr. Big, ex-Poison) első közös dalához született friss klippel!. Annak már pár hónapja híre ment, hogy Adrian és Richie egy közös projekten dolgozik, de ezt sokáig sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták, decemberben azonban biztossá vált, hogy 2021-ben egy album is várható tőlük, a Taking My Chances dalt pedig még 2020 februárjában rögzítették. A Smith / Kotzen album március 26-án jelenik majd meg a BMG gondozásában. A pár napig még országszerte kapható decemberi-januári HammerWorld magazinban egy interjút is találsz Adrian Smith gitárossal.   Adrian Smith: "Szerintem Richie és én nagyon jól kiegészítjük egymást. Egy virtuóz gitáros, de kiváló a dallamérzéke is. Az érzete az egész dolognak nagyon természetes." Richie Kotzen: "A klasszikus és blues-alapú rockzene volt a közös...

MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera
MONASTERY - 12 év után új EP a zalaegerszegi bandától: Chimera

Novemberben már jeleztük, hogy 12 év után visszatérésre készül a zalaegerszegi Monastery, most pedig az a friss hír, hogy megjelent az új minialbumuk. "Megjelent a Monastery zenekar...

EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron
EINHERJER - Norvég viking metal, klippel a második dal a februári albumról: The Blood And The Iron

North Star címmel február 26-án-én jelenik meg a Napalm kiadóhoz szerződött norvég Einherjer új stúdiólemeze, a 2018-as Norrøne Spor album utódja. Második előzetesként már itt is...

HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből
HEART HEALER - Grandiózus metal opera hét énekesnővel, itt az első dal Noorával a Battle Beastből

A Primal Fearből, valamint a Free Fall, a Kiske/Somerville vagy az Allen/Olzon projektekből is ismert Magnus Karlsson új projektje a Heart Healer nevet viseli, a debütáló album pedig március...

ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol
ÖNÉSÖN - Melodikus rock Tatabányáról, friss dal és klip: Kint zakatol

Nyárra várható a melodikus rock vonalas tatabányai ÖnésÖn zenekar első lemeze, amelynek friss előzetese a klippel kísért Kint zakatol dal. "A zenekar 1989-ben alakult Tatabányán. Ez...

CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine
CODE ORANGE - Maguk rendezték az új animációs klipjüket: Autumn And Carbine

Underneath címmel még tavaly tavasszal jött ki a hardcore punk/metal vonalas amerikai Code Orange negyedik albuma, amelynek Autumn And Carbine dalához most egy videoklip született. A...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS