BABY BONE - Megjelent a Supernova album! Itt az új klip!

Az újkígyósi grunge rockerek saját szavaikkal mutatják az új dalokat!

2009. november 16. (hétfő) 10:46 | utoljára módosítva: 2009. december 8. (kedd) 17:36

Jó ideje nem lehetett már hallani az 1992-es alapítású újkígyósi Baby Bone-ról, de a tetszhalott állapot csak mostanáig tartott, ugyanis itt a Supernova című új album! A Szegeden, Vári Gábor hangvarrodájában készült anyagról, amely a legutóbbi teljes album, az 1999-es Global folytatásának tekinthető, ezt mondja a négyes: "A szövegekben az önmagát mardosó lélek, a torzuló és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört. A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek, politikusoknak és hétpróbás gazembereknek üzenő, pozitív energiákat is adagoló, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek." Ha kíváncsi vagy arra, hogy miként mutatja be az új anyag dalait a frontember Rákóczi Antal, kattints!

 

YZLK
 
„A nyitónóta amolyan vízió egy elgépiesedett világról, ahol a Terminator-feeling elkapja az embert, és elképzeli, hogy a hulláján droidok lépdelnek, vagy épp mossák az agyát valamelyik állami laborban. Így csak egy kód leszel, mondjuk YZLK. A refrén szövege egyben kérés is, hogy harcoljunk az elménket birtokolni szándékozó rosszakaróink ellen.”

BABY BONE - YZLK (a 2009-es Supernova albumról)

 

 
SZIVÁRVÁNY HOLLÓ
 
„Metallicás riffeléssel indul, szinte lelassított Fuel! (nevet) A homo sapiens harca, ha már sem Isten, sem ember nem segít. A refrénben ott a teljes beletörődés a végzetbe, a végén meg katarzisként jön egy kis esély a szárnyalásra, de újra mélybe szállunk. Az effektektől, vokáloktól kissé elszállósabb lett az ének, új színt hozva a próbatermi verzió után.”
 


 
 
FARKAS ÉS EMBER
 
„Stephen King regénye, a Talizmán alapján született a szöveg: a Farkas és az Ember közös küzdelme kifulladásig a világot pusztító gonoszak ellen - a jó a rossz ellen. Mint a mesében, vagyis sajnos nem úgy, mint a valóságban. A valóság ennyire nem tiszta. Középtempó, egyszerű riffek, nem is akartuk csűrni-csavarni, hogy hamarabb vége legyen az aznapi fárasztó próbának!” (nevet)
 
ANGYALSZÍV
 
„Komoly a téma. Délben még szemben ült velem a srác, láttam, hogy szar a kedve, azon kívül semmi. Fél óra múlva… Az öngyilkosság témájának megzenésítése nem öröm, ezért feltétlenül képekkel szemléltetve, együtt érezve akartam közölni, hogy ne tegyék, mindenki hiányozhat valakinek. Grunge-os verzék, nagyívű refrén, 'csak' egy dal. A szomorúság, elhagyatottság dala…”
 
SOHASEM VOLT VILÁG
 
„Régebbi szám, úgy 2 éves lehet, az első az újabb szerzemények közül, koncerteken kihagyhatatlan. Stoneresebb hangvétel, amolyan 'gatyábarázós' nóta... Szinte levegő vétel nélkül megy az ének, pörög, aztán egy kis féltempó és megint szakít. Nincs apelláta! Dob, gitár, basszus, ének. Kell ennél több?”
 
VÉSD A KŐBE
 
„Ez az, amikor az énekes leül és dalt akar szerezni. A húrokat bénán fogja, az agya lüktet, a következő próbán meg mindenki fikázza: mi ez a primitívség!?  Na, azért gyúrjunk má’ belőle egy dalt, fiúk! És lám, mindenki hozzátesz, vagy elvesz, és nem is olyan rossz! Laza tónusú tétel, erősödő kompozícióval, tiszteletadás az általunk nagyra becsült példaképeinknek. A nevük Alice In Chains!” (nevet)
 
A VILÁG VÁRHAT
 
„Hú, baromi izgalmas volt megírni, mert ez a szám 'az albumra kell még egy dal' kategóriából jutott el idáig! Annyira összeszokott csapat vagyunk - talán igazából sosem oszlunk fel, csak a földben -, hogy próbán, egymás ötletére építkezve és a tempók lüktetésében egy csoda született. Hét perc a Rock’N’Roll szeretetéről! Egy igazi 'porból készült dal', de nem instant!”
 
A JÁTÉK
 
„Na, itt sem a lexikális tudásunkat villogtattuk meg! Vári Gabi producer biztatott, hogy ez az igazi rákendroll. Nyomni kell, nem agyalni! Valakinek el kell vinni a balhét. Valakinek ezt is tudnia kell, ilyen egyszerűen felépíteni, elénekelni, zúzni. Valami homályos játékról szól, értelmezhető mindenre, ami kinyír, ha nem szállsz ki.”
 
JÚDÁSPÉNZ
 
„Itt egyértelműen a 'hatalmasokat' fenyegetjük, a zsíros seggű üzletembereket és politikusokat. Elhitetjük velük, hogy a pokolban fognak elégni. Mi meg leellenőrizzük majd… Két éve írtuk, de nem tudjuk megunni! A basszusgitár röfög, jó a dalfelépítés, még rappelek is benne, mint Zack de la Rocha! (nevet) Nálunk nicsenek tabu megoldások, stíluselemek, ha jön, akkor jön…”
 
 
ÉHSÉG KARMA
 
„Akusztikus gitár, csörgő, konga. Nem is mutat túl egységes képet a lezáró, levezető nóta, mert egyedül írtam. Eredetileg altatódal lett volna a fiaimnak, de apuci már a harmadik sorban begorombul a világra és ijesztgetni kezdi a gyerekeit, hogy bizony kemény lesz a harc a sötéttel. Nem leszek soha Halász Jutka! (nevet) Érdekesség: a zenekar csak a kész felvételen hallotta először, addig csak sejtették a vészt…”

 
A zenekar myspace oldalán két új dalt is meghallgathatsz!
 
Lemezbemutató koncertek:
november 20. péntek, After Music Klub, Budapest
december 18. szombat, Falka Bár, Békéscsaba.
 
 
BABY BONE - Kell a rossz (a klip a 2001-es demó címadó dalához készült)


 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS