BABY BONE - Megjelent a Supernova album! Itt az új klip!

Az újkígyósi grunge rockerek saját szavaikkal mutatják az új dalokat!

2009. november 16. (hétfő) 10:46 | utoljára módosítva: 2009. december 8. (kedd) 17:36

Jó ideje nem lehetett már hallani az 1992-es alapítású újkígyósi Baby Bone-ról, de a tetszhalott állapot csak mostanáig tartott, ugyanis itt a Supernova című új album! A Szegeden, Vári Gábor hangvarrodájában készült anyagról, amely a legutóbbi teljes album, az 1999-es Global folytatásának tekinthető, ezt mondja a négyes: "A szövegekben az önmagát mardosó lélek, a torzuló és hamis illúziókkal apelláló világ lelkiismerete jelenik meg, a gyengeség és az erő csap össze, sok-sok reményt kínálva a túlélésre. Olyan tudathasadás ez, mintha Zakk Wylde sírva könyörögne a csaja vállán, hogy megihasson egy sört. A sok együtt töltött év megedzette a zenekart, nincsenek illúzióink, csak kőkemény új nóták, a világ fonákjára telepedett üzletembereknek, politikusoknak és hétpróbás gazembereknek üzenő, pozitív energiákat is adagoló, pokolból és égből gyúrt képekkel teli szövegek." Ha kíváncsi vagy arra, hogy miként mutatja be az új anyag dalait a frontember Rákóczi Antal, kattints!

 

YZLK
 
„A nyitónóta amolyan vízió egy elgépiesedett világról, ahol a Terminator-feeling elkapja az embert, és elképzeli, hogy a hulláján droidok lépdelnek, vagy épp mossák az agyát valamelyik állami laborban. Így csak egy kód leszel, mondjuk YZLK. A refrén szövege egyben kérés is, hogy harcoljunk az elménket birtokolni szándékozó rosszakaróink ellen.”

BABY BONE - YZLK (a 2009-es Supernova albumról)

 

 
SZIVÁRVÁNY HOLLÓ
 
„Metallicás riffeléssel indul, szinte lelassított Fuel! (nevet) A homo sapiens harca, ha már sem Isten, sem ember nem segít. A refrénben ott a teljes beletörődés a végzetbe, a végén meg katarzisként jön egy kis esély a szárnyalásra, de újra mélybe szállunk. Az effektektől, vokáloktól kissé elszállósabb lett az ének, új színt hozva a próbatermi verzió után.”
 


 
 
FARKAS ÉS EMBER
 
„Stephen King regénye, a Talizmán alapján született a szöveg: a Farkas és az Ember közös küzdelme kifulladásig a világot pusztító gonoszak ellen - a jó a rossz ellen. Mint a mesében, vagyis sajnos nem úgy, mint a valóságban. A valóság ennyire nem tiszta. Középtempó, egyszerű riffek, nem is akartuk csűrni-csavarni, hogy hamarabb vége legyen az aznapi fárasztó próbának!” (nevet)
 
ANGYALSZÍV
 
„Komoly a téma. Délben még szemben ült velem a srác, láttam, hogy szar a kedve, azon kívül semmi. Fél óra múlva… Az öngyilkosság témájának megzenésítése nem öröm, ezért feltétlenül képekkel szemléltetve, együtt érezve akartam közölni, hogy ne tegyék, mindenki hiányozhat valakinek. Grunge-os verzék, nagyívű refrén, 'csak' egy dal. A szomorúság, elhagyatottság dala…”
 
SOHASEM VOLT VILÁG
 
„Régebbi szám, úgy 2 éves lehet, az első az újabb szerzemények közül, koncerteken kihagyhatatlan. Stoneresebb hangvétel, amolyan 'gatyábarázós' nóta... Szinte levegő vétel nélkül megy az ének, pörög, aztán egy kis féltempó és megint szakít. Nincs apelláta! Dob, gitár, basszus, ének. Kell ennél több?”
 
VÉSD A KŐBE
 
„Ez az, amikor az énekes leül és dalt akar szerezni. A húrokat bénán fogja, az agya lüktet, a következő próbán meg mindenki fikázza: mi ez a primitívség!?  Na, azért gyúrjunk má’ belőle egy dalt, fiúk! És lám, mindenki hozzátesz, vagy elvesz, és nem is olyan rossz! Laza tónusú tétel, erősödő kompozícióval, tiszteletadás az általunk nagyra becsült példaképeinknek. A nevük Alice In Chains!” (nevet)
 
A VILÁG VÁRHAT
 
„Hú, baromi izgalmas volt megírni, mert ez a szám 'az albumra kell még egy dal' kategóriából jutott el idáig! Annyira összeszokott csapat vagyunk - talán igazából sosem oszlunk fel, csak a földben -, hogy próbán, egymás ötletére építkezve és a tempók lüktetésében egy csoda született. Hét perc a Rock’N’Roll szeretetéről! Egy igazi 'porból készült dal', de nem instant!”
 
A JÁTÉK
 
„Na, itt sem a lexikális tudásunkat villogtattuk meg! Vári Gabi producer biztatott, hogy ez az igazi rákendroll. Nyomni kell, nem agyalni! Valakinek el kell vinni a balhét. Valakinek ezt is tudnia kell, ilyen egyszerűen felépíteni, elénekelni, zúzni. Valami homályos játékról szól, értelmezhető mindenre, ami kinyír, ha nem szállsz ki.”
 
JÚDÁSPÉNZ
 
„Itt egyértelműen a 'hatalmasokat' fenyegetjük, a zsíros seggű üzletembereket és politikusokat. Elhitetjük velük, hogy a pokolban fognak elégni. Mi meg leellenőrizzük majd… Két éve írtuk, de nem tudjuk megunni! A basszusgitár röfög, jó a dalfelépítés, még rappelek is benne, mint Zack de la Rocha! (nevet) Nálunk nicsenek tabu megoldások, stíluselemek, ha jön, akkor jön…”
 
 
ÉHSÉG KARMA
 
„Akusztikus gitár, csörgő, konga. Nem is mutat túl egységes képet a lezáró, levezető nóta, mert egyedül írtam. Eredetileg altatódal lett volna a fiaimnak, de apuci már a harmadik sorban begorombul a világra és ijesztgetni kezdi a gyerekeit, hogy bizony kemény lesz a harc a sötéttel. Nem leszek soha Halász Jutka! (nevet) Érdekesség: a zenekar csak a kész felvételen hallotta először, addig csak sejtették a vészt…”

 
A zenekar myspace oldalán két új dalt is meghallgathatsz!
 
Lemezbemutató koncertek:
november 20. péntek, After Music Klub, Budapest
december 18. szombat, Falka Bár, Békéscsaba.
 
 
BABY BONE - Kell a rossz (a klip a 2001-es demó címadó dalához készült)


 
 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAIN OF SALVATION - Hivatalos klippel a nyár végén érkező album címadó dala: Panther
2020. augusztus 14. (péntek) 14:11

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta azonban visszatért hozzájuk Johan Hallgren gitáros, aki 1998 és 2011 között volt a Pain Of Salvation tagja. Az új lemez felvételét a frontember Daniel Gildenlöw irányította, együtt Daniel Bergstranddal (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend stb), a keverést is együtt végezték el. A borítót André Meister készítette. Harmadik előzetesként a klippel kísért címadó dallal, a Pantherrel lehet barátkozni.   www.facebook.com/Painofsalvation   Daniel: "Több mint két éven át készült a Panther. Szükségét éreztem annak, hogy még távolabb kerüljenek a korlátok, mind zeneileg, mind hangzásilag. Hogy még több szemszögből közelítsünk a zenéhez, miközben nem veszítjük el a bandánk identitásának velejét. A szövegek...

JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog
JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog

Koncertklippel jelentkezik a a kelta rock/punkot játszó dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar, amelynek képanyagát a Paddy and the Rats-szel közös februári turnén rögzítették a The...

PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten
PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten

Metal Commando címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett pár hete a Primal Fear, a mai napon pedig bejelentették az idén őszről 2021 tavaszára átszervezett Európa-turnéjukat. Így hát...

SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg
SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg

Si Vis Pacem, Para Bellum (Ha békét akarsz, készülj a háborúra) címmel augusztus 28-án lát napvilágot a modern rock, post-grunge vonalas Seether nyolcadik albuma, a 2017-es Poison The...

JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz
JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz

Már előrendelhető a Junkies új kiadványa: augusztus 28-án jelenik meg az idén 25 éves Káros az egészségre album újrakiadása - teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban,...

EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice
EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az ötödik stúdióalbum első...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS