W.A.S.P. - Szombaton Budapesten!

Az amerikai metal legenda hatalmas bulira készül!

2009. november 11. (szerda) 15:06 | utoljára módosítva: 2009. november 17. (kedd) 22:29

Most szombaton, azaz november 14-én újra Budapesten lép fel a ’80-as évek amerikai metaljának egyik legismertebb képviselője, a Blackie Lawless frontember által 1982-ben, Los Angeles-ben életre hívott W.A.S.P. A korai időszak asszonygyalázó, bulicentrikus sokkolása után Blackie a ’80-as évek legvégétől megkomolyodott és elkezdett komor hangvételű konceptalbumokban gondolkodni, a nagyjából egy hónapja megjelent Babylon korong pedig arról árulkodik, hogy szerinte az Apokalipszis sem lehet nagyon messze. Az előzenekar nélküli koncerten a Diesel kapui este hétkor nyílnak meg, a W.A.S.P. pedig 21 h-kor lép színpadra. Ha a meglepetéseket szereted, ne kattints!

Az október közepén indult Európa-turnén a csapat - Blackie Lawless énekes/gitáros, Doug Blair gitáros, Mike Duda basszer és Mike Dupke dobos - műsora csak kevéssé módosult.

Tegnap Szerbiában játszottak, Belgrádban, és így nézett ki a szettlista:

Mephisto Waltz
On Your Knees / The Real Me
L.O.V.E. Machine
Crazy
Babylon's Burning
Wild Child
Hellion / I Don't Need No Doctor / Scream Until You Like It
Arena Of Pleasure
Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)
The Idol
The Headless Children
Take Me Up
I Wanna Be Somebody
--------
Heaven's Hung In Black
Blind In Texas

 

W.A.S.P. - L.O.V.E. Machine - Stockholm, 2009/11/05


 

RÉSZLET A HAMMERWORLD MAGAZIN INTERJÚJÁBÓL

Az októberi Hammerworld magazinban egy exkluzív interjú olvasható Blackie Lawless-szel, aki Koncsok Zolinak mesélt az új lemezről, a dalszerzési módszereiről, Michael Jacksonról és persze a politikáról is...

 

Szóval, jó ötletek egész sorával kezdhettétek felvenni az új albumot…
 
„Így van, bőven születtek új zenék. Igazából csak a szövegek terén volt némi elakadásom, de az is csak azért, mert nem akartam az önismétlés csapdájába esni. Főként a Crazy miatt volt, mert a szövege olyan, mintha egy férfi beszélne benne egy nőhöz, de valójában inkább egy előadó szól a közönségéhez. És az Into The Fire is hasonló tematikájú… Vicces, de ez is átfutott a fejemen, amikor a Jacko-féle Neverlandnél jártam. Ez a vége annak, amikor a közönség halhatatlanná teszi az előadót. Az ilyesmit jobb elkerülni. A hírnév veszélyes lehet, mert megzavarja a tisztánlátást. Előbb a közönségnél, aztán az előadónál is, majd ez még nagyobb őrületet generál. Ez egy ördögi kör. Ha valaki ennyire magasra jut, óhatatlanul belepusztul. A Neverland kapuját két rózsából készült jel díszíti, a következő feliratokkal: ’Neverland’ és ’Egyszer volt, hol nem volt’. Ezek láttán a Tízparancsolat jutott eszembe, pontosabban rögtön az első: ’Ne legyenek más isteneid énelőttem’. És vele pontosan ez történt, az emberek elkezdtek istenként tekinteni rá. De ugyanez történt Elvis-szel, Kurt Cobain-nel, és még hosszan sorolhatnám. Ilyesfajta dicsőítés nem jár egyetlen halandónak sem, mert elvesztik tőle az eszüket, a vége pedig nem lehet más, csakis az öngyilkosság. Ez egy roppant veszélyes dolog, és mind a Crazy, mind az Into The Fire valahol erről szól.”
 
Mi más inspirált még a szövegírásnál?
 
„Például Obama elnökké választása, illetve az első európai útja, ahol az ottani vezetőkkel az egységesített világról, a világkormányról, a világvalutáról meg hasonló dolgokról kezdett nyilatkozni. ’Ezek a fickók nem olvasták még a Bibliát?’ Abban ugyanis erről is szól a jóslat. Eléggé kiakasztott ez a dolog. Elő is vettem a Bibliát, és a Jelenések könyvében sok párhuzamra leltem. Nem azt mondom, hogy ez a világ épp ott tart most, de már a Headless Childrennél is ezek a gondolatok foglalkoztattak. Pontosan így is kezdődik az a szöveg: ’Atyám, jöjj és ments meg minket ettől az őrülettől! Teremtő Isten, vakok lennénk?’, később pedig azt éneklem, hogy ’a gyermekek túl sokáig maradtak magukra’, valamint hogy ’a Négy Lovas feszesen ül nyergében és vár’… 20 évvel ezelőtt is hasonló helyzetben voltunk, mint most. Ezzel persze nem akarok prédikálni, mert a lényeg az, hogy mindenki használja a saját józan eszét, és nézze meg alaposan azt a politikust, akire szavazott. Ezt a leckét nem szabad elbliccelni. Mindig is keményen kritizáltam Obamát, de ugyanezt tettem Bush-sal is. Egyetlen politikusban sem bízom, úgyhogy mindössze annyit mondok: ne nekem higgy, hanem magadnak! Nézz utána magad és derítsd ki, hogy mi az igazság.”
 
Erről a témáról már tavaly novemberben is elég világosan elmondtál mindent a honlapotokon…
 
„Eleve tisztáztam, hogy McCain-be sem vagyok szerelmes, de amikor tavaly nyáron Obama azzal állt elő, hogy ha tudni akarjuk, ki is ő, nézzük meg a környezetében található embereket, nos, én ezt meg is tettem. Azt láttam, hogy csupa marxista veszi körül… Ha igaz, amit mond, ha mindez jelent valamit, akkor ez egy veszélyes fickó. Amerika épp mostanában kezd ráébredni a valóságra. Úgy esik a népszerűsége, mint még egyetlen amerikai elnöké sem. Tele van ezekkel a ’60-as évekből megmaradt radikális elképzelésekkel: ’mind azt gondoltuk, hogy megváltoztatjuk a világot, jobbá tesszük ezt a helyet’, ám a valóságban az a generáció volt a legrosszabb, egy rakás elkényeztetett kölyök, aki John Lennon Imagine dala alapján akarta megváltani a világot. John Lennon… Ismered az Imagine klipjét? Egy fehér szobában ül egy fehér zongoránál… Az a videó az akkori házában készült, egy London melletti hatalmas birtokon. Tudod, mibe kerülhetett az a birtok? Képmutatás volt a részéről arról énekelni, hogy osszuk meg, amink van és a világ megjavul ezáltal... És tudod, hatalmas Beatles rajongó voltam, úgyhogy amikor három éve Liverpoolban jártam, elvitettem magam ahhoz a házhoz, ahol felnőtt. Liverpool egyik legelőkelőbb negyedében volt, az ottani Beverly Hillsben! Akkor tudtam meg, hogy a nagynénje férje, akinél felnőtt, a helyi tejüzem tulaja volt. Mindenki tőle vette a tejet. Éveken át csak nyeltem a hazugságot, hogy Lennon a munkásosztály hőse. Én is bevettem ezt az egészet, igaz, akkor még csak kissrác voltam. De mondom, nem nekem kell hinni, mindenki használja a józan eszét. Igazából a Headless Children óta minden lemezemnek ez az egyik fontos üzenete.”
 
No, itt az ideje, hogy egy kicsit a Babylon’s Burning dalról is beszéljünk, ami szerintem az album legjobbja…
 
„Egyike volt az először született új daloknak. A Crazy ugyan már a Dominator idején megszületett, de a Babylont előbb fejeztük be, így amolyan sorvezetőként használtuk a teljes albumhoz. Eleinte csak egy szimpla dalnak tartottam, nem gondoltam volna, hogy a borító is ehhez kapcsolódik majd. De aztán jött ez az Obamás sztori, és ugyan gyűlöltem Busht, de Obama még a Bushról kialakult negatív képemen is tudott némiképp javítani. Ennyire rossz arc.”

 

 

 A teljes interjú az októberi HammerWorld magazinban jelent meg. 

Itt megrendelheted, előfizethetsz rá!

 

 

W.A.S.P.  -  2009. november 14., szombat
Diesel Klub, Cím: 1101 Budapest, X. kerület, Népligeti út 2.

Kapunyitás: 19.00
Kezdés: 21.00

 

Beugró:

Elővételben:
- 3990 Ft - a rock/metal boltokban (Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark, Solaris, The Lab, Vasmacska Tattoo és Piercing)
- 4990 Ft - a Ticketportal és a Ticketexpress hálózatában: 4990 Ft

 A helyszínen: 5490 Ft

www.waspnation.com

www.myspace.com/wasp

www.hammerworld.hu

www.myspace.com/hammerconcerts

www.skalarmusic.hu

www.dieselclub.hu

 

Hozzászólások

[000068]
wiktor
csillagos ötös volt. nekem a múltkori wigwamos koncert kimaradt, így nem is gondoltam volna, hogy az öreg élőben is ilyen jól hozza magát. a babylon's burning azzal a klippel nagyon ütött... az nincs még fenn a neten valahol?
[000059]
wiktor
fasza lett ez az új lemez, semmi extra nincs benne, de mégis valahogy nálam napok óta beragadt... kellemes anyag, várom a bulit!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS