GAMA BOMB - Ingyen album, de a pesti buli elmarad!

Tales From The Grave In Space - egy thrash/hardcore/crossover bomba!

2009. november 5. (csütörtök) 09:31 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:22

Ingyen tette letölthetővé az ír thrasher Gama Bomb a harmadik albumát, a Tales From The Grave In Space-t! A '80-as évek olyan thrash titánjain nevelkedett a 2002-ben alakult ötös, mint a Nuclear Assault, a Tankard, a Sodom, a Kreator, vagy a korai Slayer és a korai Megadeth. December 3-án Budapesten is felléptek volna, de a Mowarmetal névre hallgató hazai szervező sajnos visszamondta a bulit. A Gama Bomb debütáló anyaga 2006-ban jelent meg Survival Of The Fastest címmel, de az igazi hírnevüket a 2008-as kettes lemez, a Citizen Brain alapozta meg, azt ugyanis már nem egy miniatűr kiadó, hanem a legendás Earache gondozta, és a nyaktörő tempókra épülő anyagot rendesen meg is turnéztatták. A brit Terrorizer magazin a '2008 legjobb új bandája' címmel tisztelte meg őket idén januárban, még az Exodus és az Overkill társaságában lenyomott európai kanyar előtt. Az ír thrasherek most egészen új stratégiával dolgoznak, az Earache kiadóval teljes egyetértésben tették letölthetővé a teljes harmadik albumuk, a Tales From The Grave In Space.

A visszamondott decemberi bulival kapcsolatban így hangzik a Mowarmetal közleménye:

"Sajnálattal kell közölnöm, hogy érdeklődés és ebből adódó technikai okok miatt elmarad az ír Gama Bomb december 3-i első magyarországi fellépése! Legközelebb újra megpróbálom!"

 

 

A deluxe CD és bakelit formátumban 2010 elejétől megvásárolható album a most ingyen letölthető 12 dalhoz képest egy Half Cut című EP-t is rejt majd, öt ki nem adott Gama Bomb felvétellel. A most leszedhető album számlistája:

 

 1. Slam Anthem
 2. New Eliminators of Atlantis B.C.
 3. Three Witches
 4. Last Ninjas Unite
 5. Escape From Scarecrow Mountain
 6. Mussolini Mosh
 7. We Respect You
 8. Apocalypse 1997
 9. Return to Blood Castle
 10. Polterghost
 11. Skeletron
 12. Mummy Invasion


   

Az új album borítóját Jeff Jordan készítette (The Mars Volta pl.), a csapat frontembere, Philly Byrne pedig így beszélt a koncepcióról:

 

"Van a borító mögött egy háttérsztori is, ami egyik éjjel csak úgy kipattant a fejemből. Az Elveszett Kozmonautákról szóló félig-meddig konspirációs elmélet van mögötte, vagyis az a történet, hogy az '50-es években, a '60-as évek legelején a szovjetek titokban már felküldtek kísérleti űrhajósokat. Két észak-olaszországi tesónak volt egy amatőr űrkutató állomása, és ők fogták ezeket a korai jeleket. Már a '60-as években történt, hogy gyenge SOS jeleket fogtak, ahogy a jelkibocsátó egyre távolodott a Földtől az űr felé. Ennek nyomán széles körben arról spekuláltak az emberek, hogy a szovjetek felküldtek valakit egy átalakított R-5A rakétában, de az ahelyett, hogy útja végeztével visszazuhant volna a Földre, elindult egy végtellenek tűnő útra.


 

Ennyi tehát az ún. tényanyag, de ettől rendesen beindult a képzeletem. Ha minden igaz, akkor idén ő az első ember, aki átlépi a naprendszerünk határait,  kijutva a világűrbe. Tökéletesen fagyasztott állapotban van, holt egyedül, és óránként csaknem 30 ezer kilométert tesz meg. Erről meg az jutott eszembe, hogy ha már ilyen messzire került a bolygónktól, nem lehetséges, hogy egy másik faj, civilizáció, létezési forma, vagy akármi, elsőként vele fog összeakadni odakint?

Szóval, innen indult ez az egész 'Idegen-Űrhajós' sztori. A borítón az eltűnt űrhajós látható, testét élő gusztustalanságok övezik, mintha egy űrbéli absztrakt falazás venne kezdetét! (nevet) A lemezcímből a Sírt láttatja így Jeff Jordan. Egy kicsit olyan ez, mint valami "Doctor Who-találkozik-Arthur C. Clarke-kal" sci-fi-őrület, hiszen itt ez az idegen akármi, ami elnyeli mindazt, amivel szembe kerül. Elkapja a mi űrhajósunkat is, és voltaképpen életben tartja - de megtudhat-e bármit is tőle? Mit képes elmondani ez az űrhajós?

Elmondhatja mondjuk, hogy merre van a Föld, és hogy a világot szovjet szuperhősöknek kéne uralni, és hogy ezen cél elérésében segítségére lehetne az idegen is. Ez azért már elég beszarós! Szerencsére a történetem a többieknek is bejött, az egész koncepciót kereknek érezték. Vagyis nem neveztek komplett elmebetegnek!" (nevet)


 

A mesteri Jeff Jordan pedig a maximumot hozta ki magából, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy vele dolgozhattunk. Az olyan klasszikus sci-fi és filléres akciókönyves művészek is hatottak rá, mint mondjuk Virgil Finlay, de mindezt megkavarta az '50-es évek olyan horror-képregényeinek stílusával, mint a Tales From The Crypt, a végeredmény pedig totál autentikus lett. Elhajítod tőle az agyadat! Az elkészült képet végül a barátunk, házi designerünk Rory McGuigan alakította át lemezborítóvá, egy szenzációs Hammer Horror moziplakát jelleget kölcsönözve az egésznek. Nem is lehetnénk elégedettebbek a borítóval, sem hálásabbak a két srácnak! Ez a kép tökéletesen passzol a hangzásunkhoz - ha jobban megnézed, a Gama Bomb agyába láthatsz bele!

Szerencsére a kiadónk is abszolút partner ebben a kísérleti lemezmegjelenésben. Az Earache kiadó mindig is híres volt arról, hogy szeret pár lépéssel a többiek előtt járni, és remélhetőleg ez a friss módszer csak megnöveli az érdeklődést a zenekarunk iránt. És akkor még több CD-t és bakelitet tudnak majd eladni a jövő év elején! (nevet) Számunkra ez az egész arról szól, hogy a zenénk minél több emberhez jusson el, és hogy tegye ismertebbé a nevünket. Ez a két cél végül is nem üti egymást, igaz?"

 

GAMA BOMB A 2009-ES HELLFESTEN - I. rész

 

A Tales From The Grave In Space album egyszerű e-mail cím megadással tölthető le (320 kbps), infók ezen a címen:

mail.earache.com/gamabomb

 

www.myspace.com/gamabomb

 

Hozzászólások

[000032]
wolflaci71
Kegyetlen jo a Gama Bomb! Iszonyat gyilkos thrash a javabol! A legjobb banda a Municipal Waste/Evile/Fueled By Fire mellett.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAIN OF SALVATION - Hivatalos klippel a nyár végén érkező album címadó dala: Panther
2020. augusztus 14. (péntek) 14:11

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta azonban visszatért hozzájuk Johan Hallgren gitáros, aki 1998 és 2011 között volt a Pain Of Salvation tagja. Az új lemez felvételét a frontember Daniel Gildenlöw irányította, együtt Daniel Bergstranddal (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend stb), a keverést is együtt végezték el. A borítót André Meister készítette. Harmadik előzetesként a klippel kísért címadó dallal, a Pantherrel lehet barátkozni.   www.facebook.com/Painofsalvation   Daniel: "Több mint két éven át készült a Panther. Szükségét éreztem annak, hogy még távolabb kerüljenek a korlátok, mind zeneileg, mind hangzásilag. Hogy még több szemszögből közelítsünk a zenéhez, miközben nem veszítjük el a bandánk identitásának velejét. A szövegek...

JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog
JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog

Koncertklippel jelentkezik a a kelta rock/punkot játszó dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar, amelynek képanyagát a Paddy and the Rats-szel közös februári turnén rögzítették a The...

PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten
PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten

Metal Commando címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett pár hete a Primal Fear, a mai napon pedig bejelentették az idén őszről 2021 tavaszára átszervezett Európa-turnéjukat. Így hát...

SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg
SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg

Si Vis Pacem, Para Bellum (Ha békét akarsz, készülj a háborúra) címmel augusztus 28-án lát napvilágot a modern rock, post-grunge vonalas Seether nyolcadik albuma, a 2017-es Poison The...

JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz
JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz

Már előrendelhető a Junkies új kiadványa: augusztus 28-án jelenik meg az idén 25 éves Káros az egészségre album újrakiadása - teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban,...

EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice
EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az ötödik stúdióalbum első...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS