GAMA BOMB - Ingyen album, de a pesti buli elmarad!

Tales From The Grave In Space - egy thrash/hardcore/crossover bomba!

2009. november 5. (csütörtök) 09:31 | utoljára módosítva: 2009. december 7. (hétfő) 04:22

Ingyen tette letölthetővé az ír thrasher Gama Bomb a harmadik albumát, a Tales From The Grave In Space-t! A '80-as évek olyan thrash titánjain nevelkedett a 2002-ben alakult ötös, mint a Nuclear Assault, a Tankard, a Sodom, a Kreator, vagy a korai Slayer és a korai Megadeth. December 3-án Budapesten is felléptek volna, de a Mowarmetal névre hallgató hazai szervező sajnos visszamondta a bulit. A Gama Bomb debütáló anyaga 2006-ban jelent meg Survival Of The Fastest címmel, de az igazi hírnevüket a 2008-as kettes lemez, a Citizen Brain alapozta meg, azt ugyanis már nem egy miniatűr kiadó, hanem a legendás Earache gondozta, és a nyaktörő tempókra épülő anyagot rendesen meg is turnéztatták. A brit Terrorizer magazin a '2008 legjobb új bandája' címmel tisztelte meg őket idén januárban, még az Exodus és az Overkill társaságában lenyomott európai kanyar előtt. Az ír thrasherek most egészen új stratégiával dolgoznak, az Earache kiadóval teljes egyetértésben tették letölthetővé a teljes harmadik albumuk, a Tales From The Grave In Space.

A visszamondott decemberi bulival kapcsolatban így hangzik a Mowarmetal közleménye:

"Sajnálattal kell közölnöm, hogy érdeklődés és ebből adódó technikai okok miatt elmarad az ír Gama Bomb december 3-i első magyarországi fellépése! Legközelebb újra megpróbálom!"

 

 

A deluxe CD és bakelit formátumban 2010 elejétől megvásárolható album a most ingyen letölthető 12 dalhoz képest egy Half Cut című EP-t is rejt majd, öt ki nem adott Gama Bomb felvétellel. A most leszedhető album számlistája:

 

 1. Slam Anthem
 2. New Eliminators of Atlantis B.C.
 3. Three Witches
 4. Last Ninjas Unite
 5. Escape From Scarecrow Mountain
 6. Mussolini Mosh
 7. We Respect You
 8. Apocalypse 1997
 9. Return to Blood Castle
 10. Polterghost
 11. Skeletron
 12. Mummy Invasion


   

Az új album borítóját Jeff Jordan készítette (The Mars Volta pl.), a csapat frontembere, Philly Byrne pedig így beszélt a koncepcióról:

 

"Van a borító mögött egy háttérsztori is, ami egyik éjjel csak úgy kipattant a fejemből. Az Elveszett Kozmonautákról szóló félig-meddig konspirációs elmélet van mögötte, vagyis az a történet, hogy az '50-es években, a '60-as évek legelején a szovjetek titokban már felküldtek kísérleti űrhajósokat. Két észak-olaszországi tesónak volt egy amatőr űrkutató állomása, és ők fogták ezeket a korai jeleket. Már a '60-as években történt, hogy gyenge SOS jeleket fogtak, ahogy a jelkibocsátó egyre távolodott a Földtől az űr felé. Ennek nyomán széles körben arról spekuláltak az emberek, hogy a szovjetek felküldtek valakit egy átalakított R-5A rakétában, de az ahelyett, hogy útja végeztével visszazuhant volna a Földre, elindult egy végtellenek tűnő útra.


 

Ennyi tehát az ún. tényanyag, de ettől rendesen beindult a képzeletem. Ha minden igaz, akkor idén ő az első ember, aki átlépi a naprendszerünk határait,  kijutva a világűrbe. Tökéletesen fagyasztott állapotban van, holt egyedül, és óránként csaknem 30 ezer kilométert tesz meg. Erről meg az jutott eszembe, hogy ha már ilyen messzire került a bolygónktól, nem lehetséges, hogy egy másik faj, civilizáció, létezési forma, vagy akármi, elsőként vele fog összeakadni odakint?

Szóval, innen indult ez az egész 'Idegen-Űrhajós' sztori. A borítón az eltűnt űrhajós látható, testét élő gusztustalanságok övezik, mintha egy űrbéli absztrakt falazás venne kezdetét! (nevet) A lemezcímből a Sírt láttatja így Jeff Jordan. Egy kicsit olyan ez, mint valami "Doctor Who-találkozik-Arthur C. Clarke-kal" sci-fi-őrület, hiszen itt ez az idegen akármi, ami elnyeli mindazt, amivel szembe kerül. Elkapja a mi űrhajósunkat is, és voltaképpen életben tartja - de megtudhat-e bármit is tőle? Mit képes elmondani ez az űrhajós?

Elmondhatja mondjuk, hogy merre van a Föld, és hogy a világot szovjet szuperhősöknek kéne uralni, és hogy ezen cél elérésében segítségére lehetne az idegen is. Ez azért már elég beszarós! Szerencsére a történetem a többieknek is bejött, az egész koncepciót kereknek érezték. Vagyis nem neveztek komplett elmebetegnek!" (nevet)


 

A mesteri Jeff Jordan pedig a maximumot hozta ki magából, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy vele dolgozhattunk. Az olyan klasszikus sci-fi és filléres akciókönyves művészek is hatottak rá, mint mondjuk Virgil Finlay, de mindezt megkavarta az '50-es évek olyan horror-képregényeinek stílusával, mint a Tales From The Crypt, a végeredmény pedig totál autentikus lett. Elhajítod tőle az agyadat! Az elkészült képet végül a barátunk, házi designerünk Rory McGuigan alakította át lemezborítóvá, egy szenzációs Hammer Horror moziplakát jelleget kölcsönözve az egésznek. Nem is lehetnénk elégedettebbek a borítóval, sem hálásabbak a két srácnak! Ez a kép tökéletesen passzol a hangzásunkhoz - ha jobban megnézed, a Gama Bomb agyába láthatsz bele!

Szerencsére a kiadónk is abszolút partner ebben a kísérleti lemezmegjelenésben. Az Earache kiadó mindig is híres volt arról, hogy szeret pár lépéssel a többiek előtt járni, és remélhetőleg ez a friss módszer csak megnöveli az érdeklődést a zenekarunk iránt. És akkor még több CD-t és bakelitet tudnak majd eladni a jövő év elején! (nevet) Számunkra ez az egész arról szól, hogy a zenénk minél több emberhez jusson el, és hogy tegye ismertebbé a nevünket. Ez a két cél végül is nem üti egymást, igaz?"

 

GAMA BOMB A 2009-ES HELLFESTEN - I. rész

 

A Tales From The Grave In Space album egyszerű e-mail cím megadással tölthető le (320 kbps), infók ezen a címen:

mail.earache.com/gamabomb

 

www.myspace.com/gamabomb

 

Hozzászólások

[000032]
wolflaci71
Kegyetlen jo a Gama Bomb! Iszonyat gyilkos thrash a javabol! A legjobb banda a Municipal Waste/Evile/Fueled By Fire mellett.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MONASTERY - "Én mindig is death metalt akartam játszani"
2021. április 19. (hétfő) 09:16

A HammerWorld magazin áprilisi számának egyik extra CD-melléklete a zalaegerszegi Monastery zenekar Chymera című visszatérő EP-je. A death metal banda egy igen hosszú, 12 éves pihenő után ismét aktivizálta magát, hogy megmutassa, a magyar death/thrash korántsem halott. Kovács Billy Róbert, a banda alapító dobosa beszélt az új EP születéséről és a csapat terveiről.   A zalaegerszegi Monastery még a klasszikus hősidőkben, A 80-as évek végén, egészen konkrétan 1989-ben szabadította először a világra a durva, kompromisszummentes death/thrash muzsikáját. A következő évtizedben két nagylemezt is kiadtak, hogy aztán hosszabb szünet után a 2000-es esztendők közepén jelentkezzenek csak új anyaggal. A banda pályafutását tagcserék sora kísérte, így nem csoda, hogy 2008-ban úgy döntöttek, egy időre felfüggesztik a működést. Ebből a 12 esztendős tetszhalálból éledt most újjá a csapat, amelyben Kovács...

HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj
HAVÁRIA - Jön egy új EP, videóval a címadó dal: Degenerált faj

Degenerált faj címmel hamarosan egy új EP-vel jelentkezik a mindössze két tagból álló hardcore/metal vonalass Havária. Előzetesként a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel lehet...

METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz
METALIUM - Tragikus repülőbaleset Mallorcán: elhunyt Lars Ratz

Vasárnap halálos balesetet szenvedett Mallorcán az egykori Metalium basszusgitáros, Lars Ratz (Lars Ranzenberger). Az 53 éves zenész 2006 óta Mallorcán élt, ahol egy Skycruiser típusú...

BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett
BILLOG - 11 év után ledobtak egy új albumot, és mellé egy friss klip is érkezett

A Bitterweet Symphony címmel váratlanul egy új album érkezett a hardcore/metal vonalas Billog zenekartól - 11 év után. Az Ektomorfban 2018 óta basszusgitározó Zahorán Csaba eredeti...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, dalpremier: Desert High

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, első előzetesként pedig a Desert High dallal lehet barátkozni. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben adta ki...

CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined
CANNIBAL CORPSE - Hallgasd meg az új albumot, itt a Violence Unimagined

Megjelent és végig is hallgatható az új Cannibal Corpse lemez, a Violence Unimagined. A 2017-es Red Before Black lemez utódjának producere/hangmérnöke ezúttal is Erik Rutan volt (Hate...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS