SUNDAY FURY - Saját szavaikkal!

Ma este lemezbemutató buli!

2009. október 24. (szombat) 14:21 | utoljára módosítva: 2009. október 26. (hétfő) 13:57

A Kék Yukban ma este tartja lemezbemutató koncertjét a hazai stooner/southern/doom színtér egyik legkarcosabb csapata, a váci Sunday Fury. A 2005. januárban alakult zenekar felállása - Márkus Levente-gitár/ének, Urbán Tamás basszusgitár/ének, Kis Gergely-dob, Herczeg László-gitár - máig nem változott. 2007-ben szimplán First címmel jelent meg az első nagylemezük, amit idén követett egy friss anyag, a Men From The Grey Town. A Kék Yukban a Haw, a Shapat Terror, a Vostok Room, az Eejit Midget és az Odd Crew társaságában fellépő Sunday Furyból a a gitáros/énekes Márkus Levi mutatja be a kettes albumuk dalait. 
 
 
BAD THOUGHTS IN THE HEAT
 
"Instrumentális hangulati felvezető az első számhoz, az ördögi gondolatok megszületéséhez."
 
BOYS FROM THE DARK HOUSE
 
"Csáth Géza anyagyilkosság című novellájának megzenésítése, valamint rövid összefoglalása az általa leírt ördögi gondolatoknak. Ez egyébként az első olyan szövegün, amit valaki más irománya inspirált. Zeneileg többnyire furcsa és zavaros hangsorok szerepelnek benne."
 
PRIDE OF MANKIND
 
"Bizonyos fajta közéleti személyiségek ihlették a szöveget. Sokszor látni ilyeneket a médiában. A két verze két személy hatására született, de nagyon hasonlatosak. Zeneileg - az előző számmal ellentétben - itt sok a harmónikus hangsor. Felhívom a figyelmét a rádiós szerkesztőkne, hogy a refrén három szólamából kettőt Tamás énekli, mivel az ő hangja kevésbé reszelős. Így zeneileg igazán rádióbarát nóta lett ez, a szöveggel meg ne is törődjenek..."
 


 
 
WE'RE COMING FOR YOU
 
"Szarunk rátok típusú hatalmi esszé, első szám egyes személyben előadva. Szinte bármely hatalmi szereplő dudorászhatja magának otthon, zuhanyozás közben. Tamás a végén próbál figyelmeztetni, hogy érted jönnek. És tényleg jövünk… Most én vagyok én, vagy ő az én? Vagy most ki kicsoda?"

ROLLERCOASTER
 
"Ez a dal a nyitánya a lemez közepén található, bluesosabb, lazább dalcsokornak. Itt még a nagymamák is feljebb tekerhetik a hangerőt horgolás közben! Amúgy maga a dal az elsők között született, rögtön az első lemez után."
 

 
 
SAD BABY SAD
 
"Blues improvizációs gyakorlat, a háttérben pedig az ördög nevet. Hogy kínjában vagy örömében, azt mindenki döntse el maga."
 
FOOL ME
 
"Makó Dáviddal (Haw, ex-Stereochrist) kesergünk egy kicsit a nőkről. Hímsoviniszta - sirató – metal. A középrész kicsit progresszív, de a végén persze elmaradhatatlan a bosszú a legalapabb, legsuttyóbb shuffle témával… Azé' mégiscsak metal, he!!!" (nevet)
 
HYMN OF GOLDEN ACE
 
"Egy gitár, egy ászokos üveg és Misel Abdul memoárjai. Ő egy váci hajléktalan volt. Már meghalt szegény."

SINKING DOWN
 
"Egy dal a süllyedés művészetéről, a céltalanságról. Ez egy másik hajléktalan láttán született, akit Tamás játszik el a számban. Zeneileg még ez is a bluesosabb csokorba tartozik. A végére remek részeg kórust, hőbörgést kreáltunk, de csak alig-alig hallható a sok gitár miatt."
 
TREE OF HATE
 
"Ezzel megkezdődik az önelemzés és sorsirónia a lemezen, itt vannak a személyesebb mondanivalók... Zeneileg nagyon egyszerűnek indult. Amíg nem született meg rá az ének, volt róla szó, hogy elhagyjuk. Aztán kiszínesedett, és ez lett az egyik legjobb szám az albumon. Van benne egy rövid zenei idézet egy nagy klasszikustól. Abban is más, mint a többi dal, hogy a hangneme magasabb. Élőben mindig meg is szenvedem a refrént!"
 
BEFORE DAWN
 
"Nejlonhúros merengés az éjszakában, Lacibácsival. Ritka alkalom! Pillanatnyi stop a thrashes darálások között."
 
MY OWN DELUSION
 
"Önirónia. Az enyém és sok mindenki más csalódása is lehet, aki mást képzel magáról és a világról, amiben élünk. Zeneileg kapkodós thrash. Ez a leggyorsabb szám a lemezen. A vége nagyon jó lett."
 
CONFLAGRATION
 
"A szöveg alapját Laci írta. Ez az ő apokaliptikus elképzelése.De nem tűnik irreálisnak számomra sem. Egy számon belül ez tartalmazza a legtöbb stíluselemet, effektet, sávot. Van itt minden: kakofon progresszív intró, puruttya sulykolás, egyszerű refrén, hardcore refrén, káosz szólók... A végén meg meditatív keleties pusztulat és átvezetés a következőre…"

OVER AND OVER
 
"…ami megtisztulás és elsüllyedés az iszapban.Újra és újra. A lemez leglassabb tétele. Élőben meg, hogy olyan lassan játsszuk, hogy a szám közben néha kimegyek! (nevet) A gitárszólóra azért visszajövök, mert az nagyon jó lett!"
 


 

THE PREPARATION
 
"A következő lemez előszele, ami borús kép lesz a jövőröl. Lehet hogy lesznek rajta szimfonikus hangszerek is. És hát ezt a koncerteken is lehet intróként használni. Egyébként nagyon sokáig készült, olyannyira, hogy még az első lemez idején jött elő az alaptémája. Próbáltam az általam ismert klasszikus szabályokat megtartani a sok szólam között."
 
HELTER SKELTER
 
"Ezt a Beatles feldolgozást még a Metalchamp versenyre választottuk a kötelező listából, anno 2007-ben. De olyan jól sikerült az eredetivel hasonlatos mondanivalóval a a saját képünkre formálni, hogy végül a lemezre is feltettük." 

www.myspace.com/sundayfury
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PAIN OF SALVATION - Hivatalos klippel a nyár végén érkező album címadó dala: Panther
2020. augusztus 14. (péntek) 14:11

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta azonban visszatért hozzájuk Johan Hallgren gitáros, aki 1998 és 2011 között volt a Pain Of Salvation tagja. Az új lemez felvételét a frontember Daniel Gildenlöw irányította, együtt Daniel Bergstranddal (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend stb), a keverést is együtt végezték el. A borítót André Meister készítette. Harmadik előzetesként a klippel kísért címadó dallal, a Pantherrel lehet barátkozni.   www.facebook.com/Painofsalvation   Daniel: "Több mint két éven át készült a Panther. Szükségét éreztem annak, hogy még távolabb kerüljenek a korlátok, mind zeneileg, mind hangzásilag. Hogy még több szemszögből közelítsünk a zenéhez, miközben nem veszítjük el a bandánk identitásának velejét. A szövegek...

JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog
JOLLY JACKERS - Új dalhoz készült a friss klipjük: The Underdog

Koncertklippel jelentkezik a a kelta rock/punkot játszó dunaújvárosi Jolly Jackers zenekar, amelynek képanyagát a Paddy and the Rats-szel közös februári turnén rögzítették a The...

PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten
PRIMAL FEAR - Hivatalos klippremier: The Lost & The Forgotten

Metal Commando címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett pár hete a Primal Fear, a mai napon pedig bejelentették az idén őszről 2021 tavaszára átszervezett Európa-turnéjukat. Így hát...

SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg
SEETHER - A harmadik előzetes dal a nyár végi lemezről: Beg

Si Vis Pacem, Para Bellum (Ha békét akarsz, készülj a háborúra) címmel augusztus 28-án lát napvilágot a modern rock, post-grunge vonalas Seether nyolcadik albuma, a 2017-es Poison The...

JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz
JUNKIES - Már előrendelhető a 25 éves Káros lemez újra felvett verziója, friss szöveges videó: Félsz

Már előrendelhető a Junkies új kiadványa: augusztus 28-án jelenik meg az idén 25 éves Káros az egészségre album újrakiadása - teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban,...

EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice
EVANESCENCE - Új dal Lzzy Hale-lel és Taylor Momsennel: Use My Voice

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az ötödik stúdióalbum első...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS