METAL LADIES NIGHT

Az énekescsajok estéje - 09/19 - időpontokkal frissítve!

2009. július 14. (kedd) 17:15 | utoljára módosítva: 2010. június 3. (csütörtök) 15:13


 

2009. szeptember 19., szombat

Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!

Kapunyitás: 17:00

Program:

Kék Yuk:
18:00 - Overdream
19:00 - Nova Prospect
20:00 - Alhana  
21:30 - Serenity 
23:00 - Edenbridge
00:50 - Inseason

Vörös Yuk:
17:40 - Incorrect
18:40 - Icethunder
19:40 - Velvet Seal 
20:40 - Cross Borns
22:00 - Ideas 
23:20 - Dharma 
00:20 - Virrasztók 
1:20 - Veil of Sin


Szeptember harmadik hétvégéje az énekesnős bandáké lesz Budapesten, a Kék és a Vörös Yuk teljes területén! Összesen 14 csapat lép fel, közük két nemzetközi is, az Edenbridge és a Serenity. A két osztrák zenekar mellett számos hazai énekesnős rock/metal banda is jelen lesz, a program pedig igen változatosnak mondható, hiszen a lightosabb pop-rocktól a legdurvább hörgésig-üvöltésig terjedő széles skálán mozognak a fellépő énekesnők.

 

A szimfonikus power metalt játszó, de dalaikban gót metal elemeket is felvonultató osztrák Edenbridge lesz a fő fellépő. Az alapító tagok olyan bandákból érkeztek, mint az Expedition Delta, vagy a Thirdmoon. A dalaiban nagyrészt a szerelem és a fantázia különös, atmoszférikus világában kalandozó, Sabiene Edelsbacher vezette csapat tavaly tavasszal már a nyolcadik nagylemezét adta ki A My Earth Dream albumon többek között nagyzenekari kísérettel is színesítették zenéjüket (Czech Film Orchestra). Nos, ha a nagyzenekart nem is hozzák magukkal, de mindenképpen különleges showt várhatunk tőlük.

A szombat este másik főbandája a szintén a Napalm Records-nál dolgozó power metalos Serenity lesz. Magával ragadó zenéjüket progresszív elemekkel is színesítik. Bár legutóbbi lemezükön (Fallen Sanctuary) hallható volt női vokál is, ők azt este kakukktojásának számítanak, hiszen nem női frontemberrel dolgoznak. Viszont jelenleg is együtt turnéznak az Edenbridge zenekarral Európa-szerte.

 

A magyar zenekarok egyik kiemelt fellépője lesz a szintén női énekkel operáló Alhana, akik számára ez a fellépés egyben a búcsúkoncertet is jelenti: így együtt soha többé nem lesznek láthatóak színpadon.

A hazai színteret erősíti az Ideas is. A melodikus metal formáció 2008 végén jelentette meg Főnix/Phoenix címmel a dupla (magyar és angol nyelvű) lemezét. A csapat legújabb klipjét, amely a címadó dalhoz készült, itt nézheted meg:


Fellép még a szimfonikus gót metalban utazó Velvet Seal, ők idén hozták ki a nagylemezüket Lend Me Your Wings címmel. A Deathstars, a Mandragora Scream, a Battlelore és Mortiis előtt is játszottak már, zenéjük is szoros kapcsolatban áll az említett csapatokéval.

A Dharma orientális dark metalként aposztrofálja önmagát, zenéjében többek között az igényes modern metal keveredik a világzenével. Fellépéseik között igen vegyes összefonódások találhatóak. Így például koncerteztek már a Skyforger-rel, de sikerrel végigturnézták az országot a Road társaságában is. Ez önmagában is azt mutatja, hogy zenéjük igen széles skálán mozog.

A Cross Borns a hazai szimfonikus fantasy metal egyik legrégebben működő formációja, akik most nyár közepén jelentették meg új anyagukat A Fiú és a Sárkány címmel, 12 monumentális dallal. Az albumon a Csontok királya dal speciális klipje is megtalálható, amit itt is megnézhetsz: 


További fellépő csapatok: a szintén szimfonikus metalos Overdream, valamint a fiatalos powerpopot, pop-rock-ot játszó Nova Prospect. Utóbbi csapat debütáló nagylemeze (Lépj ki az árnyékból) 2008 végén jelent meg, s felléptek már a Subscribe, valamint az Insane társaságában is. 

Az este másik szélsősége – legalábbis a stílus szempontjából - a gödöllői Inseason lesz, akik önmagukat industrial/cyborg metalként jellemzik, s a Fear Factoryt, valamint a Static-X-et említik meg komoly hatásként. Hogy egy kicsit közelebb hozzunk mindenkit a megfejtéshez: a zene masszívan riffközpontú, s nagy mértékben von be pszichotikus női vokálokat, samplereket és digitális effekteket, beleértve magukat az ütemeket is. A Metal Ladies Night alkalmából egy ingyenes, háromszámos kiadvánnyal és brutális hörgésekkel/üvöltésekkel kedveskednek a közönségnek.

Fellép még a gótikus, szimfonikus metalt játszó Icethunder, a félelmetesen eredeti, pszichedelikus folk formáció Virrasztók, valamint a sötét, romantikus gótikus black metal ügyes keverékét toló, a korai Theatre of Tragedy vonalán haladó Veil Of Sin és a szintén gót metalos Creatures Of Dawn.

 

Metal Ladies Night 2009

Edenbridge – Serenity – Alhana - Ideas – Velvet Seal – Cross Borns - Dharma – Overdream – Nova Prospect – Inseason – Icethunder – Virrasztók – Veil Of Sin - Creatures Of Dawn

 

Hely: Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!

Cím: 1032, Budapest, Fényes Adolf utca 32.

Idő: 2009. szeptember 19., szombat

Beugró:

1990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark) 

2500 Ft – a Ticketexpress hálózatában, a lottózókban és a helyszínen!

 

www.myspace.com/edenbridge

www.myspace.com/serenitybandtyrol

 

 

www.alhana.hu

www.myspace.com/ideasband

www.myspace.com/velvetseal

www.crossborns.hu/

www.myspace.com/dharmaofficial

www.myspace.com/novaprospectband

www.myspace.com/inseasonmetal

www.myspace.com/virrasztok

www.myspace.com/icethunderband

www.myspace.com/veilofsinband

www.myspace.com/creaturesofdawn

 

www.hammerworld.hu/

www.myspace.com/hammerconcerts

http://yuk.hu/

http://shop.metalindex.hu/

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
2020. augusztus 6. (csütörtök) 17:52

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal a 2019-ben Not My War címmel megjelent debütáló album címadó dalához született meg egy kirobbanóan energikus és látványos videó. A hanganyag is fel lett turbózva, így - remaszterelt formában - még erőteljesebben szólal meg - ami a mozgalmas kliphez kimondottan jól is illik."   www.facebook.com/continoom Schrott Péter énekes: "Életem egyik legprofibb és legnagyobb volumenű forgatása volt, még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon köszönjük a segítséget mindenkinek, akinek része volt benne. Igazán látványos, és minőségi produktum lett a végeredmény. Az új klipes dal mondanivalója is aktuális. Fő üzenete dühös és mégis pacifista, kiegészítve a Continoom fő mondanivalójával: bármi történjék is, maradj...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert
MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert

Tavaly októberben egy Daemon című új albummal jelentkezett a black metal műfaj egészének egyik legfontosabb zenekara, a norvég-magyar Mayhem. Csihar Attila és csapata eredetileg idén...

DGM - Klippel az első dal a prog/power csapat őszi lemezéről: Flesh And Blood
DGM - Klippel az első dal a prog/power csapat őszi lemezéről: Flesh And Blood

Tragic Separation címmel október 9-én jelenik meg a prog/power-vonalas olasz DGM új stúdióalbuma, a 2016-os The Passage lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Flesh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS