METAL LADIES NIGHT

Az énekescsajok estéje - 09/19 - időpontokkal frissítve!

2009. július 14. (kedd) 17:15 | utoljára módosítva: 2010. június 3. (csütörtök) 15:13


 

2009. szeptember 19., szombat

Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!

Kapunyitás: 17:00

Program:

Kék Yuk:
18:00 - Overdream
19:00 - Nova Prospect
20:00 - Alhana  
21:30 - Serenity 
23:00 - Edenbridge
00:50 - Inseason

Vörös Yuk:
17:40 - Incorrect
18:40 - Icethunder
19:40 - Velvet Seal 
20:40 - Cross Borns
22:00 - Ideas 
23:20 - Dharma 
00:20 - Virrasztók 
1:20 - Veil of Sin


Szeptember harmadik hétvégéje az énekesnős bandáké lesz Budapesten, a Kék és a Vörös Yuk teljes területén! Összesen 14 csapat lép fel, közük két nemzetközi is, az Edenbridge és a Serenity. A két osztrák zenekar mellett számos hazai énekesnős rock/metal banda is jelen lesz, a program pedig igen változatosnak mondható, hiszen a lightosabb pop-rocktól a legdurvább hörgésig-üvöltésig terjedő széles skálán mozognak a fellépő énekesnők.

 

A szimfonikus power metalt játszó, de dalaikban gót metal elemeket is felvonultató osztrák Edenbridge lesz a fő fellépő. Az alapító tagok olyan bandákból érkeztek, mint az Expedition Delta, vagy a Thirdmoon. A dalaiban nagyrészt a szerelem és a fantázia különös, atmoszférikus világában kalandozó, Sabiene Edelsbacher vezette csapat tavaly tavasszal már a nyolcadik nagylemezét adta ki A My Earth Dream albumon többek között nagyzenekari kísérettel is színesítették zenéjüket (Czech Film Orchestra). Nos, ha a nagyzenekart nem is hozzák magukkal, de mindenképpen különleges showt várhatunk tőlük.

A szombat este másik főbandája a szintén a Napalm Records-nál dolgozó power metalos Serenity lesz. Magával ragadó zenéjüket progresszív elemekkel is színesítik. Bár legutóbbi lemezükön (Fallen Sanctuary) hallható volt női vokál is, ők azt este kakukktojásának számítanak, hiszen nem női frontemberrel dolgoznak. Viszont jelenleg is együtt turnéznak az Edenbridge zenekarral Európa-szerte.

 

A magyar zenekarok egyik kiemelt fellépője lesz a szintén női énekkel operáló Alhana, akik számára ez a fellépés egyben a búcsúkoncertet is jelenti: így együtt soha többé nem lesznek láthatóak színpadon.

A hazai színteret erősíti az Ideas is. A melodikus metal formáció 2008 végén jelentette meg Főnix/Phoenix címmel a dupla (magyar és angol nyelvű) lemezét. A csapat legújabb klipjét, amely a címadó dalhoz készült, itt nézheted meg:


Fellép még a szimfonikus gót metalban utazó Velvet Seal, ők idén hozták ki a nagylemezüket Lend Me Your Wings címmel. A Deathstars, a Mandragora Scream, a Battlelore és Mortiis előtt is játszottak már, zenéjük is szoros kapcsolatban áll az említett csapatokéval.

A Dharma orientális dark metalként aposztrofálja önmagát, zenéjében többek között az igényes modern metal keveredik a világzenével. Fellépéseik között igen vegyes összefonódások találhatóak. Így például koncerteztek már a Skyforger-rel, de sikerrel végigturnézták az országot a Road társaságában is. Ez önmagában is azt mutatja, hogy zenéjük igen széles skálán mozog.

A Cross Borns a hazai szimfonikus fantasy metal egyik legrégebben működő formációja, akik most nyár közepén jelentették meg új anyagukat A Fiú és a Sárkány címmel, 12 monumentális dallal. Az albumon a Csontok királya dal speciális klipje is megtalálható, amit itt is megnézhetsz: 


További fellépő csapatok: a szintén szimfonikus metalos Overdream, valamint a fiatalos powerpopot, pop-rock-ot játszó Nova Prospect. Utóbbi csapat debütáló nagylemeze (Lépj ki az árnyékból) 2008 végén jelent meg, s felléptek már a Subscribe, valamint az Insane társaságában is. 

Az este másik szélsősége – legalábbis a stílus szempontjából - a gödöllői Inseason lesz, akik önmagukat industrial/cyborg metalként jellemzik, s a Fear Factoryt, valamint a Static-X-et említik meg komoly hatásként. Hogy egy kicsit közelebb hozzunk mindenkit a megfejtéshez: a zene masszívan riffközpontú, s nagy mértékben von be pszichotikus női vokálokat, samplereket és digitális effekteket, beleértve magukat az ütemeket is. A Metal Ladies Night alkalmából egy ingyenes, háromszámos kiadvánnyal és brutális hörgésekkel/üvöltésekkel kedveskednek a közönségnek.

Fellép még a gótikus, szimfonikus metalt játszó Icethunder, a félelmetesen eredeti, pszichedelikus folk formáció Virrasztók, valamint a sötét, romantikus gótikus black metal ügyes keverékét toló, a korai Theatre of Tragedy vonalán haladó Veil Of Sin és a szintén gót metalos Creatures Of Dawn.

 

Metal Ladies Night 2009

Edenbridge – Serenity – Alhana - Ideas – Velvet Seal – Cross Borns - Dharma – Overdream – Nova Prospect – Inseason – Icethunder – Virrasztók – Veil Of Sin - Creatures Of Dawn

 

Hely: Kék Yuk – Vörös Yuk egybenyitva!

Cím: 1032, Budapest, Fényes Adolf utca 32.

Idő: 2009. szeptember 19., szombat

Beugró:

1990 Ft – Kizárólag a metal boltokban! (Hammer Zenebarlang CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Rockpark) 

2500 Ft – a Ticketexpress hálózatában, a lottózókban és a helyszínen!

 

www.myspace.com/edenbridge

www.myspace.com/serenitybandtyrol

 

 

www.alhana.hu

www.myspace.com/ideasband

www.myspace.com/velvetseal

www.crossborns.hu/

www.myspace.com/dharmaofficial

www.myspace.com/novaprospectband

www.myspace.com/inseasonmetal

www.myspace.com/virrasztok

www.myspace.com/icethunderband

www.myspace.com/veilofsinband

www.myspace.com/creaturesofdawn

 

www.hammerworld.hu/

www.myspace.com/hammerconcerts

http://yuk.hu/

http://shop.metalindex.hu/

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
2021. március 5. (péntek) 07:29

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me címmel jön majd ki március 19-én. Harmadik előzetes dalként már az Outer Space Connection tétellel is lehet barátkozni. Cyriis egy új felállást toborzott maga köré, egy nemzetközi brigádot: egy Dániában élő bolgár gitárost, egy japán basszert, egy dán dobost és egy brazil gitárost. Az Agent Steel legutóbbi albuma a 2007-es Alienigma volt, az volt a harmadik lemezük Bruce Hall énekessel, aki 2010-ben távozott a zenekarból. 2011-ben már az eredeti énekessel - John Cyriis - léptek színpadra, Cyriis pedig 2018 őszén jelentette be, hogy újraindítja a csapatot. A No Other Godz Before Me az első Agent Steel album lesz John Cyriis énekessel az 1987-es Unstoppable Force óta.   www.facebook.com/AgentSteelOfficial AGENT STEEL...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS