Rockmaraton - 2. nap

"Villámok vágtatnak felhőkön át… Mindenki vihartól fél"

2009. július 8. (szerda) 15:04 | utoljára módosítva: 2010. április 6. (kedd) 22:56
Mintha el sem telt volna az az egy év... Ahogy beléptem a Rockmaraton területére olyan érzésem volt, hogy ugyanott folytatódik minden, ahol egy éve véget ért. Bár a programhelyszínekből kevesebb van, a sárból meg több, a tömeg, a hangulat változatlan.

A nagyszínpadon a Subscribe kezdett, a rockerek.hu sátorban a Yellow Spots zenekar játszott. Eredeti ötlet ez utóbbiaktól a merchandise-ukban kapható sárga pöttyös nyakkendő. A psychobilly – akarom mondani belezős rakkendroll – meghatározás azt gondolom pontosan fedte zenéjüket, hiszen a hihetetlenül összemázolt, tarajas énekes, a papírból kivágott maszkot viselő színpadi ember, akinek összes szerepe a szórakoztatás volt,vitte hátán a produkciót. Emellett igen érdekes látvány volt a színpad szélén álló, három fős, tökegyszerű fekete ruhás fúvós szekció. Na, ez a zene aztán tényleg kirángat a hétköznapokból.

A Subi után a tavalyi sátras produkció eredményeként nagyszínpadra kerülő Road következett, akik meg is hálálták a bizalmat. Tömeg, feeling, r’n’r. A tisztes fesztiválprogramba igyekeztek minél több slágert betuszkolni, így volt Visszahárom, Isten barma, Jó hely, Ezer lépésstb. Az egy órás műsor gyorsan eltelt, azt hiszem, a Road az elkövetkezendő néhány évre helyet foglalt magának ezeken a deszkákon.

Átsétálva a sátorhoz a Kovbojok produkciójába szerettünk volna betekinteni, azonban ez elakadt ott, hogy a sátort 2 méterre sem lehetett megközelíteni. Nem tudtam meg, mit tudhatnak ezek a srácok, de azt nagyon, ha ilyen népes közönség volt kíváncsi rájuk. Remélem, legközelebb én is sátron belül leszek.

A Pokolgéppel együtt az eső is megérkezett. Azonban a rajongókat ez sem kényszeríthette menekülésre, így a zuhéban is tömeg volt a színpad előtt. Főleg klasszikus fesztiválnótákat raktak össze erre az estére, „régi” Gép-es dalokat, meg az Adj új erőt , és végül a Ha újra megszületnék-kel zárták a koncertet. Egy egységes, rendben lévő zenekart láthattunk, akik úgy gondolhatták, ideje újabb rajongókat szerezni a női nemből is, és erre a feladatra Nagy Dávid meztelen felsőteste bizonyult a legalkalmasabbnak (mert azért ENNYIRE jó idő nem volt :D)

Ezután a Prosectura egy egész más élményt hozott, és lássuk be, aki szereti őket, az mindig is szeretni fogja, aki meg nem, annak soha nem lehet elmagyarázni, mi a jó ebben. Én az előbbiek közé tartozom és az olyan gigaslágerek, mint a Tahó család vagy a Barbiebármikor megmozgatja az embert.

Az idei fesztivál egyik főattrakciójaként beharangozott Amon Amarth nem kicsit megváratta a kitartó, csatazajra éhes közönséget. A kiszűrődő beszélgetésekből kiderüt, hogy ennek oka akár az is lehet, hogy a 11-es sávon nem jön a hatos cin (ez a szakértőknek bizonyára fontos információ, de egy átlag fesztivál látogatónak azt gondolom sokat nem mond). Az Amon Amarth az utóbbi tíz évben fű alatt szép lassan leigázta egész Európát, aminek ékes bizonyítéka volt ez a koncert. Valljuk be, nehéz fogást találni rajtuk. Szakállás, jókiállású legények északról, akikről az ember tényleg elhiszi, hogy ivókürt nélkül egy tapodtat se sehova. (Igaz, a pocakokat a promófotók ügyesen elrejtik :D)

Ez a várakozás egy picit túlzónak bizonyult, mert az első számnál még egy kása volt a hangzás, de azért viszonylag hamar szépen kitisztult és egy idő után már nem lehett panasz rá. A koncerthez látványos, profi fény, hatalmas háttérvászon és rengeteg füst is járt, meg persze az elmaradhatatlan ivókürt és a dalok, csak és kizárólag az északi mitológia témaköréből. Kétségtelenül vérprofi produkció és abszolút megérdemelt a headliner státusz. Johann Hegg frontember hadvezérként uralta a deszkákat. Akik nem vágják fejből a diszkográfiát azoknak némiképp egybe folyhattak a dalok - bevallom néha nekem is -, de ettől függetlenül egy nagyon erős 60-70 percet kaptunk a viking harcosoktól. Soha rosszabbat!

 

A rajongók számára a nap fénypontja lehetett a dedikálás, sorokban várakoztak a Subscribe-ra, Pokolgép-re, Amon Amarth-ra. Mindegyik zenekar nagyon szimpatikusan állta a sarat, fotózkodott, aláírt, mosolygott. Ez a programpont azt hiszem kiváló ötlet volt.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BLACK STONE CHERRY - Október végén új album, klippel az első dal: Again
2020. augusztus 6. (csütörtök) 18:56

The Human Condition címmel október 30-án lát majd napvilágot a southern rocker Black Stone Cherry hetedik albuma, első előzetesként pedig máris itt van a klippel kísért Again dal. A hatodik BSC album 2018-ban jött ki Family Tree címmel, tavaly pedig egy Back To The Blues Volume 2 EP című EP-thoztak ki - klasszikus blues dalok feldolgozásaival. A jammelősebb Family Tree után az új lemezt heavy rockosabbnak ígérik a srácok, amolyan visszakanyarodás jelleggel. A lemez producerei maguk a zenészek voltak, a felvételek pedig a basszer Jon Lawhonnál zajlottak a Monocle Studios-ban. A stúdiózást négy nappal azelőtt fejezték be, hogy a világjárvány miatt jöttek a megszorítások, jött a karantén-korszak. "A lemez minden dala egy-egy sztori azokról a tapasztalatokrl, amelyeken mind átesünk. Boldogság, küzdelmek... és ahogy ezekhez alkalmazkodunk, ahogy ezekre reagálunk."     www.facebook.com/blackstonecherry Ben...

CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War
CONTINOOM - Klippremier Schrott Péteréktől: Not My War

Új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter énekes vezette Continoom gárdája. "Már a tizedik videoklipjét készítette el a fúziós, elektro-modern metalos Continoom zenekar - ezúttal...

CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide
CULT OF LILITH - Pusztító death metal Izlandról, új dal és klip: Purple Tide

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalos izlandi Cult Of Lilith bemutatkozó albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Purple Tide dalt tették közzé. A videót...

ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship
ALESTORM - Vicces videó a vicces dalhoz: Big Ship Little Ship

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Big Ship Little Ship című dalhoz pedig egy cseppet sem komoly videoklip érkezett most. Ismerkedj meg vele!...

ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki
ISENGARD - Fenriz 25 év után új szólólemezt ad ki

25 évvel a Høstmørke lemez után egy harmadik albumot ad ki az Isengard, a Darkthrone-ból jól ismert Fenriz szólóprojektje. Az 1989 óta létező Isengard két lemezt hozott ki a 90-es...

MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert
MAYHEM - Nem októberben, hanem jövő márciusban lesz a budapesti koncert

Tavaly októberben egy Daemon című új albummal jelentkezett a black metal műfaj egészének egyik legfontosabb zenekara, a norvég-magyar Mayhem. Csihar Attila és csapata eredetileg idén...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS